Vigtigste > De Bedste Svar > Er msg dårligt for dig - hvordan man løser det

Er msg dårligt for dig - hvordan man løser det

Hvorfor er MSG dårligt for dit helbred?

I mange landeMSGgår under navnet “Kinasalt”. Udover dens smagsforbedrende effekter,MSGhar været forbundet med forskellige former for toksicitet (figur 1 (figur 1)).MSGhar været forbundet med fedme, stofskifteforstyrrelser, Chinese Restaurant Syndrome, neurotoksiske effekter og skadelige virkninger på reproduktionsorganerne.

Foodies kan ikke stoppe med at tale om umami - den salte smag, der erobrer den kulinariske scene, og som sammen med sød, sur, bitter og salt er en af ​​de fem grundlæggende smag, som vores tunger opfatter kinesisk takeaway, har du været et hold fra starten - Umami. Det skyldes, at MSG - denne smag ofte er forbundet med amerikansk-kinesisk mad - er umami i sin reneste form. Kaldet 'Chinese Restaurant Syndrome', modsiger videnskaben det.

Så meget som vi forbinder MSG med kinesisk mad, er der intet kinesisk eller endda asiatisk ved forbindelsen. MSG står for mononatriumglutamat - natriumsaltet af glutamat - en aminosyre, som menneskekroppen kan syntetisere, men som vi også indtager gennem vores mad. Som andre aminosyrer er glutamat en vigtig byggesten for proteiner og hjælper også nerveceller med at sende signaler til andre celler i kroppen - det er den mest almindelige excitatoriske neurotransmitter hos hvirveldyr.Si Da det er så vigtigt for vores kroppe, er det ikke overraskende, at vi har udviklet en smag for det.

Vi har umami-specifikke receptorer på vores tunger og i vores mave, og disse driver vores kærlighed til fødevarer, der indeholder glutamat som tomater, svampe og krydret ost, og mad rig på umami har været, ja, / for evigt / hæfteklammer til menneskelig ernæring . For eksempel kalder historikere brygget kendt som garum - en umami-fyldt sauce lavet af gærede fisketarme - ketchupen i det antikke Rom. Og vi koncentrerer tilgængeligt, naturligt forekommende glutamat ved at tørre tomater i solen og hærde kød længe før vi vidste, hvad aminosyrer er.

Selv babyer synes at kunne lide MSG, hvilket giver mening, da modermælk naturligt indeholder meget glutamat. Men renset MSG eksisterede ikke før i 1908, da en japansk kemiker opdagede, at kombu tangbasen gav sin suppe en lækker smag, der ikke var en af ​​de fire tidligere etablerede smag. Han isolerede hurtigt det krystallinske salt af glutamat fra dette tang og slog kulinarisk guld.

cyklist tan linjer

Han kaldte krystallerne Ajinomoto, hvilket betyder smagens essens. Og det varede ikke længe, ​​før MSG blev kommercialiseret. I Asien blev det mærket som en basisføde til enhver moderne kok og blev hurtigt allestedsnærværende i køkkener over hele Asien i Japan og Kina.

Det var blevet globalt i begyndelsen af ​​1930'erne, hvor virksomheder som Heinz og Campbell brugte MSG i deres produkter. Og selv det amerikanske militær steg på MSG-toget. Under Anden Verdenskrig brugte hæren den bedste fødevarevidenskab til rådighed til at udvikle ernæringsmæssigt tætte, lange holdbarhedsrationer kaldet K-rationer, men soldater hadede dem, fordi de var super kedelige.

Så de begyndte at tilføje MSG til dem i slutningen af ​​1940'erne, og pludselig blev de ikke så forvirrede. Kærligheden til MSG er ikke kun på grund af sin hjertelige godhed. Undersøgelser har vist, at umami fungerer som en smagsforstærker, hvilket skaber harmoni mellem forskellige smag og aromaer og tilføjer en eller anden dimension til begge dele - et fænomen kendt som umami synergy, nebulous, men con Sider en undersøgelse fra 2007 offentliggjort i European Journal of Neuroscience var offentliggjort.

Forskere som Oxford University havde tolv frivillige nippe til en umami-drink lavet af vand, MSG og nukleotid II, mens de sniffede en urtearoma. Både umamidrikken og den vegetabilske smag blev betragtet som ubehagelig og kedelig. Men da de blev kombineret, blev de bedømt højere, og de syntes bare at gå bedre sammen end en salt drink med samme lugt.

Det, der virkelig afslørede, var imidlertid, at hjerneaktivitetskortene viste mange flere neuroner, som med smagen og nydelsen af ​​Combothan ville have været værdsat ved at tilføje de isolerede effekter af hver enkelt. Med alt dette i tankerne undrer du dig måske over, hvorfor virksomheder nu stolt meddeler, at deres mad ikke indeholder MSG, eller hvorfor folk siger, at det gør dem syge. Mens vores kærlighed til MSG kommer fra biologi, synes mange menneskers ikke at have noget helt andet - racisme.

Det hele startede med et brev fra 1968 til redaktøren af ​​New England Journal of Medicine, der beskriver forfatterens og vennernes såkaldte Chinese Restaurant Syndrome, der følger det kinesiske madforbrug, herunder symptomer som hjertebanken, generaliseret svaghed og udstrålende følelsesløshed. Idéen blev brændt og fremhævede år med partisk videnskab baseret på den mangelfulde antagelse om, at kinesisk restaurant syndrom var en rigtig ting, og MSG forårsagede det. Senere dyreforsøg bekræftede tilsyneladende ideen, men disse bestod ofte af at injicere stærkt koncentrerede doser af MSG direkte i væsenes underliv, hvilket ikke ligefrem er en videnskabelig tilgang til bestemmelse af virkningen af ​​MSG i gryder.

Nyere undersøgelser af MSG-aversion har taget højde for fremmedhad og racisme, der har brændt den. Og i løbet af de sidste 3 årtier har et antal dobbeltblinde, placebokontrollerede undersøgelser, inklusive studier hos forsøgspersoner med rapporteret modtagelighed for MSG, ikke fundet et reproducerbart svar på indtagelse af fødevarer, der indeholder MSG. En meget mere sandsynlig forklaring på at have det dårligt efter at have spist kinesisk takeaway er nocebo-effekten, som får dig til at føle dig syg bare fordi du tror, ​​noget vil gøre dig syg.

Heldigvis er forskere et skridt foran hadere. Forskning i de potentielle sundhedsmæssige fordele ved MSG er i gang, og forskning tyder på, at det kan hjælpe med at øge spyt og appetit hos ældre, øge følelsen af ​​mæthed og derfor reducere kalorieindtaget hos dem, der forsøger at komme i vægt og hjælpe med at tilføje smag, samtidig med at alle natrium i mad. Så ja, MSG fortjener ikke sit giftige omdømme.

Men du behøver ikke undgå din yndlingsrestaurant bare fordi de bruger lidt. Tak for at se denne episode af SciShow! Og en ekstra tak til vores lånere på Patreon. Uden vores sponsorer kunne vi ikke lave pædagogiske artikler som denne, så vi kan virkelig ikke takke jer alle nok for jeres støtte.

cannondale scapel anmeldelse

Hvis du vil støtte vores team eller lære mere om vores protektionssamfund, kan du gå til Patreon.com/SciShow

Er MSG virkelig skadeligt?

Mononatriumglutamat(MSG) er en smagsforstærker, der almindeligvis tilsættes til kinesisk mad, dåse grøntsager, supper og forarbejdet kød. Food and Drug Administration (FDA) har klassificeretMSGsom en fødevareingrediens, der er 'generelt anerkendt som sikker', men brugen af ​​den forbliver kontroversiel.

Hvad MSG gør med din krop?

Det er en excitatorisk neurotransmitter, hvilket betyder at den stimulerer nerveceller for at videreformidle sit signal. Nogle mennesker hævder detMSGfører til overdreven glutamat idethjerne og overdreven stimuleringafnerveceller. Af denne grund,MSGer blevet mærket et excitotoksin.19. nov. 2018 nov.

Hvorfor er MSG forbudt?

Bare tænk påMSG, som har væretforbudti visse byer og fremkalder en irrationel frygt hos mange forbrugere. Men det er bare en natriumion, der er knyttet til glutamat, hvilket er din krop producerer naturligt og har brug for at fungere. Rigtigt,MSGfindes ikke i naturen; det er en videnskabelig opfindelse.21. maj 2018

Er MSG værre end salt?

Alligevel er den generelle forudsætning for denne forskning, der er offentliggjort i tidsskriftet Nutrients, spændende:MSGkan forbedre smagen, indeholder betydeligt mindre natriumendbordsaltog er sandsynligvis sikrereendkostvaner højt i bordetsalt, så hvorfor er amerikanerne villige til at forbruge for meget bordsaltnår de kan være sundere at forbruge11. nov. Dec 2019

Bruger Mcdonalds MSG?

McDonald's gørikkebrug MSGi produkter på sin nationale menu i øjeblikket og viser ingredienser i sin nationale menu på sin hjemmeside, ifølge virksomheden. “Vi brænder for vores mad ogtagestor omhu for at tilbyde lækre menukvaliteter af høj kvalitet til vores kunder, der produceres og hentes på en ansvarlig måde. ”13. jan. Feb 2020

Er kinesisk mad fuld af MSG?

Tilføjelsen afMSGifødevarerer 'generelt anerkendt som sikkert', siger FDA-webstedet.MSGfindes iKinesisk køkken- men også i tomater, ost, dåse suppe og en rækkefødevarer.18. jan. Feb 2020

Tilføjer KFC MSG?

Ja, nogleKFCprodukter indeholderMSGhvilket er i henhold til FSSAI-normer.MSGforekommer naturligt i mange fødevarer, såsom tomater og oste. Mange internationale fødevare- og lægemiddeladministrationer overvejer tilføjelsen afMSGtil fødevarer, der generelt anerkendes som sikre.

Hvilke fastfoodsteder bruger MSG?

Fastfoodog kæderestauranterer ikke anderledes. McDonalds, Burger King, Taco Bell Wendy's, TGIF, Chilis, Applebees, Denny's, Kentucky Fried Chicken allebrugingredienser, der harMSGi dem.14. maj 2020

Hvorfor har kinesisk mad så meget MSG?

Det er en almindelig aminosyre, der naturligt findes ifødevarersom tomater og ost, som folk derefter fandt ud af, hvordan man ekstraherede og gærede - en proces svarende til hvordan vi laver yoghurt og vin. Dette gæredeMSGbruges nu til at smage mange forskelligefødevarersom gryderetter eller kyllingelager.18. jan. Feb 2020

Er det dårligt at spise meget MSG?

Frygt ikke MSG, hovedsageligt fordi MSG får mad til at smage godt. 'Umami er en virkelig vigtig faktor med hensyn til at få fødevarer til at smage lækker - og MSG er en koncentreret form for umami,' siger Ellie Krieger, R.D.N., og vært for Ellies Real Good Food.

Er det godt at tage mononatriumglutamat (MSG)?

MSG (mononatriumglutamat): Godt eller dårligt? Der er masser af kontroverser omkring MSG i det naturlige sundhedssamfund. Det hævdes at forårsage astma, hovedpine og endda hjerneskade. ). Denne artikel undersøger MSG og dets sundhedseffekter og udforsker begge sider af argumentet. Hvad er MSG? MSG er en forkortelse for mononatriumglutamat.

Hvorfor er MSG dårligt for babyen under graviditet?

Denne svingning i hjerneglutamat er meget kritisk, og enhver forstyrrelse i glutamatniveauer har alvorlige konsekvenser. Det er vist, at en diæt, der er høj i MSG, under graviditet øger babyens glutamatniveauer til dem, der er dobbelt så høje som moderens. Dette kan i væsentlig grad ændre, hvordan babyens hjerne dannes og fungerer.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Bmc cyling - pragmatiske løsninger

Hvad står BMC for i cykling? Cykelfremstillingsvirksomhed

Sådan behandles vejudslæt - hvordan man håndterer det

Hvor lang tid tager det vejudslæt at heles? Vejudslæt er en almindelig betegnelse for slid forårsaget af skraber modtaget under en ulykke. De fleste vejudslæt skal heles inden for 2 uger med god pleje af dine sår ved at holde dem rene og fugtige. Nogle gange kan vejudslæt gå gennem alle hudlagene og kræve hudtransplantationskirurgi for at helbrede.

21 superfoods - hvordan man beslutter

Hvad er de top 20 superfoods? 20 bedste superfoods til vægttabskale. Grønkål er en grøn grøn grøntsag, der er kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. bær. Bær som jordbær, blåbær og brombær er levende, smagfuld og meget nærende. Broccoli. Chia frø. Æg. Avocado. Søde kartofler. Kimchi og surkål.

High stakes low rider - mulige løsninger

Hvor kan jeg finde lowrider i GTA San Andreas? Loco Low Co. er en baggårdsmodebutik i Grand Theft Auto: San Andreas, der tilpasser lowriders, der er placeret på en blindgyde i Willowfield, Los Santos.

Motobecane titanium anmeldelse - hvordan beslutter du dig?

Er Motobecane-cykler af god kvalitet? Det er ikke eksplosivt under hård pedalering, og hvis den fornemmelse af stivhed og øjeblikkelig kraftoverførsel er vigtig for dig, kan en aluminiumscykel måske være bedre. Men for at komme ud og nyde vejene ser Motobecane ikke kun den del ud, det er også en af ​​de glatteste cykler for pengene. г.