Vigtigste > De Bedste Svar > At falde i søvn mens du spiser - omfattende håndbog

At falde i søvn mens du spiser - omfattende håndbog

Hvorfor falder jeg i søvn, mens jeg spiser?

En aminosyre kaldet tryptophan, som forekommer i mange proteinrige fødevarer, hjælper kroppen med at producere serotonin. Kulhydrater hjælper kroppen med at absorbere tryptophan. Af disse grunde,spiseet måltid rig på både protein og kulhydrater kan få en person til at føle sig søvnig.

Tid for dit måltid Ja, tidspunktet på dagen, du spiser, er afgørende for, hvordan du har det bagefter. Ifølge mange eksperter føler vi en naturlig udbrud af energi to gange om dagen, en gang klokken 02:00 og igen klokken 14:00.

Så hvis du spiser frokost omkring kl. 12.30 til 13.00, når det rammer 2, kan du føle dig døsig. Dette skyldes, at dine energiniveauer falder på dette tidspunkt. Efter et måltid er din krop også mere fokuseret på at fordøje det måltid end på nogen anden proces.

Hvis du tænker over det, er det måske ikke en dårlig idé at falde i søvn, da det giver din krop mulighed for at fordøje mad bedre. Desværre har de fleste af os arbejde, og vi vil ikke blive fanget nikker. Der er en løsningPrøv at få mindst 7 timers søvn om natten, selvom du bliver lidt træt omkring 2 om eftermiddagen, vil du ikke føle dig søvnig. Siden du sov godt, har din krop allerede afsluttet sin søvncyklus. Med hensyn til træthed kan du altid drikke lidt citronsaft eller vand for at genopbygge din energi.

Dette fører os til vores andet punkt. Hvad du spiser En klog mand sagde engang: 'Vi er hvad vi spiser.' På en måde er det sandt.

De typer mad, du spiser, påvirker din krop Når du spiser mad, der hjælper med at producere serotonin, kan du føle dig lidt søvnig efter frokost. Serotonin er et kemikalie, der kan hjælpe med at regulere dit humør og din søvncyklus. Så hvilken slags mad får kroppen til at producere mere serotonin? Svaret er simpelt, enhver form for mad med højt indhold af kulhydrater og proteiner.Fødevarer med højt proteinindhold indeholder aminosyrer, hvoraf den ene er tryptophan. Dette handler om ting som kalkun så du kan føle dig døsig, når du spiser.

Triptophan hjælper din krop med at fremstille mere serotonin, og kulhydraterne hjælper din krop med at absorbere mere tryptophan. Tryptophan findes primært i æg, kød, fisk, spinat og mejeriprodukter. Alle disse er meget vigtige proteinkilder for mennesker.

Ligeledes findes kulhydrater hovedsageligt i fødevarer som pasta, ris, brød og kager. Kort sagt, der er ingen måde, du kan undslippe disse to. Hej, alt hvad du vil gøre er at hjælpe din krop med at hvile, mens den absorberer de nødvendige mineraler, den har brug for for at fungere korrekt.Selvom det kan være et problem, hvis du går til et møde eller præsentation lige efter et måltid, skal du ikke bekymre dig, der er en måde

I stedet for at spise fulde måltider tre gange om dagen, skal du dele dem op i fem eller seks afbalancerede måltider. På denne måde får du ikke nok tryptophan eller kulhydrater til at påvirke dit humør eller din søvncyklus. Det gør det muligt for dig at være mere produktiv og forblive sund.

Spring ikke måltider over, da du kan forårsage mere skade på dit fordøjelsessystem. end du tror. Åh og spis altid en rigtig morgenmad.

Det er trods alt det vigtigste måltid på dagen. Med det sagt, lad os gå videre til vores næste punkt. Mængde mad Du kan opleve, at søvnlysten øges, når du har spist mere mad i din frokostpause.

Som tidligere nævnt, når du spiser meget, vil du føle behovet for at spise mad, der indeholder tryptophan og kulhydrater, kan hjælpe dig med at sove oftere. Mængden af ​​søvn, du fik natten før, spiller også en stor rolle. Også, hvis du allerede har høje blodsukkerniveauer, vil du sandsynligvis føle dig mere søvnig, da det vides at have større måltider om eftermiddagen at få blodet til at stige, så hvis det går omkring kl. 14, føler du dig søvnig og har ikke sovet godt om natten er det sandsynligvis på grund af dette, at du spiste frokost fyldt med protein og kulhydrater.

Jeg har lige kogt den perfekte luropskrift. Hvad gør du nu? Først og fremmest må du ikke gå på kompromis med dine sove tider. Hvis du ikke får nok søvn om natten, vil du være søvnig i løbet af dagen.

Denne trang vil kun stige, når du har spist frokost. Det andet punkt ville være at tage en kort gåtur efter frokost. Gå 100 yards og tilbage, hvis du kan.

Da din krop nu er fysisk aktiv, kan den fordøje maden uden at søvnformularen påvirker dig. Mens du er ved det, kan du få lidt juice og komme frisk og energisk på arbejde. Du kan også lave en kort 15-20 minutters power lur i løbet af dagen.

Det vil hjælpe dig med at føle dig bedre og mere fokuseret på dit arbejde. Apropos hvilket, vidste du, at virksomheder i Japan opfordrer deres medarbejdere til at tage lur efter frokost for at øge deres produktivitet? Det lyder fedt, ikke? Der er selvfølgelig to andre måder at undgå at sove efter frokosten. Undgå alkohol Hvis du drikker alkohol med mad med højt proteinindhold og kulhydrater, inviterer du problemer.

Alkoholen fungerer som en katalysator for serotonin og øger trangen til at sove. Glem at gå på arbejde efter frokost, det bliver svært for dig at forlade restauranten, så du bør altid undgå alkohol til frokost. Når det er sagt, er det i mange arbejdskulturer upassende at være beruset på kontoret.

Så af hensyn til dit helbred og din karriere, undgå alkohol. Dette bringer os til det næste punkt måske ikke godt for vores øjne.

Der er dog et tidspunkt, hvor du kan udsætte dine øjne for stærkt lys lige efter du har spist en lækker frokost. Forskere er enige om, at når folk blev udsat for stærkt lys lige efter frokosten, følte de sig trætte. Hmmm, lyder fascinerende, ikke? Hvis du prøver dette, behøver du ikke gå en tur efter frokost; sovende er en integreret del af vores daglige rutine. Hvis du er 17, skal du være vågen og være produktiv timer om dagen, så skal du sove mindst 7 timer om natten.

Dette reducerer dine chancer for at føle dig træt i løbet af dagen. Har du nogensinde været søvnig efter frokost? Har du prøvet nogle af disse tricks for at undgå at falde i søvn? Lad os vide i kommentarerne, vi vil meget gerne høre fra dig.

Hvad er de fem tegn på narkolepsi?

Der er5vigtigstesymptomer på narkolepsi, der betegnes med akronymet CHESS (katapleksi, hallucinationer, overdreven søvnighed i dagtimerne, søvnlammelse, søvnforstyrrelse). Mens alle patienter mednarkolepsioplever overdreven søvnighed i dagtimerne, de oplever måske ikke alt5 symptomer.

Hvad er at falde i søvn et symptom på?

Den mest almindeligeårsager tiloverdreven søvnighed ersøvnafsavn og lidelser somsøvnapnø og søvnløshed. Depression og andre psykiatriske problemer, visse medikamenter og medicinske tilstande, der påvirker hjernen og kroppen, kan også medføre døsighed i dagtimerne.31. 2020.

Jeg sætter virkelig pris på det.

Nu, i dagens instruktionsartikel, vil jeg tale med dig om søvnapnø. Hvad det er, hvad der forårsager det, og endelig, hvordan behandler vi det? Okay, lad os komme til det. (Glad musik) Okay, for det første hvad er søvnapnø? Apnø betyder bogstaveligt åndedrætsstop, så hvis du har søvnapnø, når luften stopper med at strømme ind i lungerne, når du sover, i 10 sekunder eller mere.

Hvis du holder op med at trække vejret nu, vil dine iltniveauer i blodet falde, og dette får din hjerne til at vågne op fra søvn i et mikrosekund, så du kan tage en pause fra vejrtrækningen, og så går du tilbage til at sove, og denne cyklus fortsætter hele vejen igennem natten. Det kan ske flere gange hver time, nat efter nat, og det kan ikke kun påvirke kvaliteten af ​​din søvn og din søvncyklus, men det placerer også din krop i et meget stressende miljø på et tidspunkt, hvor det skal hvile, slappe af, og komme sig fra dagens aktiviteter. Venstre ubehandlet, søvnapnø kan have ret alvorlige helbredsmæssige konsekvenser, herunder slagtilfælde, hjertesygdomme, hjerteanfald, forhøjet blodtryk, diabetes, depression, bilulykker, samt en liste over andre ting, inklusive mit hele mareridt, som er erektil dysfunktion og tab af libido.

Det er derfor meget vigtigt, at vi bliver testet for søvnapnø, hvis vi tror, ​​at der sker noget med vores søvn. Nu er der tre hovedtyper af søvnapnø. Der er obstruktiv søvnapnø, central søvnapnø og blandet søvnapnø, og jeg vil gennemgå disse med dig nu.

Så obstruktiv søvnapnø er langt den mest almindelige, og hvis du har OSA, hvad der i det væsentlige sker er, at disse muskulære læsioner er i dine øvre luftveje, tunge, hals, mund, når du falder i søvn og slapper af, slapper de bare af for meget og de falder tilbage og tilstopper bare din øvre luftvej der. De blokerer dybest set din luftrør, hvor luften går ind. Nogle af årsagerne til obstruktiv søvnapnø inkluderer den mest sandsynlige årsag til at være overvægtig.

Så hvis du har lidt mere vægt, er du mere tilbøjelig til søvnapnø, ingen tvivl om det. Vi har meget vægt på vores hals her. Og jo mere vægt du har, når du ligger der, jo mere pres på disse muskler, mere vægt på disse muskler, så når de slapper af, jo mere sandsynligt er det bare at lukke.

Bihuleproblemer, så hvis du har nasal polypsor, hvis du har afviget næseseptum, bihulebetændelse, meget forstoppelse, den slags ting, hvis du har meget høfeber, der også kan forårsage søvnapnø, bare din generelle anatomi. Så bare din sammensætning af strukturen i din nakke og din kæbe og din. Så mange asiater har virkelig smalle luftveje.

Så dette er bare din generelle anatomi makeup. Sovepiller, rygning, drikke alkohol, alle de gode ting (humrer) og bare sove på ryggen kan også forårsage det. Central søvnapnø er langt mindre almindelig.

Med central søvnapnø er der ingen faktisk forhindring. Hvad der er, der er en lille fejl mellem signalet, der sendes fra vores hjerne til vores lunger for at trække vejret. Og i central søvnapnø er der en lille fejl i signalet.

Og så bliver dine lunger bare ikke bedt om at trække vejret. Så dine luftveje kan være åbne, men du får bare ikke signalet til at falde ud for at trække vejret dine lunger. Og central søvnapnø går faktisk ganske ofte udiagnosticeret, fordi det undertiden ikke kan være snorken-relateret med obstruktiv søvnapnø.

Normalt er der masser af lyde og snorker forbundet med begrænsningen af ​​at være lidt mere opmærksom på, at der sker noget, men hvis du har central søvnapnø, kan du muligvis ikke høre disse lyde. Og så er den sidste blandet søvnapnø, og blandet er bare en kombination, så du har en kombination af obstruktiv søvnapnø, og central søvnapnø forekommer hos en person. Så det kan være lidt mere komplekst, men der er tre typer søvnapnø.

Nu uden behandling vil du sandsynligvis have en levetid på behandling af søvnapnø. Og jo ældre vi bliver, jo mere alvorlig bliver søvnapnø. Så hvis vi har mild søvnapnø i en yngre alder og ikke gør noget ved det, bliver det generelt lidt værre, når vi bliver ældre, fordi vi har tendens til at få lidt mere vægt, blive lidt tungere, alt bliver lidt løsere, lidt mindre stramme slapper musklerne i halsen og nakken lidt af.

Så det bliver lidt værre. Og der er en række måder, vi behandler søvnapnø på, og nogle gange bruger vi en kombineret fremgangsmåde ved hjælp af en kombination af behandlinger for virkelig at reducere sværhedsgraden af ​​den søvnapnø. Og lad os gå igennem dem.

Så vægttab og livsstilsændringer. Så vægttab er stort, så det vil gå langt med at reducere sværhedsgraden af ​​din obstruktive søvnapnø. Men det er ikke altid let, især hvis du har søvnapnø, for når du har søvnapnø, er du generelt ret træt i løbet af dagen, du føler dig ikke meget energisk.

Så det er meget svært at træne og gøre de rigtige ting for at tabe sig. Så det kan være en ganske udfordring. Dette er grunden til, at vi har tendens til at lave CPAP-behandling med vægttab, men jeg vil snakke om det snart.

Bradley Wiggins times rekord

Livsstil ændres også, så (humrer) holder op med at ryge og undgår alkohol en aften. Alkohol er meget behageligt, fordi det er et muskelafslappende middel og gør os meget afslappede, men hvad vi vil undgå, når vi sover, er overdreven muskelafslapning. Fordi det forårsager det handicap, du ønsker (humrer), vil du virkelig undgå det glas vin inden sengetid og selvfølgelig, ja, holde op med at ryge, hvilket kun er en generel tommelfingerregel for en sund livsstil generelt.

Den næste er positionsterapi. Så det betyder at holde sig væk fra ryggen, når du sover. Så åbenbart at sove kun på din side fungerer ikke for alle, men dette er blot nogle få af behandlingsmulighederne.

Der er en række enheder derude, men selvfølgelig er den nemmeste ting at få fat i en tennisbold og lægge den i en strømpe eller noget og pakke den rundt om dig selv, fordi det ikke er så behageligt at sove på en tennisbold, men der er et antal andre positionsjusterere, som du også kan købe. Mandibulær terapi. Hvad det er er som de mundbeskyttere, du måske har set.

Der er masser af billige copycats derude, som du vil undgå. Du ved, de $ 30 mundbeskyttere på eBay, der ikke gør noget. Jeg taler om ordentlige underkæbeskinner eller enheder, de holder dit gulv i din kæbe fra at falde tilbage.

De er generelt lavet af en form, som en tandlæge laver en form til dig, og derefter sendes den og tilpasses til din specifikke mund- og kæbeform. Så de foretager nogle målinger og sådan noget, men dybest set har de små justeringer. Dette giver dig mulighed for at bevæge den nederste del af mundskærmen fremad og trække din kæbe tilbage.

Så han holder din kæbe fremad, og det udvider igen og holder alt. Det slapper af og falder tilbage i din nakke. Denne type enhed bruges hovedsageligt til mildere tilfælde.

Så din snorken til din lette søvnapnø. Jo mere alvorlig søvnapnø bliver, jo mere har du brug for en lidt tungere behandling. Bare med det i tankerne, tror jeg kort at jeg vil berøre sværhedsgraden af ​​søvnapnø.

Så sværhedsgraden af ​​søvnapnø er baseret på, hvor mange apnøer du har i timen. Vi kalder dette apnø-hypopnø-indekset en idé, hvis du er mindre end fem år gammel, så du har mindre end fem apnøer i timen, så du holder op med at trække vejret mindre end fem gange i timen, du tilhører en sund kategori, der er fantastisk. Hvis du holder op med at trække vejret mellem fem og 14 gange, betragtes det som mild sværhedsgrad, 15 til 29 er moderat sværhedsgrad.

Og når du først har knækket 30, vil vi bare placere dig i den vanskelige gruppe, okay. Så du er seriøs, uanset om du er 30, 40, 50, 60, 100, og jeg har set mange mennesker stoppe med at trække vejret 100 gange i timen. Du får normalt dette nummer fra en søvntest, men vi kommer ikke ind på det bare i denne episode.

Okay, så lad os nu gå tilbage til behandling, når vi har udtømt vores ikke-invasive behandlinger, så som en sidste udvej kan vi gå til mere invasive behandlinger som kirurgiske muligheder. Der er en række forskellige operationer, de udfører, nogle vil være som sinuskirurgi, hvor du muligvis bliver nødt til at reparere et afvigende septum eller fjerne nogle næsepolypper, gør det nemt for dig selv at trække vejret gennem din næse. Så en ØNH gør denne slags ting, somnoplastik, hvor de fjerner noget af det bløde væv.

Der er nogle laseroperationer, der efterlader nogle ar, der størkner alt bag i halsen og fjerner også dine mandler og polypper. Så der er en række kirurgiske muligheder derude, men det er vigtigt, at vi først undersøger vores ikke-invasive behandlingsmuligheder, som er meget mere behagelige og langt mindre smertefulde end at hoppe ned ad den kirurgiske vej der. Nu skal vi tale om mine yndlingsbehandlinger, de ting, jeg gør hele tiden, det er positiv luftvejstryksterapi, okay.

Så dette er guldstandarden. Dette er den mest almindelige form for behandling af søvnapnø. Og for dem af jer, der ikke ved noget om det, har du dybest set en lille enhed, en maskine med et par rør og lidt, du bærer en lille maske, når du går i seng, og den enhed genererer i slutningen af dagen i det væsentlige lufttryk.

Det skaber et positivt luftvejstryk på ydersiden af ​​din krop er højere end trykket i lungerne, okay. Og hvad det gør er at tvinge luft ind i lungerne, okay. Det tvinger luft ind, fordi luften bare går ned i trykforskellen, fra højt tryk til lavt tryk, luft kommer bare ind og det tvinger luften ind i lungerne.

Tænk på det som en ballon. Så når vi puster en ballon op, er lufttrykket inde i ballonen selvfølgelig højere end lufttrykket på ydersiden af ​​ballonen. Der er lidt mere pres i ballonen, og når vi slipper den ballon, skyder luften bare ud, og det sker, fordi luften bare går fra højt tryk til lavt tryk.

Så vi gør stort set bare det modsatte, nemlig at puste luft ind for at hjælpe med at åbne vores lunger, holde luftvejene pæne og åbne, og det behandler søvnapnø fremragende. Det gør det rigtig godt. Nu er der et par typer af denne form for terapi, dvs. positiv luftvejstryksterapi.

Og jeg vil bare diskutere dem med dig nu, fordi det kan være lidt forvirrende for nogle, men det er impo. Det tjener bare til at forstå de forskellige former for terapi. Så den første er det kontinuerlige positive luftvejstryk, som er CPAP.

Det er et ord, mange af jer har hørt. Nogle af jer kan ikke, men mange af jer vil have kontinuerligt positivt luftvejstryk. Denne enhed, din enhed, er indstillet til et forudindstillet niveau af terapitryk, et trykniveau. Så når du trækker vejret ind og ud, er der kun et trykniveau.

En anden form for kontinuerligt positivt luftvejstryk er, hvad vi kalder automatisk positivt luftvejstryk. Så det er stadig kontinuerligt, der kommer stadig kontinuerligt tryk. Det er bare ikke forudindstillet til et fast niveau, automatisk eller APAP, så vi kalder det APAP.

Selve enheden overvåger din vejrtrækning, og derefter reguleres dette tryk op og ned minut for minut, time om natten. Så det er stadig kontinuerligt, trykket kommer stadig kontinuerligt ind, når du trækker vejret ind og ud, men det varierer afhængigt af sværhedsgraden af ​​din søvnapnø, din luftvej er dejlig og åben, den automatiske vil sige dejlig og stille, men hvis du snorker hvis du har obstruktive søvnapnøhændelser, mange af dem, vælter du på ryggen, denne maskine tager disse oplysninger, og det vil gradvist øge trykket for at behandle søvnapnø. Okay, disse er dine biler.

Der er en anden form for terapi kaldet BiPAP. Nu med BiPAP, som normalt bruges til at behandle mennesker med kompleks eller blandet søvnapnø. Så husk at den centrale søvnapnø, jeg talte om, er denne blandede søvnapnø? Så vi bruger generelt BiPAP'er til at behandle disse mennesker.

Vi bruger også nogle gange CPAP'er og APAP'er, så vi kan starte med det, og hvis det ikke virker, bruger vi BiPAP'erne. De er lidt mere teknologisk avancerede end de andre former for terapi. Vi bruger også nogle gange BiPAP til mennesker, der har obstruktiv søvnapnø, men som ikke tåler CPAP eller APAP.

Så de finder det for svært at trække vejret ud mod presset. De kan ikke helt forstå, så vi kan skifte dem til en BiPAP. Og grunden til, at vi kan skifte dem til en BiPAP, er, at vi laver BiPAP-behandling. Indstil et fast niveau for indånding og også et andet trykniveau for vejrtrækning.

Derfor kan trykket ved indånding undertiden være meget højere end trykket ved udånding. Dette hjælper personen, hjælper personen med at inhalere, inhalere. Men når de ånder ud i stedet for at udånde og virkelig kæmper for at trække vejret ud mod dette pres, er det meget lettere for dem at udånde også.

Så du får terapien, når du trækker vejret ind, meget lettere, når du trækker vejret ud. Og det er det, vi kalder to værdier, IPAP og EPAP. Så positivt luftvejstryk ved indånding, positivt luftvejstryk ved udånding, og vi kan indstille disse forskellige værdier.

Generelt vil din læge finde ud af, hvor disse værdier er bedst. BiPAP'erne bruges også til behandling af andre sygdomme, andre lungesygdomme, KOL, en anden type neurologisk også logisk lungesygdom. Hvis du er en person, der virkelig kæmper for at vænne sig til - som om du har søvnapnø, men du virkelig kæmper med din CPAP og APAP, har du prøvet begge dele, og du kan ikke.

Tal muligvis med din læge for at prøve et BiPAP-behandlingsapparat. De koster meget mere, hvorfor vi generelt holder fast ved at lede folk til disse CPAP og APAP'er først, men personligt tror jeg, at dette sandsynligvis vil være over tid, og da denne teknologi bliver billigere, og disse enheder måske bliver lidt mere overkommelige , kunne vi faktisk flytte til BiPAP som din guldstandard, og du vil gå til terapi i fremtiden. Fordi det er virkelig meget lettere for personen at udånde, og det er en af ​​ulemperne ved CPAP og APAP.

Det er ret vanskeligt, fordi det kontinuerlige pres kommer op hele tiden. Nogle gange er det virkelig svært at trække vejret ud. Folk har altid problemer med denne lille del, især et lille tip til dig i starten.

Hvis du har fejlet CPAP og APAP, skal du ikke give op, andre enheder er tilgængelige. Ja, det er det i dag. Tak fordi du kiggede, jeg håber du nød det.

Vi ses næste gang, har en god dag og vi ses senere.

Er det normalt at falde i søvn efter at have spist?

Generelt lidt søvnighedefter spisninger fuldstændignormalog intet at bekymre sig om. Der er flere faktorer, der bidrager til dette fænomen efter måltidet, og der er et par ting, du måske kan gøre for at minimere disse døsige effekter.

Hej du søvnige hoveder. Dette års karantæne har sænket alle vores energiniveauer. Det har også givet mange af os meget mere tid til at spise vores yndlingsfødevarer.

Hvor mange gange har du haft et stort måltid og nappet? efter? Eller endnu bedre, hvor mange fede måltider spiser du om aftenen inden sengetid? Lige nu føles det måske godt, men der er et par ting, du har brug for at vide. Lad os tale om 7 ting at gøre med din krop sker, når du sover efter at have spist. Søvn.

Kan du forbrænde kalorier? Får du halsbrand? Vent, kan spisning før sengetid faktisk give dig mareridt? Gør dig klar til at sprænge dit sind folk! Ja, du kunne få mareridt Et stort måltid lige før sengetid efterlader din hjerne meget mere aktiv. Dette skyldes, at dit stofskifte er aktiveret. Det er her din krop begynder at forbrænde kalorier.

lyske følelsesløshed cykling

Din hjerne går overalt. Der er nogle fødevarer, der er mere tilbøjelige til at give dig mareridt end andre. Forbrug kulhydrater.

For eksempel tunge måltider. Hvis du har en skål pasta eller en sandwich lige før høstakken, kan denne frygtede kirkegårdsdrøm være lige rundt om hjørnet. Stivelsesholdige fødevarer har den samme effekt på din søvn som sukkerholdige desserter.

Faktisk har forskning knyttet disse typer fødevarer til dårlige drømme. Forskning fra 2014 viste, at både pasta og brød gjorde din søvn værre. En anden 2015-undersøgelse viste, at en betydelig gruppe mennesker rapporterede at have foruroligende drømme efter at have indtaget cookies og kager.

Krydret mad har også indflydelse på dine drømme. Mange af os har spist en tallerken med varme vinger på spilaften. For nogle er det en rutine.

Når det tilbagevendende mareridt fra en spøgelsesagtig gammel dame kommer til dig, vil du gerne opgive den vane. Kryddervarmen øger din kropstemperatur. Som et resultat er din hjerneaktivitet forstyrret, hvilket fører til mareridt.

Hvis du har spist meget, før du sover, og du har fundet ud af, at dine drømme er blevet mørkere, kan det være tid til at skære ned på snacks, der er mere interessant. Hej ween nærmer sig støt

Hvad er dit mest skræmmende mareridt? Stop i kommentarerne nedenfor og start en samtale med vores dyresamfund. Din søvnkvalitet er forstyrret Selvom du ikke har mareridt, vil din søvnkvalitet lide, hvis du spiser lige før sengetid. Ser du, din krop gennemgår stadig den metaboliske fase, mens du ligger ned.

Du får det sværere at falde i søvn. Selv hvis du formår at lukke øjnene, vil det være ret let for os, der spiser regelmæssigt inden sengetid, følelsen af, at mad bevæger sig i vores mave, er alt for kendt. Du kan praktisk talt høre dit fordøjelsessystem, mens du arbejder.

Den lyd alene er nok til at holde dig i gang. Hvis du spiser chokolade eller drikker sodavand, vil koffeinen også skade dig. Koffein fremmer årvågenhed.

Hvis du spiser det inden sengetid, har du ikke en særlig effektiv udsættelse. Koffein topper i dit blod mellem 30 og 60 minutter efter forbrug, din krop begynder ikke at eliminere det i 3 til 5 timer, så lad os sige, at du er sent til en afsluttende eksamen, du drikker op kl.

Kaffe for at holde sig vågen; koffein kan stadig være i dit system, når du endelig beslutter at afslutte det kl. 1. Du vil sandsynligvis finde det lidt svært at falde i søvn, hvilket får dig til at føle dig træt og grov næste morgen.

På samme tid er der nogle modstridende oplysninger, der skal gøres her, nogle hævder, at det at have en lille snack før sengen hjælper dem med at falde i søvn. Det kan holde maven fuld og holde dig tilfreds. Du får halsbrand. Jeg ved, at du begge er sultne såvel som udmattede.

Men tro mig, du gør dit fordøjelsessystem en bjørnetjeneste ved at ligge. Du vil sandsynligvis få halsbrand. Når du spiser, fungerer din mavesyre til at fordøje din mad.

Når du står lodret, skubbes væskestrømmen ned, så det burde være. Men hvis du ligger på din side, kan syren komme i kontakt med følsomme dele af dit fordøjelsessystem. Det er her halsbrand sker.

Hvis du allerede har tilbagesvaling, bliver det kun værre. Nogensinde hørt om gastrointestinal reflukssygdom eller GERD? Det er ret almindeligt over hele den vestlige verden. Dette sker, når din mavesyre når din hals.

Og jeg siger dig, at det ikke er en god følelse. Ikke kun kan det føre til halsbrand, men du har også en klump i halsen og astma at bekymre dig om. For ikke at nævne en sværere tid at sluge. Hvis du har tilbagesvaling, er det bedre at spise 3 timer før sengetid.

Dette er en god retningslinje at følge, selvom du ikke har reflux. Hvis du planlægger at gøre det om eftermiddagen, skal du planlægge din frokost klogt. Inden vi går videre, mens du lytter til alle disse ting, skal du spekulere på, hvad du ellers gik galt.

Tjek vores seneste artikel, der fortæller om 18 hverdagslige ting, du har gjort forkert hele dit liv, går tilbage til vores liste over ting, der sker, når du tager en lur, når du spiser. Flere badeværelseture kturie? Dette er det øgede behov for at tisse om natten. At blive mennesker med nocturia vågner op bare for at gå på toilettet.

Nycturia rammer mere end 50 millioner mennesker i USA alene. Denne tilstand kan være resultatet af høj væskeindtagelse, søvnbesvær eller en dårlig blære. Det kan også skyldes den mængde koffein, du spiser.

Koffein bruges ofte som et vanddrivende middel, så du vil gerne på toilettet oftere. Hvis du har nokturi, er det bedst at springe væskerne over før sengetid. Du går op i vægt Ja, hvis du spiser et stort måltid og ikke gør noget bagefter, vil vægtøgningen blive kompenseret hurtigt.

Hvis du ligger lige efter at have spist, har din krop ikke nok tid til at forbrænde disse kalorier. Det er normalt at føle sig træt efter en sukkerhøjde. Men hvis du ikke vil pakke pundene, skal du være vågen.

Når dette bliver en vane, vil du opdage, at en forskel på skalaen er ret hurtig. Men i lighed med din kvalitet af sle ep er der også modstridende oplysninger her. Det er blevet foreslået, at spise før sengetid faktisk kan hjælpe dig med at tabe sig.

At spise en lille snack kan faktisk styre dit ønske om at spise midt om natten. Dette sparer dig for at indtage ekstra kalorier. Stabiliserer blodsukkeret Dit blodsukkerniveau er et kompliceret emne.

Det er noget, der kan ændre sig natten over. Din lever begynder at fremstille ekstra glukose om morgenen. Dette bliver til blodsukker og giver dig energi til dagen.

Hvis du har diabetes, kan du vågne op med ekstremt høje blodsukkerniveauer. Andre mennesker oplever natlig hypoglykæmi om natten. Dette er når dit blodsukker falder og ødelægger din søvn.

I stedet for at føle dig energisk om morgenen, skal du vågne op som en snegle. Uanset om dit blodsukkerniveau stiger superhøjt eller super lavt, kan en hurtig snack før sengetid give dig den rigtige mængde energi til at komme igennem natten. På den måde vågner du udhvilet og klar til at gøre det Mens dette lyder lovende, skal der gøres mere forskning.

Du får gode vitaminer, på trods af nogle af de negative ting, vi har talt om, giver visse fødevarer dig næringsstoffer. Hvis du vil have en snack før sengetid, skal du holde dig til en lettere diæt med lavt sukkerindhold. Hvad med en banan? De indeholder højt magnesiumindhold og hjælper med at slappe af dine muskler og fremme søvn. En anden god mad er mandler.

Ikke kun indeholder de magnesium til dine muskler, mandler indeholder også en god mængde tryptophan. Dette bremser din nervefunktion og din hjerterytme. Når vi taler om tryptofan, er kalkun en anden mad, som du kan spise før sengetid.

Det er en fantastisk proteinkilde, der får dig til at føle dig mæt og kontrollere din sult om natten. Hvis kød lige inden sengetid ikke er dine ting, hvad med havregryn i stedet? Dette vil holde din mave tilfreds, mens du sover. Havregryn indeholder lækre næringsstoffer.

Jeg taler om vigtige vitaminer og mineraler. Havregryn stimulerer insulinproduktionen og øger dit blodsukker til sunde niveauer. Hvis du vil have lidt mere smag med din sunde sene aftensmad, kan honning gøre tricket.

Jeg taler ikke om at lægge det på brød. Jeg mener en hurtig lille teskefuld; dette frigiver melatonin i din hjerne og hjælper dig med at falde i søvn lettere. Tager du mange lur? Spiser du, inden du rammer puden? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Vi vil meget gerne høre fra dig!

Er napping efter at have spist dårligt?

Din krop får vægt, når du indtager flere kalorier, end du brænder af. Dette er tilfældet, uanset hvornår duspise. Går tilsøvndirekteefterduspisebetyder, at din krop ikke får en chance for at forbrænde disse kalorier. Og,spiseen stormåltidog så kan det være lige så skadeligt at ramme sofaen.

Kan narkolepsi komme pludseligt op?

Det udløses ofte afpludselig, stærke følelser som latter, frygt, vrede, stress eller spænding. Symptomerne på katapleksi kan forekomme uger eller endda år efter starten af ​​EDS. Nogle mennesker har måske kun et eller to angreb i en levetid, mens andre kan opleve mange angreb om dagen.

Hvad udløser narkolepsi?

Mange tilfælde afnarkolepsimenes at væreforårsagetved mangel på hjernekemikalie kaldet hypocretin (også kendt som orexin), som regulerer søvn. Manglen menes at være et resultat af, at immunsystemet fejlagtigt angriber dele af hjernen, der producerer hypocretin.

Når jeg falder i søvn Hvorfor har jeg det som om jeg dør?

Det er ofte forbundet med skræmmende drømme kaldet hypnopompiske hallucinationer. Det samme fænomen vises sjældnere underfalde i søvn. I dette tilfælde kaldes detsøvnlammelse med hypnogogiske hallucinationer. Igen er dette symptom godartet, og døden blev aldrig rapporteret.

Hvad hedder det, når du falder tilfældigt i søvn?

HvadEr narkolepsi? Narkolepsi er en neurologisksygdomder påvirker din evne til at vågne ogsøvn. Mennesker med narkolepsi har overdreven søvnighed i dagtimerne.Dekan ogsåpludselig falder i søvntil enhver tid under enhver form for aktivitet.

Kan jeg lægge mig ned 30 minutter efter at have spist?

Anbefalede intervaller. Som en generel tommelfingerregel vil ernæringseksperter bede dig om at vente omkring tre timer mellem din sidstemåltidog sengetid. 1? Dette gør det muligt at fordøje og indholdet i din mave bevæge sigind idin tyndtarm. Dette kan forhindre problemer som halsbrand om natten og endda søvnløshed.

Hvad betyder det, når du falder i søvn efter at have spist?

Hvis søvnighed finder sted ca. 1,5-2,5 timer efter måltiderne (ikke straks), kan det indikere Candida-gærovervækst i tyndtarmen (især hvis en person har fordøjelsessymptomer, såsom fedtet afføring, stødende gas osv., Se fordøjelseshygiejne for detaljer) eller manglende søvn eller dybe søvnfaser (inklusive søvnapnø).

Hvad betyder det, når du falder i søvn hele tiden?

At falde i søvn pludselig er ikke det eneste symptom på narkolepsi. De fleste mennesker med lidelsen oplever også noget, der kaldes overdreven søvnighed i dagtimerne, hvilket betyder at have meget lav energi, være ekstremt udmattet og føle, at der er en vedvarende sky over din hjerne hele dagen.

Hvilke fødevarer får dig til at falde i søvn, når du spiser?

Faye, en slank størrelse otte og sund spiser, siger, at nogle fødevarer er værre end andre. 'Alt væsentligt gør mig hovedpine og svimmel og slår mig ud, så snart jeg har spist det,' siger hun. 'Æg på skål, en jakkekartoffel, kyllingekarry og ris, endda en sandwich. Jeg spiser det og inden for få minutter er jeg desperat efter at komme i seng.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Billig effektmåler - pragmatiske løsninger

Hvad er den billigste effektmåler? 4iiii Venstre krankarm 4iiii PRECISION og Podium er de letteste og mest overkommelige direkte kraftmålere til rådighed. De er nøjagtige, pålidelige og enkle at installere.

Cykel effektmåler - hvordan man beslutter

Er en cykelmængdemåler det værd? Da effektmålere er blevet overkommelige, er de absolut værd at investere. En god træner kan bruge dine magtnumre til at sikre, at din træning fører til specifikke mål.

Cykellamper med høj effekt - en løsning på

Hvad er det mest kraftfulde cykellampe? Det lyseste cykellampe fra 2021 Niterider 3600 Pro, der skinner med 3600 lumen, er i øjeblikket det lyseste cykellampe (en typisk billygte producerer ca. 1500 lumen). Den sælger for omkring $ 600. Den lyseste selvstændige cykellampe er Nitecore BR32 et 1800 lumen OLED-lys, der fås til $ 130.

Pioneer effektmålere - hvordan man opnår

Hvad skete der med banebrydende effektmålere? Pioneer meddelte i dag, at de vil overføre deres CycloSphere effektmålere og andre cykelaktiver til Shimano. Nyheden kommer 6 år efter, at elektronikgiganten kom ind i cykelverdenen med et radikalt koncept - en dobbeltsidet effektmåler.

4iiii effektmåler - den ultimative guide

Er 4iiii effektmålere gode? Det er tilstrækkeligt nøjagtigt og konsekvent for de fleste ryttere at få nyttige oplysninger, der forbedrer deres træning, og derfor kan jeg varmt anbefale det. Vægten er også et attraktivt tilbud, hvor 4iiii er den letteste effektmåler på markedet. 2017.