Vigtigste > De Bedste Svar > Forventet levetid i 1916 - finde løsninger

Forventet levetid i 1916 - finde løsninger

Hvad var den forventede levetid for irerne dengang?

I begyndelsen af ​​1840'erne,Forventede levealderfra fødslen i Irland var lidt over 38 år. Imidlertid ville dette tal se et dramatisk fald med begyndelsen af ​​den store hungersnød i 1845 og faldt til under 21 år i anden halvdel af årtiet (kun i 1849,Forventede levealderfaldt til kun 14 år).Historien om livet på jorden har udfoldet sig i omkring 4 milliarder år. Og vi mennesker er bare det sidste ord på den sidste side i denne historie. I det mindste indtil videre.

Og de enorme perioder, som livets historie dækker, kan være vanskelige for os at gennemskue. Vi holder vores hjerner bare for at forestille os, hvordan et par hundrede år ser ud, endsige milliarder af år. Og når jeg taler for mig selv, kan jeg ikke engang huske, hvad jeg havde til morgenmad i morges, der hjalp os med at forstå hele tidens vidde, forskere har vendt sig til klipper.

Ved at se på lagene under vores fødder har geologer været i stand til at identificere og beskrive vigtige episoder i livets historie - fra udbrud af evolutionær mangfoldighed til katastrofale udryddelsesbegivenheder - af nyt liv og pludselig død - indramning af kapitlerne i livets historie på planeten Jorden a. 'Beregn årsagen. Det var ikke let at læse historie i klipper. For en stor del af menneskets historie havde vi selvfølgelig ingen idé om, hvor gammel jorden var, eller hvad der faktisk skete i den dybe tid, eller hvad der skete i hvilken rækkefølge.

bilcykelholderMen i 1669 offentliggjorde den danske videnskabsmand Nicolas Steno de første stratigrafilove - videnskaben om at fortolke stenlag eller lag i den ydre overflade af jorden. Steno hævdede, at lagene tættere på overfladen skal være yngre end lagene nedenfor. Han troede, at jo ældre fossilerne blev fundet der.

Det lyder rigtigt, ikke? Men på Stenos tid - da nogle mennesker troede, at fossiler bogstaveligt talt faldt ned fra himlen af ​​en eller anden grund - var det en ret revolutionerende idé, så den italienske geolog Giovanni Arduino gik et skridt videre og begyndte at navngive klippelagene. I 1760'erne undersøgte Arduino de italienske alper og bestilte deres lag baseret på deres dybde og sammensætning. Han kaldte de laveste lag af metamorf og vulkansk sten t det primære lag.

Over det var hårde sedimentære klipper, som han kaldte sekundære. Og de øverste lag af de blødere alluviale aflejringer kaldte han tertiær og kvaternær. Men da lag af klipper ikke vises i samme rækkefølge rundt om i verden, var der ingen måde for geologer at sammenligne klipper fra et sted til et andet.Uden en måde at sammenligne lag på, kunne der ikke være en universel tidsplan. Endelig i 1819 fandt den engelske geolog William Smith løsningen på dette problem: fossiler. Ved at sammenligne resterne af gamle organismer fra forskellige klippeformationer kunne Smith matche deres alder, uanset hvor langt fra hinanden de var.

For eksempel erkendte Smith, at fossiler af mange tidlige trilobitarter findes under ammonitfossiler, som igen er under visse skaldyrarter. Overalt i verden, hvor du finder disse første trilobitter, ved du, at du ser klipper, der er ældre, end da ammonitter levede. Og selv i de ældste klipper, der kun har lidt eller intet bevis for liv, kan forskere stadig se efter tegn på de tidligste større geologiske begivenheder; B. da de første kontinenter dannedes, og selv når jorden afkøledes og frøs.

Takket være arbejdet fra tidlige geologer som Steno, Arduino og Smith har moderne forskere forskere disse og andre spor til at skabe det, vi nu kalder den geologiske tidsskala eller GTS. GTS er blevet revideret mange gange for at afspejle det nyeste inden for geologisk historie. Og i dag er den opdelt i fem undergrupper: Aeons, Epochs, Periods, Epochs og Epoch Ages.Ved at organisere tid i intervaller som denne kan vi stille spørgsmål om historien på forskellige skalaer. I de største trin - som evigheder og epoker - kan vi stille de største spørgsmål i det hele taget. Var der for eksempel liv på jorden på det tidspunkt? ? Hvis ja, hvordan var det? Boede det i vandet eller på land? Dette er den slags synspunkt på øverste niveau, vi vil tage i dag.

Men de mindre tidsperioder, såsom perioder og epoker, hjælper os med at koncentrere os stærkere og spørge mere Hvordan var klimaet i dette tidsvindue på nogle få millioner år? Og hvordan har livet rundt om i verden tilpasset sig det? Vi taler mere om dette mere detaljeret i fremtidige episoder, når vi taler om eachera, periode for periode. OKAY! Så lad os nu få de største store billedvisninger i Jordens historie ved at tage en rundtur i alle tidsaldre og epoker i GTS. Eoner er de største tidsperioder, der spænder fra en halv milliard til. vare i næsten 2 milliarder år.

Og den tidligste aeon er kendt som Hadean. Det begynder med dannelsen af ​​jorden selv for omkring 4,6 milliarder år siden og slutter for 4 milliarder år siden.

Og dette er den eneste aeon, der ikke har nogen fossiler. Fordi dengang var verden bare helvede.

Opkaldt efter den græske underverden Hades levede Hadean op til sit navn. Planeten er blevet hærget af vulkansk aktivitet, kosmisk bombardement, stormende storme og temperaturer til tider varme nok til at smelte sten. Men selv i dette brændende ødemark kunne liv have været muligt, selvom der ikke er fundet fossiler fra den eon Små mængder organisk kulstof opdaget i Hadean-klipper, som nogle eksperter mener er tegn på det tidligste liv.

Disse første organismer var små og encellede, men de kunne til sidst forme fremtiden for hele planeten, så deres udseende er det vigtigste mål for denne aeon. Hadean sluttede med afkøling af jordskorpen og satte scenen for den endelige dannelse af kontinenter. Og denne afkøling markerede starten på den næste fase - Archean Aeon, som løb fra 4 til 2,5 milliarder år siden.

Opkaldt efter det græske ord for 'oprindelse' blev den arkaiske engang anset for at være det første tegn på liv, der dukkede op. Men i det mindste er det rimeligt at sige, at det var første gang, at livet blomstrede, og der blev dannet måtter af mikrober i urhavene. De fossiler, som disse mikrober efterlod, kaldes stromatolitter eller undertiden stromatolitter, og den meget ældste af dem - som stjernen Australien, der findes i os - er fra Archean.

I løbet af denne tid bestod atmosfæren for det meste af kuldioxid, men udseendet af cyanobakterier skulle ændre alt det. For 2,5 milliarder år siden gav Archean plads til proterozoikumet, hvilket betyder 'tidligere liv'.

Og omkring det tidspunkt udspyder fotosyntetiske bakterier sammen med nogle multicellulære livsformer masser af ilt i atmosfæren. Dette udryddede sandsynligvis meget af det anaerobe liv på jorden. MEN! Det banede vejen for vigtige nye organismer, herunder de gamle eukaryoter, hvis celler hver har en kerne og organeller indpakket i membraner.

Eukaryoter udviklede sig til de første virkelig store, komplekse og undertiden mærkelige livsformer, såsom den frondlignende Charnia og den pladeformede Dickinsonia. Disse nye, større organismer spredte sig hurtigt, og for 541 millioner år siden var vi i spidsen for den næste og nuværende eon, Phanerozoic. Dets navn betyder 'synligt liv', og phanerozoic var, da livet blev ægte obv ious.

Dette er den æne, som træer, dinosaurer, newts, aardvarks og mennesker lever. Dybest set livet som vi kender det. Hoo! Hvordan holder du op? Er du okay? Vi har allerede været omkring tre og en halv milliard år! Kun en halv milliard, og så er vi hjemme fri, OK, herfra er det bedst at udforske Phanerozoic gennem sine epoker, så det næste niveau under niveauet i tidsinddelingerne.

Dette får os til at undersøge nyere historie mere detaljeret. Den første æra af vores nuværende aeon er den paleozoiske æra, som begyndte for 541 millioner år siden. Dette kapitel blev defineret af diversificeringen af ​​det synlige liv, og det startede med et brag.

Faktisk en eksplosion! Den kambriske eksplosion. Denne blomstring af mangfoldighed og kompleksitet i havene er en så stor ting i livets historie, at alle evigheder, dem der kom foran den - Hadean, Archaean og Proterozoic - kollektivt kaldes prækambrium. I begyndelsen af ​​den paleozoiske æra for over 25 millioner år siden viser den fossile optegnelse pludselig udseendet af komplekse dyr med mineraliserede rester.

Du ved, hårde dele - muslingeskaller, eksoskeletter, den slags ting, og den første af de nye dyr, der virkelig blev udbredt, var trilobitterne. De var så almindelige rundt om i verden, at de var blevet brugt som ledefossiler til den paleozoiske æra i århundreder siden William Smiths dage. Men trilobitterne fik snart fisk udviklet tænder og kæber og dominerede havene, herunder de første hajer og pansrede giganter kendt som placoderms.

I mellemtiden blev det land, der havde været ufrugtbart, siden kontinenterne blev dannet i Archean, endelig afgjort - først af planter og derefter af leddyr. For 370 millioner år siden havde hele økosystemer udviklet sig på de gamle kontinenter. Kort efter udviklede de tidligste padder sig og kom ud af vandet og efterlod de første hvirveldyrspor i mudderet.

Superkontinentet i Pangaea var dannet med en stor ørken i centrum. Denne ørken blev hurtigt befolket af forfædre til krybdyr og pattedyr, der kunne leve under tørre forhold i modsætning til padder. Men denne periode med utrolig vækst kunne ikke vare evigt.

I stedet endte den paleozoiske æra med en katastrofe. For 252 millioner år siden forsvandt 70% af de hvirveldyr på jorden og 96% af havdyrene fra de fossile optegnelser, inklusive overlevende fra tidligere udryddelse som vores venner trilobitterne. Jeg savner stadig disse fyre.

Begivenheden kendt som den store død var den værste udryddelse i vores planets historie. Men den nøjagtige årsag er stadig uklar. En mulig meteoritpåvirkning ud for kysten af ​​de sydamerikanske øer kan være en anelse, og i Sibirien viser basaltlag, at massive vulkanudbrud dækkede store dele af Pangaea med lava.

Begge hændelser faldt sammen med afslutningen af ​​den paleozoiske æra, og det synes mere end sandsynligt, at udryddelsen havde mange årsager. Under alle omstændigheder begyndte paleozoikumet som et kapitel defineret af en eksplosion af liv, men det sluttede med en næsten absolut død. Det tog millioner af år for livet at komme sig, men da det skete en ny verden, den mesozoiske æra, var ankommet.

Dette kaldes ofte Age of Reptiles og med god grund. Lige i begyndelsen af ​​den mesozoiske æra var krybdyr utrolig succesrige. Det var dengang, at de antog nogle af deres mest berømte former, herunder dinosaurer, pterosaurier og en række marine arter.

Faktisk levede alle ikke-fugle dinosaurer kun i den mesozoiske æra, så de forbliver et af de bedste indeksfossiler i denne æra i skyggen af ​​krybdyr, såsom pattedyr, frøer, bier og blomstrende planter. Men den mesozoiske æra sluttede for 66 millioner år siden med endnu en episode af ødelæggelse kendt som kridte paleogen eller K-Pg, udryddelsesbegivenhed. Som alle masseudryddelser havde K-Pg mange årsager, men sandsynligvis var den største af dem en kæmpe asteroide, der ramte Jorden og udsendte enorme mængder aske i atmosfæren, blokerede sollys og forårsagede et ondt koldt snap over hele planeten uden energi af solen døde hele plantesamfund, og dyrene, der stod på disse planter, døde sammen med dem.

Bevis for denne indflydelse kan findes i et lag iridium i klipper, der dateres til slutningen af ​​den mesozoiske æra. Iridium er et sjældent, men meget almindeligt element i asteroider og kometer. Og et enormt slagkrater i Den Mexicanske Golf, hvis alder falder sammen med datoen for denne udryddelse, blev rygepistolen for asteroidehypotesen.

Ofrene for K-Pg-udryddelse var nogle af de største krybdyr i land, hav og himmel, inklusive det, vi NU kalder de ikke-fugle dinosaurer. Fuglene overlevede naturligvis katastrofen, hvilket gjorde dem til den sidste overlevende række af dinosaurer. Okay, vi har 66 millioner år tilbage, og dette er den sidste store udryddelsesbegivenhed, vi skal tale om.

Tænkte at du måske ville opfriske, så jeg købte disse forfugtede toiletter bare for at have Iridium her hos dig. På denne side. På din pande.

Anden side. Efter at alle de store krybdyr var væk, kunne de mindre dyr, der blev tilbage, overleve i den næste æra, Cenozoikum. Dette er vores æra på flere måder end én.

Det er den æra, vi er i dag, og det markerer også pattedyrens fremgang. Kort efter at K-Pg blev uddød, opvarmedes klimaet og jungler spredte sig over planeten. Pattedyr kom sig hurtigt i denne drivhusverden, og for 40 millioner år siden kom de fleste af de grupper af pattedyr, som vi er klar over, at de havde dannet, såsom hvaler, flagermus, gnavere og primater, genvundet.

Men for 34 millioner år siden begyndte klimaet at ændre sig igen. Denne gang begyndte iskapper at vokse på polerne og optog meget af planetens vand, og disse tørre forhold skabte et nyt habitat, græsarealerne, hvor gamle heste og antiloper først blev jaget af de tidligste katte og hunde. For 7 millioner år siden var også en abeart kendt som Sahelanthropus, den første kendte primat, der gik oprejst. For 2,6 millioner år siden fortsatte iskapperne med at ekspandere, og jorden trådte i en istid.

Dette er hvad der er kendt som istiden. I løbet af de sidste millioner år har de fleste af de moderne livsformer, vi kender, udviklet sig og trives sammen med giganter som mammutter, dovendyr i jorden og sabeltandede katte. Endnu en gang sluttede denne æra med rigelig mangfoldighed en morbid afslutning: for omkring 15.000 år siden begyndte klimaet at blive varm, enorm fauna uddøde, for 11.700 år siden var den sidste store istid overstået, og moderne mennesker befolket næsten hvert hjørne af verden .

Men hvor stor den rolle, vi spillede i udryddelsen af ​​den såkaldte istid megafauna, diskuteres varmt. Der er ingen undslippe, at vores art siden har formet jorden til sin vilje. Ligesom cyanobakterier og dinosaurerne før os har vi haft stor indflydelse på levesteder, andre organismer og selve biosfæren.

Og som vi har lært i dag, er det de domæne livsformer, der definerer hver fase af dyb tid. Selvom vores tid på denne planet er det sidste ord på den sidste side i livshistorien, er vi forfatterne til det næste kapitel. En dag kan menneskets epoke gennem de spor, vi har efterladt på landet, sporene fra vores byer og gårde genkendes.

Og vores kroppe vil være nøglefossilerne i denne tid. Uanset hvordan vores kapitel ender, bliver vi figurer i en virkelig fantastisk historie. Tak fordi du ledsagede mig på denne episke - eller ee pok - rejse gennem geologisk tid.

cykel knirkende

Hvad vil du nu vide om historien om livet på jorden? Lad os vide i kommentarerne. Og glem ikke at gå til youtube.com/eons og abonnere! Og det sjove stopper ikke der! Gør dig selv en tjeneste og tjek nogle af vores søsterkanaler fra PBS Digital Studios.

Hvordan har den forventede levealder ændret sig fra 1900 til 2000?

1 Ved begyndelsen af ​​det 20. århundredeForventede levealderved fødslenvarkun 46 år for mænd og 48 år for kvinder. I den ældre ende afalderdistribution, 60-årige i1900og2000kunne forvente atDirekte14,8 år og henholdsvis 21,6 år.

Brainy Dose Presents: Life 100 Years Ago vs Life Now Ting har ændret sig meget i løbet af de sidste 100 år på grund af samfundet og den måde, vi handler, tænker og føler generelt. Nogle vigtige forskelle mellem den måde, vi lever nu på og livsstilen for et århundrede siden, inkluderer den måde, vi interagerer med hinanden på, den uddannelse, vi modtager, den måde, vi tager os af os selv, og den måde, vi er, og den måde, vi bruger teknologi på. Selv kærlighed og penge har en helt anden betydning i dag, end de havde dengang.

Så hvordan var livet anderledes dengang? Dengang sammenlignet med nu? Nummer 1 - Kærlighed og forhold For hundrede år siden var kærlighed meget konservativ og blev sjældent talt om åbent. Ægteskab og romantiske forhold blev også håndteret med en vis formalitet. At være i et forhold blev tidligere betragtet som en optakt til ægteskabet.

Og ægteskabet i sig selv havde en vis hellighed, som samfundet generelt beskyttede. Lige nu er vi meget mere afslappede omkring kærlighed og forhold på grund af skiftende kultur og internettet. Mænd og kvinder tilbringer tid sammen uden at være gift eller endda i et datingforhold.

Og det betragtes ikke som underligt eller upassende! At bo hos nogen for at afgøre, om de har ægteskabelig potentiale, er også blevet ret almindeligt. Og når det kommer til at udforske vores seksualitet, har vi mange muligheder - fra online porno til afslappet sex, til sexlegetøj og endda rigtige sexdukker! Nummer 2 - Sundhed og personlig pleje I de sidste par år har folk haft en ret god chance for at se op at dø på hendes 50-årsdag. Ifølge medicinske historikere og sundhedspersonale omfattede hospitalerfaringer lange ophold, alvorlige blinde pletter i forebyggelse og manglende respekt for patienter.

Tro det eller ej, marihuana, heroin og morfin var alle tilgængelige i håndkøb i lokale apoteker. Personlig hygiejne bør heller ikke være for vigtig. Kun 14 procent af husstandene havde et badekar; og de fleste kvinder har kun vasket håret en gang om måneden med borax eller æggeblomme som en shampoo.

I dag er vi større; men vi er også federe end nogensinde. Vi lever også længere end før. Disse stigninger var ikke universelle; men den gennemsnitlige forventede levealder i verdens mindst udviklede lande er stadig omkring 61.

Takket være teknologiske fremskridt er længden af ​​hospitalsophold for bedring efter procedurer faldet betydeligt. Sygeplejerskenes fremkomst har også i høj grad afløst lægernes ansvar - såsom ordination af medicin, diagnosticering af sygdom og indledning af behandling. I vores tid er vi helt besat af hygiejne og personlig hygiejne.

Vi bader dagligt, børster tænder to gange om dagen, fjerner uønsket hår; og ville ikke tør gå ud af huset uden deodorant. Folk stinker i disse dage - bogstaveligt talt når de lugter den frygtede BO. I dagens samfund ønsker ingen at være sammen med nogen, der ikke har brusebad i et stykke tid.

Nummer 3 - Uddannelse for hundrede år siden, børn var heldige nok til at kunne gå i skole, og de elskede det, fordi det enten var skole eller arbejde. Skoletøj, lærere, klasseværelser, studier og hjemmearbejde var meget strengere og vanskeligere. Imidlertid var kun omkring 10 procent af gymnasieeleverne faktisk de fleste studerende, der forlod skolen mellem 12 og 14 år og begyndte at arbejde for at forsørge deres familier.

I disse dage er det mere en forventning end et privilegium at tage eksamen fra gymnasiet. Og samfundet har tendens til at overveje højere uddannelse snarere end en vare at købe og notere på et CV. Studerende lærer af deres lærere, hinanden, internettet, bøger, film og fra mennesker i andre lande.

Du stiller spørgsmål, undrer dig, udforsker, eksperimenterer og udforsker nye ideer. Du opretter forbindelser online over hele verden og lærer fjerne steder direkte fra de mennesker, der bor i dem! Nummer 4 - Penge For hundrede år siden var penge vigtige, men det var ikke den hjørnesten i alles liv. For en krone kunne du få en håndfuld slik, et pund sukker til 4 cent og et dusin æg til omkring 14 cent. Tidligere brugte folk omkring halvdelen af ​​deres penge på mad og tøj.

Men de lagrede også basale genstande og havde mere adgang til friske og rå fødevarematerialer - så de kunne få tingene til at fungere uden at ansætte fagfolk på hver tur eller betale høje priser. I løbet af århundredet har inflationen bestemt taget sin vejafgift. Hvis det hvert år ser ud til, at alt koster lidt mere, da portionerne bliver mindre, er det ikke din fantasi! I dag er alt så meget mere rentabelt, og folk er mere afhængige af færdige produkter end nogensinde. I dag bruger de fleste af os mere end halvdelen af ​​vores indkomst på boliger og transport alene! Nummer 5 - Kvinders rettigheder - I begyndelsen af ​​det 20. århundrede var en karriere som kvinde næsten ukendt.

Kvinder forventedes at blive hjemme, passe børnene og få deres ægtemænd til at bringe lønsedler hjem. De fleste af dem var mandlige i huset; Giv hvad manden dikterede: kvinder blev også betragtet som det svagere køn. Under krigen syntes kvinder dog at udfylde mændens ledige stillinger.

Naturligvis forventedes de at vende tilbage til deres indenlandske roller, efter at mændene kom tilbage fra krigen, men sagen var allerede i gang. Én ting kvinder for 100 år siden og kvinder i dag har til fælles: behovet for uafhængighed. Og kvinder har gjort store fremskridt mod ligestilling på arbejdspladsen og foreslog højere uddannelse.

cykeldrev

Kvinder i dag behøver ikke nødvendigvis at blive hjemme; de fleste tjener penge eller har en vellykket karriere. Dagens kvinder er lige så karrieremindede som deres mandlige kolleger og har lige så mange meninger om samfundet. Nummer 6 - Mode Udviklingen af ​​mode er ganske fascinerende.

For hundrede år siden blev bukser til mænd ankellængde slidt rynket og bundet. Nederdele steg fra gulvet til et godt stykke over anklerne, og kvinderne begyndte at ryste håret iført sko med hæle, der var let buede. Mens vores tøj, sko og frisurer har ændret sig ganske meget gennem århundredet, har visse stilarter været de samme.

Ligesom All Star Non Skid klassiske Converse sko. Det blev lanceret i 1917 og har stort set været uændret. Det er stadig et meget populært valg for mange teenagere og teenagere ens.

Bortset fra at bære Converse-sko, har vi meget mere valg og frihed i den måde, vi klæder os på, end folk tidligere. Vi er i stand til at skabe vores egne unikke individuelle stilarter med det tøj, sko og frisurer, vi bærer; om vi foretrækker et klassisk look, forretningsdragt, sporty eller afslappet tøj, en alternativ stil eller frygtløst hipster-looket Mulighederne er næsten uendelige. Nummer 7 - Underholdning I begyndelsen af ​​1900'erne elskede folk musik og dans, lige så meget som vi gør i dag.

Enhver husstand, der havde råd til et klaver, havde en; og husets døtre lærte at spille og synge for at underholde familie og venner. Teatret var populært, ligesom cirkus- og musiksalen, hvor forskellige handlinger blev udført. Inkluderet sangere, komikere, dansere, akrobater og mere.

Ballet og opera blev også beundret, men ville have været dyrere og mere sandsynligt at have appelleret til overklassen. Begge køn nød at cykle, og biler blev stadig mere populære hos dem, der også havde råd til dem. Spil som tennis og golf var almindelige former for tidsfordriv.

Og selvfølgelig var fodbold og baseball lige så populære hos mænd som de er i dag. I dag kan vi spille højteknologiske artikelspil, nyde virtual reality og nyde artikelchatter; vi kan hoppe med faldskærmsudspring, paragliding og bungee jump Vi går til barer, natklubber, musikfestivaler og kasinoer, og vi kan rejse verden rundt. Vi har mange kontakter på sociale medier, og vi mødes især gerne online.

Vi tilbyder underholdning og information lige ved hånden; vi læser bøger og magasiner på vores tablets; vi ser film og vores yndlingsprogrammer på Netflix; vi chatter på platforme som YouTube; vi kan også shoppe online 24/7. Nummer 8 - Teknologi & opfindelse For hundrede år siden blev en menneskelig stemme med succes sendt med radio fra et flyvende fly til en operatør på jorden. Det første tofarvede system (rød og grøn) - Technicolor - blev brugt til at udvikle og kommercialisere farvefilm.

Og den vigtigste tekniske opfindelse i 1917 var skifte lysafbryderen! Siden da har vi ikke kun bragt omkring 2.300 satellitter i rummet, men er også landet på månen og robotter på Mars. Vi flyver droner og gør fremskridt inden for kunstig intelligens, robotteknologi og sensorer, netværk, syntetisk biologi, materialevidenskab, genomredigering, rumforskning og meget mere hver dag. Vi nyder også Internettet, bruger smartphones og tablets; og vi kan nemt kommunikere når som helst hvor som helst ved at sende e-mails og SMS.

Nummer 9 - Landbrug - Gårde var tidligere små, og de var ofte fjerntliggende og isolerede. Landmændenes familier tog sig af jorden og levede af deres gårdsmangfoldighed, og monokulturer var ingen steder at finde. Gårde opdrættede svin, får, køer og kyllinger, vel vidende at disse dyr var afgørende for deres afgrødes succes.

Stigningen i maskinarbejde begyndte lige at påvirke lokale gårde. Landmænd stod ofte over for farerne ved tørke, afgrødesvigt og sygdom. Disse faktorer var udbredt på alle bedrifter, og enhver landmand vidste, at noget tab var uundgåeligt.

Som et resultat af plantevidenskab og andre innovationer har landbruget gjort enorme fremskridt i løbet af de sidste 100 år, mere som fabrikker: strengt kontrollerede processer til at producere pålidelige produkter, stort set immune over for naturens svagheder. På grund af den bedre forståelse af DNA'et er planter og dyr, der opdrættes på en gård, også strengt kontrolleret. Præcis genetisk manipulation, kendt som “genomredigeringsteknologi”, gør det muligt at ændre genomet på en afgrøde eller et dyr.

Disse teknologiske forbedringer lover at øge landmændenes fortjeneste ved at sænke omkostningerne og øge udbyttet og i sidste ende gavne forbrugerne i form af lavere priser. Der er imidlertid også udtrykt bekymring over brugen af ​​genomredigering i landbruget. En bekymring er, at denne teknologi kan tilføje endnu mere magt til gigantiske landbrugsvirksomheder, der primært er fokuseret på at maksimere kortsigtet fortjeneste - snarere end langsigtede virkninger på menneskers sundhed, dyrevelfærd eller miljøet.

Mellem nu og 2050 vil verdens befolkning sandsynligvis stige fra 7,5 til 9,7 milliarder.

Disse mennesker bliver nødt til at spise, men de vil sandsynligvis gerne spise bedre, end vi gør i dag

Hvad synes du? Er folk lykkeligere med livet i dag end for 100 år siden? Og hvordan vil folk leve 100 år fra nu? Del dine tanker i kommentarerne nedenfor! Tak fordi du kiggede med! Hvis du kunne lide denne artikel, skal du trykke på LIKE-knappen! Og til ugentlige artikler som denne, TILMELD dig og tryk på NOTIFICATION BELL for at holde dig opdateret.

Hvorfor var forventet levealder så lav?

Ifølge de nye regeringsrapporter i USA,Forventede levealderi landet faldt igen på grund af stigningen i antallet af selvmord og overdosering af stoffer. Centers for Disease Control (CDC) fandt næsten 70.000 flere amerikanere døde i 2017 end i 2016 med stigende dødsrater blandt 25- til 44-årige.

Hvor gamle er de? Jeg ved, det er et personligt spørgsmål, men når man spørger en hel nation, er det et vigtigt mål for deres helbred og velvære. Jeg taler om forventet levealder, den gennemsnitlige alder, en person forventes at leve. Men det er faktisk faldende for amerikanere og beboere i andre højindkomstlande.

Den gennemsnitlige forventede levealder i De Forenede Stater er faldende i tre på hinanden følgende år. En baby født i 2017 forventes at blive 78,6 år gammel, ned fra 78,7 året før.

Det betyder, at den gennemsnitlige forventede levetid for en amerikaner er faldet med 1,2 måneder på bare et år. De sidste tre år repræsenterer den længste sammenhængende tilbagegang i amerikansk forventet levealder ved fødslen siden 1915-1918, en periode der strakte sig over første verdenskrig og den spanske influenzapandemi, begivenheder der dræbte titusinder af mennesker over hele verden kom.

Før den nylige tilbagegang steg den forventede levealder i USA støt, hvilket man kan forvente af en avanceret nation, især i landet bruger flere penge pr. Borger på sundhedsvæsen end noget andet land. Denne tendens er dog ikke unik for USA. En nylig undersøgelse forudsagde, at den forventede levealder i Storbritannien vil falde med omkring fem måneder.

Tyskland, Sverige og Holland har også oplevet en kraftig afmatning. Historisk har forventet levealder i USA været på niveau med andre OECD-lande, en kurv med andre udviklede lande. Men i de senere år har dette ændret sig, da OECD-gennemsnittet blev trukket før USA i forventet levealder.

Det er også vigtigt at bemærke, at forventet levealder selv inden for USA kan variere meget fra stat til stat. Her i Californien er den forventede levealder 80,9.

Det gør det til den næsthøjeste stat i landet efter Hawaii, som har en forventet levetid på 81,3. Landet med den laveste forventede levealder var slående for seks år siden.

Dette er Mississippi på 74,7 år. Mange af dets naboer i syd følger tæt efter efter køn.

Mænd kan forvente 76,1 år ved fødslen, mens kvinder i USA forventes at leve til 81,1 år.

Hvorfor falder den forventede levealder her i USA? Nå, selvom det er Der er ingen enkelt grund, er der en rapport fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC), der fremhæver tre ting, der bidrog til faldet. For det første overdosering af stoffer. I 2017 døde mere end 70.000 dødsfald på grund af overdoser.

Af disse var over 47.000 opioider involveret. Den justerede dødelighed for overdosis af stoffer i USA steg med hele 72% på et årti. Da CDC analyserede data fra beredskabsbesøg, fandt det, at overdosis af opioider i USA steg med hele 30% mellem juli 2016 og september 2017, tre gange det beløb, der blev ordineret i 1999.

Men der kan være håb. Den føderale regering har brugt mere end 2,4 milliarder dollars i offentlige tilskud siden 2017 i håb om at dæmme op for epidemien.

Og data fra CDC viser antallet af opioide recepter, mens de er høje, falder nu. Den anden faktor er leversygdom. Over en 10-årig periode steg dødeligheden for kronisk leversygdom og skrumpelever hos mænd i alderen 25 til 34 år næsten 8% om året. stigningen var i gennemsnit mere end 11% om året.

Årsagerne til leversygdom kan variere fra genetik til alkoholforbrug til fedme. Og Amerikas forkærlighed for fastfood hjælper bestemt ikke. En undersøgelse viste, at mere end en ud af tre amerikanere spiser fastfood hver eneste dag.

Den tredje faktor identificeret af CDC er en stigning i selvmordsrater. Den nationale selvmordsrate er steget med 33% siden 1999, og i 2017 alene steg den med 3,7% resten af ​​verden.

Den globale selvmordsrate er faldet næsten 30% siden 2000, idet satserne i Rusland, Japan, Sydkorea og Indien er faldet betydeligt i løbet af det sidste årti. Situationen betyder noget i USA

Områder har næsten dobbelt så høje selvmordsrater som i bysamfund. En række statistiske undersøgelser har vist, at mennesker født i mere velhavende lande generelt kan forvente en længere forventet levealder end i fattigere lande. At reducere fattigdom indebærer bedre adgang til mad, boliger, uddannelse og sundhedstjenester bør hjælpe med at forlænge dit liv.

Forholdet mellem indkomst og forventet levealder svækkes dog, når den når et bestemt niveau. USA, den største økonomi i verden, er en af ​​de mest bemærkelsesværdige undtagelser fra indkomst-livssammenslutningen er faldende, det er svært at sige, om forventet levealder i USA vil fortsat falde eller flade, men en ting er sikkert: sundhed fagfolk er foruroliget. Hej gutter, det er uptin.

Tak fordi du kiggede med! Flere artikler kan findes her og her, og vi accepterer også forslag til fremtidige CNBC-erklæringer, så skriv dine kommentarer i afsnittet nedenfor. Og mens du er ved det, skal du abonnere på vores kanal.

Hvilket land har den laveste forventede levealder i 2020?

Den Centralafrikanske Republikhar den laveste forventede levetidpå 52,67 år. Det værsteforventede levealderfindes i Afrika som 28lavesterangeretlandeer placeret i Afrika.23.07.2019

Hvad er forventet levetid for en person født i 1980?

Forventede levealderved fødslen for1980for den samlede befolkning var 73,7 år, hvilket repræsenterer gennemsnittetalderantal år, som medlemmerne aflivtabel kohorte kan forvente atDirektepå tidspunktet for fødslen (tabel 6-A).

Hvad var den forventede levetid på Jesu tid?

De, der lever iJesus(som nævnt i Det Nye Testamente) havde et gennemsnitlevetiddet svarede til menneskers levetid forud for fremkomsten af ​​moderne medicin og teknologi. Som sådan er gennemsnittetForventede levealdervar omkring 30 til 35 år, svarende tillevetidaf dem i klassisk Rom.

Hvad er den laveste forventede levetid?

Uligheden vedForventede levealderer stadig meget stor i og inden for lande. i 2019 landet medlaveste forventede levetider Den Centralafrikanske Republik med 53 år i JapanForventede levealderer 30 år længere.

jawbreaker briller

Hvilket race lever længst?

I dag asiatiske amerikanerelever længst(86,3 år) efterfulgt af hvide (78,6 år), indianere (77,4 år) og afroamerikanere (75,0 år). Hvor menneskerDirekte, kombineret medraceog indkomst, spiller en stor rolle i, om de måske dør unge.

Hvilket erhverv har den korteste levetid?

Maskinister, musikere og printere lever fra 35 til 40, og funktionærer, agenter og lærere erkortestelevet af alt, kun fra 30 til 35.

Hvad er en mands forventede levetid?

Han: 76,1 år - GennemsnitForventede levealderaf en USAhan-(ved fødslen). Kvinde: 81,1 år - GennemsnitForventede levealderaf en amerikansk kvinde (ved fødslen).

Hvad var forventet levealder i Irland i 1916?

Irlands statistiske spejl for et århundrede siden er et produkt af krævende forskning foretaget af Central Statistics Office (CSO) som dets bidrag til hundredeårsfester. Meget af dataene, der blev offentliggjort onsdag, er baseret på folketællingen fra 1911 og andet materiale, der er så tæt anvendeligt i 1916 som muligt.

Hvad var forventet levealder i 1880'erne?

1871-1880-årtiet viser en forventet levealder på ca. 40 år ved fødslen (dette er helt forskelligt fra gennemsnitsalderen ved dødsfaldet i det årti på grund af den store stigning i antallet af fødsler) og i en alder af 40 en forventning om ca. 30 år til 70 år. Denne sidstnævnte forventning er ikke særlig forskellig fra den tredive år senere.

Hvad var en kvindes forventede levealder i 1841?

Den forventede levealder for en kvinde i alderen 65 i 1841 var 11,5 år og nåede 20,9 år i 2011. For mænd i samme alder var det 10,9 år i 1841 og 18,3 år i 2011.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Icarus cykling - omfattende håndbog

Er Icarus forbudt i Rusland? politik er ikke så langt hentet. Inden jeg fortsatte med at vinde en Oscar sidste år, førte Icarus til en af ​​de største kontroverser i verdenssporten. Rusland havde tilsyneladende ikke lært af tidligere fejltagelser, og som et resultat har WADA nu forbudt landet fra at deltage i alle større sportsbegivenheder i verden i fire år.

Vintercykelbukser - praktiske løsninger

Hvad er de bedste vintercykelbukser? Bedste vintertætservietterCastelli Tutto Nano Bibtight. Bløde og varme strømpebukser, der kaster en overraskende mængde regn. Velocio termiske hagesmæk. dhb Classic Thermal Bib Tights. Rapha Cargo vintertights. Pearl Izumi Elite AmFib bibtights. Castelli Sorpasso RoS. Endura Pro SL Biblong. Gore Wear C3 Windstopper Bib-strømpebukser. 14 dage. 2020 г.

Hvor længe holder cykelkæder - hvordan man løser det

Hvor ofte skal jeg udskifte min cykelkæde? hver 2.000 miles

Off-season cykeltræning - almindelige svar

Hvad skal jeg gøre i løbet af cyklus uden for sæsonen? Indarbejd crossfit, løb eller vandreture eller skiløb eller andet, som du måske synes om at gøre, og som supplerer cykling. Dette er vigtigt, da det opbygger fuld kropsstyrke, som du måske har mistet i løbet af løbet. 22.10.2015

Skræddersyet cykel - brugbare løsninger

Hvor meget koster en brugerdefineret cykel? Så dybest set kan du få en total tilpasset landevejscykel på højt niveau til $ 3.700 fra Seven eller $ 5.000 fra Serotta eller nemt bruge op til $ 14.000 til superbilen til road bikes. Med en komponentpakke på øverste niveau og rammemateriale af højere kvalitet ville et godt skøn være $ 6-9.000 alt in. 23 dollars. 2011 г.

Hvornår sælges cykler - enkle svar på spørgsmål

Hvilken måned sælges cykler? ”Fra oktober til april kan jeg normalt skaffe dig den cykel, du har brug for,” sagde Boles. 'Derefter bremser cykelfabrikanter produktionen, når de begynder at løbe op til næste modelår.' Længere mod nord har de fleste butikker en langsom sæson om vinteren efterfulgt af et stort opsving i salget, når vejret bliver varm. г.