Vigtigste > De Bedste Svar > Godt kolesterol - praktiske løsninger

Godt kolesterol - praktiske løsninger

Hvad er et godt LDL- og HDL-niveau?

Mænd på 20 år eller derover:
TypeKolesterolSund og raskNiveau
TotalKolesterol125 til 200 mg / dL
Ikke-HDLMindre end 130 mg / dL
LDLMindre end 100 mg / dL
HDL40 mg / dL eller højere
2. oktober 2020

LDL-kolesterolniveauer under 100 milligram pr. Deciliter beskrives ofte som ønskelige, men vidste du, at LDL og LDL-kolesterol er to meget forskellige ting? at kolesterol i sig selv ikke er hovedproblemet? at HDLis ikke er et godt kolesterol? og selv LDL er ikke dårligt i sig selv? Fedt og vand blandes ikke, så vores krop har fundet en løsning til at flytte fedt omkring vores blodbane: lipoproteiner. 'Lipo' betyder fedt, så et lipoprotein er dybest set en kugle af fedt og protein. Du kender mindst to af dem: lipoprotein med lav densitet eller LDL og lipoprotein med høj densitet eller HDL. okay, hvordan nøjagtigt hjælper denne nørdefest mig med mit helbred? Dine laboratorieresultater viser normalt ikke LDL, men LDL-kolesterolniveauer, hvad er det? Lipoproteiner som LDL bærer forskellige typer fedt.

Kolesterol er en type. Så LDL-kolesterol er det kolesterol, der er indeholdt i LDL-lipoproteiner. Forestil dig, at hvert LDL-lipoprotein er som en bil, der kører ned ad gaden.

LDL-kolesterol er passagererne i disse biler. og HDL-kolesterol, som du også har i dine laboratorieresultater, er selvfølgelig det kolesterol, der migrerer i HDL-lipoproteinerne. Bonusspørgsmål: Hvad får du, hvis du tilføjer alt kolesterol, alle passagerer i alle bilerne i din blodbane? Samlet kolesterol! som du også har i laboratorieresultaterne.

hvornår sælges cyklerDen anden ting i dine laboratorier er triglycerider, en anden type fedt, der også bæres i vores blodbane i lipoproteiner, så de er en anden type passager. Okay, så nu kender du forskellen mellem LDL og LDL-kolesterol. den ene er køretøjet, og den anden er passageren. hvorfor er det så vigtigt? vi finder ud af det om et sekund.

Hvad med historien om godt kolesterol og dårligt kolesterol? hvor kommer det fra? Lad os starte med LDL-kolesterol. hvorfor siger folk, at det er dårligt? vi ved, at forsøgsdyr med højt LDL-kolesterol kan danne arteriel plak. Okay, skodder kan også lide at gå på hjul.

Hvordan ved vi, at dette har noget at gøre med mennesker? Befolkningsundersøgelser viser, at mennesker med højt LDL-kolesterol også er tilbøjelige til mere almindelige hjertesygdomme. interessant, men hvis du har set de tidligere artikler om olivenolie og mættet fedt, ved du, at disse befolkningsundersøgelser kan være lidt vanskelige. Måske er mennesker med lavt LDL-kolesterol sundhedsfreaks, og de træner mere, ryger mindre, spiser grønkålsmoothies og mediterer hele dagen.Derfor vil vi undgå at springe til konklusioner, der kun er baseret på befolkningsundersøgelser. nu kender du sandsynligvis trillen. Vi er nødt til at randomisere mennesker i forskellige grupper, sænke LDL-kolesterol på bare én og se, hvad der sker.

Dette er blevet gjort mange gange med forskellige lægemidler, herunder statiner og mange andre, og i den ene undersøgelse efter den anden havde gruppen, der fik stoffet, og som sænkede deres LDL-kolesterol færre hjertesygdomme. Brug af diæt i stedet for medicin giver dig et resultat svarende til det, vi så i artiklen med mættet fedt. Okay, så højt LDL-kolesterol er et problem i forsøgsdyr og i populationsundersøgelser, og hvis du sænker det eksperimentelt, sænker du risikoen.

Dette giver et meget stærkt argument for, at højt LDL-kolesterol er et problem. Men der er flere beviser: vi har alle forskellige genetik, så vi er alle lidt forskellige. nogle er højere, andre har bølget hår, andre har store næser.Hej! vores genetiske forskelle betyder også, at vi har forskellige niveauer af LDL-kolesterol. Forskere undersøgte mennesker, der blev født med lavt LDL-kolesterol og havde langt færre hjertesygdomme end gennemsnittet, i nogle tilfælde op til 10 gange mindre. Dette betyder ikke, at dine gener er hundrede procent, der styrer dit LDL-kolesterol, og der er intet du kan gøre, punktum.

Dette er en udbredt opfattelse, og det er slet ikke sandt. Gener spiller en rolle som alt andet, men vi kan gøre meget med livsstil. For eksempel så vi lige, at det mættede fedt, vi spiser, er en vigtig faktor. vi kommer tilbage til det.

Alt dette bevis, akkumuleret gennem årtier, er grunden til, at forskere er meget sikre på, at høje niveauer af LDL-kolesterol kan forårsage problemer (det er plaque i arterierne), og at reduktionen i LDL-partikler og andre apoB-holdige lipoproteiner (vi vil se, hvad det betyder på et minut) reduceret hjerte-kar-hændelser så meget som muligt. Så det er et meget prangende sprog, fordi forskere normalt er forsigtige med den måde, de udtrykker deres resultater på. Når vi udgiver papirer, skriver vi ting som “dataene antyder” eller “dette antyder”, men formuleringen kunne ikke være stærkere her.

Så hvem er disse forfattere? er det en vegansk videnskabsmand? Nej, dette er de officielle retningslinjer fra European Society of Cardiology, og det er det samme over hele verden. Her er American Heart Association: 'Etableret en kausal rolle for kolesterolholdige lipoproteiner, især LDL, i udviklingen af ​​koronararteriesygdom,' så vi forstår nu hvorfor. hvilke beviser der førte til disse konklusioner. det er ikke en doktrin ovenfra.

Okay, så højt LDL-kolesterol forårsager hjertesygdomme, ikke? Jeg tror, ​​jeg har det! uh, ikke helt. Plot twist! Ser du, LDL-kolesterol er ikke det største problem, det største problem er lipoproteinerne selv, køretøjerne. Som disse forfattere forklarer, antyder deres arbejde, at 'antallet af lipoproteinpartikler snarere end mængden af ​​kolesterol eller triglycerider i sig selv er den vigtigste faktor i hjertesygdomme'.

Hjertesygdomme er forårsaget af lipoproteiner, der sidder fast i arterievæggen og potentielt forårsager blokering. Så kan vi tælle biler? Fordi normalt viser vores laboratorieresultater kun passagerer. LDL-kolesterol, triglycerider ja det kan vi.

Vi kan måle noget kaldet apoB, som er et af de proteiner, som LDL bærer. Så hvis vi tæller, hvor mange apoB-proteiner der er, ved vi, hvor mange lipoproteiner der er. en anden test kaldes LDL-P, hvor P er for partikler, og det er bogstaveligt talt et antal af LDL-lipoproteiner.

Så begge er foranstaltninger for biler, ikke for passagerer, og de udføres ikke rutinemæssigt af praktiserende læger, men hvis du f.eks. Ser en akardiolog, og han eller hun synes, det giver mening, kan de anmode om det. Okay, så hvis LDL-lipoproteinantal (køretøjerne) er hovedårsagen til hjertesygdomme, men normalt viser vores laboratorieresultater kun passagerer (kolesterol), hvad er pointen? Er LDL-kolesterolniveauer ubrugelige? For de fleste mennesker går disse niveauer hånd i hånd. Flere lipoproteiner i vores blod betyder normalt, at der bæres mere kolesterol i dem.

En procentdel af mennesker (omkring 20% ​​giver eller tager afhængigt af undersøgelsen) kan have en afbrydelse, og det er værd at huske på, men for de fleste af os er LDL-kolesterolniveauer et anstændigt skøn og betragtes stadig som en vigtig parameter, selv af kardiologer. En anden måling er ikke-HDL-kolesterol, som kun er summen minus HDL-kolesterol, så det er total kolesterol, der ikke bæres af HDL-lipoproteiner, og det bruges også ofte af læger. Jeg sværger ved gud, hvis denne fyr stadig viser et akronym, går jeg tilbage til katteartikler.

Jeg ved, at dette er mange forskellige udtryk, så vi foretager en hurtig gennemgang om et øjeblik. Så hvis dine LDL-kolesterolniveauer er gode, er dit LDL-partikelantal sandsynligvis også okay, men hvis du har nogen bekymringer og vil være sikker, måske hvis du har en familiehistorie, skal du kontakte din læge og overveje at se en kardiolog. og jeg vil prøve at have en her snart, så vi kan stille dig flere spørgsmål.

hvad skete der med Jan ullrich

Okay, jeg tror, ​​jeg fik det! Så lipoproteiner bærer kolesterol og andre fedtstoffer, lipoproteiner kan forårsage hjertesygdomme, hvis der er for mange af dem, især LDL, og LDL-kolesterol er bare passageren, men det giver os en idé om antallet af LDL lipoproteiner Lip. Okay! og HDL er godt, ikke? faktisk plot twist! denne fyr er værre end DanBrown i befolkningsundersøgelserne har mennesker med højt HDL-kolesterol en tendens til at have mindre hjertesygdomme, så folk begyndte at kalde det godt kolesterol.

Men da forskere forsøgte at bekræfte dette, hjalp det ikke med at øge HDL-kolesterol med medicin. deres risiko er ikke forbedret. og folk med genetisk højt HDL-kolesterol er heller ikke bedre stillet.

2017 tour de france praktikophold

Så det var en stor overraskelse, men faktisk er det meget konsekvent. Denne undersøgelse konkluderer: 'Selv om observationsstudier (det vil sige de befolkningsundersøgelser, vi undersøgte) kan antyde en forenkling af hypotesen for HDL-kolesterol, nemlig at øgning af niveauet reducerer kardiovaskulære hændelser, understøtter omfattende undersøgelser ikke dette koncept'. og de lavede 39 undersøgelser til denne analyse med tre forskellige stoffer, så det ligner stort set en død hest.

Men det betyder ikke, at HDL er ubrugelig! slet ikke. vi ved, at HDL-lipoproteinerne (køretøjerne) spiller mange fysiologiske roller, såsom at trække kolesterol ud af plak. Men denne enkle idé om at øge HDL-kolesterol er det, jeg hører hele tiden: 'Hvordan får jeg mine HDL-niveauer højere?' og de siger HDL, men de betyder virkelig HDL-kolesterol, det niveau, vi ser i vores laboratorieresultater, ikke? og nu ved du forskellen.

Hvis du prøver at hæve vores HDL-kolesterol, er der intet bevis for, at det overhovedet kan hjælpe. faktisk bliver dette værre. Nogle undersøgelser tyder på, at meget høje HDL-kolesterolniveauer er forbundet med højere kardiovaskulær risiko, så denne idé er, at høje LDL-kolesterolniveauer er fine, så længe dine HDL-kolesterolniveauer også er høje, i betragtning af alle beviser er der ingen grund til at tro, at ideer er som du siger HDL-kolesterol er dårligt? Nej, jeg siger, at vi helt bør undgå at tænke i disse termer. denne næsten karikaturopfattelse af godt og dårligt kolesterol stemmer ikke overens med beviserne. men enkelheden forbliver, så mange mennesker tænker stadig sådan.

Faktisk er LDL heller ikke dårlig! Vi har alle LDL, vi har alle LDL-kolesterol, som vi skulle, kun når det kommer ud af hitlisterne, bliver det et problem. Nogle mennesker har høje niveauer af glukose eller kalium, og vi siger ikke, at kalium er dårligt. Hvis du ser på dine laboratorieresultater, har næsten alle parametre et interval. fra en bestemt værdi begynder det at blive for højt, og der kan opstå fysiologiske problemer.

LDL-kolesterol er ikke anderledes. Hvis du vil have flere detaljer om at sænke dit kolesterol med sunde fødevarer og specielle opskrifter, har vi sammensat dette trin-for-trin program baseret på den bedste tilgængelige videnskab. Det tager dig trin for trin til en kolesterolsænkende menu i løbet af syv dage, hvor hver opskrift er rettet mod at få dine blodlipidniveauer til ideelle niveauer.

Nu er dette helt nyt, vi satte det bare op, der er $ 19 der, men hvis du er abonnent på denne kanal, kan du bruge denne kode og få den til halv pris, og hvis $ 9 gør en forskel for dig ved jeg det at mange mennesker kæmper lige nu, lad mig det vide, og jeg sender dig det hele gratis uden spørgsmål. okay? Plus, denne artikel dækker al logik og videnskab bag programmet om, hvordan du sænker dit kolesteroltal ved kun at bruge sunde fødevarer. I den næste artikel vil vi fortsætte med at se på kolesterol, inklusive ideelle niveauer og nogle almindelige misforståelser, så skriv dine spørgsmål nedenfor, vi vil forsøge at besvare så mange som muligt. fred

Hvilket er dårligt kolesterol LDL eller HDL?

Det er derforLDL-kolesterolkaldes ofte 'dårligt''kolesterol. Lipoprotein med høj densitetkolesterol.HDL-kolesterolkaldes ofte 'god'kolesterol.HDLopfanger overskydendekolesteroli dit blod og tager det tilbage til din lever, hvor det nedbrydes og fjernes fra din krop.

Hvad er et godt kolesteroltal?

Totalkolesterolniveauermindre end 200 mg pr. deciliter (mg / dL) anses for ønskeligt for voksne. En aflæsning mellem 200 og 239 mg / dL betragtes som grænsehøj og en aflæsning på 240 mg / dL og derover betragtes som høj. LDLkolesterolniveauerbør være mindre end 100 mg / dL.

Hvad er et eksempel på godt kolesterol?

Lipoprotein med høj densitet (HDL) ergodtslagskolesterolog den slags, du ønsker. Lipoprotein med lav densitet (LDL) er den dårlige slagskolesterolog den slags, du vil holde i skak.HDL, LDL og triglycerider - en type fedt, der bæres i blodet - udgør i altkolesterolniveauer.

Er 110 LDL dårlig?

Hvis du typisk har risikofaktorer for hjertesygdomme, vil vi have antallet mindre end 70. BorderlineLDLniveauer varierer mellem110og 129 og noget større end 130 betragtes som højt.22. januar 2018

Hvad er et godt HDL-niveau for en kvinde?

Ifølge Michos, en ideel LDLkolesterolniveaubør være mindre end 70 mg / dl, og akvindes HDL-kolesterolniveauideelt set bør være tæt på 50 mg / dl. Triglycerider bør være mindre end 150 mg / dl. Som Michos bemærker, i altkolesterolniveauergodt under 200 mg / dl er bedst.

Hvorfor er min LDL høj?

Visse lægemidler, herunder steroider, nogle blodtryksmedicin og HIV / AIDS-medicin, kan øge dinLDLniveau. Andre medicinske tilstande. Sygdomme som kronisk nyresygdom, diabetes og HIV / AIDS kan forårsage en højereLDLniveau.2. oktober 2020

Er 6,3 kolesterol højt?

Ved en læsning af6.3mmol / L, det er duhøjereend det anbefalede samledekolesterolniveau på 5,2 mmol / L (200 mg / dL). Den gode nyhed er, at dette stadig er på et punkt, hvor diæt og livsstilstilpasning kan få gode resultater med at bringe dinkolesteroltilbage til et sundt niveau.6. oktober 2013

Er et HDL-niveau på 75 godt?

HøjereHDL-niveauerer forbundet med en lavere risiko for hjertesygdomme.HDL-niveauerlavere end 40 mg pr. deciliter (mg / dL) betragtes som bekymrende, ogniveauerhøjere end 60 mg / dL overvejesfremragende.

Sænker drikke meget vand kolesterol?

I øvrigt,masser af vand kanforbedre din stofskifte, hvilket kan hjælpe dig med at tabe dig.Kolesteroler ikkevandopløselig. Men jo mere hydreret du er, desto bedre fungerer din krop til at bringe HDL, jo 'god'kolesterol, for at rense blodkarrene.16. maj 2019

sportscremer til ømme muskler

Hvorfor er min LDL så høj?

Visse lægemidler, herunder steroider, nogle blodtryksmedicin og HIV / AIDS-medicin, kan øge dinLDLniveau. Andre medicinske tilstande. Sygdommesådanda kronisk nyresygdom, diabetes og hiv / aids kan forårsage ahøjere LDLniveau.2. oktober 2020

Hvilket kolesterol er det gode kolesterol?

HDL er det gode kolesterol, fordi det beskytter arterierne mod åreforkalkningsprocessen. HDL-kolesterol ekstraherer kolesterolpartikler fra arterievæggene og transporterer dem til leveren, der skal bortskaffes gennem galden. Det interfererer også med akkumuleringen af ​​LDL-kolesterolpartikler i arterievæggene.

Hvilket kolesterol er det gode kolesterol?

LDL-kolesterol udgør størstedelen af ​​kroppens kolesterol. LDL er kendt som “dårligt” kolesterol, fordi det at have høje niveauer kan føre til ophobning af plak i dine arterier og resultere i hjertesygdomme og slagtilfælde. HDL-kolesterol absorberer kolesterol og fører det tilbage til leveren, som skyller det ud af kroppen.

Hvad er forskellen mellem godt og dårligt kolesterol?

Der er to hovedtyper af kolesterol: HDL (godt) kolesterol og LDL (dårligt) kolesterol: HDL står for lipoproteiner med høj densitet. Det kaldes det 'gode' kolesterol, fordi det fører kolesterol fra andre dele af din krop tilbage til din lever. Din lever fjerner derefter kolesterolet fra din krop. LDL står for lipoproteiner med lav densitet.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Cykeldemonstration - en løsning på

Hvad er demo-cykler? En demo er en cykel, som en cykelbutik låner eller lejer til potentielle købere. Typisk er de godt vedligeholdt og kan være en god mulighed. At købe et syn uset er en risiko, ligesom alt brugt købt på den måde. 2012 г.

Kvindecykling - hvordan beslutter du dig

Hvordan ændrer cykling en kvindes krop? Cykling bygger muskler Modstandselementet ved cykling betyder, at det ikke kun forbrænder fedt: det bygger også muskler - især omkring glutes, hamstrings, quads og kalve. Muskler er slankere end fedt, og folk med en højere procentdel af muskler forbrænder flere kalorier, selv når de er stillesiddende. 2 нояб. 2020 г.

Cykling i varmt vejr - svar på problemerne

Er det dårligt at cykle i varmt vejr? Men sommercykelture kommer med en lang række udfordringer, herunder dehydrering, der kan føre til bonking, nedsat ydeevne og nogle gange desværre nogle alvorlige varmeforhold som farer som sygdom eller endda død. Når det er sagt, skal lidt solskin eller fugtighed ikke holde dig væk fra din cykel. 2021.

Cykelbaseret træningsplan - anførte spørgsmål og svar

Hvor mange timer om ugen skal jeg cykle til træning? Pro-cyklister kører ofte 20-30 timer om ugen. Ryttere, der træner til ultramarathonbegivenheder, kan logge endnu mere. Fritidscyklister (kategori 3, 4, 5 og mestre) lægger normalt ca. 10 ugentimer, selvom nogle klarer sig på 5 eller 7 kvalitetstimer, hvis deres begivenheder er korte.

Trail of tear cykeltur - holdbare løsninger

Kan du cykle sporet af tårer? Cyklister gennemfører 1.000 km tur for at spore Trail of Tears Efter at have rejst næsten 1.000 miles har cyklister fra Cherokee Nation og Eastern Band of Cherokee afsluttet deres tur for at spore den nordlige rute af Trail of Tears i Tahlequah, Oklahoma.

Cyklist gavekurv - almindelige spørgsmål

Hvad køber du en kvindelig cyklist? 21 julegaver til landevejscykling Kvinder Stofvandflaske. Vil du ikke rod på din cykel med overskydende bagage? Castelli Viva Donna pandebånd. Cinelli Mike Giant styretape. Svelte armopvarmere. Chapeau! Podiumbukser. dhb Blok Macro Roubaix langærmet trøje til kvinder. Strava Premium-medlemskab.