Vigtigste > Fordele > Apple har fordele for hjerne - holdbare løsninger

Apple har fordele for hjerne - holdbare løsninger

Er Apple godt for hjernen?

Æblerer gode til at holde din krop og dit sind sundt! Flere forskningsundersøgelser har forbundet spisningæblertil forbedrethjernesundhed, herunder nedsat debut af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers og Parkinsons.10. aug 2016

Forestil dig varme klæbrige cookies, sprøde slik, fløjlsagtige kager, vaffelkegler med is. Vandes din mund? Begærer du desserter? Hvorfor? Hvad sker der i hjernen, at sukkerholdige fødevarer er så svære at modstå? Sukker er et generelt udtryk, der bruges til at beskrive en klasse af molekyler kaldet kulhydrater, der findes i en bred vifte af fødevarer og drikkevarer. Kontroller bare etiketterne på de søde produkter, du køber.

Glucose, fruktose, saccharose, maltose, lactose, dextrose og stivelse er alle former for sukker. Så er majssirup med høj fructose, frugtsaft, råsukker og honning. Sukker findes ikke kun i slik og desserter, men også i tomatsauce, yoghurt, tørret frugt, aromatiseret vand og müslibarer.

Da ZuckerSi er overalt, er det vigtigt at forstå, hvordan det påvirker hjernen. Hvad sker der, når sukker rammer tungen? Og gør det at spise lidt sukker dig mere sulten? Du bider i müslien. Det indeholdte sukker aktiverer de søde smagsreceptorer, en del af smagsløgene på tungen.Disse receptorer er et signal, der ender op til hjernestammen, og derfra forgrener den sig i mange områder af forhjernen, hvoraf den ene er hjernebarken. Forskellige sektioner af hjernebarken behandler forskellige smag: bitter, salt, umami og i vores tilfælde sød. Herfra aktiverer signalet hjernens belønningssystem.

Dette belønningssystem består af en række elektriske og kemiske veje på tværs af flere forskellige regioner i hjernen. Det er et kompliceret netværk, men det hjælper med at besvare et enkelt, ubevidst spørgsmål: 'Skal jeg gøre dette igen? Den varme, hyggelige følelse, du får, når du prøver bedstemors chokoladekage? Dette er dit belønningssystem, der siger, 'Mmm ja! ”Og det aktiveres ikke bare ved at spise. Omgængelighed, seksuel adfærd og stoffer er blot nogle få eksempler på ting og oplevelser, der også aktiverer belønningssystemet.

Men overaktivering af dette belønningssystem udløser en række uheldige hændelser: tab af kontrol, trang og øget tolerance over for sukker. Så lad os vende tilbage til vores müslibid, åh og endelig i dine tarme. Og gæt hvad? Der er også sukkerreceptorer her.De er ikke smagsløg, men de sender et signal til din hjerne om, at du er fuld, eller at din krop skal lave mere insulin at spise for at håndtere det ekstra sukker. Hovedvalutaen i vores belønningssystem er dopamin, et vigtigt kemikalie eller neurotransmitter. Der er mange dopaminreceptorer i forhjernen, men de er ikke jævnt fordelt.

Visse områder indeholder tætte klynger af receptorer, og disse dopamin-hotspots er en del af vores belønningssystem. Narkotika som alkohol, nikotin eller heroin sætter dopamin i en overdrive, hvilket fører til det faktum, at nogle mennesker konstant leder efter det høje, med andre ord bliver afhængige. Sukker får også dopamin til at frigives, omend ikke så voldsomt som og sukker er sjældent blandt dopaminfremkaldende fødevarer.

Broccoli har for eksempel ingen virkning, hvilket sandsynligvis forklarer, hvorfor det er så svært at få børn til at spise deres grøntsager. Når vi taler om sunde fødevarer, lad os sige, at du er sulten og beslutter at spise noget, det gør du, og dopaminniveauerne stiger i de hot spots i belønningssystemet. Men hvis du spiser den samme skål i mange dage i træk, vil dopaminniveauerne stige mindre og mindre og i sidste ende jævne ud.Hjernen har udviklet sig til at være særlig opmærksom på nye eller forskellige smag. Hvorfor? To grunde: For det første at identificere forkælet mad. For det andet, jo mere variation vi har i vores kost, jo mere sandsynligt er det, at vi får alle de næringsstoffer, vi har brug for.

For at opretholde denne mangfoldighed er vi nødt til at kunne genkende en ny mad, og vigtigere er det, at vi bliver nødt til at fortsætte med at ønske at spise ny mad. Og derfor går dopamin ned, når en mad bliver kedelig. Nu tilbage til det måltid.

Hvad sker der, hvis du spiser højt sukkerindhold i stedet for det sunde, afbalancerede måltid? Hvis du sjældent spiser sukker eller ikke spiser meget på én gang, svarer virkningerne til et afbalanceret måltid. Men når du spiser for meget, er dopaminresponsen ikke modvægtet. Med andre ord, at spise meget sukker vil fortsat føle, at det er.

På den måde virker sukker lidt som et stof. Dette er en af ​​grundene til, at folk synes at være afhængige af sukkerholdige fødevarer. Så tænk tilbage på alle disse forskellige typer sukker.

Alle er unikke, men hver gang hvert sukker indtages, udløser det en krusningseffekt i hjernen, der skaber en følelse af belønning. For meget, for ofte, og ting kan gå i høj gear. Så ja, overdreven sukkerforbrug kan have vanedannende virkninger på hjernen, men et stykke kagekage på et stykke tid vil ikke skade dig.

Forøger æbler intelligens?

Dekangøre dig klogere: Er det derfor, vi altid giver dem til lærere? Nej - den forbindelse er meget mærkeligere. Men ifølge forskning fra 2006,æblerkunne hjælpe medboostdin hjernes sundhed ogforbedrehukommelse. Enæbleen dag kunne holde demens væk!18. okt 2018

Hjælper æbler med hukommelsen?

Resultaterne af denne undersøgelse viser, at forbrug af antioxidantrige fødevarer såsomæblerogæblejuice kanHjælpreducere problemer forbundet medhukommelsetab, 'siger forsker Thomas Shea, ph.d., direktør for Center for Cellular Neurobiology & Neurodegeneration Research ved University of Massachusetts4. aug 2006

Hvilken frugt er god for hjernen?

Bestemtefrugtersåsom appelsiner, paprika, guava, kiwi, tomater og jordbær, indeholder store mængder vitamin C. C-vitamin hjælper med at forhindrehjerneceller beskadiges og understøtter generelthjernesundhed.

Brainy Dose præsenterer: De 10 bedste fødevarer til at øge hjernekraften og forbedre hukommelsen Du ved, hvordan du spiser kan påvirke din krop, men hvad du lægger i munden, påvirker også dit humør, din energi Hjernen, din hukommelse og endda din evne til håndtere stress. komplekse problemer eller enkle daglige opgaver! Selvom din hjerne kun vejer 2% af din kropsvægt, bruger den op 20% af de kalorier, du spiser! Og jo flere næringsstoffer du spiser, jo hårdere vil din hjerne arbejde med følgende fødevarer i overflod! Nummer 1 - Bælgfrugter Bælgfrugter er en fremragende kilde til komplekse kulhydrater! Disse komplekse kulhydrater blandes også med fiber, hvilket nedsætter absorptionen og giver hjernen en jævn forsyning. Sørg for glukose uden risiko for sukkerpigger forbundet med mange andre sukkerkilder. Bælgfrugter indeholder også højt folat - et B-vitamin, der er afgørende for hjernens funktion! Nummer 2 - MintMint er en god kilde til vitamin A og vitamin C.

A-vitamin kan hjælpe med at øge indlæringsevnen og forbedre hjernens plasticitet for at øge vitamin Cis siges at beskytte mod kognitiv tilbagegang. Ifølge undersøgelser påvirker selv duften af ​​mynte hjernens funktion ved at øge årvågenhed og hukommelse. Det hjælper også med at forbedre de grundlæggende skrivefærdigheder som at skrive og huske for hele kroppen, det er også en af ​​de bedste fødevarer til at øge hjernens ydeevne og forbedre din hukommelse! Den er rig på calcium, C-vitamin, B-vitaminer, beta-caroten, jern, fiber og vitamin K.

Disse næringsstoffer beskytter mod frie radikaler, de sikrer god blodcirkulation og fjerner tungmetaller, der kan skade hjernen. Kaliumindholdet i broccoli hjælper nervesystemet, hvilket igen hjælper hjernen. Forskning tyder også på, at broccoli kan hjælpe hjernen med at helbrede sig selv, hvis den bliver såret! temmelig stærke ting til en grøntsag, og det er ikke kun begrænset til broccoli, men strækker sig til korsblomsterfamilien inklusive blomkål og rosenkål Nummer 4 - RoerOne o Den nemmeste måde at naturligt øge hjernekraft på er at medtage flere rødbeder i din kost.

De indeholder meget nitrater, som øger blodgennemstrømningen til dele af hjernen, der er ansvarlige for udøvende funktioner. Roer indeholder også højt vitamin B9, som kan hjælpe kognitiv funktion og forsinke demens. Derudover har ro højt indhold af carotenoider, som kan hjælpe med at øge hjernens funktion og bekæmpe depression.

Nummer 5 - Solsikkefrø og græskarfrø er særligt gode for hjernen! Du indeholder en rig blanding af proteiner, omega fedtsyrer og B-vitaminer. Disse frø indeholder også tryptophan, som hjernen omdanner til serotonin for at øge humør og bekæmpe depression. At spise en håndfuld frø dagligt giver også din daglige anbefalede mængde zink, som kan hjælpe med at forbedre hukommelse og tænkningskompetencer! Blødlagte og spirede frø er endnu sundere! Nummer 6 - Nødder Valnødder og mandler i særdeleshed er nogle af de bedste hjernestyrkende fødevarer i verden og er ekstremt gode for nervesystemet.

Nødder er en god kilde til omega-3 og omega-6 fedtsyrer, Vi tamin B6; og vitamin E, som har vist sig at forbedre hjernens ydeevne og forhindre mange former for demens ved at beskytte hjernen mod frie radikaler. Det er dog værd at bemærke, at nødder indeholder nogle antinæringsstoffer - som fytinsyre, så det er meget sundere, hvis du suger dem natten over, før du spiser dem. Nummer 7 - QuinoaQuinoa er en fremragende kilde til komplekse kulhydrater og fibre, der skal føjes til det afbalancerende blodsukker. samtidig levere den essentielle glukose hjernen længes efter.

Quinoa er også en god kilde til jern, der oxygenerer blodet, mens B-vitaminer balancerer humør og beskytter blodkar. Det er også glutenfrit for dem, der er følsomme over for det, dette protein reagerer. Men som de fleste frø, korn og nødder, bør quinoa gennemblødes natten over inden madlavning. Nummer 8 - avocado Gode fedtstoffer er ekstremt vigtige for hjernen, og avocado er en virkelig god kilde til enumættede fedtstoffer, omega-3 og omega-6 fedtsyrer.

Disse øger blodgennemstrømningen til hjernen, sænker kolesterol og hjælper med at absorbere antioxidanter xidanter. Avocados indeholder også mange egne antioxidanter, herunder vitamin E, som beskytter kroppen og hjernen mod skader ved frie radikaler. De er også en god kilde til kalium og vitamin K - begge beskytter hjernen mod risikoen for slagtilfælde. Nummer 9 - blåbær Disse bær er antioxidantkraftværker, der beskytter hjernen mod oxidativ skade og stress, der fører til for tidlig aldring, Alzheimers og demens.

citi cykel philly

Flavonoiderne i blåbær forbedrer også kommunikationen mellem neuroner, hvilket resulterer i forbedret hukommelse, læring og forbedret kognitiv funktion - inklusive ræsonnement, beslutningstagning, verbal forståelse og numeriske færdigheder. Nummer 10 - Kokosolie Kokosolie indeholder triglycerider med mellemkæde, som kroppen bruger til energi og efterlader glukose til hjernen. Det ser også ud til at have en gavnlig effekt på blodtryk og blodsukker. har kolesterol.

Og alt, hvad der fremmer hjertet og kredsløbet, gavner også hjernen! Kokosolie er også antiinflammatorisk og har været forbundet med forebyggelse af Alzheimers og demens. Selvom der ikke er noget som hjernefødevarer, der helt kan beskytte mod aldersrelaterede lidelser, har du den bedste chance for at få alle de næringsstoffer, du har brug for til kognitiv sundhed, hvis du er forsigtig med, hvad du spiser. At spise en sund, afbalanceret kost, der indeholder disse 10 hjerneforstærkende fødevarer, hjælper med at holde din hukommelse, koncentration og fokus så skarp som muligt.

Tak for at se og tak for at abonnere! Hvis du fandt denne artikel nyttig, bedes du give ham tommelfingre. Hvis du ikke allerede har abonneret, skal du klikke på knappen Abonner for at se flere artikler fra os.

Er banan god for hjernen?

Undersøgelser viser at spisebananerhjælpe eleverne med at lære mere effektivt og forbedre eksamensresultater. De indeholder også vitamin B6, som fremmer produktionen af ​​serotonin, noradrenalin og dopamin for at understøtte koncentrationen.

Er æg godt for hjernen?

Ægarealgodtkilde til flere næringsstoffer bundet tilhjernesundhed, herunder vitamin B6 og B12, folat og cholin (64). Kolin er et vigtigt mikronæringsstof, som din krop bruger til at skabe acetylcholin, en neurotransmitter, der hjælper med at regulere humør og hukommelse (65, 66, 67).

Er mælk god for hjernen?

Resume: En sammenhæng mellemmælkforbrug og niveauerne af en naturligt forekommende antioxidant kaldet glutathion ihjerneer blevet opdaget hos ældre,sund og raskvoksne.24. mar 2015

Hvorfor er æbler gode for hjerne og krop?

Forøg din hjerne med antioxidantrige æbler. Æbler er gode til at holde din krop og dit sind sundt! Flere forskningsundersøgelser har knyttet spiseæbler til forbedret hjernens sundhed, herunder en reduceret debut af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

Hvad er fordelene ved at spise et æble om dagen?

Disse fordele antages muligvis at være fordi de øger produktionen af ​​acetylcholin, et kemikalie der overfører meddelelser mellem nerveceller. Det har vist sig, at quercetin i æbler beskytter hjerneceller mod skade på frie radikaler.

Hvilket er bedre for hjerneæblet eller pæren?

Det har vist sig, at quercetin i æbler beskytter hjerneceller mod skade på frie radikaler. Undersøgelser har vist, at spise frugt og grøntsager med hvidt kød, såsom æbler og pærer, kunne reducere risikoen for slagtilfælde med så meget som 52%.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Forbrændte kalorier cykling - mulige løsninger

Hvor mange kalorier kan du forbrænde cykling? Hvor mange kalorier forbrænder cykling? Moderat cykling forbrænder omkring 300 kalorier i timen (den nøjagtige mængde varierer efter størrelse, alder og køn og hvor moderat din cykling er). Kør hårdt og sved, og du forbrænder måske 600 kalorier i timen - eller op til omkring 1.000, hvis du rent faktisk kører.

Cykelture i Californien - hvordan man håndterer det

Er Californien godt til cykling? Californien har et par tydelige fordele, når det kommer til cykling - milde temperaturer året rundt, varieret terræn, naturlig skønhed og æren af ​​at være vært for sportsens mest prestigefyldte begivenhed i Amerika, Amgen Tour of California.

Cykler med store dæk - mulige løsninger

Hvad er cyklerne med store dæk til? 3,8-tommers dæk skaber en enorm kontaktflade med jorden og fanger trækkraft på glatte og løse overflader. De er tungere end de fleste cykler og drejer langsomt, men hastighed er ikke meningen. Dækets store volumen giver dig mulighed for at køre lufttryk så lavt, at de næppe registreres på en normal pumpes måler. 13 дек. 2013 г.

Raleigh cykler til salg - pragmatiske løsninger

Er Raleigh et godt cykelmærke? Så for at besvare dit spørgsmål er Raleigh lige så god kvalitet som enhver cykelbutik i en klasse til en lignende pris. Hvis du sammenligner Raleigh med topmærker som Trek eller Specialized eller Cannondale, finder du generelt, at Raleigh vil have bedre komponenter til samme pris eller lignende komponenter til en lavere pris.

Bikemate indendørs cykeltræner - søg efter løsninger

Beskadiger indendørs trænere din cykel? Mens myten om 'ridning på en træner vil beskadige din kulstoframme' er officielt ødelagt, kan indendørs ridning stadig udgøre en trussel for din cykel på to måder: hjulbelastning og svedkorrosion.17 april 2020 г.