Vigtigste > De Bedste Svar > Er honning sundere end sukker - hvordan man løser det

Er honning sundere end sukker - hvordan man løser det

Er det godt at erstatte sukker med honning?

Menshonningindeholder højere fruktoseniveauer, det er relativt lavt på det glykæmiske indeks, hvilket gør det til et af de bedstesukkererstatninger for flokken. En undersøgelse fandt deterstatter sukker med honningfaktisk kunne sænke blodetsukkerniveauer og forhindre vægtforøgelse eller hjælpe med vægttab.



Hej gutter. Dr. Ax her, ph.d. i funktionel medicin og grundlægger af draxe.com.

Jeg er her i dag for at dele med dig mine fem bedste naturlige sødestoffer og sukkererstatninger, og det er en big deal i dag. Så mange mennesker spiser for meget fructose majssirup, forarbejdede sukkerarter og bare kulhydrater generelt, og hvad jeg vil gennemgå her er mine top fem naturlige sødestoffer, som mange af dem, ikke alle, at mange af dem stadig indeholder sukker , men det er meget lettere for din krop at fordøje og behandle, og det vil bringe de fleste sundhedsmæssige fordele for din krop. Så hvad enten du leder efter sukkererstatninger til brug i bagning eller madlavning eller bare på udkig efter noget at tilføje til din morgente eller smoothie, vil disse være de fem mest naturlige sødestoffer, du kan bruge.

Og til at begynde med går jeg efter mit første naturlige sødestof, og det er ren rå honning. Nu når du køber skat, skal du have det til at sige rå, ideelt set selv fra en lokal kilde. Så for mig er dette et område omkring Nashville, Tennessee-området, hvor jeg bor, og det er en form for honning, som jeg elsker, og lad mig sige dette om honning, en af ​​grundene til at det er så gavnligt, er at honning ikke bare er et sukker.



Det er faktisk en mad. Honning indeholder ikke kun sukker. Den indeholder også aminosyrer.

Den indeholder visse typer elektrolytter og antioxidanter samt antimikrobielle forbindelser, der virkelig understøtter din krop og din krops helbred Så ren, rå honning. Nu vil du igen bruge det sparsomt, som ordsprogene siger. Du ønsker ikke at overdrive det ved at bruge disse sødestoffer.

Men en spiseskefuld, en eller to gange om dagen, er en god, sund mængde, som de fleste mennesker kan håndtere igen med ren, rå honning. En anden fordel ved honning er, at det reducerer allergisymptomer. Og grunden til det er denne lokale pollen, og når du køber lokal honning, hjælper det faktisk med allergier, fordi det hjælper din krop med at tilpasse sig lokal pollen.



Det er en slags naturlig immunisering over tid, der kan være sandt, da vi skal tilpasse os vores miljø, vi har i bi pollen, som findes i ren rå honning. Forresten var der en undersøgelse ved Texas A&M University. De fandt ud af, at omkring 80% af honningen i supermarkedshylderne slet ikke indeholder pollen.

Derfor, hvis du vil have den rigtige aftale, skal du virkelig købe råmaterialet. Derudover indeholder rå honning antimikrobielle egenskaber. Så jeg spiser ikke bare skat.

Jeg bruger faktisk skat, hvis jeg får et snit eller et sår, lægger jeg det i området. Hvis du har acne eller hudproblemer, kan du lægge det direkte på området. Så det kan endda bruges som en form for naturlig medicin.



Min yndlings ting at gøre er at bruge honning, nogle gange om morgenen med min spirede, gennemblødte havregryn, jeg lægger den i en smoothie til morgenmad, jeg bruger den, når jeg har glutenfri pandekager, jeg bruger den sammen med noget grønt te, bare lidt honning i den for at forsøde den, men igen skat, sandsynligvis mit mest almindelige sødestof, som jeg bruger her regelmæssigt, du bør virkelig overveje at tage det regelmæssigt, og det er især godt, hvis du har problemer med blodsukker, hvis du er overvægtige eller har noget som diabetes, og det er stevia. Stevia er en kaloriefri, naturlig sødestof, der kommer fra bladet på en blomstrende plante. Og stevia, der er mange typer stevia.

Ideelt set får du fuld, grønbladet stevia. En anden passende form for stevia er stevia, som grundlæggende bare er formalet, og noget af det ekstraheres. Nu er der andre mærker, som jeg ikke er fan af i dag, som Truvia, fordi det er så højt forarbejdet, og de vil også tilføje andre kemikalier, og de kommer fra GMO majs eller tilføjer GMO majsderivater, og vi ved alle, at vi ikke ønsker GMO'er i vores kost.

Men SweetLeaf, det er et af mine yndlingsmærker, som jeg bruger, det er stevia. Faktisk har de endda stevia-smag. Det betyder, at du kan have chokolade stevia, vanille stevia, chokolade hindbær stevia, græskar pie krydderi stevia.

Der er mange forskellige mærker, men den store ting ved stevia er, at den ikke indeholder sukker, så hvis du har diabetes, har blodsukker eller hurtigt vil tabe dig, er dette en god, kulhydratfri løsning og bør ikke dumpes i din mad og gå overbord, men lidt er nok. Bare et par dråber i din morgente. Jeg elsker det med min urtete om morgenen.

Jeg tilføjer lidt til noget som en morgen smoothie, lidt til bagværk eller når jeg laver hjemmelavet budding. Jeg lægger det derinde med nogle chiafrø og kokosmælk og kokosolie. Men igen er lidt stevia fantastisk her, især hvis du har problemer med blodsukker eller vægttab.

Prøv stevia, min anden yndlings naturlige sødestof. Mit nummer tre er naturlige sødestoffer. Nu kunne vi smide dadler ind i denne kategori, ting som rosiner, abrikoser, andre tørrede frugter, ananasjuice, men den store ting ved dadler er, at de også er meget høje i fiber og kalium og andre vitaminer og mineraler.

Faktisk, af alle de sødestoffer, jeg vil diskutere igen, har datoer den højeste ernæringsværdi. Nu med hensyn til fytokemikalier, der heler kroppen, er honning den højeste, men med hensyn til vitaminer og mineraler og fibre er datoer højest. Og denne fiber bremser faktisk din sukkeroptagelse.

Så husk, hvis vi sammenligner dette med hvidt sukker eller majssirup med høj fructose, er datoer ikke sukker. Datoer er en mad, der indeholder sukker, og denne mad indeholder også fibre og antioxidanter samt mineraler som kalium, som hjælper dig med at absorbere sukker langsomt og virkelig hjælper med at regulere sukker i din krop. Og så datoer er meget søde.

Og jeg elsker virkelig at lave dem hjemmelavede pecan-kager. Og hvis vi bager anderledes derhjemme og laver nogle af vores ingredienser, som du kan finde i min 'Real Food Diet Cookbook', vil du se, at vi bruger datoer hele tiden. Du blander nogle datoer med noget nøddesmør, og du kan lave madstænger derhjemme.

Du kan lave proteinstænger. Du kan lave kager. Dette er fantastisk, når du tilføjer det med et par pekannødder og cashewnødder og laver en hjemmelavet tærskorpe.

Og så ved bagning laver jeg en smoothie derhjemme med noget cashewsmør og ferskner. og du kaster nogle datoer i det. Datoer er faktisk gode at kaste i smoothies.

Og det er virkelig godt, hvis du kan lide rå og vegansk mad. Datoer er sandsynligvis det primære naturlige sødemiddel til udskylning af toksiner. Det er fantastisk til at afbalancere elektrolytterne i kroppen, så dette er fantastisk til atleter.

Igen vil du ikke gå overbord, men igen datoer, et fantastisk sødemiddel. Min yndlings nummer tre sødestof. Nummer fire på min liste er kokosblomstsukker.

Du kan se her, at vi har organisk kokosnøddesukker. Vi har faktisk en vaniljesmag. Det er uraffineret.

Det er vegansk. Det er ikke GMO. Og især når du bager, hvis du leder efter en Samme sammenligning, lad os sige, at du bager en kage og vil have en opskrift, der er uden sidestykke. Mængder fra en kop sukker til en kop af et alternativt naturligt sødemiddel, ja, lad os gå .

Kokosnødblomster sukker eller kokos palmsukker er den ideelle erstatning her. Kokosjuice er fuld af kalium. Den er fuld af elektrolytter og næringsstoffer.

Så igen, hvis du er på udkig efter en ækvivalent sammenligning, der er giftfri og ikke er genetisk konstrueret til at hjælpe din krop med at fordøje bedre, er organisk kokosnød palmsukker bedre. Forresten har alle disse sødestoffer et lavere glykæmisk indeks. Mens almindeligt bordsukker rammer 100 point, scorer mange af disse sødestoffer en lavere mængde tættere på 50 eller halvdelen af ​​det glykæmiske indeks, hvor det ikke får dine energiniveauer til at gå ned eller op, øge dit insulinniveau, øge din risiko af diabetes, som det er tilfældet med mange andre sukkerarter, der er tilgængelige i dag.

Så dette er en god erstatning, en tilsvarende erstatning for faktisk bordsukker, især når man bager kager, kager og lignende. Og sidst men ikke mindst, når det kommer til et naturligt sødemiddel, er 100% ren, organisk ahornsirup, når du køber det. Pas på klasse B eller endda en lavere kvalitet, endda grad C. Men du vil have en lønnsirup af klasse B.

Dette er USDA bio. Og ahornsirup er, som vi ved, et fantastisk sødemiddel. Det er især godt til ting som pandekager og vafler.

Det er godt for visse opskrifter, hvor du vil have mere af det, på en eller anden måde med den jordiske smag. Så igen, 100% ren organisk ahornsirup, et andet godt sødemiddel at tilføje. Hvad jeg ville gøre er at slippe af med sukkeret.

Forresten, hvis du kun bruger almindeligt sukker til bagning og madlavning, er det meste af det sukker genetisk konstrueret. Det kommer fra genetisk modificerede rødbeder og GMO-majs, så hvis alt hvad du ser er sukker på en fødevareetiket, du køber, eller hvis du har regelmæssige. Hvis vi bruger sukker til bagning, ved vi, at det er meget giftigt for kroppen, og hvorfor ikke? Det er så let at udskifte de falske sukkerarter med ægte sukkerarter, udskifte de naturlige sukkerarter og bruge naturlige sødestoffer. Så husk disse fem naturlige sødestoffer.

Råhonning; Stevia; Begivenheder; Sukker af kokosnødblomst; og ren, organisk ahornsirup. Brug disse fem naturlige sukkererstatninger, og du bliver meget sundere, mens du tilfredsstiller din søde tand.

Hvilket er værre skat eller sukker?

Sukkerer højere på det glykæmiske indeks (GI) endhonning, hvilket betyder at det rejser blodsukkerniveauer hurtigere. Dette skyldes dets højere fructoseindhold og fraværet af spormineraler. Menhonninghar lidt flere kalorier endsukker, selvom det er sødere, kan det kræves mindre.1. juni. 2017 nov.

Vi har alle hørt om, hvor forfærdeligt fedt er for os i årtier, især mættet fedt. Tilbage i 1970'erne og 80'erne blev alle specifikt bedt om at skære mad som smør, ost og oksekød ud for at undgå hjerteanfald og slagtilfælde, nu virker de okay? Eller godt for dig? Eller noget? Og sukker er dårligt! Sukker er det, der dræber os! Hvis vi bare skar sukker fra vores kost, kunne vi ikke befri verden for ikke kun hjertesygdomme, men fedme, diabetes og endda kræft! Holdningsændringen kan synes ekstrem, men argumenterne mod sukker har været i opbygning i årtier, mens argumenterne mod mættet fedt er blevet nedtonet.

Og alligevel, mens vi alle elsker en god dårlig fyr, er det sjældent så simpelt, når det kommer til sundhedseffekterne af din diæt. I dag ser vi tilbage på ernæringsvidenskabens komplekse historie for at forstå, hvordan mættet fedt blev offentlig fjende nummer et. Og som når lægerne fokuserede på fedt, overså de de skadelige virkninger af sukker.

Men det betyder ikke, at jeg skulle være det nye mættede fedt, eller at fedtet er helt lettet. Og mens der stadig ikke er noget let svar på, hvilken diæt der er bedst til at tabe sig eller forhindre hjertesygdomme, er det sandsynligvis en god start at skære ned på ting som mættet fedt og raffineret sukker. I slutningen af ​​1940'erne blev Ancel Keys, en fysiolog ved University of Minnesota, forvirret over det faktum, at amerikanske forretningsfolk syntes at dø af hjerteanfald i en alarmerende hastighed.

Disse middelaldrende mænd tjente mere end nok penge til at give mad af god kvalitet, så hvorfor er det dem, der er forstyrrede? Han kom på en idé, ofte omtalt som diæthjertehypotesen, som beskriver spisevaner i det 20. århundrede ville ændre sig for evigt. Det er forestillingen om, at den mængde fedt, du spiser, især mættede fedtstoffer - de, hvor de fede kulstofkæder alle er bundet af enkeltbindinger og derfor er maxxed eller mættet med brint - resulterer i høje niveauer af fedt i dit blod, som derefter ulmede på væggene i dine blodkar og c. forårsager hjertesygdom.

Det er som for meget baconfedt kan strømme ned i afløbet for at tilstoppe dine rør. Keys var især bekymret over niveauet af fedt kolesterol i blodet, da det findes i fedtaflejringerne i blodkarrene, lavede nogle små undersøgelser for at teste hans idé og besluttede derefter at vokse op eller gå hjem. I syvlandsundersøgelsen ledte han og hans kolleger efter sammenhæng mellem diæt og koronar hjertesygdom hos omkring 13.000 middelaldrende mænd i USA, Japan og Finland, Jugoslavien, Italien, Grækenland og Holland.

De første resultater var tilgængelige i 1970, og det samlede fedtindhold syntes ikke at spille en rolle. Men mænds grupper med det højeste gennemsnitlige indtag af mættet fedt var mere tilbøjelige til at dø af hjerteanfald, og rundt om i verden var kolesterolniveauet i blodet korreleret med mættet fedtforbrug. En anden stor epidemiologisk undersøgelse, Framingham Heart Study, understøttede også en sammenhæng mellem kolesterol i blodet og risiko for hjertesygdomme.

Korrelationer, men de var stadig netop det: korrelationer. Imidlertid antog mange mennesker, at disse resultater betød, at reduktion af fedtindtag ville beskytte folk mod koronararteriesygdom - som en sammenhængsundersøgelse ikke rigtig kan vise - kør randomiserede kontrollerede forsøg - guldstandarden til test af medicinske indgreb - for at se om en diæt lav i mættet fedt eller lavt kolesteroltal hjalp faktisk med at forhindre hjerteanfald og død, som hypotesen forudsagde. Men ernæringsundersøgelser vides at være vanskelige at hjælpe, men de fleste var små undersøgelser, og de var vanskelige at fortolke.

Og hver brugte en lidt anden diæt, der erstattede de mættede fedtkalorier med forskellige ting. Så i slutningen af ​​1970'erne var der stadig ingen afgørende beviser for, at reduktion af mættede fedtstoffer faktisk kunne beskytte hjertet. Men det havde ikke stoppet diæthjertehypotesen fra at gå mainstream - det syntes at passe til de fleste af de tilgængelige data.

Og mange eksperter mente, at risikoen for hjerte-kar-sygdomme var for høj til ikke at ændre anbefalet diæt til amerikanere. I 1977 blev U.S.

Senatets udvalg for ernæring og menneskelige behov offentliggjorde sine nye ernæringsmål og opfordrede amerikanerne til at hente 30% af deres kalorier fra fedt - fra 40% - og begrænse mængden af ​​mættet fedt til 10% af det samlede. Retningslinjerne foreslog også at reducere kolesterol og raffineret sukker i mad og øge komplekse kulhydrater, men ikke så meget omtalt. Andre lande fulgte trop, og så fik næsten alle besked på at undgå smørret formargarine, og supermarkedshylderne blev hurtigt fyldt med 'fedtfattige' muligheder.

Men fra starten satte kritikerne spørgsmålstegn ved disse anbefalinger og antydede, at den specifikke diæt, der nu blev anbefalet, aldrig var blevet testet i noget forsøg. Og nogle mistænkte raffinerede sukker var et større problem. Faktisk viste syvlandsundersøgelsen også en stærk sammenhæng mellem ulemperne ved sukker og hjerteanfald, men dette fund blev ikke undersøgt nærmere, fordi mættet fedt var den bedre indikator.

Og det var først i dette århundrede, at vi lærte, at sukkerindustrien hjalp med at gøre deres produkt overset. I 1967 betalte de tre Harvard-forskere inden for folkesundhed, som nu var omkring $ 50.000, for at lave en gennemgang i New England Journal of Medicine - en meget indflydelsesrig tidsskrift - som fremhævede fedtets rolle og bagatelliserede enhver involvering af sukker. Men tyve år senere, efter et halvt århundrede med had til fedt, begyndte tidevandet langsomt at vende sig mod hende, både i laboratoriet og derhjemme.

Ikke kun havde forskning fundet nogen afgørende beviser for, at mættede fedtstoffer var problemet, nye analyser af kollektive tidligere undersøgelser viste, at sammenhængen mellem mættet fedt og hjertesygdomme var meget svagere end tidligere antaget. Og nye observationsstudier viste, at hurtigt fordøjelige kulhydrater og tilsat sukker uundgåeligt er forbundet med en øget risiko for hjertesygdomme. Også hele ideen om, at 'kolesterol var dårligt', viste sig at være meget mere kompliceret og underminerede en del af forudsætningen for, hvorfor fedt skulle være så dårligt.

60'erne og 70'erne havde en vag fornemmelse af, at typen af ​​kolesterol betyder noget. Men de forstod ikke fuldt ud, hvordan kolesterol bevæger sig i vores blod, inklusive rollen for de forskellige lipoproteiner, der bærer det blod, nu har de tendens til at se på triglycerider - den samlede mængde fedt - såvel som den samlede mængde kolesterol. De kontrollerer også, om dette kolesterol transporteres af lipoproteiner med lav densitet eller LDL, kaldet 'dårligt' kolesterol. og lipoproteiner med høj densitet eller HDL, det 'gode' kolesterol.

Høj LDL er en risikofaktor for hjertesygdomme, men at have mere HDL betragtes normalt som god, selvom forskere stadig forsøger at forstå de forskellige størrelser og undertyper af hver, og hvordan de hjælper eller skader. Problemet er, at fødevarer med et højt indhold af mættet fedt kan øge både HDL og LDL, så hvis du kun fokuserer på total kolesterol eller LDL, kan de virke mere skadelige. Da et nyt århundrede begyndte, begyndte folk at genoverveje krigen mod fedt, især da rådene om at reducere fedtindtag ikke hjalp folk med at forblive sunde.

I begyndelsen af ​​2000'erne syntes fedtfattige diæter ikke at være squats for de fleste mennesker. Fedme og diabetes - begge risikofaktorer for hjertesygdomme - var steget i luften. Og det kunne være fordi, mens mange mennesker omfavnede fedtfattige fødevarer, valgte de snackkager eller korn med korn med sukker eller andre kulhydrater i stedet for sundere ting som frisk frugt og grøntsager.

Så en anden diæt - Atkins-diæt med lavt kulhydratindhold og højt fedtindhold - blev raseri og syntes at hjælpe folk med at tabe sig. Forskere begyndte også at være opmærksomme, og deres første resultater var lovende. I kortvarige forsøg på 6 måneder eller deromkring mistede folk en beskeden vægt og havde tendens til at sænke triglycerider lidt, mens HDL blev øget.

Diæter med højt sukkerindhold og raffinerede kulhydrater havde derimod en tendens til at gøre det modsatte, hvilket øgede triglyceridniveauer og dårligt LDL-kolesterol, mens det faldt godt HDL. Og hos både dyr og mennesker har overskydende sukker været forbundet med forhøjet blodtryk - en anden risikofaktor for hjertesygdomme. Især beviset mod sukker har toppet skalaen i de sidste tyve år, og nu har du sandsynligvis hørt alt om, at sukker er det værste nogensinde er et let mål; Da sukker ikke indeholder andre næringsstoffer end kalorier, er det svært at forsvare.

Du har bestemt ikke brug for raffineret sukker for at holde dig i live. Og det har fået mange mennesker til at mærke det 'giftigt' og bebrejde næsten alt for det, selv sygdomme med stærke genetiske forbindelser som inflammatorisk tarmsygdom eller kræft. Men en omhyggelig gennemgang af videnskaben antyder, at tilbageslag går lidt for langt.

Mens de fleste af os sandsynligvis spiser for meget tilsat sukker, ved ingen rigtig, hvor meget der er for meget. Og forbindelser til sygdomme, selv dem der synes ligetil, er ikke altid så ligetil. Forskere ved ikke helt sikkert, om indtagelse af sukker f.eks. Kan forårsage diabetes.

For meget sukker kan helt sikkert føre til vægtøgning og fedme, hvilket er en af ​​de største risikofaktorer for sygdommen. Men forskellige mennesker bygger og bruger sukker forskelligt, og så mange eksperter mener i øjeblikket, at sukkerforbruget i sig selv ikke forårsager diabetes - fedme er komplikationer. Vi ved, at højt kolesteroltal i blodet, især LDL, er en risikofaktor for hjertesygdomme, men også højt blod tryk og fedme fedt og sukker påvirker begge risikofaktorer.

Andre vaner spiller også en rolle, som om du træner eller ryger. Og forskere forsøger stadig at forstå, hvad sukker rent faktisk gør med kroppen. 'Sukker' kommer i forskellige former, hvis relative fordele og ulemper forskere stadig diskuterer med.

Og det samme gælder citatet 'fedt'. Hvis du spørger en kardiolog i dag, om mættet fedt er dårligt for dig, kan du få et overraskende svar: det afhænger. Det er fordi, hvorvidt mættet fedt stiger eller ej.

Kardiovaskulær sygdom synes i enhver undersøgelse at ændre sig afhængigt af den nøjagtige type fedt, der er undersøgt, dens kilde, og hvad den erstattes med, når den tages ud af kosten. I hvilket omfang sukker og mættet fedt er ansvarlig for hjertesygdomme Denne sygdom, eller stort set enhver sygdom, er stadig meget diskuteret blandt forskere. I slutningen af ​​dagen skal du dog stadig spise, og intet af det giver os et rigtig tilfredsstillende svar på, hvad din diæt skal være, og det hader jeg at fortælle dig, men head-to-head test af lavt fedtindhold og low carb diæter har ikke identificeret en klar vinder.

Mens diæter med lavt kulhydratindhold virker en smule bedre på kort sigt, når forskere studerer mennesker længere, mindskes forskellen. Fedtfattige diæter ser ud til at resultere i lidt højere stigninger i godt kolesterol og større dropsin triglycerider, men de to diæter virker omtrent det samme for andre hjertesygdomsmarkører for at tabe sig. Det typiske vægttab efter et år er knap mere end 5 kg.

Men du kan altid finde folk, der reagerer rigtig godt, taber omkring 30 kg og dem, der går op i vægt under slankekur. Dette har fået nogle forskere til at tro, at dette kan være visse mennesker, enten på grund af genetik eller metaboliske årsager, er en lav-carb diæt bedre, mens andre drager mere fordel af en fedtfattig diæt. En særlig attraktiv idé er, at folk, der allerede er lidt insulinresistente - en væsentlig risikofaktor for type 2-diabetes - sandsynligvis vil gøre det bedre med færre kulhydrater og mere fedt.

Men selv denne mere nuancerede tilgang ser ikke ud til at holde op. I en 2018-undersøgelse af omkring 600 mennesker hjalp kortlægning af kostvaner baseret på gener eller insulinniveauer ikke. Uanset om de har lavt fedtindhold eller lavt kulhydratindhold.

Forskere håber stadig på at finde andre markører relateret til mikrobiomet, eller hvor stærkt visse gener udtrykkes, der kan bestemme, hvilken diæt der er bedst for dig. Hvad vi har tilbage er et lille slips. Der er dog et par ting, der kan hentes fra dette store ernæringsmæssige rod.

Generelt anbefaler læger stadig at reducere mættede fedtstoffer, men det er vigtigt at være forsigtig med, hvad du spiser i stedet. Udskiftning af mættede fedtstoffer med umættede fedtstoffer, såsom dem der findes i nødder, er normalt gavnligt. Dette gælder også ofte, når fedtet udskiftes med fuldkorn, men ikke når man trækker andre kulhydrater som sukker.

Og det ville sandsynligvis ikke skade at skære det ned på raffineret sukker generelt også. Men hvis vi har lært noget fra ernæringshistorien, er chancerne for, at et fuldstændigt forbud mod en ting ikke vil være svaret. Sukker versus fedt er en forkert dikotomi, og når du tænker over det, giver det perfekt mening.

Selvfølgelig er for meget fedt en dårlig idé. Ligesom for meget sukker. Men ligesom en lejlighedsvis sød tand ikke vil forårsage kræft, og den lejlighedsvise bøf vil ikke give dig et hjerteanfald.

Tak fordi du så denne episode af SciShow produceret af Complexly. Hvis du vil se andre fantastiske komplekse artikler om ernærings- og sundhedsforskning, skal du tjekke Dr. Se Aaron Carroll på Healthcare Triage.

Hvor sund er honning i forhold til sukker?

Honninger højere i fruktose endglukose. Fruktose er sødere endglukose, så du muligvis kan bruge en mindre mængdehonningi din mad eller drikke uden at ofre sødme. Spormængderne af vitaminer og mineraler findes ihonningkan også have tilføjetsundhedsmæssige fordele.

Hvis du har diabetes, ved du, at slik skal spises i moderation og nøje overvåges. Men så længe du er forsigtig, kan en lejlighedsvis godbid ikke betyde verdens ende. For eksempel, hvis du vil sødme din te eller have havregryn med lidt sirup, selvom du tilføjer sukker til din dag, skal du ikke bekymre dig.

Dette valg kan stadig være okay - i moderation. Og mens der er sukkerfri sirup, er intet bedre end den ægte vare - for både smag og sundhed. På grund af dette vil vi se nærmere på to af de sundeste, mest naturlige sirupper derude

Vi starter en kamp mellem honning og ahornsirup, hvilket er bedre for diabetikere? Skal du endda prøve? Vi fortæller dig alt hvad du behøver at vide

Men først ville vi være glade for, hvis du kender denne artikel med LIKE. Tilmeld dig, og ring på døren til meddelelser så du bliver den første, der ved, hvornår vi sender nyt indhold.

Og hold dig tæt for at se, hvordan du kan få to gratis gaver fra os. Nu har vi gjort det, lad os starte showdown! dette er honning versus ahornsirup, hvilket er bedre for diabetikere? okay lad os starte med at prøve skat. lad os være sikre på, hvor honningen kommer fra. bier er bare ikke vigtige for at bestøve vores verden, de er også kilden til al denne lækre honning, men hvordan laver de det? For det første ekstraherer bier nektar fra blomster, de holder nektaren i deres honningmaver eller i deres høst, der er adskilt fra deres normale mave

Tilbage i reden sender de den lagrede nektar videre til andre bier. De tygger det, giver det rundt, og snart reduceres dets fugtindhold fra 70 procent til kun 20 procent

Herfra bliver nektaren til honning. . hvad lagres derefter af bierne i deres bikager

Men hvad er honning sirup? Sirupversionen er simpelthen honning, der er blevet fortyndet med vand. Almindelig honning er normalt for tyk til at sprede sig over mad. Du kan dog fremstille honningssirup ved at blande lige store dele honning og vand.

Honningens historie

Honning er blevet brugt som sødemiddel i meget lang tid i menneskets historie. Faktisk elskede selv de gamle egyptere deres skat. De brugte ikke kun honning til at sødme forskellige fødevarer, men gav også honning som gave til guderne.

De brugte endda honning til balsamering på grund af dens langvarige egenskaber. Mere om det om et øjeblik

Lad os først se nærmere på honningens diæt

En spiseskefuld honning har ca. 64 kalorier, 11 mg kalium og 17 gram samlede kulhydrater - alt i form af sukker. Den indeholder også spor af vitaminer og mineraler. Selvom honning ikke har mange vitaminer og mineraler, er honning fuld af antioxidant polyphenoler.

Disse polyfenoler har evnen til at sænke blodtrykket og skat kan hjælpe med at reducere risikoen for et hjerteanfald, kramper, slagtilfælde og nogle kræftformer.

Honning kan også være godt for dine øjne. Vidste du også, at honning kan bruges som et naturligt middel mod forskellige sygdomme? I generationer har folk brugt honning som et aktuelt afslappende middel til forbrændinger. Og honning bruges ofte til at lindre ondt i halsen

Men her er et vigtigt punkt

De sundhedsmæssige fordele afhænger af typen honning. Generelt er rå honning af høj kvalitet det sundeste valg af honning. Mange pakkede fødevarevirksomheder -producerede honningprodukter er meget raffinerede og deres gavnlige antioxidanter udelades ofte

Men sandheden er, at naturlig rå honning stadig er praktisk tidløs. Det betyder, at det kan stå på din hylde i en temmelig ubegrænset tid. Uden nogensinde at gå dårligt, så hvis du har råd til de ekstra omkostninger, er det sandsynligvis bedre at gå lige efter rå, ubehandlet honning end de mere pakket og forarbejdede sorter.

Så hvor længe holder skat nøjagtigt? Du hørte det rigtigt. Honning har ingen udløbsdato. Arkæologer har fundet krukker med honning fra gamle egyptiske tider og den er stadig spiselig selvom du sandsynligvis ikke har brug for din honning til at vare i tusinder af år, er den stadig en af ​​de mest bekvemme naturlige fødevarer på planeten.

Honning kan krystallisere og ændre struktur over tid. Men selv da er den stadig spiselig og bevarer sin lækre smag. Så er honning god for diabetikere? Godt spørgsmål.

Honning indeholder meget sukker og kulhydrater. Når du prøver at skære ned på kulhydrater, kan det være svært at medtage honning i din normale diæt. Dog har honning en relativt lav glykæmisk belastning på 10 og et glykæmisk indeks på kun 58.

Det betyder, at enhver, der er bekymret for diabetes, kan booste honning ved at indtage en krukke fuld af honning, når den bruges som en sundere erstatning for bordsukker eller endda visse kunstige sødestoffer. Så ja, hvis du har diabetes, kan du stadig spise honning i moderation. Men sørg for at overvåge dit blodsukkerniveau og prøv at bruge din honning. kombinere sunde proteinvalg for at hjælpe din krop med at stabilisere dit glukoseniveau.

Når det er sagt, har honning flere specifikke sundhedsmæssige fordele for diabetikere

For eksempel kan honning hjælpe med at sænke triglycerider. Honning kan hjælpe med at reducere vægten og forbedre blodfedtniveauerne. Honning kan forbedre zink- og kobberniveauerne.

anmeldelse af bontrager-hjul

Antioxidantindholdet kan reducere risikoen for visse typer kræft. Men i slutningen af ​​dagen er det vigtigt at være smart med honningforbrug. Vælg naturlig, rå honning og tal med din læge om ændringer i blodsukkeret.

Din læge kan hjælpe med at overvåge dig og sørge for at høste de positive, snarere end negative fordele ved honning. Er honning vegansk? Teknisk set er det ikke. Når alt kommer til alt er det produceret af bier.

Så honning er en ret kontroversiel mad blandt veganere og siger, at hvis du høster deres dyrebare præmie, vil du ikke skade bierne, fordi honning produceres i store mængder. Andre siger imidlertid, at biavl udnytter bipopulationerne og da andre naturlige sødestoffer er mere veganvenlige, bør honning undgås.

Hvis du er veganer og ikke tror, ​​at honning er væk fra bordet, kan ahornsirup måske være det rigtige for dig. Før vi spreder budskabet om denne lækre helt naturlige sukkersirup, er det tid til disse to gratis gaver

Lær om andre naturlige sukkerfødevarer, der rent faktisk kan hjælpe dig med at bekæmpe diabetes med superfoder til diabetikere. Derudover vil du i afsnit 1 af denne diabetesdokumentar lære den virkelige sandhed om diabetes fra nogle af verdens førende medicinske og ernæringseksperter. For at modtage begge gaver skal du bare klikke på linket i beskrivelsen nedenfor

Og lad os nu dykke ned i ahornsirup.

Hvad er nøjagtigt ahornsirup igen? Ahornsirup kommer naturligt fra ahorntræer. Saften i ahorntræer opsamles og fordamper derefter og kondenseres. Resultatet - ahornsirup.

Historien om ahornsirup Ahornsirup har ikke været i brug som honning i lang tid, det har eksisteret i et stykke tid

De indfødte stammer i Nordamerika var de første til at bruge ahornsirup. De brugte det til madlavning og indså, at det var en energikilde til. var menneskekroppen.

De indfødte amerikanere viste endda europæiske bosættere, hvordan man bankede ahorntræstammer for at udtrække saften i dem. Pelshandlere så snart potentialet for at sælge ahornprodukter

Og i 1860'erne blev ahornsirup et almindeligt produkt i Amerika. I 1990'erne overhalede Canada Amerika og blev verdens førende producent af dette naturlige flydende guld. Ernæringen af ​​ahornsirup En spiseskefuld ahornsirup indeholder 52 kalorier plus 42 milligram kalium, 2,4 milligram natrium og 13 gram samlede kulhydrater, hvilket naturligvis er en ganske stor mængde. som er indeholdt i kun en spiseskefuld.

Så ja, ahornsirup indeholder ganske meget sukker, men den indeholder stadig mindre sukker end honning. Utroligt er ahornsirup også ekstremt høj i mangan 80 ml ahornsirup er hele 165% af dit anbefalede daglige manganindtag.

Mangan kan hjælpe med at reducere betændelse. Det har vist sig at reducere og hjælpe med at regulere blodsukkerniveauet. Ligesom honning giver ahornsirup også antioxidanter. Faktisk har undersøgelser fundet, at ahornsirup indeholder op til 24 unikke antioxidanter.

Disse antioxidanter kan have antiinflammatoriske egenskaber og reducere risikoen for visse typer kræft. Forskere har imidlertid fundet ud af, at ahornsirupens antioxidantniveauer stadig ikke kan sammenlignes med andre plantefødevarer som nødder og frø, så hvis du vil øge dine antioxidantniveauer, kan du sandsynligvis finde mindre mad med højt sukkerindhold, der hjælper dig med at opnå dette mål. Men ligesom honning bruger folk ahornsirup som et aktuelt beroligende middel.

Og ligesom honning er det bedst at vælge naturlig, uraffineret, ren ahornsirup frem for de mere forarbejdede sorter. Hvis du ser et ahornsirupprodukt opført som gylden sirup, så tænk to gange over det. Gylden sirup er ikke ren ahornsirup, selvom de ser meget ens ud.

Gylden sirup er faktisk lavet af karamelliseret rørsukker. Afhængig af farven findes der også forskellige typer ahornsirup. Grad A tilbyder lettere sirupper, og klasse B bruges til mørkere sirupper, der ekstraheres senere i høstsæsonen.

Grad B-sirupper er lidt mere nærende, men den eneste reelle forskel mellem karaktererne er farve og smag. De mørkere B-sirupper har tendens til at have en stærkere ahornsmag end klasse A-kvaliteter, men hvis du går efter de gode, rene ahornsirup

Og hvis de indtages i moderation, kan denne korte mad stadig give positive sundhedsmæssige positive fordele. Hvor lang tid holder ahornsirup? I modsætning til honning udløber ahornsirup. Hvis den opbevares uåbnet et køligt, tørt sted, udløber ahornsirup. Det kan have en lang holdbarhed

Ren ahornsirup varer dog ca. et år efter åbning. Dette kan føre til formdannelse. Er ahornsirup god for diabetikere? Ligesom honning er ahornsirup høj i kalorier og højt i kulhydrater.

Faktisk er to tredjedele af ahornsirup ren saccharose, og kun 80 ml indeholder utrolige 60 gram sukker. Så hvis du er diabetiker, er det vigtigt at spise ahornsirup i moderation. Ahornsirup har en glykæmisk belastning på 10, hvilket er lig med honning.

Dens glykæmiske indeks er 54, hvilket er lidt lavere end honning. Maplesirup kan reducere absorptionen af ​​glukose, hvilket kan sænke risikoen for type 2-diabetes. Og som tidligere nævnt kan de høje niveauer af mangan hjælpe bedre med at kontrollere fastende glukoseniveauer.

Ligesom skat, skal du se din læge og overvåge dit blodsukker. Hvis du vil forbruge ahornsirup med den lavest mulige risiko. Er ahornsirup vegansk? Ja, ahornsirup er vegansk.

Når alt kommer til alt kommer det lige fra ahorn. Derudover skader banken ikke træet. Nu hvor vi kender sandheden bag honning og ahornsirup er det tid til opgør det er honning vs ahornsirup, der vinder? Lad os sammenligne disse to morgenmadsstifter og krone en konge

Smag - Dette er subjektivt og afhænger af, hvilken type honning eller ahornsirup du spiser. Afhængigt af blomsterne bierne får nektar fra eller typen af ​​ahorntræ, kan smagen være forskellig, som begge kan være til gavn for dig i denne henseende. Ernæring Honning og ahornsirup har en lignende diæt med spor af vitaminer og mineraler i hver.

Plus, begge er fyldt med gavnlige antioxidanter. Imidlertid har ahornsirup lidt færre kalorier og færre kulhydrater. Hvis du er diabetiker, tæller hvert gram.

Så ahornsirup vinder i denne kategori. Opbevaringstid Honning dræner ikke. Dens struktur kan gå sammen med det Ændring over tid, men selv efter tusinder af år er den stadig spiselig.

En uåbnet flaske ahornsirup kan vare meget lang tid, men dens holdbarhed falder til ca. et år efter, at den blev åbnet, så når det kommer til lang levetid, vinder honning denne runde. Diabetesvenlighed. Ahornsirup og honning har den samme glykæmiske belastning, men ahornsirup scorer lidt lavere på det glykæmiske indeks.

Begge indeholder også forbindelser, der kan hjælpe din krop med at bekæmpe virkningerne af diabetes. Alligevel har begge dem potentialet til at få dit blodsukker op. Imidlertid er ahornsirup generelt lavere i fruktose end honning, så det kan være et bedre valg, når det kommer til blodsukkerstyring. Prøv at kombinere begge indstillinger med noget protein og spore dit blodsukkerniveau for at se, hvordan de spiller ud, påvirker din post- måltid glukoseniveauer.

Da det har et lidt lavere glykæmisk indeks og lidt mindre sukker, tilføjer vi denne runde til ahornsirup. Vegetabilsk venlighed Selvom det diskuteres varmt, kommer honning fra bier, hvilket betyder, at mange veganere anser denne søde godbid for at være et nej -gå. Ahornsirup produceres nu af træer, og de anvendte ekstraktionsmetoder beskadiger træerne, hvilket betyder, at kategorien også går til ahornsirup.

Hvem er vinderen? Nå ser det ud til, at vi skal gå efter ahornsirup, ja, have ahornsirup og honning har samme ernæringsmæssige værdi og sundhedsmæssige fordele og fordele, det kan afhænge af din personlige præference, eller du kan bruge begge afhængigt af det måltid, du spiser. For eksempel kan du lide lidt ahornsirup i din havregryn, men du kan stadig prøve lidt honning i din te. Så længe du spiser begge i moderation, kan disse søde sirupper være gode for din krop, især hvis du bruger begge som erstatning for dine typiske sødestoffer med højere kulhydrater.

Så ja, bestemt, hvis du er vant til at drysse et kunstigt sødemiddel i din te eller bagning med rørsukker, skal du skifte til honning eller ahornsirup, men husk at både honning og ahornsirup er fulde af naturlige sukkerarter, så ingen af ​​disse søde godbidder skal være overspist; nyd både honning og ahornsirup, men øv delkontrol og prøv at begrænse hyppigheden af ​​forbrug af disse to lækre delikatesser. Og der har du det, to naturlige sødestoffer, der har sundhedsmæssige fordele, når de indtages i moderation. Ahornsirup er dagens vinder, du kan føle dig anderledes.

Fortæl os, hvad du synes om, hvilke sødestoffer du foretrækker ved at kommentere nedenfor

Og glem ikke at klikke på linket for at modtage dine to gratis gaver. At spise rigtigt kan være en udfordring, men vi er her for at hjælpe. Så hold øje med ved at abonnere på Diabetes Smarts.

Tak fordi du så med. Vi håber, du har en dag mod diabetes!

Er honning bedre end sukker til vægttab?

Du vil blive overrasket over at vide, at en spiseskefuldhonningindeholder 60-64 kalorier, hvilket viser sig at være det samme som forsukker. Den eneste rigtige mådehonningfår en fordel i forhold tilsukkereller jaggery skyldes de andre ekstra fordele.6. okt 2020

Er honning bedre end sukker? Vi taler om, hvorfor det er. Hvis du aldrig har fulgt eller set processen med at bier plukker honning, er det en ret sej oplevelse. Så her har vi noget rå honning.

Og det er bare denne smukke guldfarvede væske, og den er bare fuld af godhed. Det er det værd at google og finde ud af processen med bier.

De går faktisk ud i miles og samler smukke planter og blomster for at bringe tilbage til bikuben. Og hun der er så meget arbejde i det.

Og det får dig bare til at elske og ære skat mere. Dette er et smukt, lækkert sødemiddel lige fra jorden. Det er en gave fra jorden.

Og vi har faktisk bier i vores baghave, et bikube, og min mand har sin biavlstilladelse. Så alt hvad du skal gøre er at udfylde en ansøgning, så får du en licens, men vi har al opkomst, og han går og kontrollerer bierne, men vores familie nød virkelig processen med at forstå processen med, hvad der er i den skat . Og her er forskellen - dette er ikke engang det hvide raffinerede sukker, som de fleste mennesker køber, men jeg har ikke engang det i mit hus.

Så dette er et granuleret sukker - det er et bedre valg end det hvide forarbejdede sukker. men det har stadig næring i denne. Men DET er den BEDSTE kilde - er lige her.

Lige fra jorden. Alt det bedste derinde. Alt godt for din krop, rå honning har en af ​​de største mængder næringsstoffer, som den menneskelige krop har brug for: op til 80 elementer.

Det er også et af de højeste niveauer af enzymer, som vores krop har brug for. Det levende enzymindhold i honning er en af ​​de højeste af ALLE superfødevarer, du kan spise super let; en af ​​mine børns favoritter. De er rå kager uden bagning.

Så her har jeg økologisk havregryn. Og jeg har noget jordnøddesmør. Jeg malede dette selv i min blender, men du kan få Adams jordnøddesmør uden tilsat sukker.

Du vil have de gode ting. Og så skal jeg faktisk sætte nogle chiafrø herinde. Du kan ikke engang smage dem.

De er superfoods - virkelig godt for dig. Og jeg laver noget skat. Saml bare det hele og drypp det bare ind.

Det er sandsynligvis mere, end vi engang har brug for, men DET ER ALT. Bare det, og så rører jeg det op og ruller dem til bolde. Bare fordi.

Det er super godt! Forarbejdet sukker er GIF. Der er intet i det, der er godt for din krop. Der er nul vitaminer, nul mineraler, nul enzymer.

Der er intet i det, der hjælper din krop. Du bør holde dig væk fra det for enhver pris. Så når du tager forarbejdet sukker, trækker det elementer ud af dine knogler for endda at nedbryde det.

Så der er ikke kun noget godt i det for dig, men du forgifter også din krop, du nedbryder din krop, du degenererer - ikke regenererer. Du vil ikke tilføje forarbejdet sukker til din krop Spekulerer på, hvordan du holder op med at spise dette forarbejdede sukker? Nå, jeg vil gå meget nærmere ind på dette i en anden artikel, men jeg giver dig et par hurtige tip her. Jeg forstår, hvor svært det er.

Det ER bogstaveligt talt svært. Vi er afhængige af sukker. Det er vanedannende og kan være svært at slippe af med, men det jeg har fundet og mange mennesker jeg arbejder med gør det så meget lettere at få rå godbidder.

Du kan google det og finde alle slags rå godbidder, og det bro over kløften mellem ikke at have noget eller spise noget velsmagende for at tilfredsstille den søde tand. Og det gør hele forskellen! Der er så mange lækre rå godbidder, du kan få. Vend dig også til frugt! Hvis du laver noget med forarbejdet sukker, skal du tage et glas vand, spise noget frugt, og jeg lover, at det bliver bedre.

Dine smagsløg ændrer sig, og DU KAN stoppe med at indtage dette forarbejdede sukker. Hvis du er som de fleste mennesker, er du sandsynligvis overrasket over, hvor dårligt forarbejdet sukker er for dig, og hvor god honning er for dig. Håber du fandt dette nyttigt og tjek næste uges artikel.

Er en skefuld honning en dag god for dig?

Antioxidanterne i det er knyttet til andreGunstigtVirkninger på hjertetSundhed. Igen,honninger en rig kilde til phenoler og andre antioxidantforbindelser. Mange af disse har været forbundet med en reduceret risiko for hjertesygdomme (8). De kan hjælpe arterierne i dit hjerte med at udvide sig, hvilket øger blodgennemstrømningen til dit hjerte.

Kan du få honning uden sukkerkost?

Sukker-ledigkostvaneropfordre folk til at undgå bordsukker(saccharose), sødestoffer såsomhonningog ahornsirup, raffineret mel, krydderier, sodavand, slik og nogle frugter, såsom bananer. Nogle anbefaler også at fjerne eller begrænse mejeriprodukter.5. mar 2018

Er honning høj i sukker?

Honningerhøjt sukkerindholdog kalorier - pakning af ca. 64 kalorier i en enkelt spiseskefuld (21 gram) (2). Selvom dette måske ikke virker som meget, kan selv et par portioner om dagen få kalorierne til at samles op.5. sep 2018

Forøger honning blodsukkeret?

Det glykæmiske indeks måler, hvor hurtigt et kulhydrathæver blodsukkeret.Honninghar en GI-score på 58 ogsukkerhar en GI-værdi på 60. Det betyderhonning(som alle kulhydrater)hæver blodsukkerethurtigt, men ikke helt så hurtigt somsukker.4. maj 2020

Hvad er det sundeste sødemiddel?

Stevia er sandsynligvis densundestemulighed efterfulgt af xylitol, erythritol og yaconsirup. Naturlige sukkerarter som ahornsirup, melasse og honning er mindre skadelige end almindeligt sukker og har endda sundhedsmæssige fordele.

Er honning en fedtforbrænder?

Honningfungerer som et brændstof til at få leveren til at producere glukose. Denne glukose holder hjernens sukkerniveau højt og tvinger det til at frigivefedt forbrændinghormoner. At drage fordel afhonningkost, skal du blot erstatte dit sukkerindtag medhonning, hele dagen.17. nov. 2017 nov.

Hvilket er bedre for dig, skat eller sukker?

Og fordi honning ikke nedbrydes i naturen, indeholder den ikke konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer. Som med noget sødt kan du overdrive det, men hvis du skal bruge en skefuld noget i din te, skal du gå efter honning over sukker.

Hvad er mere glukose eller fruktose i honning?

Honning er også hovedsageligt lavet af sukker, men det er kun omkring 30 procent glukose og mindre end 40 procent fruktose. Og der er også omkring 20 andre sukkerarter i blandingen, hvoraf mange er meget mere komplekse, og dextrin, en type stivelsesholdig fiber. Dette betyder, at din krop bruger mere energi på at nedbryde det hele til glukose.

Hvorfor er honning så god for dit helbred?

Honning er også en god kilde til vigtige spormineraler, der understøtter hjertesundheden og immunsystemet. Der er endda nogle beviser for, at honning hjælper med at lindre allergier. Når det er sagt, er det vigtigt at huske, at honning stadig er en koncentreret form for raffineret sukker, der produceres for os af bier fra pollen.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Blodtrykscykling - Komplet vejledning

Er cykling god mod forhøjet blodtryk? Aerob træning, såsom cykling og løb, kan reducere dit blodtryk op til 10 mmHg, siger Creswell. Det er omtrent lige så meget som nogle medikamenter. Styrketræning kan også hjælpe med at reducere det med ca. 3 til 6 mmHg, siger han. Og det er aldrig for sent at gøre en målbar forskel.

Cykel-OL - mulige løsninger

Er der cykling i OL? Cykling har været en del af de olympiske lege siden de første moderne sommer-OL i 1896.

Rabat på cykeltøj - praktiske beslutninger

Hvorfor er cykeltøj så dyrt? Nå, det er også dyrt. De har brug for så mange øjenkugler på deres produkt som muligt, og de skal på en eller anden måde vinde folks tillid. En forhandler kan stå inde for et produkt og har trafikken til deres websted eller fodfald til deres butik for i det mindste at give det en chance. 2014.

Cykel gluten - den ultimative guide

Hvordan arbejder du dine glutes, når du cykler? Hav en behagelig sadel: Når dit sæde er ubehageligt, er det mere sandsynligt, at du drejer dine hofter bagud og slukker for en del af gluten. Opvarmning: Efter at have kørt let i et par minutter, hop af cyklen og lav et par squats eller strækninger. Dette hjælper med at få gluterne i gang og minder dem om at skyde, når du træder.

Pactimo cykeltrøje - handlingsorienterede løsninger

Er Pactimo et godt brand? Det er anstændige ting. Jeg har to. Bare sørg for, at det ikke er en klubtilpasning, da slangen er enormt løs. Det er gode ting, har flere trøjer og bibshorts, det holdes rigtig godt efter et par tusind miles.27. 2018.