Vigtigste > De Bedste Svar > Depression fedt - hvordan man løser problemet

Depression fedt - hvordan man løser problemet

Kan depression gøre dig fed?

Mennesker meddepressioneller angst kan opleve vægttab eller vægttab på grund af deres tilstand eller medicin, der behandler dem.Depressionog angstkanbegge er forbundet med overspisning, dårlige valg af mad og en mere stillesiddende livsstil. Over tid kan vægtøgning i sidste ende føre til fedme.Hvorfor går du op i vægt ved hjælp af antidepressiva og humørstabilisatorer? Det er det, jeg taler om i dag. Jeg er dr Tracey Marks, en psykiater. Jeg laver artikler om uddannelse i mental sundhed.

Dagens emne er baseret på flere seerspørgsmål, så jeg kan tale om det, det korte svar er, at vi ikke kender den fulde mekanisme. Men her er to foreslåede måder, hvorpå antidepressiva og antipsykotiske lægemidler, som vi bruger til at stabilisere humøret, forårsager vægtøgning. Jeg vil også tale om, hvad vi gør ved det.

Den måde, hvorpå disse stoffer forårsager vægtforøgelse, er ved at blokere histamin 1-receptorer. Vi tænker normalt på histamin som noget forbundet med allergier og dit immunrespons. Hvis du udsættes for noget, som din krop er følsom over for, får du en histaminreaktion, der er som kløe, løbende næse eller endda åndenød.Og så kan du tage et antihistamin som Benadryl, det vil bremse den allergiske reaktion for at få dig til at føle dig bedre. Det er dog sådan, det fungerer fra nakken og ned. Histamin fungerer forskelligt i din hjerne; i visse dele af din hjerne er det ansvarligt for vågenhed eller evnen til at være opmærksom.

Dette er grunden til at tage et antihistamin kan reducere din allergiske reaktion, men når det krydser blod-hjerne-barrieren, kan det også gøre dig søvnig, fordi det blokerer de stimulerende virkninger af histamin i din hjerne. Der er fire histaminreceptorer, jeg vil tale om H1-receptorer. I din hjerne gør H1-receptorer meget.

De er involveret i søvn-vågecyklus, kropstemperatur og endokrin regulering, smerte, kognition og den relevante her: appetit. Forskere har fundet ud af, at blokering af H1-receptorer påvirker det område i din hjerne, der er ansvarlig for at få dig til at føle dig mæt. Det kaldes mæthedscenter.Vi ser dette med visse lægemidler som paroxetin, quetiapin og olanzapin; disse stoffer giver dig trang. Folk kan få frygtelige kulhydratbehov på nogle af disse stoffer. Men det er ikke nok at sige, at du ikke overspiser.

Når jeg er mæt, skal du ikke se din mad som ekstra mad. Du spiser, fordi du stadig er sulten. Du føler dig ikke mæt.

Dette sker på kort sigt. Men med nogle af disse lægemidler er der en langsigtet krybeeffekt, der får dig til at tage på i vægt. Denne langsomme vægtforøgelse over tid kommer fra en anden effekt af blokering af H1-receptorer, og denne effekt forstyrrer en proces kaldet termogenese.Termogenese er processen med at producere varme og generere energi gennem forbrænding af fedt og kalorier. Når du forbrænder mindre fedt, bygger det op. Jo mere fedt du har, jo højere er dit kropsmasseindeks, også kendt som BMI.

Og det er din kropsfedt til magert muskelforhold. Så dette er histaminblokken. Dårlige ting.

planke ab træning

En anden mekanisme blokerer 5HT2c-receptorer. Dette er kun en type serotoninreceptor. Det er blevet vist hos mus, at når du aktiverer deres 5HT2c-receptorer, taber de sig, fordi de spiser mindre og blokerer receptoren, de bliver overvægtige.

Mange af de nyere antipsykotiske lægemidler blokerer denne receptor. Af alle antipsykotiske lægemidler er olanzapin, clozapin og quetiapin de værste syndere, når det kommer til vægtøgning. Og alle disse tre stoffer blokerer 5HT2c.

Nogle af de serotoninforstærkende antidepressiva øger mere i vægt end andre. Paroxetin og mirtazapin er stærke hitters, fordi de stærkt blokerer histaminreceptorer. Mange af de lægemidler, der betragtes som vægtneutrale, kan stadig resultere i en vægtøgning på to kg eller fire pund, 50-60 eller endda 70 pund.

Forskningsundersøgelserne som den, jeg har i beskrivelsen, rapporterer ikke altid denne vægtøgning. Du kan angive det som fem til seks kg. Men disse er baseret på 12 ugers undersøgelser. 12 uger tillader ikke den krybende effekt, du kan få med de langsigtede virkninger af histaminblokering.

motion og abort

Så det er problemet, hvad skal vi gøre ved det? s? Den stoffri tilgang er at følge en meget streng diæt og træne kraftigt. Den kraftige øvelse er at overvinde den langsomme fedtforbrændingsproces, jeg talte om med nedsat termogenese. Vi taler om fitness træning.

Dette er ikke bare at gå din hund; dette er stadig en god øvelse, men det er ikke rigtig nok til at holde punden væk. Når du prøver at balancere ophobningen af ​​fedt, skal du opbygge muskler, der brænder fedtet. Dette ville skyldes vægttræning.

Du behøver ikke bogstaveligt talt at gå i et motionscenter. Du kan bruge modstanden fra din egen krop. Der er apps derude, der kan hjælpe dig med at oprette din egen træning.

Nogle eksempler er Zova og Sworkit. Medicinske muligheder er at tilføje buproprion, hvis du kan håndtere brugen af ​​dette lægemiddel. Der kan være grunde til, at du ikke kan tage buproprion, såsom: B. hvis du har eller har prøvet bipolar lidelse og havde bivirkninger.

Buproprion forårsager ikke vægtøgning, og nogle mennesker kan endda tabe sig med det. Contrave er en FDA godkendt indikation for vægttab. Det er en kombination af buproprion og naltrexon.

Det blev lanceret i 2014, men virksomheden indgav konkurs i 2018. Så jeg er ikke sikker på, hvad der vil ske med tilgængeligheden af ​​dette stof. Et andet vægttabsmedicin er orlistat.

Det nedsætter fedtoptagelsen. Det gennemsnitlige vægttab i de kliniske forsøg var ca. 10% af din kropsvægt. Dette er måske ikke meget vigtigt for dig, afhængigt af hvor meget du har tjent.

Hvis du har fået 40 pund og nu er op til 200, betyder det, at du kun kan miste 20 af disse pund. Dette er en beskeden fordel, men du skal se på bivirkningerne for at se, om det er værd at tage stoffet til dig. De vigtigste bivirkninger er fedtet afføring og diarré.

Afføring har tendens til at være klodset, underligt bleg i farve og meget ildelugtende med en fedtet film ovenpå. Og fedtede afføring skyller ikke godt. Så hvis du ikke vil fornærme folkene i din husstand, har du sandsynligvis brug for dit eget badeværelse.

Nogle mennesker afviser denne mulighed. To andre muligheder er Metform, et diabeteslægemiddel. Du ville tage det, selvom du ikke havde diabetes.

Du tager kun det til vægttab. Og så er der topirimate. Dette er et lægemiddel, der bruges til anfald og migræne, det hjælper dig med at tabe sig ved at reducere dine trang.

Men det kan have betydelige kognitive effekter, såsom forvirring og hukommelsesproblemer. Husk, at din sygdom også kan medføre vægtøgning alene. At være deprimeret kan gøre dig inaktiv og løbe tør for energi.

Overvej denne mulighed, før du stopper eller ændrer din medicin, fordi det kan få dig til at tro, at det får dig til at gå i vægt. Det er det. Tak fordi du så med.

Forårsager depression mavefedt?

Der er en række måder atdepressionkan stigeabdominal fedt, sagde forskerne. Kronisk stress ogdepressionkan aktivere visse hjerneområder, hvilket resulterer i øgede niveauer af hormonet kortisol, hvilket fremmer ophobning af visceraltfed.3. december 2008

Kan lavt kropsfedt forårsage depression?

Vores fund tyder på, at beggefedmasseoghøjde (kort statur) er årsagssammenhængende risikofaktorer fordepression, mens ikke-fedtmasse ikke er det. Disse resultater repræsenterer vigtig ny viden om den rolle, som antropometriske målinger spiller i ætiologiendepression.5. aug 2019

flydende iv gennemgang

I denne artikel vil jeg tale om testosteron og dets rolle i depression hos mænd. Jeg er dr Tracey Marks, psykiater, og denne kanal handler om uddannelse i mental sundhed og selvforbedring. Jeg sender artikler hver uge.

Hvis du vil gå glip af en, skal du klikke på 'Abonner'. Testosteronmangel er en almindelig årsag til depression hos mænd og kan ofte gå uopdaget. Som psykiater ser jeg enten en deprimeret mand, der ikke bliver meget bedre med antidepressiva, eller en mand, der ikke er særlig trist, men i stedet er vredere, irritabel, ængstelig eller endda bare negativ.

Her er nogle af de andre tegn og symptomer på testosteronmangel. Jeg vil kun nævne nogle få her, men den fulde liste findes i beskrivelsen. Du kan have mindre stresstolerance, nedsat skægvækst, udtynding eller udtørring af huden, nedsat seksuel funktion såsom svær lyst eller erektilproblemer, nedsat generel vitalitet eller modstand, mild anæmi, vægtforøgelse til undersøgelse og behandling.

For at afgøre, om du er testosteronmangel, vil din læge måle dine blodværdier. En nyttig screening er at måle den totale serumtestosteronkoncentration inden kl.

Årsagen til tidlige morgenniveauer er, at dit testosteron går op og ned i løbet af dagen, og de højeste niveauer er normalt mellem kl. 7 og kl. 8, og det laveste er normalt mellem kl.

Hvad der forårsager dette problem, undrer du dig måske over. Nå begynder testosteron at falde efter 30 år, men det er normalt et langsomt fald, så i en alder af 60 år har omkring 30% af mændene lave testosteronniveauer. Der er flere ting, der har været forbundet med lavt testosteron.

De forårsager ikke nødvendigvis det, men vi har set en forbindelse. Disse ting behandles diabetes, fedme, kronisk hovedpine, over 60 år, behandlet astma og sovende mindre end fem timer om natten konsekvent. Der er også nogle medikamenter, der kan forårsage lave testosteronniveauer.

Kolesterolsænkende lægemidler som Lipitor, saw palmetto, et receptpligtigt lægemiddel, der bruges til at behandle en forstørret prostata, også kaldet godartet prostatahypertrofi eller BPH, der kan føre til lave testosteronniveauer, mange af dem og derefter zinkmangel. Hvis du tager et antipsykotisk middel såsom risperidon, kan dette lægemiddel forårsage øgede niveauer af prolactin. Prolactin er et hormon, der produceres i hypofysen og i din hjerne, og øgede prolactinniveauer kan sænke testosteron og forårsage brystudvikling.

Dette er ikke bare ekstra fedt på brystet. Du kan måske føle brystvæv og endda få en lille mængde mælk produceret, ikke altid, men nogle gange, hvis problemet er stofrelateret, kan du muligvis stoppe stoffet, hvis du kan. Du er nødt til at spørge din læge, om det er et receptpligtigt lægemiddel, og det kan han eller hun - de har faktisk en erstatning for dig at tage i stedet.

Hvis det skyldes en zinkmangel, kan du tilføje zink. Men hvis problemet skyldes, at dine testikler ikke producerer nok testosteron, og dette problem kaldes hypogonadisme, er behandling testosterontilskud. Tilskud kan komme i form af et plaster, pille, gel eller endda en injektion.

Hvis du gør Hvis du er på testosterontilskud, og det bringer dine niveauer til det mid-normale interval, kan du muligvis se forbedringer i din depression og angst om fire uger. (Skål) Det er et ret hurtigt svar, det sker ikke natten over, men når det gælder hvor lang tid det tager at forbedre sig generelt, er det et ret hurtigt svar, men det kan tage lidt tid for dit niveau at gå op afhængigt af hvor lavt du startede, og hvilken form for medicin du tager. En injektion fungerer hurtigere, men det er ikke så praktisk. (Cackle) Når du har korrigeret dine værdier, kan du se en enorm forbedring af, hvordan du har det, inklusive en forbedring af din selvtillid.

Nogle mænd med lavt testosteron kan blive meget selvhatende og hårde mod sig selv. Jeg håber, det hjælper. Se beskrivelsen for mere detaljerede tegn og symptomer på testosteronmangel.

Hvis du kender nogen, der kan bruge disse oplysninger og hjælpe dem, kan du dele denne artikel. Og selvfølgelig kan du lide det, hvis du kan lide det. ♪ Jeg er hvad jeg er i dag ♪♪ Fordi jeg har gjort min vej ♪♪ Intet I alle siger ♪♪ I dette liv eller det næste ♪

Forårsager stress og depression vægtøgning?

'Men vigørved detdepressionhar masser af symptomer, derkanforværre fedme - appetitforstyrrelser, mangel på energi, manglende motivation tilgørting. ” I 2009 rapporterede forskere ved University of Alabama i Birmingham detdeprimeretfolk har tendens tiltage påhurtigere end folk, der ikke er detdeprimeret.3. sep 2010

Kan ulykke medføre vægttab?

Den altaftagende kraft istresskan efterlade dig ude af stand til at tænke på noget andet. Dette kan påvirke dine spisevaner. Du føler dig måske ikke sulten eller glemmer måske at spise helt, når du opleverstress, der fører tilvægttab.07.31.2018

citi cykel philly

Hvordan kan du se, om du er fedt?

Et BMI-nummer er designet til at givedu enidé om hvor meget kropfedt dighar som et forhold påditvægt til højde. Det måles ved at tageditvægt i kg og dividere det meddithøjde i meter i kvadrat. En læsning på eller over 30 betyderduerovervægtige. En læsning ved eller over 40 er alvorlig fedme.

Hvorfor taber jeg aldrig?

Derernogle medicinske tilstande, derkankørevægtvinde og gøre det meget sværere attabe sig. Disse inkluderer hypothyroidisme, polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og søvnapnø. Visse medikamenterkanogså gørevægttab hårdere - eller endda årsagvægtgevinst.

Kan du tabe dig med angst og depression?

Depression kanogså medføre et fald i appetit, der i sidste ende fører til utilsigtetvægttab. Nogle mennesker kan betragte dette som en positiv bivirkning, men pludselig eller ekstremvægttab kansætte dit helbred i fare.02.26.2021

Er 0 kropsfedt muligt?

Mænd kræver mindst 3 procentkropsfedtog kvinder mindst 12 procent for atlegemefor at fungere ordentligt, sagde Garber. Nedenfor er der hvor du begynder at se alvorlige helbredsproblemer. ”Jeg har aldrig rigtig set nogen, der virkelig havde nulkropsfedt,' han sagde. ”Du kan bare ikke være.25. mar 2015

Hvad er en tynd fedt person?

'Tyndt fedt”Er et udtryk, der refererer til at have en relativt høj procentdel af kroppenfedog en lav mængde muskelmasse, til trods for at have en “normal” BMI. Folk med denne kropssammensætning kan have en øget risiko for at udvikle diabetes og hjertesygdomme.8. juni. 2021

Hvordan påvirker kropsfedt risikoen for depression?

Disse resultater repræsenterer vigtig ny viden om den rolle, som antropometriske foranstaltninger spiller i depressionens etiologi. De foreslår også, at reduktion af fedtmasse vil mindske risikoen for depression, hvilket yder yderligere støtte til folkesundhedsforanstaltninger, der sigter mod at reducere fedmeepidemien.

Hvad sker der, hvis du har depression og har mavefedt?

Mavefedt er en risikofaktor for type 2-diabetes, hjertesygdomme og forhøjet blodtryk. Depression kommer naturligvis med sit eget sæt risikofaktorer, herunder selvmord, social isolation, stof- og alkoholafhængighed og angst. Uanset hvad der kommer først - depression eller overvægt / fedme - er det en meget usund kombination.

Hvordan er kropsmasseindeks relateret til depression?

De fleste undersøgelser af fedme-depression-foreningen har brugt body mass index som et mål for fedme. Kropsmasseindeks defineres som vægt (målt i kg) divideret med kvadratet af højden (meter) og skelner derfor ikke mellem bidraget fra fedt og ikke-fedt til kropsvægt.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Cykeldrev - omfattende håndbog

Hvad betyder drivlinje på en cykel? Cykelens 'drivlinje' består af alle de bits, du bruger til at skubbe (eller trække) cyklen sammen. Nøglekomponenterne er pedaler, krumtap, kæderinge, kæde, tandhjul (kassette) og bagskifter.

Billige cykler - anførte spørgsmål og svar

Er 26 tommer cykel god i hvilken højde? '26' hjulstørrelse er perfekt til de fleste voksne med en højde over 6 fod. De fleste af de touring cykler og hybrid cykler kommer i 700C metriske hjul, som også er kendt som 29-tommer hjul.

Cykelmil pr. Uge - holdbare løsninger

Er det godt at cykle 100 miles om ugen? Det er godt for dig, og enhver aktivitet er god aktivitet, men for virkelig at få mest muligt ud af det skal du skubbe dine grænser. 100 miles om ugen i kuperet og rullende terræn ved 1620 mph gennemsnitlig hastighed er grrrr.

Cykling i New York - praktisk løsning

Er New York City cykelvenlig? Hvis vejen er for smal til, at en cykel og en bil kan køre sikkert side om side, har du ret til at køre midt i kørebanen. Cykling er tilladt på alle hovedgader og lokale gader i hele byen, selv når der ikke findes en bestemt rute.

Hiit cykelfordele - besvare spørgsmålene

Hvor ofte skal jeg cykle med HIIT? To HIIT-træningsprogrammer på en uge er masser af nye cyklister. Tre om ugen er et søde sted for de fleste tidskrævede cyklister. Og fire om ugen (ikke hver uge) kan håndteres - nogle gange - for avancerede atleter.

Cykel skiftende kabel - find løsninger

Hvornår skal skiftekabler udskiftes? 5000 til 6000 miles er en god tidsramme til udskiftning af kablerne. Andet klogt venter til de bremser og enten har en god stiv pedal ind eller dejlig let drejning, afhængigt af det ødelagte kabel. 9 dæk. 2010 г.