Vigtigste > De Bedste Svar > Centerlock lockring - svar på problemerne

Centerlock lockring - svar på problemerne

Leveres SRAM centerlock rotorer med låsering?

Hvis du køberSRAM rotorer, degørikkeleveres med låseringe.I denne artikel gennemgår vi processen med at fjerne og installere en bremseskive. Vi dækker både design med 6 huller og centerlock samt rotoradaptere. Hej, jeg er Truman med Park Tool.

Co. Her er nogle grunde til, at du måske vil udskifte din bremseskive: For det første er din bremseskive slidt ud af brug. Ved at måle tykkelsen på bremsefladen og sammenligne den med en ubrugt del af bremseskiven, kan du afgøre, om denne er slidt.

hvad sker der, når du bliver bange

Normalt er målbart slid på 2 til 3 tiendedele af en millimeter eller mere tegn på en slidt rotor. Nogle producenter angiver slidspecifikationer. Kontakt producenten for at få mærkeoplysninger.Du kan også estimere udvekslingsgrænserne ved at køre en dorn eller papirclips over bremsefladen. Hvis det føles ru og har et skridt i slutningen, indikerer det betydelig udtynding. Udskift denne rotor.

Hvis rotoren er slidt, skal du kontrollere, om elektroderne også er slidte, og udskift dem om nødvendigt. Lær mere se denne artikel. # 2 er en dårligt bøjet rotor.

Symptomer på en bøjet rotor er: friktion eller støj fra sidelæns afbøjning. Genbøjning er mulig i nogle tilfælde, men nogle gange er udskiftning den bedste løsning. Se vores artikel for mere information om rotorforbinding.For det tredje - du vil bare skifte til en rotor med en anden diameter eller opgradere til en bedre kvalitet rotor. Generelt vil du udskifte en rotor med en af ​​samme størrelse. Hvis du ændrer rotorstørrelsen, skal du også sandsynligvis foretage ændringer i din producent af kalibre eller adaptere for at få flere oplysninger. Der er 4 hovedstørrelser, der kommer meget ud i cykelindustrien - 140mm, 160mm, 180mm og 203mm.

Der er dog nogle outliers, der muligvis gælder for dig, så sørg for at tjekke dem ud ved at måle. Nogle gange er størrelsen skrevet på rotoren for at lette udskiftningen. Ellers har du brug for et passende måleapparat.

Rotorstørrelsen bestemmes af rotorens udvendige diameter. Der er også rotorer på markedet, der kun er kompatible med visse pudeblandinger. Disse rotorer skal gøre dette klart på selve rotoren.En anden ting at overveje, når du køber en ny rotor, er, om din hub har en centerlock eller en 6-hullers interface. Rotorer er fastgjort til et centerlock-nav med en låsering med værktøjsgrænseflade. 6-hullers nav bruger 6 skruer, der holder rotoren i hold.

Denne artikel dækker begge systemer såvel som adaptere til 6-hul-til-center-lås. Lad os starte med 6-hullers rotorer. For rotorer med centrallås, fortsæt til det viste tidspunkt.

Gå til denne gang for installation af rotoradapter. Typiske værktøjer og tilbehør til 6-hullers rotorer kan være: En håndnøgle og en momentnøgle med en smule af den passende størrelse. De mest almindelige rotorskruer er T25 Torx-kompatible.

Der er undtagelser; du har også brug for trådskab, rengøringsklude og isopropylalkohol. Fjern hjulet fra cyklen. Løsn og fjern rotorskruerne med den relevante skruenøgle.

Sørg for at aktivere skruenøglen helt i fastgørelseselementet, da skruerne har en lav fordybning. Fjern rotoren, når alle skruer er trukket sikkert ud. Dernæst installerer vi den nye rotor.

Hvis rotoren fulgte med nye bolte, skal du kontrollere dem for anaerob gevindlås. Disse skruer er klar til installation. Hvis boltene ikke har gevindlås, kan du bruge gevindforberedelse, såsom Park Tool TLR-1, i monteringshullerne på navrotoren.

Det kræver lidt at være effektiv. Smør eller smør IKKE trådene - opvarmningen fra bremsning kan få olierne til at krybe ud. Det er vigtigt, at den nye rotors bremseflade forbliver fri for snavs, også fra dine hænder.

Rotorer er designet til at passe i en retning. De fleste designs har en pil, der skal matche hjulets rotation. Ellers skal du justere rotoren, så siden med skrivningen er fa. Placer rotoren på navet ved at tage fat i rotoren fra de indvendige kanter.

soulcykel vs peloton

Ret hullerne på rotoren ind efter monteringshullerne på navet; træk rotorskruerne i hånden. Sørg for, at du ikke krydser dem. Skru nu skruerne med skruenøglen ind, så de er tæt på rotoroverfladen, men ikke rører ved den.

På dette tidspunkt skal du også dreje din rotor med uret med rotorens forkant mod skruerne for at reducere pludselige forskydningskræfter, der kan opstå, når du bevæger dig. Stram skruerne, mens du holder rotoren på plads. Indstil nu momentnøglen eller momentnøglen til den rette indstilling.

Kontakt rotorproducenten for specifikationer. Typisk drejningsmoment for disse skruer er omkring 4 til 6 Newton meter. Hvis du bruger en håndnøgle, bruger du filtkraften, hvilket betyder at du anvender ca. 11 pund kraft på en skruenøgle, der er 4 'væk fra skruen er stjernemønster som vist.

Brug en ren klud og isopropylalkohol til at tørre begge sider af rotoroverfladerne. Løberen er nu klar til montering på cyklen. Når det er samlet, er det en god ide at ramme bremserne - se denne artikel for mere information.

Typiske værktøjer og tilbehør til Centerlock-rotorer kan omfatte: Et egnet låseværktøj Brug kun et af værktøjerne fra FR -5-familien til indvendige låsering. Til låsering med udvendige hak skal du bruge BBT-9 eller BBT-69.2. Du skal også bruge en 3/8 'drevskrue og momentnøgle Derudover er der brug for en 1' bøsning eller justerbar skruenøgle til at drive de savtakede låseværktøjer. Rengør klude og isopropylalkohol. Das Sæt værktøjet på låseringen, løsn det mod uret og fjern ringen, træk rotoren af ​​navet. Når du installerer den nye rotor, er det vigtigt at holde rotorbremsefladen fri for snavs - undgå at røre ved den, hvis det er muligt.

Rotorer er designet til at rotere i en retning. Nogle designs har en pil, der svarer til hjulets rotation. Ellers orienterer du rotoren, så siden med bogstaverne vender udad. Midterlåsrotorer har ikke brug for fedt og kan forurene rotoroverfladen.

Påfør derfor ikke fedt på komponenter. Nogle gange er en rotorholderring muligvis ikke kompatibel med denne akselstørrelse. I dette tilfælde skal du bruge en holdering med udvendige hak.

cykelbaseret træningsplan

Skub rotoren på plads. Stram holderingen med hånden. Stram Monter låsering i henhold til producentens anvisninger, i vores tilfælde er det 40 Newton meter.

Hvis du bruger en håndnøgle, er det cirka 44 pund kraft til at holde skruenøglen 8 tommer fra låsringen. Brug en ren klud og isopropylalkohol til at tørre begge sider af rotoroverfladerne. Cyklen kan nu monteres på cyklen igen.

Når det er installeret, er det en god ide at aktivere bremserne. Se denne artikel for mere information. Hvis du har en 6-hullers rotor og vil montere denne på et nav med en centrallås, kan du bruge et adapterkit designet til at Disse sæt er lidt anderledes i design. Match adapteren med splines på navet.

I dette eksempel skal du skrue boltene gennem rotoren ind i adapteren. Stram rotoren, og stram derefter boltene i stjerneform på adapteren ligesom at installere på et 6-bolts nav. Spring tilbage på det viste tidspunkt for at lære mere.

Installer skiver om nødvendigt. Skru låsen af, og stram den. I dette eksempel skal du bare snappe rotoren med de 6 tilslutninger på adapteren.

Skru låseringen ud, hold uret på uret, og stram låseringen. Efter geninstallation af hjulet skal du dreje hjulet for at kontrollere, at din tykkelsesjustering stadig er god. Undertiden er bremseskiverne kun lidt forskellige fra hinanden, hvilket betyder, at bremsekaliberne skal justeres igen.

Se vores artikler om justering af skivebremsekaliber for mere information. Tak fordi du kiggede med. Cranks og mere.

Og abonner på vores kanal for de nyeste artikler fra Park Tool.

Kan du konvertere 6 bolt til centerlock?

nej, desværre er der ingen måde at montere en påcenterlockrotor på en6 boltknudepunkt

Leveres Shimano-rotorer med låsering?

Shimano rotorer kommermed indvendige låseringe. DT schweiziske hjulkommemed 6 boltadaptere og udvendige låseringe. Hvis du har 15 mm aksler eller interferensproblemer, skal du bruge de eksterne låseringe.

Er alle centerlock rotorer ens?

Registreret. Ethvert solidt stålrotorkan udskiftes.

cykelmåler

Er Center Lock bedre end 6 bolt?

Seks-Bolthar den ulempe, atboltebliver beslaglagt, hoveder bliver strippet og /ellerhub tråde bliver beskadiget er alle ting, der sker nogle gange, menscenterlockhar en tendens til at være fri for sådanne problemer. At have et stort fastgørelseselement med højt moment skaber enmerepålidelig grænseflade i den forstand.

Er centerlock og 6 bolt skivehjul udskiftelige?

Ja, hvis du hardiskbremser, kan du bruge begge formater. Så længe detrotorleveres til det sted, hvor dine bremser forventer og ønsker og har brug for det, hvilket begge formater gør, bremserne selv er ligeglad med, om dine nav ogrotorer6 boltellercenterlås.

Er Shimano centerlock-rotorer udskiftelige?

Registreret. Ethvert solidt stålrotorerudskiftelig.

Leveres diskrotorer med låsering?

Shimanorotorer kommermed indvendige låseringe. DT schweiziske hjulkommemed 6 boltadaptere og udvendige låseringe. Hvis du har 15 mm aksler eller interferensproblemer, skal du bruge de eksterne låseringe. Enhver kassettelåsviljearbejd også, men 12 tænder har større diameter og mere overfladekontakt.

Chris vægttab fyr

Er 6 bolt eller centerlock bedre?

Centerlåsrotorer er typisk et par dollars mere end de fleste6 boltrotorer.Centerlåsrotorer er generelt nemmere og mere fejlsikre at installere. En simpel låsering kontra6lillebolteat blive krydset eller fjernet eller mistet eller hvad der ellers sker med disse ting.

Er 6 bolt lettere end centerlock?

6 boltrotorer vil normalt værelettere end Centerlockrotorer, og du bør finde dem meget lettere, hvis du har brug for en ny. Du skal også altid kunne se størrelsen og ikke kun den stil, du har brug for.03.26.2019

Hvor køber jeg en centerlock rotorlåsering?

Hver gang jeg køber en centerlock-rotor, følger en låsering med den. Sted: Vancouver, BC, Canada. Dan Gerous skrev: Jeg ved, at Shimano har to forskellige låseringe, den ene, der strammes med et kassette-låseværktøj, er kun kompatibel med QR-nav, hvis jeg husker, så hvis du har aksler-nav, skal du bare sørge for at få de rigtige .. .

Hvordan kan jeg stramme min centerlock-låsering?

Oprettet med Sketch. Upgrade Centerlock-låsringen kan strammes ved hjælp af et standard eksternt bundbeslagsværktøj. Det fungerer også med smallere nav, da de følger de samme trådstandarder.

Hvilken er den bedste centerlock-låsering til en cykel?

Ultimate Centerlock Lockring er her. Det er specielt designet til Road / Gravel / CX cykel skive rotorer, der passer til 12 mm gennem aksel og QR. Ultralt design, der sparer dig over 40% i forhold til lagerlåsring. Et enestående blik. 'The Ultimate' -serien er kun tilgængelig her på vores hjemmeside. CNC-bearbejdet 7075 Txxx aluminium.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Trives med 8 ugers udfordringsanmeldelser - praktiske løsninger

Kan trives få dig til at tage på i vægt? Selvom den indeholder et par ingredienser, som videnskabelig forskning har vist, kan hjælpe med vægttab, mangler der forskning, der ser på fordelene ved selve plasteret. Der er nogle potentielle risici ved at bruge en Thrive Patch. Disse inkluderer vægtøgning efter brug og muligvis angst.3. 2018.

Fezzari wasatch peak review - holdbare løsninger

Er Fezzari en god mountainbike? For mange testere var La Sal Peak et lykkeligt medium med progressiv geometri og superlativ suspension. Utah-baserede Fezzari er et direkte forbrugermærke, og dets cykler er forbløffende værdier.

De rosa bikes anmeldelse - hvordan man tackler

Hvor fremstilles De Rosa-cykler? Fabrikken i Cusano, Italien, i større Milano har været virksomhedens hovedkvarter og fabrik siden begyndelsen af ​​80'erne. Ugo er stadig i De Rosa næsten hver dag i showroomet og hilser folk på 86 år.

Seal skinz handsker anmeldelse - hvordan løser du det?

Er Sealskinz handsker gode? Til vinterbrug er disse Sealskinz-handsker gode ned til ca. 25 grader, hvis du er aktiv vintervandring eller snesko og giver et godt alternativ til fleecehandsker, fordi de ikke bliver gennemblødt, hvis de kommer i kontakt med sne.

Smith chromapop anmeldelser - hvordan man afregner

Er Smith ChromaPop polariseret? Med Smiths egne ord: ChromaPop-linser er ganske enkelt de mest avancerede polariserede linser i verden ChromaPop optimerer farver og øger klarheden, så du kan se omverdenen med et uovertruffen niveau af vibration.