Vigtigste > De Bedste Svar > Seneste forskning om mættede fedtstoffer - hvordan man tackler

Seneste forskning om mættede fedtstoffer - hvordan man tackler

Hvad er den seneste forskning i mættet fedt?

TILforskninggennemgang finder ingen beviser for at begrænse hele fødevarer, der er høje imættet fedti modsætning til almindelig tro. Begrænsning af fødevarer rig på diætmættet fedtsyrer har ingen fordel for hjertesundheden eller den samlede risiko for død, ifølge enundersøgelseoffentliggjort i Journal of American College of Cardiology.23. juni Feb 2020

(Dr. Joel Kahn) Klaus, der har været så meget forvirring og kamp og misinformation, at offentligheden ikke har nogen idé om, hvad de skal spise. Og i mindst de sidste ti år har den farligste figur i denne forvirring været Nina Teicholz og hendes bog 'The Big Fat Surprise'. ”Det er ingen overraskelse for os, at videnskaben vidste, at det var forkert og nu er bekræftet af den bedste database derude.

Din bog har skadet folk, og vi er nødt til at opfordre dem til det - Dr. Joel Kahn, meget tak for at gøre det. Hvad er de store nyheder i denne uge? - Ja Klaus, den nyeste er et årti med kamp, ​​et årti med debat, et årti med at være på Joe Rogan i fire timer og tale om mættet fedt, mættet fedt, mættet fedt, der taler fedt.

Alle er forvirrede. Den store nyhed er, at dette er forbi. Verdens mest respekterede og respekterede forskningsgruppe, Cochrane Database, har afsluttet det, vi vidste for længe siden.

Overskydende mættet fedt i fødevarer øger risikoen for død den største årsag i USA, i Storbritannien, i den vestlige verden, hjerteanfald, slagtilfælde, aneurismer. Vi behøver ikke at dø af disse dødsfald. - Mmm-hmm.

Og kan du bare tale lidt mere om undersøgelsen? Hvad viser hun? 'Hvor mange papirer er gennemgået? Og ja, vi kunne bare tale om nogle af detaljerne, det ville være rigtig godt. Nå, denne nye superanmeldelse af Cochrane-databasen, der respekteres globalt for sin evne til at gøre det. ' Vælg kun forskningsprojekter af højeste kvalitet, og inkluder dem i din analyse.

De så meget detaljerede oplysninger om deres diæt i 16 af de bedste undersøgelser, 59.000 mennesker. Nogle havde en diæt med højt indhold af mættet fedt på grund af undersøgelsens design. Nogle havde en diæt med lavt indhold af mættet fedt, mere kød, mere smør, mere ost, mindre kød, mindre smør, mindre ost.

I slutningen af ​​dagen fandt de ud af, at vi om to år kan reducere vores risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og hjerteanfald med 21%, hvis vi gør mere end gennemsnittet, hvis vi gør mere end bare at ændre vores diæt, så der er stort set intet kød, smør, ost, kalkun og svinekød, vi får endnu større resultater. Så de kasserede de svage undersøgelser. Du kasserede de beskadigede undersøgelser.

De kasserede de undersøgelser, der var i modstrid med industriens finansiering, fordi mejeriindustrien finansierede mange af disse undersøgelser meget tungt, hvilket har skabt forvirring. De tog kun den højeste kvalitetsundersøgelse, og det er det, vi har brug for, troværdig kommentar, pålidelig videnskab, og bundlinjen er klar, vi er færdige. Den store fede krig er forbi. - Og hvordan tror du, at disse nye datoer vil ændre de nuværende retningslinjer, hvad enten det er diætretningslinjer eller oplysninger fra magthavere, der beskæftiger sig med kost og sundhed? - Nå, i USA er vi lige her, den næste cyklus af USDA madretningslinjer kommer op.

Og det er en meget lang proces, hvor et udvalg først fremsætter henstillinger og derefter godkendelsen af ​​hele organet. Før denne nye store undersøgelse kom ud, var der allerede et skridt til at foreslå USDA, at f fødevarer som bacon, salami, peberfrugter blev klassificeret som kræftfremkaldende fødevarer baseret på analyse udført i det mindste siden 2015, der virkelig ikke er spørgsmålstegn ved eller der var ingen spørgsmålstegn ved, det er det forarbejdede kød. Men nu har vi ammunition til at gå til USDA og spørge dem, om vi kan medtage deres allerede anbefalinger om, at du begrænser mættet fedt i din kost.

cykler til korte kørere

Du har en kommentar i de nuværende retningslinjer i USA, så lavt kolesteroltal som muligt. Og jeg mener, at mindre end 7% af kalorierne i din kost skal komme fra mættet fedt. Med denne nye større undersøgelse af Cochrane-databasen skal vi nu gå tilbage, hvis der er høringer og en mulighed for at møde op på kongressen, til at stille en afbalanceret anmodning om strengere anbefalede reduktioner, fordi det resulterer i skolemat og institutionelle måltider og dollars, der er i dette land, der skal udstedes.

Og der vil være flere bønner og mindre oksekød og mere vand og mindre fedtmælk og flere salater og mindre ost, fordi det er sådan, dollars vil blive brugt baseret på disse retningslinjer. Så vi er nødt til at blive politisk aktive og vise, at denne forvirring, at du før USDA og Kongressen i USA alle var en farce, og videnskaben er meget klar og stærk. - Mm, og inden vi kommer over kilderne og taler om misinformation og måske desinformation, kan du kort tale om baggrunden og historien om mættet fedt? Vær lidt ekspert i dette emne. - Ja, da der var en reel stigning i hjerteanfaldshastigheden i 1940'erne, kom folk tilbage og ryger efter 2. verdenskrig, folk kom tilbage og spiste solide måltider.

Vi havde snart drive-ins og fastfood restauranter. Hjerteanfald steg kraftigt, og vores regering i USA begyndte at finansiere projekter som Framingham Study og Minnesota Epidemiology Study. Det viste sig snart, at diæt og hjertet var beslægtet i begyndelsen af ​​1950'erne.

Og det var mere og mere fokuseret på en krig mellem mættet fedt, så smør, ost, kød, var det sukker? Og de overvældende data var faktisk, at et overskud af begge dele ikke er godt for dig, men det var det mættede fedt, der direkte førte til en stigning i kolesterol, der direkte fører til arteriel blokering, hjerteanfald, slagtilfælde, aneurisme, tab af ben, erektil dysfunktion og lignende kunne. Og det gik så langt som at have det, der kaldes metaboliske undersøgelser, lad os tage folk og sætte dem igennem et videnskabeligt studie i otte uger, hvor de kun spiser, hvad du giver National Institutes of Health. Der er en meget berømt ligning: jo mere mættet fedt der er i kosten, jo højere vil dit kolesterolniveau være meget forudsigeligt.

Og det førte til regeringens henstillinger rundt om i verden. Hvert direktiv rundt om i verden, uanset om vi kigger på Canada, Australien, England eller ethvert andet sundhedsbevidst samfund inklusive USA, har ved med at sige, at vi skar ned mættet fedt, skar ned mættet fedt, fordi der faktisk var mere end 300 undersøgelser i metaboliske stationer, der bekræftede dette forhold. Spis mere ost, smør og kød, du vil se dit kolesterol stige.

Og hvis du venter 10 år, er hjerteanfald, slagtilfælde, aneurismer et problem. Nu har vi en klarhed om, at dette var den virkelige videnskab, det var den virkelige besked. Og det er aldrig muligt at få hver undersøgelse konsekvent og i tråd, men med denne høje kvalitetsanmeldelse ved vi, at de bedste data skal guide dig til at spise fra denne smukke regnbuefarvede plantefad, som vi alle anerkender som videnskab. - Under alle omstændigheder, og kan du tale om nogle af kilderne til misinformation, nogle af de førende kilder til korruption, der har gjort folk forvirrede over mættet fedt og tror, ​​at det virkelig, virkelig sundt? - Så vi var forvirrede.

Vi havde store magasiner, Time Magazine, Butter is Back, New York Times, Butter er sund. Og det læser som en spionroman. I slutningen af ​​2008 gik The International Dairy Community sammen i Mexico City, og de kæmpede med problemet, offentligheden bliver smart.

Du køber sojamælk i stedet for komælk. Hvad skal vi gøre ved det? Du har faktisk offentliggjort disse noter. Dette er ikke spekulation.

De sagde: 'Vi finder forskere og indflydelsesrige, der begynder at rose mejeriprodukter og mejeriprodukter med højt fedtindhold, såvel som smør og ost og så videre. 'Det var i 2008-2010, der blev offentliggjort en artikel, der udfordrede mættet fedt og hjertesygdomme. Hovedforfatteren er finansieret af mejeriindustrien.

Ingen var opmærksomme; overskrifterne var over hele verden. Der stilles spørgsmål over mange årtier med forskning. Måske er mættet fedt ikke dårligt for dig. Anden artikel offentliggøres som denne, denne forskning var udbredt, men når nyhederne er ude, og der er forvirring, kan medierne lide clickbait-overskrifter, der udfordrer den konventionelle norm.

Og så er der Time Magazine og så er der ni Teicholz 'The Big Fat Surprise'. Der er penge i oksekødsindustrien. Der er det berømte Beef Checkoff-program, hvor den amerikanske regering donerer dollars for at promovere ost og oksekød betaler for en del af reklamen. En forskningsartikel for et par uger siden, der foreslog, at kød er en vigtig del af kosten, du går til slutningen af ​​undersøgelsen og ser, at det blev finansieret af programmet Beef Checkoff, som vores regering betaler for.

Så det er baggrunden, at der var en samordnet indsats mellem at få mælk, få mælk? Overskægskampagne mellem ideen om, at chokolademælk er god for atleter og at se tegn i gymnasier for, at børn kan fokusere på ideen om, at mælk er nødvendig, når den virkelige videnskab ikke har ændret en kæmpende industri, der forsøger at forvirre offentligheden som tobaksindustrien har gjort det så godt i årtier. Men i sidste ende kommer den virkelige sandhed frem, og denne Cochrane-database viser, at dette bare var en uheldig og kostbar og dyr vej, som vi har rejst i et årti, men det er på tide at undertrykke det og åbne det for offentligheden for at afklare. Jeg håber overskrifterne gennem plantebaserede nyheder og andre forretninger får denne store og dristige var smøroverskriften igen, for det er hvad vi har brug for for at få samfundets fantasi og opmærksomhed - og når du skulle vælge en person, der er den mest farlige, hvem er en person, der har skubbet det mættede fedt med højt fedtindhold gennem årene er en sund fortælling, så hvem ville det være, hvis du skulle vælge en person? - du - du ved, at der var et stort antal tegn, der har skabt denne forvirring i løbet af de sidste 10 år, men jeg vil henvise til hovedpersonen som Nina Teicholz, fordi hun brugte flere år på at undersøge en bog, der kom ud i 2014.

The Big Fat Surprise, 'der opmuntrede folk til at spise kød og ost og smør, og spottede forskere, der havde arbejdet i årtier for at identificere en meget detaljeret undersøgelse af, at mættet fedt fra animalske produkter var et problem, men på grund af dets optimistiske personlighed og en virkelig samordnet mediearbejde, denne bog vandt priser år efter år. Det er blevet anerkendt i medicinske tidsskrifter, en ikke gennemgået lærebog, anerkendt som en banebrydende bog af The Lancet of London, en af ​​de mest respekterede medicinske tidsskrifter. Og det frustrerede mange af os så meget, at hun var på tv-shows og talkshows, der stod foran tællere fulde af rødt kød og påpegede, at folk skulle spise her, der var samlet omkring hende, Dr.

Mulhotra og Gary Taubes og nogle af armaturerne når pludselig hundreder af tusinder og millioner af mennesker. Hvis det ikke var sket, ville den store fede overraskelse ikke have forskudt videnskaben, ville det? vundet disse priser, hvis hun ikke havde været med på talkshows, der var samlet omkring hende af andre mennesker med evnen til at nå ud til mange mennesker, jeg tror, ​​at et cover af tidsskriftet Time ville have falmet, men hun har altid ilden og holdt røre op, hvorfor bogen 'The Big Fat Surprise' er overraskelsen, at deres videnskab aldrig var rigtig, og overraskelsen er videnskaben i de sidste fem eller seks årtier lige lige siden 1950'erne, kalkun, kylling og nyd planter . - Og hvad synes du om en person, som jeg synes leder bevægelsen en smule, bestemt i Storbritannien, hans navn er Dr.

Aseem Malhotra. Han er fra London, og han taler meget, meget godt; du debatterede ham i 2016. Giver du troværdighed til de ideer, han fremsætter? ard, og hvad synes du om ham? - Ja, Dr.

Mulhotra og jeg har en meget lignende uddannelse. Han uddannede sig som interventionskardiolog i London. Jeg har gjort det samme i USA og Detroit, Michigan.

Vi har begge en platform for Men han valgte at fokusere på den kontrovers, der ikke findes, men kontroversen om, at mættet fedt, smør, ost og kød faktisk kan være gavnligt for dit hjertes sundhed, alt sammen i årtier med godt dem Videnskab kendte videnskaben selv. Og jeg tror, ​​han gjorde meget skade, meget skade. Vi drøftede dette for fire år siden.

Han er meget god foran kameraet. Han har en stor James Bond-accent, der spiller godt i USA. talte og uddannede.

Det er bare beskeden er forkert. Vi var tilfældigvis i en lille by i Italien. Det hedder Pioppi, det er en by på 300.

Det er kun berømt, fordi Dr. Ancel Keys, amerikansk forsker, boede hver vinter i 40 år. Og der er et museum, der ærer middelhavskosten i Pioppi.

Derfor gik jeg derhen, det er en smuk kystby syd for Napoli. Han var der i en uge, jeg var der en dag. Hans bog hævder, at han er baseret på en uge i en by på 300 mennesker, et program for alle overalt.

Og overraskelse, smør, ost, æg, kød, fjerkræ, alt skal føjes til din kost. Det kunne ikke være mere forkert, det kunne ikke være mere forvrænget, det kunne ikke mere manipuleres. Ikke en fan, denne nye anmeldelse bekræfter tydeligt, at dette bare var sort magi.

Det var ikke en videnskab, og jeg håber, at han vil forfølge det budskab, han har om at reducere tilsat sukker og forarbejdede fødevarer i kosten. Vi er alle enige om at tilføje fantastisk platformssmør, kød, æg, ost og fjerkræ til deres kost. (firkantede popper) (kvadrater farende) (luft farende) (kvadrater popper) (ord farende) (firkantede pops)

Er mættet fedt faktisk dårligt for dig?

Mainstream ernæringsvidenskab siger for megetmættet fedthæver kolesterolniveauerne i blodet, hvilket kan føre til, at arterierne bliver 'furede op' og øger chancen for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde.12. jul. Dec 2019

Ja, mættet fedt er ekstremt dødbringende, og det er derfor, der er så meget af det i modermælk, i human modermælk. Du kan sige, at det er dårligt for dig, fordi det er i modermælk, det er rigtigt, jeg antager, at du ikke rigtig tror det? Nej slet ikke. Så hvad vil du sige Er det hvad, godt, dårligt, neutralt? Jeg synes, at mættet fedt er helt godt, og jeg kan godt lide at se på alt gennem en evolutionær linse.

Og jeg har forsket meget i den sammenlignende tarmanatomi og fysiologi hos mennesker og andre dyr. Hvis du ser på, hvad mennesker spiser, er det ret indlysende, at vi har haft mættet fedt hele vores liv, og dette skal være det optimale kost til os. Så vi blev ikke den dominerende art på denne planet, fordi mættet fedt var dårligt for os.

Mættet fedt farligt? Nej, absolut ikke. Jeg mener, jeg synes, der er meget klare tre eller fire metaanalyser, strukturerede anmeldelser af al litteraturen, og jeg tror, ​​selv folk i de amerikanske diætretningslinjer siger, du ved, disse ting er ikke så dårlige længere.

Så ved du, jeg synes det er meget klart nu, at der var en frygtelig fejl, da vi dæmoniserede mættet fedt, og omkostningerne for det for menneskeheden er umådelige. Men jeg synes det er meget klart, at mættet fedt ikke er farligt, jeg mener sandsynligvis et overskud, men et overskud af noget er sandsynligvis farligt. Men mættet fedt i moderation er helt fint.

Mættet fedt er det virkelig dårligt for dig? Jeg tror, ​​dette var en af ​​de største myter og blev fremmet i mange år.

Vi har været bange for mættet fedt, total fedt, men især mættet fedt i årevis. Og jeg tror, ​​at der oprindeligt var en masse forvirring mellem naturligt mættet fedt og transfedt. Transfedtstoffer er kunstigt mættede fedtstoffer, ofte kaldet delvist hydrogenerede olier.

Og sagen er, at de menneskeskabte, menneskeskabte mættede fedtstoffer faktisk var meget dårlige for dig, disse transfedtstoffer, og vi indså det, og ingen vil benægte det. Transfedtstoffer er dårlige, men der er mættede fedtstoffer meget dårlige. Og hvis man ser tilbage, har nylige undersøgelser gennem de sidste fem år virkelig vist, at antallet af mættede fedtstoffer, du spiser, virkelig ikke er relateret til hjertesygdomme, som mennesker der spiser meget mættet fedt har virkelig ingen forbindelse, har intet hjerte. Og det var altid den største bekymring, folk sagde altid: 'Åh, du spiser så meget rødt kød, der har mættet fedt i det.

Nå, du vil tilstoppe dine arterier og dø. 'sker der faktisk, og når man ser tilbage, var der virkelig ingen beviser for, at dette engang var sandt. Når du tænker over det, giver det selvfølgelig ingen mening.

Når det er sagt der er masser af naturligt mættede fedtstoffer.

Kokosolie er for eksempel mættet fedt og mange animalske produkter. Tror du virkelig, at de fødevarer, der rent faktisk ville dræbe vores forfædre, virkelig ville dræbe os? Hvis det var sandheden, ville ingen af ​​os sidde her i dag, fordi folk spiser meget mættet fedt. Korrekt? For eksempel, når du tænker på svinefedt, har mange brugt svinefedt, som er svinefedt og meget mættet fedt.

De klarede sig godt, der er meget lidt fedme, de havde ikke hjertesygdomme, og de havde det fint. Så disse er naturlige fødevarer. Mange naturlige fødevarer indeholder mættede fedtstoffer.

Og hvis de ikke har dræbt os i de sidste 2.000 år, er det usandsynligt, at de vil dræbe os inden for de sidste 30 år. Korrekt? Så det var en stor myte, og det var en af ​​de værste ting, vi sagde til folk: 'Det er dårligt for dig, at du skal undgå det.' Det er bare ikke sandt.

Er mættet fedt farligt? Um, jeg vil ikke svare på det, fordi det at tænke, at mættet fedt enten er godt eller dårligt, er problemet. Så da vi kom i problemer, begyndte vi at tale om vores mad, som om vi var kemikere. Det, vi virkelig skal overveje, er 'Hvor kommer vores mad fra?' Hvor sundt var det sted, hvor det kom fra? “Var det fabriksbrug? Var det en dejlig lille biodynamisk gård? 'Og så' Hvad blev der gjort med det? 'Dette er de ting, som folk har talt om i tusinder og tusinder af år, og som har reddet os fra problemer.

barberingsplaner

Da vi kom i problemer, begyndte vi at se efter ting som mættet fedt. Hvis vi ser på mættet fedtindhold i maden og prøver at bedømme, om vi skal købe den eller ej, skal du vide en masse andre ting som 'er det margarine?' Fordi det har meget mættet fedt, men det gør det dårligt for dig, ikke? Så det afhænger virkelig af, hvad det er. Så skal du ikke bekymre dig om mættet fedt? Du bør ikke engang gider at se, om maden indeholder mættet fedt eller ej? Nå, mit svar er.

Når folk spørger mig, hvad et godt fedtstof er, siger jeg: 'Naturen laver ikke dårlige fedtstoffer, som fabrikker gør.' Så hvis vi får vores fedt fra en fabrik, er det ikke godt, uanset hvad det har derinde. Er mættet fedt farligt? Det tror jeg ikke.

Forskningen, der antydede mættet fedt, der derefter fik regeringer og organisationer til at gå online og bad alle om at undgå mættet fedt, forskningen var virkelig svag eller dårlig, men du ved, det var den forskning, vi gjorde på det tidspunkt. I betragtning af vores forskning i dag ville vi ikke Vi kalder os ikke for at sige, at mættet fedt er dårligt eller usundt. Og jeg tror, ​​det ændrer sig generelt. Flere publikationer er kommet ud de sidste par år, i det mindste er forskningsverdenen klar over, at mættet fedt sandsynligvis ikke er skadeligt irriterende? Jeg tror, ​​det er nu veldokumenteret, at der ikke er nogen forbindelse mellem indtagelse af mættet fedt og hjerte-kar-sygdomme der.

Hvad betyder dette for patienter? Når vi taler om patienter med type 2-diabetes med abdominal fedme, er det størstedelen af ​​de patienter, jeg ser, faktisk er jeg mere bekymret for raffinerede og forarbejdede kulhydrater. Det er ikke det, jeg siger: 'Spis så meget mættet fedt, som du vil.' Jeg siger bare, 'Se dig, som din krop er lige nu, dit problem er raffineret og forarbejdede kulhydrater.

Lad os ikke bekymre os om de andre ting. Sådan gør jeg det med mine patienter.

Har mættet fedt nogen fordele?

1) Forbedrede kardiovaskulære risikofaktorer

Tilføjelsen afmættet fedttil kosten reducerer niveauet af et stof kaldet lipoprotein (a) - udtalt 'lipoprotein lille a' og forkortet Lp (a) - der korrelerer stærkt med risikoen for hjertesygdomme.
6. juni. 2009 r.

Hvad er de bedste mættede fedtstoffer?

10 Høj-FedFødevarer, der faktisk er super sunde
  • Mørk chokolade.
  • Hele æg.
  • Fed fisk.
  • Nødder.
  • Chia frø.
  • Ekstra jomfru oliven olie.
  • Kokosnødder og kokosolie. Kokosnødder og kokosolie er de rigeste kilder tilmættet fedtpå planeten.
  • Fuld-FedYoghurt. Ægte, fuld-fedyoghurt er utrolig sund.

I modsætning til almindelig opfattelse forårsager ikke alle fedtstoffer hjertesygdomme og er dårlige. Faktisk er de fleste fedtstoffer nødvendige i tilstrækkelige mængder til normale kropsfunktioner, især hjernefunktioner. Der er også GODE fedtstoffer, der faktisk reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Et fedtmolekyle består af et glycerolhoved og tre fedtsyrehaler, der hver er en lang carbonhydridkæde - et kulstofskelet, der er bundet til brintatomer. Når ALLE kulhydrater er fuldstændigt bundet til brint, betragtes fedtsyren som mættet - ALLE bindinger mellem kulstofatomer er ENKELT og carbonhydridkæden er LIGE i form. Et fedtmolekyle, der HELT består af mættet fedt, er et mættet fedt.

På grund af deres LIGE haler er mættede fedtstoffer kompakte og faste ved stuetemperatur. Omvendt, hvis carbonhydridkæden indeholder MINDRE brint, siges det at være umættet. I stedet for at binde til et maksimalt antal hydrogener, binder nogle carbonatomer til hinanden gennem en DOBBEL binding.

Tilstedeværelsen af ​​dobbeltbindinger kan BØGE kulbrintekæden og skabe mellemrum mellem molekyler og gøre dem MINDRE kompakte. Derfor er umættede fedtstoffer normalt flydende ved stuetemperatur. Et fedtmolekyle, der KUN indeholder EN dobbeltbinding, er et enumættet fedt, mens et med MULTIPLE dobbeltbindinger er POLY umættet.

Kostfedt giver fedtsyrer til syntese af cellemembranen - en essentiel komponent i alle dyreceller. Hullerne i de umættede fedtsyrer sikrer membranens FLYDIGHED og letter membrantransport og cellulær signaltransmission. Mens begge typer fedtstoffer er nødvendige for optimal cellemembransammensætning, ville for meget mættet fedt, hvilket ofte er tilfældet i en typisk amerikansk diæt, gøre cellens respons på membranen STIV og HINDER.

Membranfluiditet er vigtigst i nervesystemet, hvor det neurale respons kræver ekstrem hurtig cellulær kommunikation. Et bestemt forhold mellem umættede og mættede fedtsyrer er også påkrævet til dannelse af myelin - det isolerende materiale, der omslutter neuronerne og fremskynder transmission af elektriske signaler. Kroppen er i stand til at syntetisere alle de fedtsyrer, den har brug for, med undtagelse af de flerumættede fedtsyrer omega-3 og omega-6, som skal indtages gennem mad.

Disse er kendt som essentielle fedtsyrer. Generelt er umættede fedtstoffer sundere end mættede fedtstoffer. Umættede fedtstoffer reducerer risikoen for hjertesygdomme ved at reducere mængden af ​​DÅRLIGT kolesterol LDL og øge det GODE kolesterol HDL; mens mættede fedtstoffer øger både godt og dårligt kolesterol.

Men ikke alle umættede fedtstoffer er skabt ens. Faktisk er en type umættet fedt kendt som TRANS fedt den mest usunde af alle! En dobbeltbinding kan føre til 2 mulige konfigurationer: cis og trans. CIS er, når de 2 hydrogenatomer er på SAMME siden af ​​bindingen, mens TRANS er, når de er på modsatte sider.

En CIS-dobbeltbinding BØJER fedtsyremolekylet, mens den noget mere SYMMETRISKE transkonfiguration IKKE gør. Et transfedt svarer derfor i struktur til et Mættet fedt. Endnu vigtigere er, at transfedtstoffer er sjældne i naturen, så kroppen har IKKE de enzymer, der er nødvendige for at nedbryde dem.

Diæter med højt indhold af transfedtstoffer FORØGER DÅRLIGT kolesterol, LDL og FREMGÅ det GODE kolesterol, HDL, som har de mest ugunstige virkninger på blodkarrene. Transfedt findes primært i delvist hydrogenerede olieprodukter som margarine. Fordi umættede fedtstoffer er mindre stabile og ødelægges hurtigere, tilføjer fødevareproducenter brint for at gøre dem MERE mættede gennem en proces kendt som delvis hydrogenering.

Denne proces forlænger ikke kun holdbarheden af ​​vegetabilske olier, men gør dem også til faste eller halvfaste produkter, der foretrækkes af kommercielle bagere på grund af deres lave omkostninger og et bredt udvalg af forskellige teksturer. Desværre konverterer delvis hydrogenering også nogle af CIS-dobbeltbindingerne til TRANS-konfigurationen, hvilket skaber transfedt. FDA forbød officielt produktionen af ​​delvist hydrogenerede olier i juni 2018, men produkter fremstillet tidligere kan stadig bruges indtil januar 2020.

Hvad hvis jeg spiser for meget mættet fedt?

Spiser for meget mættetfedt i din kostkanhæve 'dårligt' LDL-kolesterol i dit blod, hvilketkanøge risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde.

Hvad sker der, hvis du spiser for meget mættet fedt på en dag?

Spiser for meget mættede fedtstofferiditkostkanhæve 'dårligt' LDL-kolesterol iditblod, somkanøge risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde. 'Godt' HDL-kolesterol har en positiv effekt ved at tage kolesterol fra dele af kroppen, hvor der erfor megetaf det til leveren, hvor det bortskaffes.

Hvad sker der, hvis du ikke spiser noget mættet fedt?

Spisefødevarer, der indeholdermættet fedtmenes at øge kolesterolniveauet i blodet, hvilketkanøge risikoen for hjertesygdomme. Som et resultat anbefaler sundhedspersonale at følge en diætlavimættet fedtfor at reducere denne risiko.6. mar 2014

Kan du overleve uden mættet fedt?

Resumé: Diæter lavt indemættet fedtikke bremse hjertesygdomsrisiko eller hjælpdu leverlængere, siger en førende amerikansk forsker inden for kardiovaskulær forskning.5. mar 2014

Er æg med højt indhold af mættet fedt?

Æger ret lave ifed

Et gennemsnitæg(58 g) indeholder ca. 4,6 gfed, der handler om en teskefuld. Kun en fjerdedel af dette ermættet fedt, den type, der hæver kolesterolniveauerne i kroppen.

Er kylling høj i mættet fedt?

Generelt har rødt kød (oksekød, svinekød og lam) meremættet(dårlig)fedendkylling, fisk og vegetabilske proteiner såsom bønner.Mættetog transfedtkan hæve dit kolesterol i blodet og forværre hjertesygdomme. Den umættedefedti fisk, såsom laks, har faktisk sundhedsmæssige fordele.26. mar 2017

mangel på grøntsager

Hvilken rolle har mættede fedtstoffer i sundheden?

En vigtig kontrovers er mættede fedters rolle i sundhed og sygdom. Mættede fedtstoffer vides at øge kolesterolniveauer i blodet, og forhøjet blodkolesterol observeres ofte hos mennesker, der udvikler hjerte-kar-sygdomme.

Hvor mange papirer findes der på mættet fedt?

Mange af de 130 citerede papirer har ingen konkurrerende interesser eller hævder ingen rolle i undersøgelsesdesign, dataindsamling, dataanalyse og fortolkning af resultater.

Er det sikkert at spise mad med højt indhold af mættet fedt?

En forskningsanalyse finder ingen beviser for at begrænse hele fødevarer med et højt indhold af mættet fedt i modsætning til almindelig tro. Begrænsning af mad rig på diætmættede fedtsyrer har ingen fordel for hjertesundheden eller den samlede risiko for død, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of American College of Cardiology.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Min cykel blev stjålet for nylig - praktiske beslutninger

Hvad gør du, hvis nogen stjæler din cykel? Hvad skal du gøre, hvis din cykel bliver stjålet? Kontakt politiet. Hvis din cykel bliver stjålet, skal du indgive en politirapport. Registrer din cykel. Selvom du ikke registrerede din cykel, før den blev stjålet, kan du gøre det efter. Alert lokale bonde butikker. Det gør dig måske ikke godt, men det kan ikke skade at prøve. Tjek lokale annoncer.

Simon Cowell cykelulykke - enkle svar på spørgsmål

Hvordan har Simon Cowell det efter sin cykelulykke? Faktisk sagde Cowell, at på trods af smerten har hans skade faktisk ført til, at han levede sundere og behandlede sin krop bedre, end han havde været før ulykken, og han er på et bedre sted nu fysisk, end han havde været. En af de ting, du har gjort, er så meget motion, at slags, helbrede, 'forklarer Cowell. 24 februar. 2021 г.

Cykelrammer - praktiske beslutninger

Hvad er det bedste rammemateriale til cykler? Aluminium. Introduceret som et materiale til cykelstel for omkring 30 år siden, er aluminium nu det mest almindelige materiale. Det er mindre tæt end stål, så det resulterer i lettere rammer. På grund af dens nedsatte tæthed kræver det større rørdiametre for at opnå tilstrækkelig styrke til en cykelramme.

Cykling gedder peak - praktiske løsninger

Kan du cykle op på Pikes Peak? Cykelbrug er kun tilladt på Pikes Peak - America's Mountain i den normale driftstid. Cyklister er underlagt alle vejafgifter og åbningstider. Den snoede og naturskønne vej vil udfordre de mest erfarne ryttere, men opstigningen til topmødet på 14,115 fod er oplevelsen værd.

Topcykler 2020 - enkle svar på spørgsmål

Hvad er det bedste cykelmærke 2020? Hvad er de bedste cykelmærker? Trek.Norco.Schwinn.Cannondale.Co-op Cycles.Giant.Specialized.

Cykling i Toscana - bæredygtige løsninger

Hvor mange dage har du brug for i Toscana? Mens du kan se de største byer om 3-4 dage, anbefaler jeg mindst en uge til Toscana. Dette giver dig mulighed for ikke kun at se alle højdepunkterne i de bedste byer i Toscana, men også at få et glimt af det smukke toscanske landskab.