Vigtigste > De Bedste Svar > Er vegetabilsk olie dårlig for dig - almindelige spørgsmål

Er vegetabilsk olie dårlig for dig - almindelige spørgsmål

Hvilken madolie er sundest?

Sunde madolie
  • Raps.
  • Majs.
  • Oliven.
  • Jordnød.
  • Saflor.
  • Sojabønner.
  • Solsikke.
24. apr 2018

Der findes så mange typer spiselige olier på markedet, at det er let at forveksle, hvilke der er sunde, og hvilke der ikke er. For at sætte tingene i perspektiv er olie et fedt, og fede kalorier er stadig fede kalorier, uanset hvilken type olie du bruger. Men fedt er ikke altid den dårlige fyr i din kost.

Visse organer, som dit hjerte, bruger fedt i Først og fremmest til energi. Der er også næringsstoffer som omega-3 og omega-6 fedtsyrer, som du kan få bare ved at spise fedt. Procentdelen af ​​de forskellige typer fedtstoffer, der udgør disse olier, kan variere dramatisk, og de gør enten mindre eller sundere. I dagens artikel fortæller vi dig om de sundeste olier på markedet.

Fra avocado til rapsolie og meget mere. Så lad os komme i gang! Avocadoolie: Avocadoolie er høj i monoumættede fedtsyrer, omkring 70%. Dette er et af de højeste niveauer af monoumættet fedt blandt spiselige olier, kun næst olivenolie.

Dette hjælper med at fremme sunde kolesterolniveauer i din krop og verbes.Det forhindrer også absorption af nogle næringsstoffer. Plus, det er fyldt med E-vitamin, som kan hjælpe med at øge din hud og dit immunsystem. Husk, at det kan være dyrere end andre olier og sværere at finde.

Den har en mild smag, der ligner avocado, og kan modstå høje madlavningstemperaturer, hvilket gør den til en af ​​de bedste olier til brug ved høj temperatur madlavning, stegning, grillning, stegning eller til brug i salatdressinger. Mandelolie: Mandelolie fremstilles ved at presse olien ud i malede mandler og fås i raffinerede og uraffinerede former. I modsætning til de fleste naturlige spiselige olier kommer den i både bitre og søde variationer, hvilket gør olien meget alsidig i madlavnings- og tilberedningsmetoder. Den indeholder højt E-vitamin, monoumættede fedtsyrer, kalium og zink Nyttigt til at øge dit sunde HDL-kolesterol, mens det sænker skadelig LDL , understøtter din immunfunktion og leverens sundhed, lindrer irritabel tarmsyndrom og reducerer risikoen for tyktarmskræft.

Mandelolie er lys, ren og mild og sød, mens den uraffinerede har en nøddeagtig, velsmagende smag med smøragtige undertoner. Dens høje røgpunkt gør det bedst til ristning, ristning, grillning og andre anvendelser med høj varme. De kan dryppes uraffineret til salatdressinger, i dips og på kogte retter.

Rapsolie: Rapsolie blev først udviklet i 1970'erne, efter at den blev opdaget fra en plante i sennepsfamilien. Planten blev selektivt opdrættet for at forbedre kvaliteten af ​​olien og er en af ​​de stærkeste foretrukne olier til veganske retter i dag. Du kender muligvis denne olie ved sit dårlige ry, da den er forbundet med stegte fødevarer.

Ikke kun er det rig på begge former for umættede fedtsyrer, det har også et af de laveste niveauer af mættet fedt i enhver olie. Det har en neutral smag på grund af lave niveauer af erucasyre. Selv uraffineret rapsolie har et højt røgpunkt, hvilket gør den til en ideel Ideel til fødevarer, der skal opvarmes til høje temperaturer.

Selvom den indeholder lavere mængder antioxidanter sammenlignet med olivenolie, indeholder den alfa-linolensyre, en type omega-3 fedtsyre. Alfa-linolensyre kan reducere betændelse forbundet med gigt, inflammatorisk tarmsygdom og hjerte-kar-sygdom Vær et rødt flag for de af jer, der prøver at holde sig til en organisk diæt. På grund af sin superneutrale smag kan du bruge den til bagning, stegning og selvfølgelig stegning i stedet for salatdressinger og sauterede retter.

Ekstra jomfruolivenolie: Med høje niveauer af enumættede fedtstoffer og antioxidanter og en rig, luksuriøs smag er det ikke underligt, at ekstra jomfru olivenolie er blevet en af ​​de mest populære spiselige olier. Det indeholder meget polyfenoler, antioxidantforbindelser med antiinflammatoriske egenskaber, hvilket hjælper med at forhindre kræft samt forbedrer din kognitive funktion og hukommelse. Eftersom EVOOs ernæringsmæssige integritet forringes noget under madlavningen, kommer det største helbredsforøgelse, når det spises ved stuetemperatur, som en del af en salatdressing eller drysses over det skål, du vælger, og er også fantastisk til sautering og stegning ved lave temperaturer. EVOO har en lavt røgpunkt, hvilket gør det vanskeligt at friturestege eller stege over 375 grader.

hvordan man kommer i form uden et motionscenter

Vælg uraffineret ekstra jomfruolie til påklædning og applikationer med lav varme, så du kan nyde dens robuste smag. Vælg jomfru, også uraffineret, eller ren, en blanding af native og raffinerede olier til stegning, stegning eller bagning. Hørfrøolie: Da olien er mere kondenseret end hele hørfrø, tilbyder den en større del af omega-3 fedtsyrer.

Hørfrøolie er også en fremragende mulighed for dem, der lider af forhøjet blodtryk, og undersøgelser viser, at daglige kosttilskud med hørfrøolie kan sænke dit blodtryk og have kardiobeskyttende virkninger. Det er også højt i alfa-linolensyre (ALA), hvilket kan reducere risikoen for diabetes, kræft, gigt, osteoporose, autoimmune sygdomme og neurologiske lidelser. Husk, at det kan blive harskt, og det går meget hurtigt og endnu hurtigere, hvis du varmer det op.

Så hold det i køleskabet og brug det kun til lave temperaturer som dressing salater, eller du kan dryppe det på havregryn eller kogte grøntsager og blande med quinoa eller andre korn. Druefrøolie: Denne mildt aromatiserede olie opnået fra dem, der kasseres under vinfremstilling Druefrø opnås, har en høj andel flerumættede fedtsyrer og en lav andel mættede fedtsyrer. Druefrøolie indeholder meget vitamin E og antioxidanter og er kendt for at afskrække skadelige organismer.

E-vitamin er et essentielt næringsstof, når det kommer til hudens sundhed, immunfunktion og forebyggelse af oxidativ skade på celler. Faktisk skaber en enkelt spiseskefuld druefrøolie ca. 19 procent af den anbefalede daglige tillæg, hvilket gør det til en fantastisk måde at imødekomme dine daglige behov. Undersøgelser har vist, at indtagelse af drueolie kan reducere systemisk rødme og også forbedre insulinresistens i din krop.

Sørg for at vælge koldpresset eller udstødningsoliepresset valg, da andre muligheder involverer kemisk behandling, der tilføjer skadelige polyaromatiske kulbrinter til olien. Druefrø er ikke kun fyldt med hjerte-sunde fedtstoffer, men er også en stor neutral olie til næsten enhver køkkenarbejde, fra stegning til salatdressinger. Teolie: Tefrøolie, også kendt som camelliaolie, er lavet af frøene af teplanter.

Det er en stærk antioxidant, der kan beskytte dig mod aldring og sænke LDL eller dårligt kolesterol og triglyceridniveauer. Tefrøolie er også rig på flavonoider som catechiner, en type polyphenol, der reducerer dannelsen af ​​reaktive iltarter eller ROS.ROS kan skabe kaos på dit helbred.

Catechins kan også hjælpe med at sænke dit blodtryk, balancere kolesterol og fremme vaskulær sundhed. Du får lignende fordele ved den samme epigallocatechin gallate eller EGCG, der findes i grøn te, som hvis du spiser teolie. Fra at styrke dit immunforsvar til at nå dine vægttabsmål, vil tefrøolie støtte dit helbred og din skønhed indefra og ud.

Ligesom olivenolie indeholder tefrøolie en lignende fedtsyreprofil, der hovedsagelig består af oliesyre, men med endnu mere af de antiinflammatoriske omega-3 fedtsyrer i den er teolie en rig kilde til vitamin E, A og B. Mineraler som calcium, magnesium, fosfor, jern og mangan, der findes i tefrøolie, er kritiske medfaktorer i utallige enzymatiske reaktioner i din krop. Tefrøolie indeholder specielle polyphenoler som triterpener, saponiner og kaempferol har antiinflammatoriske virkninger og beskytter mod oxidativ stress.

Det høje røgpunkt gør det utroligt alsidigt til bagning, sautering, friturestegning eller endda som en nærende salatdressing. Risklidolie: Risklidolie indeholder E-vitamin tocotrienoler, som kan sænke dit LDL-kolesterol, reducere inflammation og mindske risikoen for kræft. Det er også rig på vitamin K, som spiller en vigtig rolle i blodpropper, knoglemetabolisme og regulering.Det opnås fra bakterier og indre skaller af riskorn, og de fleste typer ekstraheres kemisk.

Når du køber, skal du kigge efter koldpressede sorter, der ikke opvarmes under udvinding. Det er let og rent med en frisk, neutral smag og delikat aroma. Du kan bruge den til stegning, grillning, stegning eller sautering ved høj varme eller i dressinger som mayonnaise, hvis en neutral smag ønskes.

Uraffineret kokosolie: Kokosolie er primært mættet fedt, hvilket gør det meget stabilt. Den indeholder også triglycerider med mellemkæde eller MCT'er, som er en kilde til fedt, der omdannes til energi hurtigere. Som en ekstra fordel indeholder kokosolie en antimikrobiel forbindelse kaldet laurinsyre, som også har vist sig at være gavnlig. Kokosolie har også vist sig at hjælpe med vægttab.

Uraffineret kokosolie har et lavere røgpunkt, hvilket gør den fantastisk til flad stegning af kokosnødsmag, som mange af jer måske ikke kan lide. Jordnøddeolie: Din hjerne består hovedsagelig af fedtsyrer, og du har brug for mange af dem i din daglige kost for at udføre opgaver og tænke klart. Af alle de spiselige olier på denne liste har jordnøddeolie det højeste monoumættede fedtindhold på omkring halvdelen.

Fordi det er højt i enumættede fedtstoffer, betragtes det som en hjernefoder, der forbedrer din hukommelse, humør og opmærksomhed. I modsætning til de fleste andre spiselige olier indeholder jordnøddeolie slet ikke kolesterol, og på trods af dets høje phytosterolindhold har undersøgelser vist, at det kan sænke kolesterolniveauer med 10-15 procent. Har du prøvet nogen af ​​disse olier? Hvilke olier er sunde for dig? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!

Er vegetabilsk olie værre end olivenolie?

En undersøgelse viste, at udskiftningvegetabilsk oliemed ekstra jomfruolivenolieforbedret kognitiv funktion hos ældre voksne (17). Hvis du vælger at forbrugeolier, ekstra jomfruolivenoliehar tendens til at være et meget sundere valgendmestvegetabilske olierogvegetabilsk olieblandinger.31. aug 2020

Så svinefedt sammenlignet med vegetabilske olier, som er virkelig sundere, men før jeg kommer til det, lad mig definere, hvad svinefedt er sammenlignet med talg. Svinefedt er svinekødsfedt Talo er oksekød eller lamfedt. Når jeg taler om det nu, selvfølgelig taler jeg om organiske dyr, der græsser dyr og eller græsfodrede dyr, jeg taler ikke om, du ved, at kommercielle husdyr, før jeg kommer til, at jeg bare vil definere et ord, det er et fransk ord for at rette idé Dette er et fransk ord, hvilket betyder, at du har en solid idé, slå det op, det er en idé, der kan modstå alle forsøg på at ændre det.

Så når en person har en solid idé, er det meget usandsynligt, at de skifter mening, og de er meget uvillige til rent faktisk at se på beviserne eller informationerne, og jeg taler om denne meget solide idé om, at mættet fedt, især svinefedt, svarer til tilstoppede arterier . Jeg mener, alle ved det længe før 1918, før Crisco blev opfundet, alle kogte med svinefedt eller talg, de lagde i deres bagning, de stegte ting med det, de brugte det overalt, hvor det ikke blev betragtet som dårlig mad, da de fandt en måde at modificere rapsolie, hydrogenere den, gøre den mere stabil, deodorisere den og derefter komme med dette produkt kaldet Crisco, som var i 1918. nu har virksomheden, der bragte Crisco ud, udgivet en kogebog, og de startede en utrolig effektiv marketingkampagne, der gik i meget lang tid.

cykelbremser gnider

Faktisk blev crisco og transfedt betragtet som sundere end mættede fedtstoffer som Schmalz og Taylor, så sunde erstatninger indtil 2015, da FDA forbød transfødevarer, så de gav branchen omkring tre år til at tage dem af markedet, når vi tager 2015 og trækker 1918 Vi har 97 år i 97 år, næsten 100 år, blev betragtet som sikre og sunde, men i virkeligheden var det helt forkerte data, det var meget usundt. Det blev betragtet som sikkert, men nu er det forbudt.

Dette er virkelig overvældende og viser dig styrken ved markedsføring. Nu har vi en hel generation, der har denne idé, der er forkert, men de synes, det er sandt, og for en person, der gør det nu Tilbage til mættet fedt. Det er meget, meget vanskeligt, fordi vi bogstaveligt talt er blevet hjernevasket til at tro, at det er en sundere ting.

Lad os bare se på forskellen mellem mættede fedtstoffer og umættede fedtstoffer som majsolie sojaolie rapsolie af bomuldsfrø der er mere, men jeg vil bare fokusere på de store, når du faktisk ser på nogle ret hårde data, der er meget troværdige fedtstoffer er meget ustabil, især når opvarmet linebestandighed nu skal vi se på mættede fedtstoffer, de er meget stabile meget meget mindre oxidation meget lidt frie radikaler er beregnet til brug sammen med større mængder varme, så kort sagt er svinefedt og sundere meget sundere end vegetabilske olier, er virkelig grønne olier kommenterer nedenfor og fortæl mig hvad du synes om dette emne. Hej, inden du går hurtigt. Jeg har et kursus kaldet How To Bulletproof Your Immune System.

Det er et gratis kursus, som jeg vil have dig til at tage, og her er du her, dine omgivelser her er alle fokuseret på at undgå dine omgivelser, men hvad med at styrke dit immunforsvar, der mangler dette kursus, viser dig, hvordan du selv kan skudsikre. Så du kan tåle og modstå dine omgivelser meget bedre ved at styrke dit eget immunsystem. Jeg sætter et link i beskrivelsen nedenfor, tjek det ud og tilmeld dig i dag

Hvad er den mest usunde olie at lave mad med?

Ikke alle fedtstoffer ellermadolieerusund. Faktisk i deres naturlige og uraffinerede tilstand kan fedtstoffer være sunde. Når det er muligt, anbefaler Shanahan at undgå eller begrænse disse otteolier: majs, raps, bomuldsfrø, soja, saflor, solsikke, grapeseed og risklidolier, som kan føre til betændelse over tid.23. jul. Feb 2020

Hej Foodies! Vil du blive endnu bedre i køkkenet? Spiselige olier kan være den rigtige ingrediens til at føje til kvaliteten af ​​din mad. I dag taler vi om 7 gode spiselige olier. Fra raps til avocado vil vi også komme ind på det, med hvilke madlavningsmetoder hver olie fungerer bedst.

Lad os komme i gang, ikke? 1. Rapsolie Vi starter med en af ​​de mest populære spiselige olier. Rapsolie er en vegetabilsk olie fremstillet af rapsplanten.

På grund af sin lette smag, røgpunkt og rige tekstur har raps været den mest populære spiselige olie i nogen tid. Mens det traditionelt er forbundet med stegte fødevarer, er rapsolie også godt til bagning og stegning af døren, der er åben for en række forskellige tilberedningsmetoder, herunder ristning og sautering. Rapsolie kan også bruges som en værdig erstatning for smør eller margarine.

I de sidste par år har rapsolie haft et stigma knyttet til sig. Undgå at lave mad med det. Ser du, rapsolie indeholder erucinsyre.

Dette er en type omega-3 monoumættet fedtsyre, der har været forbundet med luftvejssygdomme og blindhed. Som det viser sig, er erucinsyreindholdet i canola under FDA-standarden. I virkeligheden betragtes raps som generelt sund.

Det er fedtfattigt på omkring 7% og højt i enumættede fedtsyrer på 63%. Det indeholder også phytosteroler, der hjælper med at absorbere kolesterol. Med dette i tankerne skal der udvises forsigtighed med rapsolie.

På trods af nogle fordele har forskning garanteret forsigtighed. En 2013-undersøgelse fokuserede på en stor gruppe mænd, der erstattede mættede fedtstoffer med umættet vegetabilsk olie. Selvom deres kolesterolniveau var lavt, havde de højere hjerte- og kranspulsårssygdomme.

Mere forskning skal gøres for hvorfor. Mens mængden af ​​raps, du bruger, vil variere afhængigt af, hvad du laver mad, anbefales det generelt at bruge den i moderation.2 Ekstra jomfru olivenolie Vi går videre til en anden meget populær madlavningsolie, ekstra jomfru Olivenolie levende olie betragtes af mange eksperter for at være det sundeste fedt i verden.

Bare spørg om lande, hvor Middelhavsdiet er populær. Du bruger det hele tiden. Hvilken anden olie vil du virkelig gerne lave mad med? Kort sagt, olivenolie er en olie fremstillet af ekstrakt af en oliven.

Ekstra jomfru olivenolie er den mindst forarbejdede af de tre hovedtyper. De to andre er raffineret olivenolie og regelmæssig jomfru olivenolie. Den indeholder store vitaminer E og K samt 14% mættede fedtstoffer.

Enumættede fedtstoffer er den rigtige jackpot. En tabel viser 735 af din daglige værdi. Ekstra jomfru olivenolie er også fyldt med mange antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe sygdomme.

Det kan også hjælpe med at reducere inflammation. Bekæmp kardiovaskulære problemer. Der er også påstande om, at det kan bekæmpe både Alzheimers og kræft. Ekstra jomfru olivenolie er fantastisk til stegning og stegning af mad.

Det kan hjælpe med at ændre smagen, farven og lugten af ​​enhver parabol, du forbereder. Nogle af de fødevarer, der passer godt til, inkluderer suppe, b ruschetta, pastasauce og forskellige typer ost. Det er bedst at tilberede det ved ca. 375 grader Fahrenheit. 3.

Jordnøddeolie Har du hørt om jordnøddeolie? Hvis du vil tilføje ekstrem smag til din skål, er dette et ideelt valg. Også kendt som jordnøddeolie, jordnøddeolie er lavet af jordnødder. Det er fantastisk til stegning og sårning af mad.

Anbefales til stir-fries og jordnøddesmørkager. Det har et højt røgpunkt på 450 grader F. Jordnøddeolie er lavt i dårligt fedt og højt i enumættede fedtstoffer.

Dette kan hjælpe med at sænke dit kolesterol og muligvis forhindre hjertesygdomme. Jordnøddeolie bidrager også med 11% af dit vitamin E-indtag. E-vitaminindtag er en antioxidant, der beskytter dig mod frie radikaler.

Når den er kogt med den rigtige skål, kan jordnøddeolie forbedre smagen. Det kan smage mildt, medium og stærkt, og det kan tilføje smag til din mad efter eget valg. 4.

Kokosolie Hvis du vil stege et måltid over komfuret, skal du lave noget, der indeholder kokosolie. Det har et røgpunkt på 350 grader og er velegnet til en lang række fødevarer, herunder kød, æg og fisk. Et par teskefulde er også gode til te eller kaffe.

Kokosolie har mange fantastiske sundhedsmæssige fordele, cirka 90% af fedtsyrerne i kokosolie er mættede. En enkelt spiseskefuld indeholder omkring 60% af din daglige mættede fedtværdi. Det anbefales ikke at bruge mere end 2 spiseskefulde til madlavning.

Denne mængde siges at reducere mavefedt. Kokosolie kan potentielt hæve dit gode kolesteroltal. Dette skyldes dets indhold af mættet fedt, som sænker dit blodtryk.

I så fald kan det forhindre hjertesygdomme i at udvikle sig. Imidlertid viste en 2016-undersøgelse ingen klare beviser for, at kokosolie skader eller forbedrer dit kolesteroltal. Kokosolie hjælper med at fordøje mad og eliminerer dårlige bakterier og betændelse.

g fælge

Du skal sørge for at bruge kokosolie i moderation. Ser du, det indeholder mange kalorier. En enkelt spiseske er lig med 117.

Så selvom det øger smagskvaliteten af ​​dit måltid, skader det ikke at være forsigtig. Synes du denne liste er nyttig indtil videre? Tror du, at du tænker på nogle gode retter, som du kan bruge disse olier i? den næste er sikker på at være en favorit men er det den generelle tilstand af dit helbred inden vi går videre? Orange kan gøre for din krop

Vil du ændre ting? Hvis du leder efter den specielle person, skal du tjekke vores liste over 17 grunde til, at Datinga Leo er den bedste ting nogensinde! Nu vender vi tilbage til vores liste over de bedste madlavningsolier. Avocadoolie Når ordet 'avocado' udtages højt, venter du på at naturlige madmaniacs kører. Avocadoolie ekstraheres direkte fra selve den pressede frugt og er en god tilføjelse til din stegepande.

Med et højt røgpunkt på op til 400 grader passer avocadoolie perfekt til dine grøntsager. Det siges også at være en nyttig ingrediens i hjemmelavet mayonnaise såvel som salater. Det tilhører den spiselige oliefamilie og har ikke smagen af ​​kokosolie, men tilbyder fantastiske sundhedsmæssige fordele.

Når den tilsættes til vegetabilske tætte salater, kan avocadoolie øge dine niveauer af carotenoider, en vigtig antioxidant, som din krop har brug for at absorbere. Avocadoolie kan også reducere gigt, øge dit niveau af godt kolesterol og beskytte dig mod tandkødssygdomme. Denne madolie kan være en god hjælp i køkkenet Sesamolie En vegetabilsk olie lavet af sesamfrø? Tilmelde! Sesam er kærligt kendt som 'dronningen af ​​oliefrø.' En sesamolie er det ideelle valg til stegning af dine yndlingsretter.

Sesamolie er en hæfteklammer i enhver madlavnings køkken. Med et røgpunkt på 410 grader gør sesamolie et godt stykke arbejde, når det tilsættes til oksekød & broccoli, pasta og stegt kylling. Af de olier, vi nævnte, ved du hvad? Det er også ekstremt sundt for dig.

For det første indeholder det antioxidanter, der reducerer celleskader og bekæmper frie radikaler. En 2013-undersøgelse blev gennemført, hvor forskere gav rotter sesamolietilskud. I sidste ende fandt de ud af, at dyrene var beskyttet mod beskadigelse af hjertecellerne.

En anden rotteundersøgelse viste, at en lille procentdel af sesamolie resulterede i lavere blodsukker i 42 dage, så tag fat i sesamolien. Jeg tror, ​​at en korrekt tilberedt gryde vil være godt for dit helbred. Saflorolie: De af jer, der er nye inden for madolie, kender muligvis ikke disse valg.

Tilberedning af dit måltid kræver meget varme. Helt seriøst. Et 400 graders røgpunkt er en no-brainer for denne madolie.

Tidsel har et højt røgpunkt på 510 grader Fahrenheit! En bonus ud over fordelene ved madlavning er saflorolie høj i enumættede fedtstoffer. Undersøgelser har vist, at saflorolie kan hjælpe med at forbedre helbredet for mennesker med type 2-diabetes. Dette betyder alt fra kolesterol til blodsukker.

En undersøgelse fra 2011 viste, at det tog 4 måneder med saflorolieforbrug for at se forbedrede kolesterolniveauer. Så hvis du har brug for at lave mad ved en høj temperatur, er det værd at lære om saflorolie. Kan du lide at lave mad? Vil du overveje nogen af ​​disse spiselige olier efter at have set denne artikel? Lad os vide i kommentarerne nedenfor, vi vil meget gerne høre fra dig?

Hvor dårlig er stegning i vegetabilsk olie?

Brug af disseolierfor dybstegningkan resultere i store mængder oxiderede fedtsyrer ogskadeligforbindelser (13).Vegetabilske oliermed højt indhold af flerumættede fedtsyrer er uegnet til dybstegning. De er mindre varmebestandige endoliereller fedtstoffer med højt indhold af mættede eller enumættede fedtsyrer.10. mar 2020

I denne artikel vil vi opdage de bedste olier til friturestegning, hej det er Dr. Zyrowski, og hvis du er ny på kanalen, er det en fornøjelse at have dig her, sørg for at abonnere og slå bell-meddelelsen og tilmeld dig vores notifikationssamfund, så du kan overgå dit helbred og liv. I denne artikel taler vi om de bedste olier til friturestegning.

Dette er et emne, der er meget vigtigt, da der er en masse misinformation om det. Faktisk berørte jeg i et af mine seneste artikler dette emne, og hvad der skete, at mange mennesker havde flere spørgsmål, fordi jeg ikke dækkede det dybtgående, og derefter havde mange mennesker delt forskellige ressourcer fra internettet, som jeg havde virkelig dårlige oplysninger om det, så jeg vil gerne sikre, at vi rydder dette op. Når vi nu taler om disse forskellige olier, er det meget vigtigt at vide, at du rent faktisk kan tage et godt fedt og gøre det til et dårligt fedt.

Du gør dette ved at denaturere det for et godt fedt, og du tager det fedt, der ikke er beregnet til at være høj temperatur, og du varmer det op, så hvad der sker er, at det når sit rygepunkt. Når det når det røgpunkt, fedtet denatureres, og igen har du taget det gode fedt og forvandlet det til et dårligt fedt. Den anden måde at omdanne et godt fedt til et dårligt fedt er ved at oxidere det.

Hvad sker der, når olien reagerer med ilt, bliver den oxideret, og det vil igen ikke være en, du vil forbruge. Hvis du går til alle dine forskellige yndlingsrestauranter, foretrukne fastfood-steder, bliver de garanteret kogte, ikke kun med dårlige olier som hydrogenerede og delvist hydrogenerede olier, men også olier, der ikke er designet til rent faktisk at blive kogt i høj røg punkt, så vi skal være meget forsigtige med det. Jeg tror, ​​at en af ​​grundene til al forkert information om dette emne er, at når jeg kiggede på alle disse forskellige ressourcer, der blev brugt af di.

I det væsentlige fandt jeg på Internettet, at de delte forskellige olier med høje røgpunkter, men de var delvist hydrogenerede olier, og de er hydrogenerede olier. Så når jeg ser på disse forskellige olier, som du faktisk kan friturestege med, ser jeg først på dem gennem linsen, vi er nødt til at træffe valget om at få de sunde olier, og fra det tidspunkt går vi faktisk og sørger for, at vi Valg af de bedste sunde olier til madlavning og opvarmning til en høj temperatur. Lad os gå videre.

Den første her er avocadoolie. Avocadoolie er rigtig god, fordi den har et røgpunkt på 500 grader. Det betyder, at du kan varme det op meget varmt.

Fantastisk til stegning af din yndlings kyllingopskrift, din favorit stegt søde kartoffelopskrift. De er virkelig gode til det. Næste på vores liste er kokosolie.

Kokosolie har et røgpunkt på 450 grader, hvilket også gør det til fremragende favoritter, fordi det faktisk er en meget billigere mulighed end avocadoolie. Hvis du steger med avocadoolie, og du har brug for meget af det, vil dette være en ret dyr mulighed. Så kokosolie er en meget mere rimelig mulighed for at stege røgpunktet er lidt lavere, så vi vil sikre os, at vi ikke overopvarmer det, men igen er det en god mulighed for stegning.

Næste på vores liste er ghee. Det har et røgpunkt på 485 grader på ghee, hvilket er rigtig godt til at søre forskellige grøntsager eller endda stege i en gryde, fordi de normalt ikke bliver så varme, men du har heller ikke brug for så meget. Hvis vi ser på ghee, bliver det en dyr mulighed for friturestegning, da du har brug for en masse ghee for korrekt stege nogle søde kartoffelfries eller kylling igen.

Næste på vores liste er olivenolie. Olivenolie er en god mulighed. Der er to forskellige punkter her, vi skal se på; ekstra jomfru olivenolie har et røgpunkt på 420 grader Celsius og derefter raffineret olivenolie har et røgpunkt på 468 grader.

Dette er vigtigt nu, fordi alt hvad du skal gøre er at sikre dig, at du bruger lavere varme, når du bruger en ekstra jomfru olivenolie. Mange mennesker gør det ikke rigtig som at stege med olivenolie så meget, fordi det ændrer smagen ganske lidt. Olivenolie har en stærk egen smag, så uanset hvad du steger, svarer den stort set til den smag, så du skal altid tage højde for, at listen vil være smør.

Smør er på ingen måde godt til friturestegning, men jeg vil nævne det, fordi mange mennesker elsker at lave mad med smør, stege med smør, og vi vil sikre os, at vi bruger dem korrekt. Hvis du bruger smør, har det kun et røgpunkt på 350 grader. Dette gør dem gode til bagning, men det er også okay at måske koge et æg over gryden, og grunden til dette er, at du ikke behøver at varme det op så højt.

Du kan endda saute nogle grøntsager i smør og holde dem ved en temperatur. Som en tommelfingerregel, hvis du tager dette smør, hvis du koger med det i en gryde, og smørret bliver brunt og begynder at ryge, så har du det gode fedt, det gode. Taget smør og forvandlet det til et usundt fedt og på det tidspunkt vil du ikke forbruge det mere. Så vi skal bare vide dette om smør og kende denne tommelfingerregel og være forsigtig, næste gang du koger et æg eller noget i en stegepande.

Så smør er fantastisk, men det har et meget lavt røgpunkt, så vi vil være forsigtige med det. Dette er de bedste fedtstoffer her til frituresteg. Sørg for at bruge dette, når du frituresteger, og du ikke får noget usundt fedt eller ikke engang får et godt fedt og gør det til et usundt fedt.

Sørg for at dele dette med dine venner, for jeg er sikker på, at de har nøjagtigt det samme spørgsmål, som vi har stillet dem mange gange i løbet af de sidste par år. Giv denne artikel tommelfingre. Hvis du har spørgsmål, skriv Skriv det i kommentarfeltet nedenfor, så får jeg det også ved at abonnere på min kanal.

Jeg ville elske det meget og tjek de andre artikler, jeg lavede til dig, der viser dig, hvordan du kan forbedre dit helbred. Vi ses i den næste artikel.

Hvad er den sundeste olie til friturestegning?

Vi forsøger generelt at nå ud til enumættede fedtstoffer, når vistegning. Disse sunde fedtstoffer er flydende ved stuetemperatur (sammenlignet med mættet fedt som svinefedt, smør og kokosnødolieder er faste ved stuetemperatur). Vores foretrukne sunde fedtstoffer til pan-stegninger avocadoolie, rapsolieog olivenolie.13. nov. Dec 2019

fitbit cykelapp

Hvorfor er rapsolie dårlig?

Mestrapsekstraheres kemisk ved hjælp af et opløsningsmiddel kaldet hexan, og der påføres ofte varme, som kan påvirke stabiliteten afoliemolekyler, gør det harsk, ødelægger omega-3'erne i det og kan endda skabe transfedt. “Koldpresset”rapsoliefindes, men er meget dyrt og svært at finde.13. apr 2015

Hvad sker der, hvis du bruger olivenolie i stedet for vegetabilsk olie?

Hviserstatterolivenolietilvegetabilsk olie(eller en anden madlavningolie) iditbagning opskrift,du kan brugeet forhold på 1 til 1. På grund afolivenoliedistinkt smag, kan det påvirke smagen af ​​det bagte produkt.ViVi har nogle lækre kageopskrifter, der faktisk kræverolivenolie.30. sep 2020

Hvornår bruger du olivenolie versus vegetabilsk olie?

SammenfattendeBrug olivenolienår du vil have smagen i en skål og til madlavning med moderat varme. Vælg envegetabilsk olienår du vil have en renere smag og til madlavning med høj varme. Hvis du befinder dig ude afoliekrævet i din opskrift, vi har fundet disseolierkan bruges ombytteligt det meste af tiden.5. sep 2008

Er raps sundere end vegetabilsk olie?

Mens plantebaserede fedtstoffer betragtes som mere hjertesund endanimalsk fedt,rapsoliemenes generelt at være ensunderemulighed, fordi det er lavere i mættet fedtend vegetabilsk olie.

Hvad er den sundeste olie at stege æg i?

Spisesund og raskskulle stadig være lækker.

Typisk digsteg æg iraps eller grøntsagerolie: fedtstoffer med neutral smag og et højt røgpunkt, hvilket betyder at du kan tilberede ægget ved medium høj varme og ikke bekymre dig omolieryge og give ægget smag.
24. jul 2015 g.

Er solsikke- eller vegetabilsk olie bedre til stegning?

Olierder indeholder lavere niveauer af linolsyre, såsom oliven og rapsolie, erbedre til stegning. Flerumættetolier, såsom majs,solsikkeog saflor, er bedst til brug i dressinger frem for at lave mad med. De råder også folk til at undgå delvist hydrogeneretolierog transfedt.

Er der sundhedsmæssige problemer med vegetabilske olier?

De fleste almindelige sundhedspersonale betragter dem som sunde, men vegetabilske olier kan forårsage helbredsproblemer. Deres sundhedseffekter varierer afhængigt af, hvilke fedtsyrer de indeholder, hvilke planter de ekstraheres fra, og hvordan de behandles.

Er der mad, der er dårligt for dit helbred?

Undgå disse produkter for optimal sundhed. Hydrogenerede vegetabilske olier indeholder meget transfedt, som har været forbundet med forskellige sundhedsmæssige problemer. De findes i visse typer margarine, is og småkager. Sundhedspersonale anbefaler ofte vegetabilske olier til dem, der er i risiko for hjertesygdomme.

Hvorfor er hydrogenerede vegetabilske olier dårlige for dig?

Hvis et produkt indeholder hydrogeneret olie som ingrediens, indeholder det sandsynligvis transfedt. Undgå disse produkter for optimal sundhed. Hydrogenerede vegetabilske olier indeholder meget transfedt, som har været forbundet med forskellige sundhedsmæssige problemer. De findes i visse typer margarine, is og småkager.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Min cykel blev stjålet for nylig - praktiske beslutninger

Hvad gør du, hvis nogen stjæler din cykel? Hvad skal du gøre, hvis din cykel bliver stjålet? Kontakt politiet. Hvis din cykel bliver stjålet, skal du indgive en politirapport. Registrer din cykel. Selvom du ikke registrerede din cykel, før den blev stjålet, kan du gøre det efter. Alert lokale bonde butikker. Det gør dig måske ikke godt, men det kan ikke skade at prøve. Tjek lokale annoncer.

Simon Cowell cykelulykke - enkle svar på spørgsmål

Hvordan har Simon Cowell det efter sin cykelulykke? Faktisk sagde Cowell, at på trods af smerten har hans skade faktisk ført til, at han levede sundere og behandlede sin krop bedre, end han havde været før ulykken, og han er på et bedre sted nu fysisk, end han havde været. En af de ting, du har gjort, er så meget motion, at slags, helbrede, 'forklarer Cowell. 24 februar. 2021 г.

Cykelrammer - praktiske beslutninger

Hvad er det bedste rammemateriale til cykler? Aluminium. Introduceret som et materiale til cykelstel for omkring 30 år siden, er aluminium nu det mest almindelige materiale. Det er mindre tæt end stål, så det resulterer i lettere rammer. På grund af dens nedsatte tæthed kræver det større rørdiametre for at opnå tilstrækkelig styrke til en cykelramme.

Cykling gedder peak - praktiske løsninger

Kan du cykle op på Pikes Peak? Cykelbrug er kun tilladt på Pikes Peak - America's Mountain i den normale driftstid. Cyklister er underlagt alle vejafgifter og åbningstider. Den snoede og naturskønne vej vil udfordre de mest erfarne ryttere, men opstigningen til topmødet på 14,115 fod er oplevelsen værd.

Topcykler 2020 - enkle svar på spørgsmål

Hvad er det bedste cykelmærke 2020? Hvad er de bedste cykelmærker? Trek.Norco.Schwinn.Cannondale.Co-op Cycles.Giant.Specialized.

Cykling i Toscana - bæredygtige løsninger

Hvor mange dage har du brug for i Toscana? Mens du kan se de største byer om 3-4 dage, anbefaler jeg mindst en uge til Toscana. Dette giver dig mulighed for ikke kun at se alle højdepunkterne i de bedste byer i Toscana, men også at få et glimt af det smukke toscanske landskab.