Vigtigste > De Bedste Svar > Læs udløbsdatoen - hvordan man løser det

Læs udløbsdatoen - hvordan man løser det

Hvordan læser du Dates?

Nummer 1 til 9 repræsenterer ofte månederne januar til september i rækkefølge. Bogstavet 'O' står normalt for oktober, 'N' repræsenterer november og 'D' står for december på mange dåser. Nogle virksomheder lister måneden efterdato, så se også andre steder i koden for bogstaver.Hej, jeg hedder Oli. Velkommen til Oxford Online English. Lad mig stille dig et spørgsmål, 'Hvornår har du fødselsdag?' Dette er et simpelt spørgsmål, men mange engelsktalende kan ikke besvare det uden en fejltagelse, det er fordi du læser datoer på engelsk - måneder, år og datoer - er ret komplicerede.I denne lektion skal vi se på, hvordan man læser datoer på engelsk. Lad os starte med et eksempel. Så du kan se det.

Hvordan kan du sige det? Der er faktisk to muligheder. Du kan sige 'fjortende november' eller 'fjortende november'. Lad os lave et andet eksempel.

Du kan se det. Hvordan kan du sige det? Igen de samme to muligheder: ”September den tredive” eller: “September tredive”. Du kan se, at vi normalt ikke skriver disse ord, 'the' og 'of', men vi siger dem 'the', især på amerikansk engelsk, så hvis du ikke er sikker på, er det bedre at bruge 'the'.Lad os derefter se på årene, hvad med årene, lad os se på fem år, og jeg vil have dig til at tænke over, hvordan du kunne sige dem. Overvej dine svar. Sæt artiklen på pause et øjeblik, og overvej dine svar, hvis du er i tvivl.

Okay, lad os kigge, vi siger, 'Nitten hundrede', 'Nitten åh to', 'Nitten firs', 'To tusind og en', 'To tusind og ti' eller 'Tyveogtyve'. Vi har brug for forskellige regler i årevis før og efter to tusind. Så i årevis før 2000, hvis året slutter i '00', så brug hundreder, ikke tusinder.

Så sig: 'nitten hundrede' og ikke 'tusind ni hundrede' 203 'osv. Udtaler' nul 'som' åh 'og sig ikke hundrede. Så vi siger 'nitten åh en', 'atten åh to', 'sytten åh fem' og så videre.

Hvis året slutter med et tal større end ti, skal du sige året i to dele. For eksempel: 'atten tyve', 'nitten femoghalvtreds' eller 'nitten nittenoghalvfems'. Vi har brug for forskellige regler for årene efter 2000.

Brug det fulde nummer i årene 2000-2009. 'To tusind', 'To tusind og et', 'To tusind og to' osv. For årene 2010-2019 kan du vælge: Du kan sige det fulde tal - du kan sige 'To tusinde og ti', eller du kan sig året i to dele: 'Tyveogtyve.' Det samme gælder i alle disse år, så du kan sige 'Tyve-elleve' eller 'To tusind og elleve'. er begge ok.I 2020 og derefter kan du stadig vælge at sige året i to dele eller det fulde antal, men at sige året i to dele vil være mere almindeligt med tyve tusinde og tyve, selvom begge er ok. Nogle gange afkortes vi data og bruger en kort form. For eksempel forkorter vi ofte år fra den nylige fortid ved kun at læse årets to sidste tal.

For eksempel kan du sige 'enogfirs' for 1981, såsom 'Min bror blev født enogfirs. '2001 kunne være' oh-one ':' Jeg dimitterede fra oh-one '.' 1999 kunne være 'nittenoghalvfems', som: 'Hun begyndte at arbejde her, da hun var nittenoghalvfems.' Vi forkorter også undertiden måneder ved at bruge månedens nummer i stedet for navnet.

Så hvis din fødselsdag er den 20. juni 1989, kan du læse den således: 'Tyvendedel af den sjette, niogfirs.' Dette er meget almindeligt, især når du giver oplysninger i telefonen eller i en bank i en butik, noget lignende, folk bruger dette ganske lidt. Ok, det er slutningen af ​​lektionen, håber du fandt det nyttigt.

kæmpe contend 3 anmeldelse

Hvis du ser dette på YouTube, anbefaler jeg, at du læser den fulde lektion på vores hjemmeside, den fulde lektion har en tekst og øvelser, der hjælper dig med at øve dig på dette emne, men det er alt, tak fordi du ser det, og vi ser os næste gang .

Hvordan læser du canadiske udløbsdatoer?

Det 'bedst før''datoskal identificeres med ordene 'bedst før'og' meilleure avant 'sammen meddato. Disse kan vises hvor som helst på en pakke - og hvis i bunden, skal placeringen angives andetsteds på etiketten.13. aug 2013

Hvorfor skal vi læse udløbsdatoen?

Udløbsdatoenerdatoop til hvilket fødevaren opretholder sin mikrobiologiske og fysiske stabilitet og det næringsstofindhold, der er angivet på etiketten. Det betyder, at det er vigtigt at bruge den mad indenudløbsdatofor at få mest ernæringsværdi af det.9. mar 2012

Kender du den forfærdelige, sure lugt af udløbet mælk? Ja. Du skal kun lugte det en gang for at sikre, at det aldrig sker igen. Heldigvis har mange fødevareproducenter en slags bedste før dato, bedst før dato eller brug efter dato på deres produkter for at fortælle dig godt, de fortæller dig faktisk ikke meget.

Disse etiketter er primært til kvalitets- og smagsformål og ikke sikkerhed. Og mange almindelige fødevarer er spiselige ud over hvad der står på etiketten, hvilket gør det vanskeligt at finde ud af, hvad du kan spise, og hvad der skal være i kompostbeholderen. Men at forstå, hvad der kemisk sker, når mad ødelægges før og efter den dato, kan hjælpe dig.

Den faktiske udløbsdato for et produkt er vanskelig at forudsige, fordi alt fra rengøring af fabrikken til temperaturen i dit køleskab kan blive påvirket. Meget afhænger dog af, hvilken type mad du køber. For eksempel kan produkter blive usikre efter timer eller uger efter køb af dem; en enorm variation, som de fleste etiketter ignorerer.

Det meste af dette har at gøre med skimmelvækst, ikke ting som brune pletter. De ser ikke smukke ud, men de er harmløse. Skimmelsvamp kan faktisk gøre ondt i mellemtiden. Nogle stammer producerer stoffer kaldet mykotoksiner, som kan forårsage alt fra hudinfektioner til intern blødning og død.

Og fordi produkter er et sådant vand- og næringsrig hjem til skimmelsvamp, kan de vokse derhjemme kun 24 timer efter, at dine produkter er bragt ind. Og i varme temperaturer vokser det endnu hurtigere, som på din solrige køkkenbordplade. Dog skal holdbarheden af ​​dine produkter forlænges. Det er simpelt: bare smid det i køleskabet.

Kemiske reaktioner finder sted langsommere ved kolde temperaturer, så det tager længere tid for skimmelsvamp at vokse og formere sig i det, men det vil til sidst vokse, hvad enten det er efter en dag eller et par uger. Det er tid til komposten. Sænkning af temperaturen kan være et godt trick til konservering af mange fødevarer. men hvis du virkelig vil skubbe udløbsdatoen tilbage, skal bakterier dræbes, før de kan formere sig.

Det er ikke let med produkter, men det er nøjagtigt, hvordan vi behandler mælk. Ifølge etiketten er mælk normalt bedst omkring to uger efter, at du har købt den. Men afhængigt af hvilken belastning du køber, og hvordan du behandler det, kan det faktisk udløbe et par dage senere eller tidligere.

Traditionel mælk gennemgår pasteuriseringsprocessen, en varmebehandlingsproces, der denaturerer og skader enzymer i levende bakterier, et godt stykke arbejde, men det er ikke perfekt. Nogle af disse bakterier overlever pasteurisering og omdanner sukkeret i mælk til mælkesyre over tid. Dette er hvad der giver forkælet mælk den sure lugt.

Denne proces tager normalt et par uger og kan normalt stadig drikkes i cirka fem dage efter den bedste dato før. Men hvis mælken bliver lidt varmere et eller andet sted langs forsendelsesruten, eller hvis du kører køleskabet et par grader varmere, kan det ødelægge hurtigere. Og mens du sandsynligvis ikke bliver livstruende ved at drikke forkælet mælk, kan du få brutal madforgiftning.

Den gode nyhed er, at det er let at fortælle, om mælken er gået dårligt. Bare prøv det og tag den dejlige mælkesyrelugt. Endelig, mens varmebehandlinger er gode til at slippe af med bakterier i mælk, har du brug for en anden strategi for kød.

Normalt er den bedste før eller bedst før dato for disse produkter en uge efter købet, men selvom det ofte er sikkert dengang, varer det ikke så længe. Fordi kød er et primært ynglegrundlag for bakterier. Det er et vådt, næringstæt hjem med alle mulige energikilder.

I et par dage vil disse bakterier ikke give dig nogen problemer, fordi der ikke er så mange. Men med tiden formerer de sig. Og så kommer du i problemer.

Bakterier, såsom Pseudomonas eller Lactobacilli, fejrer på overfladen af ​​kødet, hvor de er fritflydende sukkermolekyler og lette forbindelser at betegne. Nogle af disse bakterier kan gøre dig syg, men i det mindste gør de deres tilstedeværelse kendt. Når de nedbryder disse forbindelser, efterlader de nogle ildelugtende biprodukter.

Disse har alle mulige former og sammensætninger, men de falder alle sammen i en kategori kaldet flygtige organiske forbindelser eller VOC. Normalt lugter disse VOCS som råddent kød. Og fordi du finder dem, når bakterier spiser væk og formerer sig, er der et ret stærkt tegn på, at dit kød er gået dårligt.

Ud over lugten kan du sandsynligvis fortælle, at dit kød er udløbet afhængigt af hvordan det ser ud. For eksempel kan VOC som hydrogensulfid omdanne det naturlige muskelpigment i kød til noget, der ser grønnere ud. Normalt sker dette et par dage efter udløbsdatoen på dette mærkat.

Men hvis du bemærker nogen af ​​disse funky lugte eller lidt slim på dit oksekød er det tid til at komme i gang, uanset hvad tid det sker.

Fødevarevidenskab kan være vanskelig, og disse tvetydige mærker hjælper ikke altid. At vide lidt om, hvordan og hvorfor madafløb kan hjælpe dig med at holde dit køleskab længere. Men hvis du virkelig er usikker skal du spille det sikkert.

Tak fordi du så denne episode af SciShow! Scishow er en produceret af Complexly, der også producerer kanaler som The FinancialDiet, hvor Chelsea, Erin og Lauren fordyber sig i emner om personlig økonomi uden frygt. Hvis du vil lære om andre måder at holde dit køleskab på lager længere og med et budget, skal du tjekke hendes artikel om Rules For Mastering The Grocery Store. Fra de følelsesmæssige sider af penge til tekniske finansieringsbetingelser, lær tricks til at gøre dit liv bedre ved at være bedre med penge.

Tjek nye artikler om The Financial Diet hver tirsdag og torsdag.

Hvordan læser du en julisk datakode?

Det første nummer påJulian Daterepræsenterer året. De sidste tre tal repræsenterer den dag, det blev fremstillet. Så for eksempel hvis fremstillingendatoblev opført som 1067, hvilket ville betyde, at MRE blev fremstillet den 7. marts 2011.

Hvad er den bedste måde at læse en udløbsdato på?

Sådan læses udløbsdatoer 1 Læs en lukket kode som en 'fremstillet / fremstillet på' dato. 2 Læs breve, som om de var tildelt måneder. 3 Match en all-numerisk kode med en 'måned, dag, år'-sekvens. 4 Fortolk en 3-cifret kode som datoen i et år, hvor et produkt blev fremstillet. Se mere....

Skal du læse udløbsdatoen på mad?

Selvom det er en måde at kontrollere kvaliteten på, at undersøge fødevarer for tegn på ødelæggelse, men det at forstå, hvordan man læser madens udløbsdatokoder, sikrer, at du altid kan bestemme, hvor maden er i sin levetid. Med udløbsdatoer for åben dating er du kun nødt til at læse datoen for at vide, hvornår maden udløber.

specialiserede allez landevejscykel

Hvordan læser du udløbsdatoer på Hershey's?

Hershey - Udløbsdato. Første tal er år (0-9) andet bogstav er måned (AL, hvilket er januar-december). Mars - Made Date. Første ciffer er år næste to cifre er ugen i året, det blev lavet. Nestle - Made Date. Har candy bars også en udløbsdato?

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

2020 uci verdensmesterskaber på vej - praktisk løsning

Hvem vandt UCI Men's Road Race 2020? Franskmanden Julian Alaphilippe

Cyclocross verdensmester - hvordan løser vi det?

Hvem vandt cyclocross mesterskabet? Mathieu van der Poel kom sig efter et andet omgangsnedbrud, inden han satte en masterklasse på cykelridning for at opnå en fjerde elite mænds cyclo-cross verdensmestertitel. Den 26-årige afsluttede en ren fejring af verdens titler til Holland fra UCI Cyclo-cross verdensmesterskabet i den belgiske kystby Oostende.

Runner's verdens digitale abonnement - hvordan man løser det

Hvor meget koster et Runner's World-abonnement? Et år siden lanceringen har Runner's World + -medlemskab haft 18.000 tilmeldinger med 13.500 nuværende aktive medlemmer, hvoraf 60% har tilmeldt sig det årlige abonnement, der koster $ 50 eller $ 30 for eksisterende trykte abonnenter. 10.03.2020

Uci verdensmesterskabsvej - mulige løsninger

Hvor kan jeg se UCI Road World Championships? USA Cycling annoncerede den 4. september 2020 de atleter, der vil repræsentere USA i Elite mænds og kvinders tidsforsøg og landevejsløb ved UCI Road World Championships 2020, der finder sted i Imola, Italien den 24. - 27. september 2020. Du kan se alle væddeløb live på den olympiske kanal.

Verdens hurtigste kvinde 2016 - almindelige svar

Hvem er den hurtigste kvinde i verden 2020? Shelly-Ann Fraser-Pryce bliver den hurtigste kvindelige sprinter i live, løber bedste 100 m siden Florence Griffith Joyner. Kun en kvinde i historien har kørt en hurtigere kvindes 100 meter end Shelly-Ann Fraser-Pryce gjorde lørdag: Florence Griffith Joyner. 2021.

Runner's verdenshalvmaratonplan - varige løsninger

Er 2 timer og 30 minutter en god halvmaraton-tid? Sæt dine mål At afslutte et halvmaraton på mindre end to timer er et fælles mål for erfarne halvmaratonløbere. Højst konkurrencedygtige løbere sigter mod hårdere mål, som en halvmaraton på 1 time og 30 minutter (6:51 minutter pr. Kilometer tempo eller hurtigere).