Vigtigste > De Bedste Svar > Er olivenolie godt for dig - hvordan man opnår det

Er olivenolie godt for dig - hvordan man opnår det

Hvorfor olivenolie er dårlig for dig?

Øget fedt i blodet efter fedtrige måltider - inklusive måltider rig påolivenolie- kan også skade vores arterier og fremme hjertesygdomme, fordi de øger betændelsen.

Er olivenolie godt for dig? Olivenolie er anset for at være hjertesund, men nogle undersøgelser tyder på, at det har negative virkninger på vores arterier. Flowmedieret dilatation eller FMD er et mål for arterievæggens funktion. At spise olivenolie et par timer senere kan føre til et fald i mund- og klovesyge, hvilket tyder på, at vores arterievægge er træg.

Betyder det, at olivenolie er dårlig for dig? Det er meget vanskeligt at fortælle ting godt eller dårligt ved hjælp af en individuel test som MKS. Ved du hvad der ellers kan reducere mund- og klovsyge? Dyrke motion. eller sove.

Hvordan kan et fald i mund- og klovesyge være en del af noget godt, som motion eller søvn? fordi ting som fysisk aktivitet og diæt i udlandet påvirker vores fysiologi og forårsager mange forskellige ændringer i vores kroppe, for eksempel kan olivenolie også sænke inflammatoriske molekyler. det kan også dæmpe stigninger i LDL-kolesterol efter måltidet. Pointen er, ved at fokusere på en enkelt pixel, kan vi gå glip af det store billede.

Her er et andet eksempel: højt blodtryk er ikke godt. og alligevel stiger vores blodtryk under træning, og det gør det ikke usundt. Ved du, hvad der ellers hæver blodtrykket? Køn. vent hvordan ved vi det? fordi modige forskere studerede mennesker i privatlivets fred i soveværelset under seksuel aktivitet.

Okay, lidt uhyggelig. de kiggede endda på forskellige seksuelle positioner. Hannerne over og under hæver blodtrykket ens, så forskerne anbefaler heller ikke. undskyld, vittighederne skriver bare sig selv.

Hvem siger videnskab er kedeligt? Okay, du får det punkt, hvor vi beslutter, om noget er godt for os eller dårligt for os baseret på alle beviser, det fulde billede. Fokus på dataposer er nøjagtigt hvorfor folk er forvirrede over ernæring. Vi siger ikke MKS og arteriefunktion betyder ikke noget, men MKS er forbundet med kardiovaskulær risiko, så vi er ikke imod det. men længerevarende undersøgelser, der har undersøgt virkningerne af olivenolie i flere måneder, har vist forbedring af mund- og klovesyge og ikke forringelse.

Denne metaanalyse trak otte undersøgelser sammen og konkluderede, at flowmedieret dilatation eller mund- og klovesyge blev øget hos mennesker, der gennemgik olivenoliebehandlinger, og hver af disse undersøgelser varede måneder, ikke en akut ændring efter et måltid. Nu er jeg lidt skeptisk over for det påstand, nogle af disse undersøgelser bruger meget små doser olivenolie, andre havde diætforskelle mellem grupper, der kan forvirre ting. Derfor kan vi betvivle påstanden og fordelen ved olivenolie, men beviset understøtter bestemt ikke langsigtet forværring af mund- og klovesyge.

Så at sige, at olivenolie forårsager hjertesygdomme, fordi det akut hæver mund- og klovesyge, er som at sige, at motion forårsager hjertesygdomme, fordi det akut øger blodtrykket, eller at spise et æble forårsager diabetes, fordi det gør Akut stigning i blodsukkeret. det er videnskab med knæskal. og alle disse overvejelser omkring MKS, både kort og lang sigt, savner stadig pointen: at vi i slutningen af ​​dagen virkelig vil vide risikoen for en egentlig sygdom, ikke markørerne.

Hvad er effekten af ​​olivenolie på hjertesygdomme? Folk, der spiser mere olivenolie, har en lavere risiko for hjertesygdomme og en endnu lavere risiko for død af enhver årsag. der negler det sådan? Er olivenolie godt for dig? vi kan heller ikke drage konklusioner her. det kunne være en tilfældighed.

Folk, der spiser mere olivenolie, kunne også spise mindre smør, eller de kunne spise mere salat, og måske gør disse vaner dem sundere, ikke selve olivenolien. Igen er vi nødt til at se på alle beviser og ikke dataposer uden for sammenhæng. Det, vi har brug for, er at vilkårligt opdele folk og bede dem om at spise mere olivenolie og se, hvad der sker. den såkaldte randomiserede kontrollerede undersøgelse. der fjerner mange tvivl.

Den bedst kendte er PREDIMED, der beskæftiger sig med middelhavskostvaner suppleret med enten nødder eller olivenolie. De fandt lignende fordele, lavere kardiovaskulær risiko i begge, men PREDIMED har nogle forbehold og en vanskelig historie, så vi tager dette også med forsigtighed. andre undersøgelser tyder på, at olivenolie kan forbedre glukoseniveauet og forhindre oxidativ stress.

Nu kan vi være særligt skeptiske og sige, at dataene ikke er overbevisende nok, jeg synes ikke olivenolie er god for os. og jeg synes ikke, det er en urimelig position. men jeg kan ikke se, hvordan vi kan argumentere for, at olivenolie forårsager hjertesygdomme, og olivenolie er dårlig for os, i modsætning til de fleste beviser. det er ikke evidensbaseret. og jeg har ingen hest i dette løb.

Jeg er hverken for eller imod olivenolie. Jeg køber det ikke personligt, ikke fordi jeg tror, ​​det vil dræbe mig, men fordi jeg ikke ser behovet. Men dette er et personligt opkald, det betyder ikke, at vi skal gøre noget op.

protein shake til muskel opsving

Lad os se på dataene objektivt, fortæl folk hele sandheden og lad dem selv bestemme. Nu kender jeg mange mennesker, der ser på mine artikler, som at holde sig til hele fødevarer og få deres fedt fra nødder, frø og avocado. Ingen vil argumentere imod det, du klarer dig godt igen, men du er også en enhjørning, og spørgsmålet er, om 99% af befolkningen derude skal stoppe med at spise olivenolie i går, ellers får de hjertesygdomme, og jeg kan ikke se, hvordan vi med rimelighed kan gøre det kan argumentere.

Vent et øjeblik, hvad med kalorierne? Olivenolie er superkoncentreret i kalorier, er det ikke? Absolut. 9 kalorier pr. Gram. Intet har flere kalorier end det.

Og for alle med vægtproblemer er dette noget at passe på. men vi er nødt til at forstå, hvad vi siger. Olivenolie er ikke tyk i sig selv.

Mange mennesker, der går på keto-diæt med en diæt med højt fedtindhold, spiser betydelige mængder olivenolie og taber sig stadig, fordi de generelt stadig har få kalorier. Sikker på, alt andet, hvis olivenolie er den samme tilføjer kalorier, og hvis du suger hvert måltid sammen med det, tilføjer det meget hurtigt, men det betyder ikke, at olien er dårlig. Det er en strategisk beslutning.

For nogle mennesker kan eliminering af olie være en nem måde at skære kalorier på, mens andre kan opretholde en sund vægt eller endda reducere den, mens de er i olie. det hele afhænger af, hvordan du strukturerer din diæt. men er ikke olivenolie rigt på mættet fedt? og mættet fedt er dårligt, ikke? Betyder det ikke, at olivenolie er dårlig for os? Ja, det er højt, 14% af kalorierne fra mættet fedt. men cashewnødder er 13% macadamianødder 15% paranødder er over 20 år.

Så hvis vi udelukker olivenolie for dets indhold af mættet fedt, skal vi også udelukke nogle nødder. de kan endda hjælpe med at forhindre det. Så ja, mættet fedt er generelt et legitimt problem, men det er lidt mere kompliceret.

Faktisk kommer en hel mættet fedtartikel snart. Lad os bare sige, at vi tænker bedre med hensyn til hele fødevarer eller endda ernæringsmønstre. Hvilke fødevarer og spisemønstre, der er sunde, og hvilke der ikke er, er en mere handlingsmæssig tankegang og mindre forvirrende.

Mange mennesker, der abonnerer på denne idé om olivenolie, er dårligt for dig, de forbinder det med arbejdet fra nogle berømte læger som Caldwell Esselstyn og Dean Ornish, og dette går tilbage til deres studier, hvor de krymper meget lavt fedt koster arteriepladen, og hvis du har diagnosticeret hjertesygdomme, og du vil prøve at vende det og spille det sikkert, ingen olier, meget fedtfattig diæt, det kan jeg ikke se et problem med. Jeg kunne gøre det samme i dine sko. Men betyder det, at vi er nødt til at fortælle hele verden, at olivenolie er gift? Der er denne tendens i kosten for at være helt sort og hvid, alt eller intet, og det skaber en masse forvirring. virkeligheden er, at der er mange nuancer og individuelle variationer.

Se på dette papir om kontroversielle fødevarer til hjerte-kar-sundhed. De lægger ekstra jomfru olivenolie i den gavnlige gruppe og anbefaler det i moderate mængder. De skriver, ”Der er konsekvente beviser for, at den har en gavnlig virkning på risikomarkører for hjerte-kar-sygdomme såvel som sygelighed og dødelighed. der er nok beviser til at anbefale brugen, men hvem bryr sig, ikke? Disse forfattere synes olivenolie er en god idé, stoler på Esselstyn og Ornish om guderne på Olympus, og vi er ligeglade med, hvad andre siger.

Lov? bortset fra Esselstyn og Ornish er begge medforfattere af denne artikel. det blev frigivet i 2017, længe efter at Ornish og Esselstyn offentliggjorde deres eksperimenter, der viste pladevending. Så selv navnet på bevægelsen uden olie bekræfter, at der er nuancer, og at bevisene ikke siger, at olivenolie er dårlig for os, punktum. det afhænger af mange faktorer. hvad med blodlipider? Kolesterol og sådan. det er faktisk ikke super klart.

Jeg har set undersøgelser, hvor tilsætning af olivenolie ikke havde nogen virkning på blodlipider, og nogle antyder endda en fordel i nogle situationer, mens andre viser, at nødder er mere effektive til at sænke total kolesterol og triglycerider end olivenolie. Så hvis du beslutter dig for at tage lidt olivenolie og have gode blodlipidniveauer, kan jeg ikke se et problem. Men hvis du har problemer med kolesterol, og du allerede har set på de vigtigste ernæringsmæssige problemer (som vi dækkede i en tidligere artikel), og dine niveauer stadig ikke er, hvor du vil have dem, så er olivenolie noget, du måske vil prøve og se om det gør en forskel for dig.

Okay, hvad med madlavning med olivenolie? Mange mennesker henviser til røgpunktet, som er den temperatur, hvor olien begynder at brænde, som er omkring 200 grader Celsius, men der er et andet potentielt problem. Opvarmning af olivenolie har vist sig at øge slutprodukterne til avanceret glycation eller ALDER. de er kemiske forbindelser, der kan spille en pro-oxidativ rolle.

Selv kogende olivenolie ved 100 grader Celsius i kun fem minutter var nok til at rejse ALDER. Dette er en lille sort boks, da vi ikke lige ved, hvor tærsklen er, hvor ALDER bliver et problem, så det er muligt, at denne stigning måske ikke forekommer fysiologisk vigtig, men hvis du vælger olivenolie og spiller det sikkert, kan du have det på din salat eller efter madlavning. Måske koge i vegetabilsk bouillon eller vand. nogle sutter i vand. og dampning og madlavning syntes også at begrænse ALDER. også, hvis du har olivenolie og har et valg, skal du vælge ekstra jomfru. det er rigere på polyphenoler, og mange undersøgelser har vist mere gavnlige virkninger med polyphenolrig olie i modsætning til raffinerede versioner som let olivenolie.

Sidste punkt, jeg vil komme med: Kost skal være rodfæstet i den virkelige verden. For langt de fleste mennesker derude ville forbruge mere olivenolie faktisk være en stor opgradering, forudsat at det erstatter dårligere fedtstoffer. Nogle af de onde madkrige, jeg har set på sociale medier, handlede ikke om sukker eller bacon.

Du handlede om olivenolie, og jeg er sikker på, at jeg vil høre nogle ord i kommentarerne, fordi dette emne altid rynker sine fjer, så lad mig udvide en olivengren (ordspil beregnet) ingen har brug for olivenolie. det er et valg. Det er fuldstændigt muligt, at olivenolie ikke passer til dig, men det giver mening for en anden.

Med andre ord, om olivenolie er god for dig eller dårlig for dig handler mindre om olien og mere om dig. For mere information om de forskellige typer fedt og deres sundhedsmæssige virkninger, se denne artikel. Dette fokuserer specifikt på mættet fedt

Er en skefuld olivenolie en dag god for dig?

Hvordan bare en halvSpiseskefuld olivenolie om dagenKan forbedre hjertetSundhed. Ny forskning viser, at tilføjelseolivenolietil en diæt fører til forbedrede kardiovaskulære resultater. Menssundhedfordele vedolivenolieer velkendte, fandt forskere lignende positive resultater med andresund og raskgrøntsagolier.5. februar 2020

Vidste du, at Homer-olivenolie blev beskrevet som flydende guld i den antikke græske historie? Nyere forskning har vist, at der kan være en grund til dette. Olivenolie har flere egenskaber, der kan gøre underværker for dit helbred. Det er en ingrediens, der ikke kun tager smag til nye niveauer, men også styrker dit helbred.

Plus, det faktum, at det er fri for forarbejdede kemikalier, er kun begyndelsen på dets mirakler. I dagens artikel vil vi fortælle dig, hvad disse fantastiske fordele er. Fra at fremme hjertesundhed, forebyggelse af diabetes, forebyggelse af kræft, hudproblemer til godt hår og så meget mere, se helt til slutningen for at finde ud af alt.

Forbedrer blodcirkulationen: De botaniske forbindelser i oliven kan øge nitrogenoxidproduktionen, ligesom karene forbedrer funktionen ved at fremme blodgennemstrømningen til dit væv. Dette er gavnligt for både kort og langvarig sundhed, da bedre blodgennemstrømning forbedrer alt fra sprints i gymnastiksalen til din samlede risiko for kronisk sygdom. Nogle sorter af oliven kan også give op til 25% af dit jernbehov, et vigtigt mineral, der hjælper med at iltede dine organer.

Forhindrer galdesten: Nylige undersøgelser har vist, at moderat forbrug af olivenolie, omkring 2 spiseskefulde om dagen, faktisk kan mindske dine chancer for at udvikle galdesten. En ingrediens i olivenolie ser ud til at hjælpe med at sænke kolesterolniveauer i blodet og galdeblæren. Store mængder olivenolie og citronsaft samt Epsom-salt er almindelige ingredienser i galdeblæresvanding, som formodes at fjerne galdesten.

Forbedrer neglesundhed: negle kan en. sig meget om dit helbred. Hvis du ser bleg ud, skal du kontrollere dine negle.

Kedelige, livløse, skøre negle er nogle af de problemer, vi støder på. Men vidste du, at olivenolie rent faktisk kan forbedre neglesundheden? Hvis du vil prale med denne trendy neglekunst til din bedste vens bryllup, er det første, du skal gøre, at tage sig af dine negle for at holde dem sunde. E-vitaminet i olivenolie kan forbedre udseendet af negle, der er ramt af en sygdom.

Tag 2 til 3 spiseskefulde olivenolie og dypp bare en vatrondel i og klapp den på dine negle. Du kan lade den være i ca. 30 minutter, før du vasker den af. Kan du lide denne liste indtil videre? Nå, fortsæt med at kigge, fordi der er mange flere gode ting at komme, men før du fortsætter, skal du ikke glemme at abonnere på vores kanal for flere gode artikler som denne og trykke på klokkeikonet, så du ikke går glip af nogen opdateringer! Forbedrer hjertesundheden: I en undersøgelse var 165 patienter med høj risiko for hjertesygdomme på en diæt med høj olivenolie.

Disse patienter havde nedsat blodtryk, total kolesterol, kolesterol med lav densitet og triglycerider. Tomatsauce beriget med olivenolie har større indflydelse på hjerterisikofaktorer end bare rå tomatsauce. Olivenolie forbedrer de kolesterolsænkende egenskaber ved lipider med høj densitet og beskytter dine celler mod oxidativt stress.

Hos kvinder, der ikke ryger, har det vist sig, at olivenolie reducerer nitrogenoxidniveauer i blodet såvel som endothelin-1. Dette forklarer de antihypertensive virkninger af olivenolie hos hypertensive kvinder. Olivenolie øger også lipidkolesterol med høj densitet.

Det reducerer også oxidativ skade på lipider, nedsætter betændelse og forbedrer vævsfunktionen. Reducerer risikoen for diabetes: Middelhavskosten bruger olivenolie som den vigtigste kilde til fedt. Brug af denne diæt er blevet anbefalet for at forbedre blodsukkerkontrollen.

Denne diæt reducerer risikoen for at udvikle type 2-diabetes med 20 til 23%. I en undersøgelse tilføjede 11 overvægtige og diabetespatienter olivenolie til deres diæt, hvilket sænkede fastende blodsukker markant. Dagligt forbrug forbedrede også metabolisk kontrol hos overvægtige type 2 diabetikere.

I en undersøgelse blev ældre voksne, der var i risiko for at miste synet på grund af diabetes, på en diæt med højt olivenolie. De mistede synet mindre end dem, der ikke øgede deres indtag af olivenolie. Hjælper med at bekæmpe kræft: Ifølge en undersøgelse indeholder oliven og olivenolie antioxidanter i overflod.

De er nogle af de bedste fødevarer med et højt indhold af antioxidanter, især dem, der ikke har været udsat for høje varmeprocesser. Både oliven og olivenolie indeholder betydelige mængder af andre anticancerforbindelser såsom squalen og terpenoider og den peroxideringsresistente lipidoliesyre. Forskere finder det sandsynligt, at det høje forbrug af oliven og olivenolie i Sydeuropa er en vigtig bidragyder til de positive virkninger af kræftforebyggelse og sundhed i Middelhavets diæt.

Forbedrer hudens sundhed: Når det kommer til skønhed, sværger de fleste af os ved naturlige ingredienser. Alt, hvad vi vil have, er glødende hud. Uanset hvor mange cremer der er på din hylde, bruger vi altid en frugtmasse eller en ekstrakt af grøntsagsjuice til en hurtig løsning.

Olivenolie indeholder E-vitamin, som forbedrer hudens sundhed ved at behandle betændelse, acne og beskytte huden mod alvorlige lidelser såsom psoriasis og hudkræft. Bland 1/3 kop yoghurt, ¼ kop honning og 2 teskefulde olivenolie grundigt, indtil du får en tyk opløsning. Påfør denne løsning på dit ansigt og lad den være tændt i ca. 20 minutter.

Vask det af med lunkent vand. Du kan bruge dette middel en gang om ugen. Honning fungerer som et fugtighedsbevarende middel, mens yoghurt fungerer som en blid eksfolierende hud, hvilket forbedrer hudens sundhed.

Giver dig en sundere fordøjelseskanal: De antioxidanter og antiinflammatoriske stoffer, der findes i olivenolie, har også en effekt på fordøjelsessystemet. Øget forbrug af olivenolie har været forbundet med lavere tyktarmskræft og tyktarmskræft. Polyfenoler i olivenolie hjælper også med at opretholde en sund balance i fordøjelseskanalen ved at bremse væksten af ​​skadelige bakterier, der kan forårsage mavesår og betændelse i maveforingen, herunder visuel hukommelse og verbal flydende.

Laboratorieundersøgelser har også antydet en mulig sammenhæng mellem olivenolieforbrug og hjernens evne til at balancere vandniveauer og centralnervesystemets aktivitet. Endelig kan olivenolie hjælpe med at forhindre Alzheimers sygdom ved at bremse opbygningen af ​​hjerneplak og produktionen af ​​gavnlige proteinenzymer i hjernen. Selvom testene ikke er endelige, synes det faktum, at Middelhavsområdet har en af ​​de laveste Alzheimers satser i verden, at understøtte denne konklusion om kostvaner med højt transfedtindhold i modsætning til de enumættede fedtstoffer, der findes i olivenolie.

Mens olivenolie ikke er den eneste plantebaserede olie, der indeholder denne type fedt, indeholder den den højeste koncentration. Undersøgelser antyder, at olivenolie kan have en beskyttende virkning mod risikoen for depression, selv når fysisk aktivitet og generel mental sundhed er kompromitteret. I en undersøgelse havde dem, der indtog olivenolie, en 48 procent lavere risiko for depression end dem, der regelmæssigt indtog transfedt.

Forbedrer hårpleje og hovedbundssundhed: Olivenolie er et vidunderligt naturprodukt til ordentlig hårpleje, sundhed og pleje. Fordele ved olivenoliehår inkluderer reparation af beskadiget hår, reducering af krusning, frigørelse af hår og reducering af friktion mellem hårstrenge. Påføring af et par spiseskefulde på dit hår og hovedbund hjælper med at reducere skæl, svamp og tørring af hovedbunden, der er skæl, tør og skællet hud.

styrketræning med modstandsbånd

Alle hårtyper absorberer enkeltumættede og mættede fedtsyrer effektivt. Af denne grund bruges æteriske olier som kokosolie og avocadoolie til behandling af tørt hår. De sunde fedtsyrer og vitaminer i essentielle olier hjælper med at trænge ind i dine hårsække, låse fugt og beskytte dit hår.

Forskning har vist, at du simpelthen kan behandle dit hår med en maske til avocado og olivenolie. Mos først avocadoen i en skål og bland derefter en spiseskefuld olivenolie i. Når avocadoblandingen er klar, skal du anvende den på dit hår fra rødderne op.

Dæk derefter dit hår med en badehætte, og lad det være tændt i 15 til 30 minutter. Når æteriske olier begynder at pleje dit hår. Skyl med varmt vand.

Har kraftige antiinflammatoriske egenskaber: Forbrug af olivenolie har vist sig at reducere kronisk inflammation og lindre oxidativ stress. Kronisk inflammation er kendt for at være årsagen til mange sygdomme, herunder brystkræft, hjertesygdomme, Alzheimers, diabetes, metabolisk syndrom, gigt og endda fedme. Forskning viser også, at olivenolie indeholder meget antioxidanter som oliesyre.

Disse antioxidanter har den ekstra sundhedsmæssige fordel ved at reducere inflammation og markører for inflammation i blodbanen, C-reaktivt protein eller CRP. Hjælper med at holde dig ung: Olivenolie er fuld af polyphenoler, en type antioxidant, der er forbundet med anti-aldrende egenskaber - en kompleks proces, som videnskaben ikke fuldt ud forstår, men tidlige undersøgelser viste, at polyphenoler kan hjælpe med at reducere nogle tegn på aldring og aldersrelaterede sygdomme for at bremse eller bakke. Det betyder, at olivenolie er en potentiel kilde til ungdom.

Det er blevet krediteret med at reducere rynker og alderspletter samt nedsætte aldring af celler, der fører til kroniske sygdomme i det senere liv. Høj kvalitet ekstra jomfru olivenolie, for nylig aftappet og dyrt i olivensæsonen, har de højeste niveauer af polyfenoler. olivenolie en del af din daglige madlavningsrutine? Hvad er din yndlings madolie? Lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor!

Hvor meget olivenolie om dagen er sundt?

Fire spiseskefuldeOlivenolietildagtilgodt helbred

ForbrugendeOlivenolieharmangefordele for voressundhed: det forbedrer kardiovaskulær funktion, forhindrer hjerte-kar-sygdomme, reducerer risikoen for perifer arteriel sygdom og hjælper os endda med at føle os lykkeligere.

Hej gutter, dette er Dr. Axe, grundlægger af DrAxe.com og Doctor of Natural Medicine.

I dag vil jeg besvare spørgsmålet om er olivenolie sund og tale om de mange sundhedsmæssige fordele ved olivenolie Lad dig vide, olivenolie kan være en utrolig superfood. Problemet er, at 98% af nutidens olivenolie ikke er reel ekstra jomfru olivenolie. Og det er grunden til, at meget af vores olivenolie i dag er falsk og faktisk kan have nogle negative sundhedsmæssige fordele.

I denne artikel vil jeg også lære dig og i slutningen vise dig, hvordan du vælger ægte kvalitet olivenolie. Min kone og jeg, Dr. Chelsea, var i Toscana for et par år siden, og vi var i et område kaldet Cinque Terre, og jeg havde noget af deres pesto og deres olivenolie, og jeg husker, at jeg holdt og lugte olivenolie.

Det lugtede og smagte som friske urter, der eksploderede i min mund med en så stærk og stærk duftkvinde, sagde jeg, 'Wow. Det er den bedste olivenolie, jeg nogensinde har haft. 'Jeg sagde,' Det ligner ikke noget andet, jeg har været i USA ', og en af ​​de ting, jeg begyndte at undersøge meget under turen, og da jeg kom tilbage fra turen, fandt jeg ud af, at det meste af olivenolie var i dag med andre olier som sojaolie, rapsolie er olie, så det er faktisk ikke godt for dig, det er faktisk giftigt for kroppen, og jeg begyndte virkelig at studere der, da vi lavede nogle ostesmagninger, olivenoliesmagninger og vinsmagningsture , virkelig set den proces, de går igennem i sygepleje og virkelig? Fremstilling af olivenolie af forbløffende kvalitet Den første ting, du skal gøre, når du køber olivenolie, er at sikre dig, at den først presses og koldpresses.

Jeg taler mere om dette til sidst. Men når du køber olivenolie af god kvalitet, er nogle af de ting, du finder der, nummer et fuld af polyfenoler. Og polyfenoler er en type antioxidant, der virkelig hjælper både hjernen og hjertet med at sænke kolesterolet, når du vil sænke blodtrykket, når du er konge, for at støtte din hjerne og fokus og endda For at forhindre langvarige sygdomme som Alzheimers og Parkinsons , vi ved, at olivenolie er en stor superfood på grund af disse polyphenoler, disse fedtopløselige antioxidanter, mono- og mættede fedtstoffer og oliesyrer.

Og disse typer fedtsyrer er meget gode for hjertet. De understøtter også hormonbalancering og hjælper med at smøre dine led. Og så igen, olivenolie, en fantastisk superfood til alle disse interne systemer i din krop.

Og sidst men ikke mindst, olivenolie er også fuld af vitamin E. Vitamin E er afgørende for hjertesundheden, og vitamin E er afgørende for en sund, glødende hud. Så få noget E-vitamin, en anden meget vigtig fedtopløselig antioxidant, der findes i store mængder i ekstra jomfru olivenolie.

Så hvis du ønsker at forbedre sundheden for din hjerne, hjerte, led og hormoner, er olivenolie et must i din kost. Og det er et nøgleelement i Medit. Vi har set gennem medicinske undersøgelser, at de, der fulgte en middelhavsdiæt med højt olivenolie og vildfanget fisk, der indeholder meget sunde fedtstoffer, havde færre hjerte-kar-sygdomme. Så igen olivenolie, utrolig god mad til det.

Her er fejningen af ​​det. Mest olivenolie i dag er ikke rigtig olivenolie. Det er med. det er enten udvandet med sojaolie, faktisk er der en god artikel og undersøgelse, der tales om derude, er din olivenolie falsk? Faktisk kan du lave en online-søgning for at finde min artikel om det og bare søge efter Dr.

Søg efter Axeolive Oil Fake. Hvis du gør det, finder Google-søgning min lange artikel med alle detaljer om det. Jeg anbefaler endda personligt mit fem-trins program til valg af den bedste olivenolie og olivenolie.

Så igen bare Dr. Axe, falsk olivenolie på Google, og du finder den der. Men igen, her er hvad du vil gøre for at finde gode og ægte oliven, lad mig sige dette, den falske olivenolie derude, fordi den indeholder sojaolie og genetisk modificeret rapsolie vil forårsage hjertesygdomme, det vil være meget inflammatorisk Mens middelhavskosten i olivenolie er antiinflammatorisk og kan hjælpe med at vende sygdommen.

Denne anden falske olivenolie vil forårsage store helbredsproblemer. Så her er hvad man skal kigge efter, og hvordan man ved, om du får olivenolie af god kvalitet. Nummer et, nu kan du ikke altid gøre det, når du køber det, men når du har det derhjemme, skal du lugte det.

Jeg mener, jeg lugter med denne olivenolie, jeg lugter peber, jeg lugter friske urter, jeg lugter oliven. Jeg mener, jeg har virkelig, det er en meget karakteristisk stærk aroma og lugt, der skal være i din olivenolie r Olivenolie skal altid leveres i en mørk glasflaske, uanset om den er mørkebrun eller grøn. En mørk flaske skal også være tilgængelig her.

Den anden ting er, at når du lægger din olivenolie i køleskabet, skal den også blive lidt hvid og overskyet der. Så det skal hærde lidt der eller i det mindste blive overskyet, hvis du har den rigtige olivenolie. Så læg det i køleskabet igen, du ved det med det samme, åbn det, du lugter det.

Hvad vil du ellers have den mørke flaske, der er nummer tre. Nummer fire, du vil kigge efter ekstra jomfru olivenolie. Nå det er ikke det eneste, du vil kigge efter, du ville se efter ekstra jomfru og et par andre ting at se efter, prøv at købe nogle gange certificeret eller organisk eller i det mindste en virksomhed, der ikke bruger kemikalier.

Og du vil også være opmærksom på høsttiden. Denne flaske siger italiensk høsttid 2014. Og ofte har den en bestemt dato.

Faktisk, denne olivenolie specifikt igen 2014, efterårssæsonen der. Og det siger endda batchnummeret, så det er som rødvin. Jeg mener, de har det i tønder, de har det i visse områder.

Dette er parti 14L5. Jeg mener, vi taler om meget specifikke ting olivenolie, du vil have den igen, mørk glasflaske, du vil have ekstra jomfru olivenolie, du vil have den til at have den lugt, du vil sætte den i køleskabet, og den bliver faktisk overskyet. Eller hærder lidt, og så vil du også kunne se høstdatoen og udløbsdatoen på flasken der.

Dette er nøgleelementerne i at finde olivenolie. Er olivenolie sund for at besvare dit spørgsmål? Absolut. Olivenolie har enorme sundhedsmæssige fordele; det er 'en af ​​de sundeste fødevarer i verden.

Det er godt for dit hjerte, din hjerne, dine hormoner, men det skal være ægte, uforfalsket, ægte ekstra jomfru olivenolie. Og hvis du vil lære mere om de sundhedsmæssige fordele ved olivenolie, skal du tjekke mine artikler igen på DrAxe.com.DRAXE.com.

BTW Jeg har en god sund opskrift der, og jeg har en pesto-opskrift på min hjemmeside med ægte olivenolie, som du ville elske. Gå bare til DrAxe.com igen eller søg efter Dr.

Axes Pesto, og du finder min opskrift online der. Jeg nød denne artikel og vil lære mere om helbredende mad. Abonner på min YouTube-kanal her. Tak for at se fyre.

juster forskifteren

Jeg dr. Axe, talte om de mange sundhedsmæssige fordele ved olivenolie.

Hvad er den sundeste madolie?

Ernæring ogmadlavningeksperter er enige om, at en af ​​de mest alsidige ogsunde oliertillaver madmed og spise er olivenolie, så længe det er ekstra jomfru. ”Du vil have enolieder er ikke raffineret og alt for behandlet, ”siger Howard. Et 'ekstra jomfrueligt' mærke betyder, at olivenolieer ikke raffineret og derfor af høj kvalitet.23. juli 2018

Der findes så mange typer spiselige olier på markedet, at det er let at forveksle, hvilke der er sunde, og hvilke der ikke er. For at sætte tingene i perspektiv er olie et fedt, og fede kalorier er stadig fede kalorier, uanset hvilken type olie du bruger. Men fedt er ikke altid den dårlige fyr i din kost.

Visse organer, som dit hjerte, bruger fedt primært til energi, og der er næringsstoffer som omega-3 og omega-6 fedtsyrer, som du kan få bare ved at spise fedt. Andelen af ​​de forskellige typer fedt, der består af, hvad disse olier består af, kan variere dramatisk, hvilket gør dem enten mindre eller sundere. I dagens artikel fortæller vi dig om de sundeste olier, der er tilgængelige på markedet.

Fra avocado til rapsolie og meget mere. Så lad os komme i gang! har højt indhold af enumættede fedtsyrer, omkring 70%. Dette er et af de højeste niveauer af enumættede fedtsyrer blandt spiselige olier, kun næst olivenolie.

Dette hjælper med at fremme sunde kolesterolniveauer i din krop og forbedrer også absorptionen med nogle næringsstoffer.Det er også fyldt med E-vitamin, som kan hjælpe med at styrke din hud og immunsystem. Husk, at det kan være dyrere end andre olier osv. Og sværere at finde.

Det har en mild smag, der ligner avocado, og kan modstå høje madlavningstemperaturer, hvilket gør det til en af ​​de bedste olier, der kan bruges til madlavning, stegning, grillning, stegning eller til brug i salatdressinger. Mandelolie: Mandelolie fremstilles ved at presse olien ud i malede mandler og fås i raffinerede og uraffinerede former. I modsætning til de fleste naturlige spiselige olier kommer den i både bitre og søde variationer, hvilket gør olien meget alsidig i madlavnings- og tilberedningsmetoder. Den indeholder højt E-vitamin, monoumættede fedtsyrer, kalium og zink Nyttigt til at øge dit sunde HDL-kolesterol, mens det sænker skadelig LDL , understøtter din immunfunktion og leverens sundhed, lindrer irritabel tarmsyndrom og reducerer risikoen for tyktarmskræft.

Mandelolie er lys, ren og mild og sød, mens den uraffinerede har en nøddeagtig, velsmagende smag med smøragtige undertoner. Dens høje røgpunkt gør det bedst til ristning, ristning, grillning og andre anvendelser med høj varme. De kan dryppes uraffineret til salatdressinger, i dips og på kogte retter.

Rapsolie: Rapsolie blev først udviklet i 1970'erne, efter at den blev opdaget fra en plante, der tilhører sennepsfamilien. Planten blev selektivt opdrættet for at forbedre kvaliteten af ​​olien og er nu en af ​​de foretrukne olier til veganske retter. Du kender muligvis denne olie ved sit dårlige ry, da den er forbundet med stegte fødevarer.

Ikke kun er det rig på begge former for umættede fedtsyrer, det har også et af de laveste niveauer af mættet fedt i enhver olie. Det har en neutral smag på grund af lave niveauer af erucasyre. Selv uraffineret rapsolie har et højt røgpunkt, hvilket gør den til en ideel Ideel til mad, der skal opvarmes til høje temperaturer.

Selvom den indeholder lavere mængder antioxidanter sammenlignet med olivenolie, indeholder den alfa-linolensyre, en type omega-3 fedtsyre. Alfa-linolensyre kan reducere betændelse forbundet med gigt, inflammatorisk tarmsygdom og hjerte-kar-sygdom Vær et rødt flag for de af jer, der prøver at holde sig til en organisk diæt. På grund af sin superneutrale smag kan du bruge den til bagning, stegning og selvfølgelig stegning i stedet for salatdressinger og sauterede retter.

Ekstra jomfruolivenolie: Med høje niveauer af enumættede fedtstoffer og antioxidanter og en rig, luksuriøs smag er det ikke underligt, at ekstra jomfru olivenolie er blevet en af ​​de mest populære spiselige olier. Det indeholder meget polyfenoler, antioxidantforbindelser med antiinflammatoriske egenskaber, hvilket hjælper med at forhindre kræft samt forbedrer din kognitive funktion og hukommelse. Da EVOOs ernæringsmæssige integritet forringes noget, når den koges, opnås det største sundhedsforøgelse, når det spises ved stuetemperatur, som en del af en salatdressing, dryppet over det skål, du vælger, og er også fantastisk til sautering og stegning ved lave temperaturer .EVOO har et lavt røgpunkt, hvilket gør det vanskeligt at friturestege eller stege over 375 grader.

Vælg uraffineret ekstra jomfruolie til dressing og applikationer med lav varme, så du kan nyde dens robuste smag. Vælg jomfru, også uraffineret eller ren, en blanding af native og raffinerede olier til stegning, stegning eller bagning. Hørfrøolie: Da olien er mere kondenseret end hele hørfrø, tilbyder den en større del af omega-3 fedtsyrer.

Hørfrøolie er også en fremragende mulighed for dem, der lider af forhøjet blodtryk, og undersøgelser viser, at daglige kosttilskud med hørfrøolie kan sænke dit blodtryk og have kardiobeskyttende virkninger. Det er også højt i alfa-linolensyre (ALA), hvilket kan reducere risikoen for diabetes, kræft, gigt, osteoporose, autoimmune sygdomme og neurologiske lidelser. Husk, at det kan blive harskt, og det går meget hurtigt, og endnu hurtigere, hvis du opvarmer det, så opbevar det i køleskabet og brug det kun til lave temperaturer som dressing salater, du kan også dryppe det på havregryn eller kogte grøntsager Bland også med quinoa eller andre korn. Druefrøolie: Denne let aromatiserede olie, opnået fra druefrøene, der kasseres under vinfremstilling, har en høj procentdel af flerumættede fedtsyrer og en lav procentdel af mættede fedtsyrer.

Druefrøolie indeholder meget vitamin E og antioxidanter og er kendt for at afskrække skadelige organismer. E-vitamin er et essentielt næringsstof, når det kommer til hudens sundhed, immunfunktion og forebyggelse af oxidativ skade på celler. Faktisk skaber en enkelt spiseskefuld drueolie til omkring 19 procent af den anbefalede daglige tillæg, hvilket gør det til en fantastisk måde at imødekomme dine daglige behov.

cykelreparationsstativ

Undersøgelser har vist, at indtagelse af drueolie kan reducere systemisk rødme og også forbedre insulinresistens i din krop. Sørg for at vælge koldpresset eller udstødningsoliepresset valg, da andre muligheder involverer kemisk behandling, der tilføjer skadelige polyaromatiske kulbrinter til olien. Druefrø er ikke kun fyldt med hjerte-sunde fedtstoffer, men de er også en fantastisk neutral olie til næsten enhver køkkenarbejde, fra stegning til salatdressinger. Tefrøolie: Tefrøolie, også kendt som camelliaolie, ekstraheres fra frøene af teplanter.

Det er en stærk antioxidant, der kan beskytte dig mod aldring og sænke LDL eller dårligt kolesterol og triglyceridniveauer. Teolie er også rig på flavonoider som catechiner, en type polyphenol, der nedsætter dannelsen af ​​reaktive iltarter, eller ROS.ROS kan skabe kaos på dit helbred.

Catechins kan også hjælpe med at sænke dit blodtryk, balancere kolesterol og fremme vaskulær sundhed, der findes i grøn te, som når du spiser tefrøolie. Fra at styrke dit immunforsvar til at nå dine vægttabsmål, vil tefrøolie støtte dit helbred og din skønhed indefra og ud. Ligesom olivenolie indeholder tefrøolie en lignende fedtsyreprofil, der primært består af oliesyre, men endnu flere af de antiinflammatoriske omega-3 fedtsyrer indeholder phytonæringsstoffer, tefrøolie er en rig kilde til vitamin E, A og B.

Mineraler som calcium, magnesium, fosfor, jern og mangan, der findes i tefrøolie, er kritiske medfaktorer i utallige enzymatiske reaktioner i din krop. Tefrøolie indeholder specielle polyphenoler som triterpener, saponiner og kaempferol har antiinflammatoriske virkninger og beskytter mod oxidativ stress. Det høje røgpunkt gør det utroligt alsidigt til bagning, sautering, friturestegning eller endda som en nærende salatdressing.

Risklidolie: Risklidolie indeholder E-vitamin tocotrienoler, som kan sænke dit LDL-kolesterol, reducere inflammation og mindske risikoen for kræft. Det er også rig på K-vitamin, som spiller en vigtig rolle i blodkoagulation, knoglemetabolisme og regulering. Det ekstraheres fra bakterier og indre skaller af riskorn, og de fleste typer ekstraheres kemisk.

Når du køber, skal du kigge efter koldpressede sorter, der ikke opvarmes under udvinding. Det er let og rent med en frisk, neutral smag og delikat aroma. Du kan bruge den til stegning, grillning, stegning eller sautering ved høj varme eller i dressinger som mayonnaise, hvis en neutral smag ønskes.

Uraffineret kokosolie: Kokosolie er hovedsageligt mættet fedt, hvilket gør det meget stabilt. Det indeholder også triglycerider med mellemkæde eller MCT'er, en kilde til fedt, der omdannes til energi hurtigere. Som en ekstra fordel indeholder kokosolie en antimikrobiel forbindelse kaldet laurinsyre, som også er gavnlig for kroppen. Kokosolie har også vist sig at hjælpe med vægttab.

Uraffineret kokosolie har et lavere røgpunkt, hvilket gør det godt til flad stegning af kokosnødsmag, som mange af jer måske ikke kan lide. Jordnøddeolie: Din hjerne består hovedsagelig af fedtsyrer, og du har brug for mange af dem i din daglige kost for at udføre opgaver og tænke klart. Af alle de spiselige olier på denne liste har jordnøddeolie det højeste monoumættede fedtindhold på omkring halvdelen.

Fordi det er højt i enumættede fedtstoffer, betragtes det som en hjernefoder, der forbedrer din hukommelse, humør og opmærksomhed. I modsætning til de fleste andre spiselige olier indeholder jordnøddeolie slet ikke kolesterol, og på trods af dets høje phytosterolindhold har undersøgelser vist, at det kan sænke kolesterolniveauer med 10-15 procent. Har du prøvet nogen af ​​disse olier? Hvilke olier er sunde for dig? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!

Hvorfor skal du ikke lave mad med ekstra jomfru olivenolie?

Bundlinjen. Kvalitetekstra jomfru oliven olieer et særligt sundt fedt, der bevarer sine gavnlige egenskaber undermadlavning. Den største ulempe er, at overophedning kan påvirke dens smag negativt. Imidlertid,olivenolieer ret modstandsdygtig over for varme og oxiderer ikke eller bliver harsk undermadlavning.23. november 2018

Er det OK at tage olivenolie hver dag?

Olivenolieer rig på enumættede fedtstoffer og har flere sundhedsmæssige fordele, hvilket gør det til etsund og raskud over en afbalanceret diæt, når den indtages i moderation. Regelmæssigt forbrugendeolivenoliekan hjælpe dig med at nå det anbefalede indtag forsund og raskfedtstoffer og kan gavne dit generelle helbred på flere måder.21. juni 2019

Kan jeg tage olivenolie inden sengetid?

Nogleviljeforkynd fordelene ved at drikkeolivenolieførste om morgenen. Andre sværger ved fordelene vedtager olivenolieom nattenfør sengetid. Formiddagens advokater hævder dettageret skud af ekstra jomfruolivenoliepå tom mave starter fordøjelsen og giver optimal absorption i dit system.20. maj 2020

Er det sikkert at drikke olivenolie hver dag?

Olivenolieer ensund og raskfedt, der indeholder antiinflammatoriske forbindelser.Drikkerdet kan regelmæssigt gavne dit hjerte, knogler og fordøjelsessygdom og hjælpe med at stabilisere dit blodsukkerniveau.21. juni 2019

Hvad er den sundeste olie til friturestegning?

Vi forsøger generelt at nå ud til enumættede fedtstoffer, når vistegning. Disse sunde fedtstoffer er flydende ved stuetemperatur (sammenlignet med mættet fedt som svinefedt, smør og kokosnødolieder er faste ved stuetemperatur). Vores foretrukne sunde fedtstoffer til pan-stegninger avocadoolie, rapsolieog olivenolie.13. november 2019

Er det usundt at saute i olivenolie?

Olivenolieer generelt meget stabil, selv under ekstreme forhold som friturestegning. Mange undersøgelser har afsløretolivenolietil høj varme i lange perioder. Selv under sådanne ekstreme forhold,olivenoliedanner ikke betydelige mængder af skadelige forbindelser.23. november 2018

Kan vi lave grøntsager i ekstra jomfru olivenolie?

Med andre ord, hvis du rister dingrøntsageri ovnen ved 180 ° C, dinekstra jomfru oliven olieer perfekt, da det har et røgpunkt over dette. Valg af enoliemed et røgpunkt højere end 220 ° C er det ikke mere sikkert. Flere gode undersøgelser har bekræftet stabiliteten afekstra jomfru oliven oliei løbet afmadlavning.

Er der nogen sundhedsmæssige fordele ved at spise ekstra jomfru olivenolie?

Snesevis - hvis ikke hundreder - af undersøgelser viser, at ekstra jomfru olivenolie har stærke fordele for dit hjerte. Hvis du har hjertesygdomme, har en familiehistorie af hjertesygdomme eller andre vigtige risikofaktorer, kan du medtage masser af ekstra jomfru olivenolie i din kost. Resumé Ekstra jomfru olivenolie har mange fordele for hjertesundheden.

Hvorfor er olivenolie godt for dit hjerte?

Kan gavne hjertesundheden. Olivenolie er længe blevet anerkendt som et hjertesundt fedt. En forbindelse, der menes at spille en rolle i understøttelsen af ​​hjertesundheden, er oliesyre, en type monoumættet fedt

Hvilken er den sundeste type olivenolie?

Ekstra jomfru olivenolie er den eneste olivenolie, der bevarer alle naturlige phenoler (en type antioxidant) og andre sunde forbindelser. Det er den mindst forarbejdede mulighed, da jomfru, ren eller let olivenolie er blevet industrielt raffineret og i vid udstrækning fjernet fra sine sunde phenoler.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Bmc cyling - pragmatiske løsninger

Hvad står BMC for i cykling? Cykelfremstillingsvirksomhed

Sådan behandles vejudslæt - hvordan man håndterer det

Hvor lang tid tager det vejudslæt at heles? Vejudslæt er en almindelig betegnelse for slid forårsaget af skraber modtaget under en ulykke. De fleste vejudslæt skal heles inden for 2 uger med god pleje af dine sår ved at holde dem rene og fugtige. Nogle gange kan vejudslæt gå gennem alle hudlagene og kræve hudtransplantationskirurgi for at helbrede.

21 superfoods - hvordan man beslutter

Hvad er de top 20 superfoods? 20 bedste superfoods til vægttabskale. Grønkål er en grøn grøn grøntsag, der er kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. bær. Bær som jordbær, blåbær og brombær er levende, smagfuld og meget nærende. Broccoli. Chia frø. Æg. Avocado. Søde kartofler. Kimchi og surkål.

High stakes low rider - mulige løsninger

Hvor kan jeg finde lowrider i GTA San Andreas? Loco Low Co. er en baggårdsmodebutik i Grand Theft Auto: San Andreas, der tilpasser lowriders, der er placeret på en blindgyde i Willowfield, Los Santos.

Motobecane titanium anmeldelse - hvordan beslutter du dig?

Er Motobecane-cykler af god kvalitet? Det er ikke eksplosivt under hård pedalering, og hvis den fornemmelse af stivhed og øjeblikkelig kraftoverførsel er vigtig for dig, kan en aluminiumscykel måske være bedre. Men for at komme ud og nyde vejene ser Motobecane ikke kun den del ud, det er også en af ​​de glatteste cykler for pengene. г.