Vigtigste > De Bedste Svar > Organisk vs ikke organisk - hvordan man skal håndtere

Organisk vs ikke organisk - hvordan man skal håndtere

Er det sundere at spise økologisk?

Økologiskfødevarer har ofte mere gavnlige næringsstoffer, såsom antioxidanter, end deres konventionelt dyrkede kolleger, og mennesker med allergi over for fødevarer, kemikalier eller konserveringsmidler kan finde deres symptomer formindsket eller forsvinde, når despisekunøkologiskmad.Økologiskprodukter indeholder færre pesticider.



I de senere år har økologisk mad spredt sig som en løbeild. På trods af højere priser bliver køb af økologisk et alternativ til et moralsk og socialt ansvar. Økologiske fødevarer siges at være sundere, mere naturlige og mere etiske.

Men hvad mener vi, når vi siger organisk? ”Der er ingen global konsensus, så forskellige regioner har forskellige definitioner og regler. Generelt dyrkes økologisk mad uden GMO-frø, syntetisk gødning eller syntetiske pesticider. I stedet bruger økologiske landmænd mere traditionelle metoder til fødevareproduktion, såsom at bruge organisk gødning som kompost eller gødning.

Motivationen til at købe økologisk mad er ædel, men er den faktisk effektiv eller bare en anden dyr tendens, som vi kan springe over uden dårlig samvittighed? Er økologisk mad sundere? gør dem mere nærende og sundere. Faktisk har flere undersøgelser fundet, at økologiske fødevarer indeholder flere antioxidanter. Planter producerer dem som eller hjemmelavede pesticider.



Organiske planter ser ud til at skulle arbejde lidt hårdere, mens normale planter får meget hjælp fra mennesker. Antioxidanter siges at have nogle sundhedsmæssige fordele, selvom forskere generelt ikke er i tvivl om, hvorvidt og hvor nøjagtigt de vil hjælpe os, eller hvor meget mad du skal spise for at få en bestemt mængde. Hvad med organisk end mere nærende? Godt beviset er blandet.

mountainbike racer

Nogle undersøgelser har vist, at økologiske fødevarer har lidt højere koncentrationer af. kan have C-vitamin og omega-3 fedtsyrer, mens andre ikke fandt nogen signifikante forskelle. Samlet set antyder det blandede bevis, at der er ringe forskel i ernæringsværdien.

Ifølge den hidtil tilgængelige videnskabelige viden ser det ikke ud til, at økologisk mad har væsentlige sundhedsmæssige fordele. Det vi ved er, at det at spise frugt og grøntsager generelt er godt for dig, og de fleste af os gør ikke det nok. At spise grøntsager er vigtigere for dit helbred end hvordan de er lavet.



Er økologisk mad? Jeg malm selvfølgelig? Folk køber ikke kun økologisk for at få ekstra vitaminer, men også for at undgå noget giftigt; kunstige pesticider og gødning. Og faktisk viser flere undersøgelser, at der faktisk er mindre pesticidrester på økologiske produkter. Men her bliver det kompliceret.

Mindre pesticider betyder slet ingen. Mens pesticider formodes at være den sidste udvej i økologisk landbrug, er de ikke forbudt. De fleste organiske pesticider er naturlige toksiner, såsom vegetabilske olier, varm askesæbe, svovl eller kobbersulfater.

Men der er også syntetiske stoffer. Hvad er forskellen mellem organiske og normale pesticider? Faktisk ikke meget. Organiske pesticider er ikke nødvendigvis sikrere end konventionelle.



Giftigt er giftigt. Det betyder ikke noget, om stoffet er fremstillet eller fremstillet af naturen. I så fald, faktisk, ofte brugt på organiske æbler, er kobbersulfat faktisk det mere skadelige organiske pesticid, der vælges for mennesker.

Toksiciteten af ​​ethvert stof afhænger af dets koncentration og eksponering - ikke om det er naturligt eller ej. Der er nogle nylige undersøgelser af, hvordan vores nuværende eksponering for pesticider påvirker vores langsigtede sundhed. 2018-undersøgelsen fra Frankrig forbandt en højere risiko for visse typer kræft til aldrig at spise økologisk mad.

Undersøgelsen fik dog meget kritik. Deltagerne rapporterede om deres egne spisevaner, mens der ikke blev udført egentlige test på niveauet af pesticider i deres kroppe. En dansk undersøgelse fra 2018 viste, at risikoen for pesticider for en voksen svarede til at drikke et glas vin hver tredje måned - dine grøntsager er ikke noget at sove på.

Ikke desto mindre bør vi fortsætte med at kræve strenge standarder for vores mad. Alle pesticider er strengt reguleret og testet i EU og USA. Tusinder af fødevareprøver undersøges for pesticider hvert år, og prøverne viser ingen rester eller kun en brøkdel af tolerancegrænsen.

cyklist barberer ben

Lige nu er bakteriel og svampekontaminering meget farligere, og risikoen er den samme - det være sig økologisk eller almindelig mad. Er økologisk mad bedre for miljøet? I 2017 undersøgte en metaanalyse det organiske landbrug i detaljer og økologiske og normale fødevarer fra over 700 produktionskilder og deres virkning på kategorier som drivhuse analyserede gasemissioner, energiforbrug og arealbehov. Resultatet? Ingen produktionsmetoder er klart bedre for miljøet.

Organiske systemer bruger mindre energi end konventionelle, men har lignende drivhusgasemissioner. Økologiske gårde bruger færre pesticider, men har brug for meget mere jord for at producere den samme mængde afgrøder. Disse blandede resultater blev også bekræftet af en rapport fra den svenske fødevaremyndighed.

Organisk og normalt var det samme i de fleste henseender. Den største forskel var arealanvendelsen. Og her vandt konventionelt landbrug klart og økotoksicitet, hvor økologisk landbrug har en klar fordel.

Ifølge disse resultater har konventionelt landbrug faktisk lidt mindre miljøpåvirkning sammenlignet med økologisk landbrug. Pointen er, at økologisk mad, så vidt vi ved, økologisk landbrug ikke er bedre end konventionelle produkter. Men økologisk landbrug har også indflydelse på et bredere niveau.

hjelm hår

Efterspørgslen øges støt, og kampen for at levere markedet kan føre til produktionsmetoder, der ellers er mindre bæredygtige. Spanien I enorme drivhusområder, der bruger meget energi, f.eks.

B. Der dyrkes masser af normale og økologiske grøntsager, der er beregnet til eksport. Og har andre miljøpåvirkninger, såsom betydeligt højere drivhusgasemissioner.

Og fordi den voksende efterspørgsel ikke kan imødekommes af indenlandsk produktion, øges også den globale handel med økologisk mad. Efterhånden som forsyningskæderne bliver mere og mere komplekse, bliver det mere og mere vanskeligt at levere alle typer økologiske fødevarer, og det sikres, at økologiske kvalitetsstandarder og -regler bliver mere og mere vanskelige. Dette har ført til svig i konventionelle fødevarer, der er mærket og solgt som dyre økologiske produkter.

Men økologisk versus konventionel mad er ikke engang en faktuel diskussion. Organisk er ikke kun en produktionsmetode. Det er en ideologi.

At købe økologisk føles rigtigt. Folk vil gøre det, der er rigtigt for deres børns sundhed og planetens velbefindende. Men vores instinkt til at se organisk som godt og konventionelt dårligt kan blive den mest fornuftige beslutning at tage.

Løsningen kunne være at ikke længere betragte økologisk og konventionelt landbrug som uforeneligt. Begge har fordele og ulemper, og den bedste måde at producere sunde fødevarer effektivt er at kombinere deres bedste egenskaber til dit personlige køb, hvilke fødevarer at købe afhænger af, hvad du forventer af dem. Hvis du bare vil spise sundt, skal du købe mere frugt og grøntsager af enhver art, ikke nødvendigvis økologisk.

Hvis du er interesseret i miljøet, vil det bare ikke købe økologisk at løse dette problem for dig. Den nemmeste mulighed er at købe lokal mad i sæsonen. Dybest set er den ægte økologiske sæsonbestemt.

Sammenfattende er en organisk etiket en fremstillingsreference, ikke et sikkerhedscertifikat eller en sølvkugle til din diæt. Hvad du spiser er meget vigtigere end produktionen. Produktion er dog meget vigtig for vores animationer.

nicotinamid-mononukleotid-fødekilder

Vi laver dem med en masse kærlighed og omsorg, og det bedste er, at du kan lære at gøre det. Kort sagt har Skillshare tilsluttet sig vores foretrukne online læringsfællesskab for reklamer med den tredelte serie af 2D-animationskurser. Skillshare tilbyder mere end 25.000 kurser om film, skrivning, design og teknologi fra erfarne eksperter.

Premium-medlemskab giver dig ubegrænset adgang til kun 10 dollars om måneden, men vi gjorde dig glad! De første 1.000 personer, der bruger linket i beskrivelsen, får deres første 2 måneder gratis. Så for at starte 2019, hvis du vil prøve animation og bringe vores figurer til liv eller lære noget andet for at øge din kreativitet eller endda karriere, nu kan du!

Hvad er sundere organisk eller ikke-organisk?

Erøkologiskmad mere nærende end almindelig mad?Økologiskfødevarer erikke sunderei sig selv med hensyn til næringsstoffer. Du får stadig de samme fordele i traditionelt dyrkede fødevarer, som du er iøkologiskmad.5. apr. 2019

Er det værd at købe økologisk?

Økologiskfødevarer er helt klart sundere for planeten, fordi de understøtter et landbrugssystem, der undgår syntetisk gødning og pesticider og fremmer et mere biodiverst økosystem med opmærksomhed mod vandveje, jord, luft, dyreliv, landbrugsarbejdere og klimaet.10. december 2019

Hvorfor er ikke-økologisk mad bedre?

Ikke-økologiske fødevarervarer er normalt billigere endøkologiskmodstykke, fordi landbrug og dyrkningsmetoder giver meremadpr. acre. Fordiikke-økologiskmærker er pålideligt ensartede i smag, struktur og kvalitet, forbrugerne ved, hvad de kan forvente af deres indkøb, og der kan være mindre spild.

Hvorfor Organisk er en løgn?

En nylig USDA-undersøgelse afslører nogle chokerende fakta. Ifølge et årligt resumé af pesticiddata afslørede US Department of Agriculture (USDA), at hele 21 procent aføkologisktestede prøver indeholdt pesticidrester.22. februar 2016

Hvad er dårligt ved ikke-økologisk mad?

En ulempe vedikke-økologiske fødevarerer, at du måske indtager højere niveauer af pesticider, antibiotika eller hormoner, og dinmadkan komme fra vækstbetingelser, der ikke er så stærkt regulerede somøkologiske produkter.27. april 2018

Bliver økologisk eller ikke-økologisk frugt frisk længere?

Ja,økologiske produkterkan ødelægge hurtigere, men det samme gælder konventionelle. Spørgsmålet er hvadgørpåvirker ødelæggelse og hvordan vi kan forhindre det? Der er ingen tvivløkologiskmad smager virkelig bedre. Sammenlignet med den konventionelle mad,økologiskmad kommer med luksusen af ​​gavnlige næringsstoffer, og det er fri for pesticider.4. december 2017

Betyder organisk naturligt?

Desværre,naturlige gørikkebetyder organiskog kommer uden garantier. ''naturligfødevarer antages ofte at være fødevarer, der er minimalt forarbejdede oggørindeholder ikke hormoner, antibiotika eller kunstige smagsstoffer.Økologisker det mest regulerede fødevaresystem.

Er organisk en fidus?

Absolut ikke.Økologisker baseret på sund landbrugspraksis, der beskytter ressourcer, og den understøttes af en streng certificeringsproces. Du kan og skal have det godt med at købe produkter med USDA-certificeretØkologiskforsegle.30. april 2019

Hvorfor holder økologiske fødevarer længere?

I det væsentligeøkologiske fødevarervarer meget oftelængerepå grund af detsnaturligbånd til lokalemad. Landmandens markeder og lokale grøntsagskasser er de bedste til dette, med hurtigheden af ​​plukning og levering, der leverer flere næringsstoffer ud over undgåelse af kemikalier.28. januar 2016

Hvilket er bedre for dig organisk eller ikke-organisk?

Økologiske fødevarer kommer i alle former og størrelser, og du kan nemt finde økologisk produceret junkfood. Økologiske cookies, stegte snackfødevarer og andre mindre end sunde fødevarer er lidt eller ikke bedre for dig end deres konventionelt dyrkede kolleger.

kettlebell øvelser for mavemuskler

Hvad er forskellen mellem konventionel og økologisk mad?

De føler, at konventionelle madvarer næsten ser for 'perfekte' ud. der henviser til, at økologiske produkter ligner den friske frugt og grøntsager i din baghave med ikke-symmetriske former, forskellige farver og endda nogle pletter. Food Sentry tilbyder en forklaring på, hvorfor det er sådan:

Hvordan adskiller organiske forbindelser sig fra uorganiske forbindelser?

Organisk versus uorganisk i kemi. Den primære forskel mellem organiske forbindelser og uorganiske forbindelser er, at organiske forbindelser altid indeholder kulstof, mens de fleste uorganiske forbindelser ikke indeholder kulstof. Desuden indeholder næsten alle organiske forbindelser carbon-hydrogen- eller C-H-bindinger. Bemærk, at kulstof er ikke tilstrækkeligt for en forbindelse

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Nyc-cykling - almindelige svar

Er New York City cykelvenlig? Hvis vejen er for smal til, at en cykel og en bil kan køre sikkert side om side, har du ret til at køre midt i kørebanen. Cykling er tilladt på alle hovedgader og lokale gader i hele byen, selv når der ikke findes en bestemt rute.

Udholdenhedscykling - hvordan man løser det

Hvad er en udholdenhedscykling? Enhver tur på cirka en time eller mere i et samtaletempo er en udholdenhedstur. Overbelaste. For at forbedre din udholdenhed skal du køre længere ture, end du er vant til.

Sådan repareres en bulet cykelfælg - hvordan man håndterer

Hvor meget koster det at fastgøre en bøjet cykelfælg? Hvis hjulet kan fastgøres - det ser generelt godt ud, men har en wobble - kan du forvente, at din lokale cykelbutik opkræver $ 20 - $ 30 for at sande det ved hjælp af professionelt udstyr som en truing-stativ til den perfekte linje og rundhed. 10 авг. 2019 г.

Fitbit og cykling - hvordan man håndterer det

Kan Fitbit banecykling? Mens de cykler, kan brugerne se deres afstand, varighed, gennemsnitshastighed, puls og forbrændte kalorier. På skrivebordet kan brugerne se et kort over deres rute og sammenligne statistikken fra tidligere forlystelser for at se, hvordan de klarer sig over tid. г.

Cyklistben - hvordan løser du det?

Hvilken cykling gør med dine ben? Benstyrke Cykling forbedrer den generelle funktion i underkroppen og styrker dine benmuskler uden at overbelaste dem. Det retter sig mod dine quads, glutes, hamstrings og kalve. 21. januar 2020

Vaast-cykler - hvordan man løser det

Er magnesiumcykler gode? Magnesium kan bruges til at konstruere cykelrammer, der er lettere end aluminium og samtidig opretholde høj trækstyrke og dæmpningsevne. Alt dette fører til en meget glattere og mere effektiv tur. Magnesium kommer også ind til et lavere prispunkt end populære letvægtsmaterialer som kulfiber.8 авг. 2018 г.