Vigtigste > De Bedste Svar > Amputeret finger - hvordan man afregner

Amputeret finger - hvordan man afregner

Hvor lang tid tager det for en amputeret finger at heles?

Helbredelsekantageop til 12 uger. Den sårede sene skal muligvis understøttes med en skinne eller støbt tiltagespænding af den reparerede sene. Fysioterapi eller ergoterapi er normalt nødvendigt for at vende tilbage på en sikker måde. Forvent, at bevægelsen vender tilbage gradvist med en vis stivhed.

Okay så nu har vi en situation, hvor denne arbejdstager arbejdede på et metalpladeværksted og brugte noget til at skære metalpladen, og hendes tommelfinger var i vejen, og den blev amputeret. Det er let at blive distraheret som en redder, der prøver at genoprette den amputerede del, men vi skal huske, at fokus først er på patienten. Det er ikke, at vi ikke er ligeglade med den del, vi kan endda sende handskemæssige frivillige til at finde delen.

Hvis det er i nærheden, fantastisk, men husk at roterende og skæreudstyr rent faktisk kunne kaste den del eller delvis amputation ganske langt fra ulykkesstedet. Så det kunne være lidt vanskeligt. Det kan også være dækket af savsmuld eller spåner og lidt svært at finde.

Lad det være muligt eller i stand til at gøre andre, mens du plejer patienten. Det er let at virkelig fokusere på den primære skade, men det, vi måske ikke ved, er, at de også gik ud og ramte hovedet på en tung enhed, hvilket betyder, at de blev slået bevidstløs og har alvorlig hjernerystelse. Så glem ikke at besøge patienten i tilfælde af livstruende nødsituationer eller blødningsproblemer.Det næste punkt, jeg vil gøre om amputationer, er, at jeg under min erfaring som læge ikke kan sige, at en amputeret del eller især en delvist amputeret del eller en knusningsskade kan bløde voldsomt. Men de fleste af mine rene amputationer har ikke blødt for meget. En del af det skyldes dette fænomen, hvor arterierne rent faktisk trækker sig sammen i en stub, og venerne trækker sig sammen og klemmer sig i mindst de første par minutter, hvilket giver os lidt tid til at kontrollere denne skade og blødning. forbundet med det.

Så du kan muligvis ikke se meget blod, men lad os få det hele dækket alligevel. Personen er vågen, reagerer normalt på mig, hjælper mig med at holde pres på det resterende resterende lem og ser ud til at have ingen andre livstruende skader. Solet kontrollere denne blødning.

Jeg kan se det begynde at sive igennem. Jeg vil ikke fjerne gasbindet for at se på, for det trækker de første blodpropper, der begynder at dukke op. Nu udskifter jeg bare fingrene med målebåndet og beder ham om at blive ved med at klemme, mens jeg gør andre ting.Hvis han ikke kan eller begynder at lide af følelsesmæssigt chok, er det forståeligt, så jeg bliver muligvis nødt til at kontrollere det eller bede en anden seer om at hjælpe mig og sørge for, at han beskytter hænderne med handsker. Men her er en særlig note. Hvis der har været en amputation, selvom det kan være et rent snit, vil knoglefragmenter undertiden stikke ud, og jeg tror, ​​du skal være meget forsigtig med at bruge dette direkte pres, så du ikke bliver offer nummer to ved at stikke slutningen af knoglen i din hud.

Ikke kun ønsker vi at stoppe med at beskadige dette knoglefragment eller forårsage unødvendig smerte og bakterier. Men det er som en nål. Jeg mener, nogle af disse knoglefragmenter er virkelig skarpe.

Så vær meget forsigtig med at dække enden af ​​knoglen, som du faktisk dækker med den ende af knoglen. Men nu holder han det godt op, han gør et godt stykke arbejde, og jeg kan ikke se det sive igennem det andet bandage. Nu tager jeg min oprullede gaze og holder bandagen på plads.Lad mig tage din hånd et øjeblik, og nu skal jeg pakke den sammen som en trykforbinding, men jeg prøver bestemt ikke at skabe en turneringseffekt. Jeg prøvede egentlig bare at holde trykforbindelsen på plads. Og så længe det styrer blødningen, er den helt sikkert stram nok.

Hvis det siver igennem igen, lægger jeg mere bandage der og fortsætter med at slappe af. Et lille specielt trick af håndværket, nogle gange når jeg har brug for noget ekstra pres, når jeg kommer over såret, vrider jeg bandagen og bringer det bare rundt, det tilføjer bare lidt mere drejningsmoment over det faktiske sårsted og kan hjælpe det med at kontrollere med lidt ekstra pres. Hvis personen kan holde bandagen nu, eller jeg kan klippe den, tape den af, eller jeg kan faktisk stoppe den under den anden bandage.

For at blødningen skal kontrolleres, er patienten stabil. Lad mig nu gå videre til det næste stykke, som er den amputerede del. Forhåbentlig var de tilskuerne i stand til at finde det og bringe det til mig.

Når vi først har den amputerede del med os, er der et par ting at gøre. Først og fremmest vil jeg holde det så rent som muligt. Jeg pakker det også i steril gaze eller bandage, hvis jeg kan.

Nu bruger jeg en abdominal bandage her, og jeg fortæller dig hvorfor. Jeg kan godt lide den isolation, som dette giver. Når jeg lægger det mellem ispakker eller kolde pakker.

Ispakker er ikke så meget af et problem, fordi de ikke rigtig er nede på det frysepunkt, men jeg ønsker, at de, vævet, skal beskyttes mod forfrysninger. Tænk på forfrysninger med et fastgjort lem og varmt blod, der strømmer gennem det. Dette lille stykke forsynes ikke med blod og kan derfor fryse meget hurtigere, end hvis det stadig var fastgjort til patienten.

Så jeg isolerer det mod kulde, og hvis jeg ikke holder det køligt mellem kolde pakker, har jeg en anden metode. Den første ting, jeg vil gøre, før du bruger isvandsslam, er at lægge den i en lufttæt pose. Så dette er en forseglet pose.

Jeg fortsætter og forsegler det. Fold det over, og nu med noget is og lidt vand behøver det ikke være sterilt vand, da det ikke rører ved vandet. Jeg skal nu dyppe den forseglede del i denne isvandopslæmning.

Og jeg forsegler ydersiden af ​​denne taske. Dette hjælper med at holde delen kold, men ikke frossen. Nu.

Du kunne fortælle, hvad der er den store ting ved at holde denne del tør? Nå, har du været i et spabad eller et badekar for længe, ​​hvad sker der med din hud? Det har en tendens til at blive svimmel, ikke sandt? Det er fordi det nedbryder vævet. Det vil også gøre det samme med denne del og kan gøre det til et mareridt, når tiden kommer til at sætte den på igen. Ikke at vi vedhæftede filer er garantier alligevel, men det hjælper bestemt, hvis delens hud ikke beskadiges ved kontakt med vand.

Nå, sidst men ikke mindst, vi vil sikre os, at denne amputerede del forbliver hos ejeren. Vi har brug for det for at ride med patienten. Dette er sandsynligvis ikke en god idé at have foran patienten.

De ved, at de lige er blevet alvorligt såret, de ved, at dette er deres tommelfinger, og at det alene kan udvikle psykosomatisk eller psykogent chok. Jeg kan godt lide at skjule det bag patienten for at holde det ude af syne, men hvis du ikke har det på båren eller direkte med patienten, er det vigtigt at du holder øje med, hvor det er og flittigt virkelig holder del med patienten, så kirurgerne kan få det og sætte det i igen så hurtigt som muligt, når de ankommer til hospitalet, eller i det mindste forsøge at genoprette det så hurtigt som muligt. Nogle tip og hvordan man gør det, og som regel på din sekundære undersøgelse, skal du holde øje med disse livstruende nødskilte og behandle dem, når du ser dem.

Hvad er amputeret finger?

Amputation af fingerspidserneforekommer distalt for indsættelse af flexor eller extensor sener i den distale falanks. Talrige teknikker er tilgængelige til reparation affingertip amputationer, med det fælles mål at reducere smerte og bevare fornemmelse ved spidsen (se Teknik).

Hvad sker der, når en finger amputeres?

En skade elleramputation, involverer et skarpt snit, knusende skade, en rivende (snurrende) skade eller en kombination af alle disse.Amputation af fingerspidsernekan også være resultatet af at smækkefingeri en dør. Enamputationkan beskadige følgende dele affinger: Hud og blødt væv.

Hvordan beskytter du en amputeret finger?

Dæk det i en fugtet gasbind. Anbring den i en vandtæt pose. Placer posen på is i en forseglet beholder eller en anden vandtæt pose. Tillad ikkeamputeretdel for at være i direkte kontakt med is.

Kan en amputeret finger vokse tilbage?

Mennesker er ikke så heldige. hvis duskære afmin arm, det gør det ikkevokse tilbage. (Bemærk: Gør det ikke.) Mentilbagei 1970'erne viste forskere, at børnkanSommetidergenvindespidsen af ​​enamputeret finger, så længe der er lidt søm tilbage, og såret ikke er syet sammen.13. 2013.

hvordan man lag efter koldt vejr

Hvor almindeligt er det at miste en finger?

Cirka 30.000 mennesker, både børn og voksne, skyndes hvert år til amerikanske beredskabsrum, fordi de har amputeret afinger. De to mestalmindeligeÅrsager er fra ting, som mange af os kommer i kontakt med hver dag: døre og elværktøj.03.02.2017

Hvorfor skal en finger amputeres?

Uden korrekt cirkulation forårsager mikropropper af blod iskæmi og afskærer blodgennemstrømningen til fingerspidserne. Siden spidsen affinger kanikke overleve med vedvarende iltmangel,amputationbliver tilnødvendigfor at redde resten affingerog hånd.

Kan jeg få min finger amputeret?

Fingertipamputationer en almindelig skade. Behandlingen afhænger af, hvor meget hud, væv, knogler og negle der blev beskadiget, og hvor meget af dinfingereller tommelfinger varskære af. Lægen kanharsæt masker i dinfinger. Det kan være nødvendigtseen håndkirurg til mere behandling.

Vokser huden på din finger tilbage?

For denne type skade er det bedst at lade såret helbrededensejer afvoksernyhudfra siderne. Afhængig af størrelsen på såret, detviljetage fra 2 til 6 uger for såret at udfylde med nythud. Når du er helet, skal du genvinde mest følelse i det nyehud.

Hvad er den værste finger at miste?

Af alle dinefingre, tror du måske, at din pinky er den mest ubrugelige. Men din lillefingerer især vigtigt i et stærkt greb, og håndkirurger er enige om, hvis du viltabeen, indeksetfingerer den bedste tiltabe.7. 2012.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Cykling vs løb - hvordan man håndterer

Hvor meget cykling svarer til løb? Den generelle tommelfingerregel er, at der er et forhold på 1: 3 løb-til-cykel, hvilket betyder en kilometer løb ved en moderat indsats svarer til tre miles cykling på det samme indsatsniveau. Cykling 12 miles svarer til at løbe fire miles, hvor begge anstrengelsesniveauer er de samme i en meget generel forstand for kardiovaskulær fitness.25 авг. 2014 г.

Apt cykelstativ - typiske svar og spørgsmål

Hvordan opbevarer jeg min cykel i min lejlighed? Her er 7 tip til opbevaring af din cykel i din lejlighed eller i dit lille hjem. Den enkleste løsning er at installere kroge fra loftet og hænge din cykel, når du ikke bruger den. Sæt det på væggen. Få en cykeldock. Brug en skærmhylde. Skub det ud af syne. Gå efter et cykelstativ. Skjul det under trappen. г.

Professionel cykelcykel - holdbare løsninger

Hvor meget koster en professionel cyklistcykel? Andres L. Douzoglou, en konsulent, der arbejder i cykelbranchen og med professionelle triatleter siger, at de fleste pro-kørere på turen kører på en cykel, der koster $ 10.000 og derover i detailværdi. 2013 .

Pro cykelhjelme - almindelige svar

Hvilke hjelme bruger pro-cyklist? Ekoi. Ekoi er den mest almindelige hjelmproducent i dette års Tour de France og understøtter ikke mindre end fire hold, der repræsenterer det franske mærke. AR14 er den, som de fleste kørere har valgt, med sit aerodynamiske design parret med små åbninger foran for åndbarhed. 4 дня назад

Hej cykling - hvordan man løser det

Forbrænder HIIT-cykling fedt? Intervalstræning med høj intensitet til cykling: Skal du prøve TimeZone RPM Opvarmning 3 minutter @ 80/85/90 o / min 2 minutter @ 85/90/95 o / min 1 minut 30 sekunder @ 90/95/100 o / min 1 minut 30 sekunder @ 95/100 / 105 o / min 1 minut @ 100/105/110 o / min 1 minut @ 80/85/90 o / min MAIN SET30 sekZ5110 - 1151 min ved opvarmningsmodstand Z185 - 90

Mountainbikesko - handlingsorienterede løsninger

Hvilken type sko er bedst til mountainbiking? Bedste flade MTB-sko Fem Ten Freerider Pro. En stilfuld, holdbar mountainbikesko med fremragende greb. Specialiseret 2FO Flat Roost. Giro Riddance. Pearl Izumi X-Alp Flow. Bontrager Flatline. Ride Concepts Livewire. Giro Code Techlace. Scott MTB Team Boa.