Vigtigste > De Bedste Svar > Blå mærker eller blodprop - anførte spørgsmål og svar

Blå mærker eller blodprop - anførte spørgsmål og svar

Hvordan ser en blodprop ud på huden?

Nøgle:HudFarve

Hvis enblodproptilslutter vener i dine arme eller ben, de kan muligvisseblålig eller rødlig. Dithudkan også forblive misfarvet fra skaden tilblodskibe bagefter. En PE i din lunge kan gøre dinhudbleg, blålig og klam.Nogle blodpropper kan være livstruende og bør bestemt ikke efterlades ubehandlet. I dagens verdensvideo diskuterer vi 7 tavse symptomer på blodpropper, der ofte ikke opdages.

Kan din misfarvede hud, vedvarende rygsmerter og lægkramper være relateret til blodpropper? Skal du bekymre dig, hvis du sveder overdrevent? Hvad med varm hud? ? Vi taler om alt dette OG mere

Misfarvet hud Har du set noget misfarvet hud for nylig? Dette kan være et tegn på en underliggende tilstand som blodpropper. Blodpropper dannes normalt, når du er fysisk skadet, og din krop skal stoppe. blodgennemstrømningen.Eksperter siger dog, at de undertiden dannes i vener og arterier uden tydelige tegn på skade. Det kan forårsage alvorlige komplikationer og nogle gange være fatale, især hvis det kommer ind i din hjerne gennem din blodbane. Blodpropper har forskellige symptomer afhængigt af den del af kroppen, de er i.

Et af de mest almindelige symptomer er misfarvet hud. Hvad der sker er, at blodproppen forstyrrer din normale blodgennemstrømning, hvilket forårsager misfarvning af din hud, hvor blodproppen er til stede. Visse områder af din hud bliver lysere eller meget rødere.

Hvis din hud på et ben eller en arm ser rød eller bleg ud, er det sandsynligt, at der er en blodprop i din vene. En blodprop i lungerne, også kendt som en lungeemboli, kan opstå, når blodproppen fra andre dele af kroppen passerer gennem blodbanen og sidder fast i blodkarrene i lungerne. Dette kan føre til symptomer som bleg, klumpet eller blålig hud, der viser lignende symptomer, så det anbefales at se en læge, før du får noget resultat.Benkramper Føler du, at du er tilbøjelig til at krampe i benene? Din livskvalitet? Chancerne er, at der kan være en blodprop et eller andet sted inden for dine benmuskler. Komplikationer fra blodpropper varierer efter kropsområde. Ben er ofte dit yndlings skjulested.

Benkramper er episoder med pludselig ubehagelig smerte i benmusklerne. Dyb venetrombose (DVT) er en blodproppsforstyrrelse, der dannes i benet eller armen, men som primært forekommer i underbenene], dvs. ben og lår. Mennesker med dybe venøse blodpropper har symptomer som kramper eller vedvarende smerter i det ene ben.

Dette kan være et tegn på, at du skal tage det alvorligt. Venøse blodpropper udvikler sig gradvist, mens arterielle blodpropper udvikler sig pludselig. Blodpropper kan være resultatet af en trang position.Hvis du er sengeliggende eller ikke har haft benbevægelse i lang tid, kan du udvikle en blodprop i benet på grund af en afbrudt blodgennemstrømning. Mange mennesker tager let på kalvekramper og føler, at de går væk med naturlige kosttilskud og motion. Men hvis dette skyldes en blodprop, forsvinder den ikke, før du får behandling.

Hvis du ignorerer kalvekramper, er der en chance for, at din blodprop bryder af og kommer ind i blodbanen. Værre er, det migrerer til lungerne og forårsager lungeemboli, som kan være dødelig. Kan du lide denne liste indtil videre? Dette næste punkt vil helt sikkert overraske dig, men inden vi går videre, skal du abonnere på vores kanal for flere artikler som denne og trykke på bjelleikonet for at holde dig opdateret.

Varm hud Har din hud en højere temperatur end normalt? Det er køligt udenfor, men du føler stadig, at din hud er for varm. Der kan være flere andre grunde til dette, men en blodprop er ofte en af ​​de bedste kandidater. Når blodgennemstrømningen forstyrres, ændrer din krop temperatur i dette område.

salsa cutthroat anmeldelse

Temperaturforskellen på stedet for blodproppen kan være mærkbar. Normalt er tre symptomer på blodpropper relateret. Der er misfarvning, kramper i benene og varm hud.

Når du har alle disse, kan det være klogt at konsultere din læge. især hvis du har en historie om b. har blodpropper.

Overfladiske blodpropper dannes lige under overfladen af ​​huden. Den del af din krop, hvor blodproppen dannes, bliver hævet og varm at røre ved. Der er stor chance for, at huden også bliver rød, hvilket kan indikere misfarvning. Hvis du har siddet på langdistanceflyvninger eller mens du kommer dig efter operationen, skal du ikke ignorere det! Rygsmerter Rygsmerter er en af ​​de mest almindelige klager, som folk oplever.

Tag en tung taske op, ryggen går! Yoga udgør uden opsyn, ryggen går! Men folk ved ofte ikke, at dette kan være et tegn på en blodprop. Det kan synes usandsynligt, men det kan være en stærk indikation af tilstedeværelsen af ​​en blodprop i bækkenområdet eller i IVC. Inferior vena cava, IVC er den største vene i vores krop og en stor abdominal vene på bagsiden af ​​maven.

Alvorlige lændesmerter kan være et første symptom på en blodprop i IVC. En blodprop i IVC eller IVC trombose er oftest forårsaget af et ikke-genoprettet IVC filter. Et andet bemærkelsesværdigt tegn kan være alvorlige lændesmerter i et ikke-muskulært område.

Det indikerer tilstedeværelsen af ​​en blodprop. Smerten er vedvarende og kan ikke lindres ved strækning eller massage. Bemærk dog, at lændesmerter normalt ikke skyldes blodpropper.

Så hvis du har at gøre med vedvarende rygsmerter og forsøger at klare det selv, skal du stoppe. Hvis det forårsages af en blodprop og ikke behandles, kan det forårsage permanent skade ved at blokere blod til ekstremiteterne. Inden vi går videre, her er en artikel, du måske kan lide.

Se denne artikel for at finde ud af mere om 11 fødevarer at lære, der potentielt kan dræbe dig hævelse hævelse er et andet almindeligt symptom på en blodprop. Dette kan ske på forskellige dele af kroppen afhængigt af placeringen. De mest almindelige steder, hvor en blodprop dannes - hævelse er dine arme, hænder, ankler og ben.

Blodet cirkulerer gennem venerne i ekstremiteterne og flyder tilbage til hjertet. En blodprop dybt inde i venen blokerer den rette strøm af blod til en bestemt arm eller et ben og forhindrer det i at nå hjertet. For eksempel forårsager dyb venetrombose akut smerte og hævelse i arme eller ben.

Ventilerne i vores årer forbliver beskadigede, efter at disse blodpropper heler. Folk lider af posttrombotisk syndrom på grund af kredsløbssygdomme. Dette fører til symptomer som kronisk hævelse af lemmer og smerter.

Også, hvis du er fristet til at bruge en varm og kold komprimering til behandling af vedvarende hævelse derhjemme, skal du være opmærksom på, at denne vedvarende hævelse er en indikation af, at der er noget galt. Og der er stor chance for, at en blodprop gemmer sig et eller andet sted i dine lunger. Sammen med åndenød oplever du brystsmerter og en hurtig puls.

Du kan komme til det punkt, hvor du kan hoste blod og se et pludseligt blodtryksfald p. Størstedelen af ​​blodproppsrelaterede dødsfald er forårsaget af lungeemboli (PE). Sammen med åndenød kan en person, der lider af lungeemboli, opleve symptomer som døsighed, uregelmæssig hjerterytme og hoste i en livstruende tilstand, så disse symptomer kan under ingen omstændigheder ignoreres.

Selvom DVT og PE kan påvirke enhver, kan sundhedsmæssige problemer som kronisk hjertesygdom, kræft og lammelse øge sandsynligheden for at udvikle en blodprop. Overdreven sveden Overdreven sveden er et andet symptom, der ikke bør ignoreres. Ja, nogle sveder mere end andre, og det er normalt.

Men hvis du udvikler dette uden åbenbar grund, kan det være et tegn på en underliggende medicinsk tilstand, såsom blodpropper. Symptomer på blodpropper. Dette er et tegn på, at blodproppen kan sidde fast i lungerne eller hjertet tilstoppe den arteriefodrende del af hjertet, hvilket til sidst d eller forårsager permanent skade på hjertemusklerne.

Dette kan føre til et hjerteanfald. Hvis du oplever brystsmerter, uregelmæssig puls og kvalme sammen med overdreven svedtendens, skal du straks ringe til skadestuen. Blodpropper bør aldrig efterlades ubehandlet.

Har du bemærket nogen af ​​disse lydløse blodpropper? Lad os vide i kommentarerne nedenfor. Vi vil meget gerne høre fra dig!

Hvordan ved du, om der dannes en blodprop?

Arme, ben
 • Hævelse. Dette kan ske på det nøjagtige sted, hvorblodpropformer, ellers kan hele benet eller armen puste op.
 • Ændring i farve. Du bemærker muligvis, at din arm eller ben får en rød eller blå nuance eller bliver kløende.
 • Smerte.
 • Varm hud.
 • Problemer med at trække vejret.
 • Krampe i underbenet.
 • Pitting ødem.
 • Hævede, smertefulde vener.
17. juni. Feb 2020

Hvordan ved du, hvornår et blå mærke er alvorligt?

Hvornår skal man få enblåt mærketjekket ud
 1. Unormal blødning i tandkødet, hyppig næseblod eller blod i urinen eller afføringen.
 2. Ofte meget stor, meget smertefuldblå mærker.
 3. Følelsesløshed eller svaghed hvor som helst i det skadede lem.
 4. Hævelse omkringblå mærkerhud.
 5. Funktionstab i det berørte område (led, lemmer eller muskler)

Jeg er så dum, og blå mærker varer i flere uger. (Kamera blinker) Hvad kan jeg gøre for at få det til at forsvinde eller forhindre det? (Gæster klapper) Jeg elsker det spørgsmål. Så hvad virker for at falme blå mærker og endda forhindre dem? .Og læge B, jeg ved, at du er hudekspert.

Nummer et spørgsmål, jeg har, er det rigtigt, at kvinder som i artiklen lettere får blå mærker end mænd? Faktisk er det sandt, og det er fordi kvinder ofte har visse områder, der er mere tilbøjelige til blå mærker, som overarmene, vores bagdel, vores lår. Vores hud er tyndere der. Vi har lidt mere subkutant fedt, og så er fedt og blodkar faktisk arrangeret i disse områder.

Hvem af os har ikke det? Jeg gik for at tage en rigtig sød tanktop op og fik den forfærdelige blå mærke på min overarm, og det kan du ikke. Og det er rigtigt; Det er faktisk et problem. Det er meget mere synligt, når din hud er lysere.

Og nogle mennesker er også genetisk mere tilbøjelige til det, simpelthen fordi det kører i familier. Men vi har faktisk en fantastisk grafik, der viser dig, hvad der sker i din hud, når du banker på noget. Dette er hvad der sker, når du får blå mærker.

Når du ser inde i huden, skærer det faktisk blodkarrene og frigiver de røde blodlegemer i det lag lige under huden, hvilket får det til at misfarve. Og vi venter på at falme, når blå mærket er der. Så for dig og dit spørgsmål er der faktisk et par ting, du kan gøre.

Den første er, at vi ofte bliver spurgt om arnica. Så arnica er noget, der enten kan tages i pelletform, hvor du tager det før en procedure. Så hvis du ved, at du har brug for en operation eller gøre noget, der sandsynligvis vil knuse dig, som hård, intens træning, den slags ting.

Jeg synes det er en god idé at gøre dette natten før du starter pillerne, og jeg ved ikke, om du vil anbefale det, det tror jeg alle gør. Jeg husker første gang, jeg hørte om Arnicawas i 80'erne. En kvinde, jeg havde ansigtsløftning, havde mange blå mærker som en blomme.

Jeg så hende to dage senere og sagde, wow, har jeg aldrig set hvad gjorde du? Hun siger: 'Arnica;' Det har jeg aldrig hørt om. Ja. Er det ikke sjovt, når patienter fortæller dig om ting.

Ja absolut. Jeg mener, 20, 30 år senere får alle arnica. Ja, du kan tage pillerne en dag før og tre dage efter proceduren, hvilket er en god forebyggende foranstaltning.

Jeg synes, at arnica gel er meget nyttig efter en procedure. Derefter vil det også have en vis frigørelsesværdi. Dette er virkelig sejt.

Dette er faktisk bromelain, og det kommer i ananasbestande. Og dette er en stor antiinflammatorisk. Du kan endda købe det som et supplement.

Når jeg beder mine patienter om at tage det, er det 250 mg tre gange om dagen i tre dage efter en procedure. En fantastisk måde at sprede betændelse og lindre blå mærker på, gå hurtigere væk. Men en ting, der kan være relevant for denne seer, er at undgå blodfortyndere.

For hvis du allerede er tilbøjelig til blå mærker og tager meget ibuprofenor aspirin eller naproxen som fiskeolie og vitaminpleje, er der skjulte ting, som vi alle nogle gange har i vores kost, og vi bemærker ikke, at vores blod tynder, og vi blå lidt lettere Vi lever nu i en tid, hvor du går online og reklamerer for alt, og der er tricks til alt, ikke? dem der virkelig ikke fungerer. Så disse fungerer. Ja, det er ting, der fungerer. (alle taler på én gang) Dette er mine favoritter, der findes over hele internettet, og som ikke fungerer.

Hold da op. Mundskyl. Så mundskyl er et, som vi så derude.

Det gør ikke noget. Så bare slet det fra dit sind, og så er resten af ​​bananskrælene. Fordi folk taler meget om det.

Sæt det på et blå mærke; Det burde ikke have nogen effekt. Så du ved, virkelig en ounce forebyggelse er et pund kur værd. Men lad os sige, at du har en stor begivenhed, og at du virkelig har en forfærdelig blå mærke, eller endda lasere, som en VBeam-rørlaser, kan bruges og sprede blå mærker hurtigere.

Og tidligt, når du først støder på hinanden, når du har et øjeblik til at lægge noget is på det. (Sonia) Absolut blodkarrene. Hvis du kan holde det i skak med is lidt tidligt, er blå mærke muligvis ikke så slemt.

Selvfølgelig ja. Okay.

cykelulykke Las Vegas

Kan du få en blodprop fra et blå mærke?

Detblåt mærkei sig selv ikke forårsager enblodprop. I meget sjældne tilfælde er det hit, der forårsagedeblå mærker kan. Hvis en dybtliggende vene beskadiges under kollisionen, kan det føre til en dyb venblodprop.3. maj 2017

Gør en blodprop i benet konstant ondt?

Du kan ofte mærke virkningerne af enblodprop i benet. Tidlige symptomer på dyb ventromboseinkluderer hævelse og tæthed iben. Du kan have en vedvarende, bankende krampelignende følelse iben. Du kan også oplevesmerteeller ømhed, når man står eller går.3. mar 2015

Hvor længe kan en blodprop ikke opdages?

Symptomer fra lungeemboli, såsom åndenød eller mild smerte eller tryk i brystet,kandvæle 6 uger eller mere. Du bemærker måske dem, når du er aktiv, eller endda når du trækker vejret dybt.16. mar 2020

Hvordan føles en blodprop i benene?

Det kan du oftefølevirkningerne af enblodpropiben. Tidlige symptomer på dyb ventromboseinkluderer hævelse og tæthed iben. Du kan have en vedvarende, bankende krampe-som følelseiben. Du kan også opleve smerte eller ømhed, når du står eller går.3. mar 2015

Hvornår skal du få en blå mærke tjekket ud?

HvornårtilSøg lægehjælp

Ring til lægen, hvisblå mærkerforekommer let eller uden åbenbar grund. Ring til lægen, hvisblåt mærkeer smertefuld og under en tånegl eller fingernegl. Ring til lægen, hvis enblåt mærkeforbedres ikke inden for to uger eller mislykkestilhelt klart efter tre eller fire uger.
15. nov. Dec 2019

Kan blodpropper gå ubemærket hen?

”Men omkring 30-40% af tilfældenegå ubemærket hen, da de ikke har typiske symptomer. ” Faktisk er nogle mennesker ikke klar over, at de har en dyb venblodpropindtil det forårsager en mere alvorlig tilstand. Dyb venblodpropper- især dem i låret -kanbryde af og rejse gennem blodbanen.

Hvordan føles det, når du har en blodprop i benet?

Du kantitmærkevirkningerne af enblodprop i benet. Tidlige symptomer på dyb ventromboseinkluderer hævelse og tæthed ibenet.Dukanharen vedvarende, bankende krampe-som følelseibenet.Dukan også opleve smerte eller ømhed, når man står eller går.3. mar 2015

Hvad er forskellen mellem blå mærker og blodpropper?

Blå mærker og blodpropper involverer begge blodkarrene, men de adskiller sig meget i potentiel alvorlighed. Her er hvad du har brug for at vide om forskellen mellem de to. Hvad forårsager blå mærker? Vi har alle haft blå mærker fra at støde på sofabordet, snuble på et barns legetøj eller nogle gange en skade, som vi ikke engang husker.

Hvornår skal man bruge blodfortynder til et blå mærke?

Men hvis der er andre underliggende tilstande, kan blå mærker forsvinde i dage til og med uger. Blodfortyndere administreres normalt til personer, der har blodpropper eller som er tilbøjelige til blodpropper. Dette forhindrer muligheden for at blodproppen forstyrrer blodgennemstrømningen inde i karene.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får et blå mærke fra en blodprop?

En læge kan ordinere medicin for at forhindre blodpropper. Blå mærker kræver normalt ingen behandling. Imidlertid kan læger anbefale at bruge hjemmemedicin til at lindre symptomer, for eksempel at påføre ispakninger på blå mærker i de første 24-48 timer og derefter bruge varmepakker efter det.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Tredje testikel - praktisk løsning

Hvorfor føler jeg en tredje testikel? En tilstand, der kan føles som kræft i testiklerne, er en spermatocele. Dette er en sædfyldt cyste i epididymis, der føles som en mindre tredje bold. Disse er ret almindelige og er normalt ikke et problem, medmindre de bliver store.

Emanuel Buchmann - hvordan man beslutter

Hvor blev Emanuel Buchmann født? Emanuel Buchmann / fødested

Oslo forbyder biler - pragmatiske løsninger

Er biler tilladt i Oslo? Oslo, Norges hovedstad, har dramatisk transformeret byens centrum ved at fjerne parkeringspladser. Oslos centrum er næsten udelukkende bilfrit efter at have fjernet parkeringspladser og forbudt biler på visse gader. Med intet sted at parkere i byens centrum er der stort set ingen biler i Oslo centrum.

Rio OL-tid - en løsning på

Hvor blev OL afholdt i Rio? Rio de Janeiro, Brasilien

Gryf rys jones - hvordan man tackler

Er Griff Rhys Jones beslægtet med Sophie Rhys Jones? Sophie - ingen relation til komikeren Griff Rhys Jones - driver et magasin til Duke of Edinburghs Award Scheme to dage om ugen. Hun håndterer også public relations for det eksklusive cateringfirma, Searcy's og Baby Lifeline, en velgørenhedsorganisation dedikeret til at tilbyde specielle babyplejeenheder i hele Storbritannien.

Racercykel med affjedring - hvordan man opnår

Kan du sætte affjedring på en landevejscykel? Hjulophæng frakobler hjulene fra resten af ​​cyklen. Det betyder, at i stedet for at hele cyklen skal støde op og ned på uregelmæssigheder i vejen, kan hjulene bevæge sig uafhængigt. Bagstød og ophængsgafler er normen på mountainbikes, men deres design er begrænset anvendelig til landevejscykler.