Vigtigste > De Bedste Svar > Hvad er tempeh - hvordan man tackler

Hvad er tempeh - hvordan man tackler

Er tempeh bedre for dig end tofu?

Tempehogtofuer begge nærende.Tempehgiver mere protein, fiber, jern og kalium pr. portion, menstofuindeholder mere calcium og har mindre kalorier.21. nov. Dec 2019



Hej venner, Efter flere år med at lave min egen tempeh var jeg i stand til at forbedre processen til en langt mindre kedelig med et lige så tilfredsstillende resultat. Den første er at få økologiske og GMO-sojabønner af høj kvalitet, hvilket betyder, at det er meget bedre for din krop, men det koger også bedre og smager mere cremet. Jeg starter med 2 kopper sojabønner, som jeg har gennemblødt natten over eller mindst otte timer.

Efter gennemblødning skal alt vandet tømmes. Du kan gemme dette vand til planterne. Dette vand er ikke godt for os, men det er en god kilde til næringsstoffer til planterne.

Dette er bedre at bruge på udendørs planter end indendørs planter, da væsken måske lugter efter en dag eller deromkring. En ting, jeg gør anderledes nu, er at jeg ikke skræller bønnerne. Da jeg begyndte at fremstille tempeh, skrællede jeg bønnerne i hånden ved at massere dem i vandet, indtil skallerne flød op.

new york cykelstier



Hæld derefter ud og fortsæt indtil de fleste bønner er skrællet. Dette er dog meget tidskrævende, og som det viser sig, en temmelig unødvendig proces, da jeg har lavet en vellykket tempeh selv uden at skrælle bønnerne. Nu skyller jeg bare bønnerne et par gange med frisk vand og lægger dem i en stor gryde.

Fyld derefter gryden med frisk vand for at dække bønnerne, så vandstanden er ca. en tomme over dem. Dæk og kog på medium varme. Årsagen til, at jeg stoppede med at skrælle bønnerne, var, at det tog meget længere tid at lave mad.

Hvis du efterlader bælgene, bliver bønnerne meget blødere og cremet. Hold øje med gryden, og når vandet begynder at koge, skal du vippe låget lidt for at lade mere damp komme ud. Sænk derefter varmen.



Så snart den overskydende damp er aftaget, kan du dække gryden igen. Kontroller også vandniveauet fra tid til anden. Efter 30 minutter skal du kontrollere, at bønnerne er kogte.

Tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt for at koge bønnerne længere. Madlavning af sojabønner kan tage alt fra 30 minutter til en time. Kog bønnerne, indtil de næsten er færdige, eller ca. 80% færdige.

Tilsæt derefter eddike, bønnerne fortsætter med at koge, indtil de er bløde, men ikke grødet, jeg tilsætter eddike i det sidste tilberedningstrin, som når jeg tilsatte eddike i starten, har jeg fundet syrheden til at bremse tilberedningsprocessen betydeligt. Jeg tror, ​​at hvis du bruger en trykkoger, kan du tilføje eddike lige i starten. Eddiken er nødvendig for at skabe et let surt miljø, der tilskynder skimmelsvamp til at vokse.



Den gode ting ved at lave tempeh derhjemme er, at du kan tilberede bønner til den grad af doneness, du kan lide. Jeg laver normalt bønnerne så bløde som jeg normalt spiser dem. Dette resulterer i en glat og cremet tekstur; noget, du ikke får med de fleste købte tempeh.

Når bønnerne er kogt, drænes det meste af vandet. Sæt derefter bønnerne på komfuret og lad den resterende væske fordampe fra gryden. Lad bønnerne køle af til ca. 35 grader Celsius (eller 95 grader Fahrenheit).

Dernæst skal vi tilføje rhizopus-formen, som er tempeh-starteren. Jeg køber min online. Jeg vil efterlade dig nogle links nedenfor, som du kan få det fra.

Hvis du vil have tempeh uden sorte pletter, skal du sørge for at få en god starter. Men hvis du får sorte pletter, er tempeh helt sikkert at spise. Det er bare formens livscyklus, der er ældet lidt mere.

Når bønnerne er afkølet til omkring 35 ° C, hæld dem i formen og bland godt. Der er tre måder at fermentere bønnerne på. En taske med lynlås er den mest bekvemme.

Perforer posen med en bambus- eller metalspyd med en centimeter mellemrum. Dette gør det muligt for formen at trække vejret. Bestem antallet af portioner, du vil lave, og læg en servering af bønnerne indeni.

Luk derefter posen, og fold den om nødvendigt for at reducere størrelsen, så du får en god tykkelse på bønnerne. Fordel derefter bønnerne jævnt. Hvis du bruger en pose med lynlås i god kvalitet, kan du faktisk genbruge den flere gange, før den slides ud.

Et mere miljøvenligt alternativ til plastik er at bruge bananblade, som også er den traditionelle måde at fremstille tempeh på. Jeg får frosne bananblade fra min lokale Asienbutik. Skær arket til den ønskede størrelse.

Bananblade er porøse, så de ikke har brug for perforeringer. Sæt nogle bønner i midten og form dem til et rektangel. Fold derefter arket over og fastgør det med et tandstikker.

Jeg lægger kun en lille portion bønner til i dag, men jeg har tendens til at placere en større mængde og lave en længere stilk. Når tempeh-kagen er dannet, skærer jeg bare igennem arket og gemmer de mindre portioner. Placer poserne eller de indpakkede ark mellem to skærebrætter, og opbevar dem på et varmt sted.

mountainbike

Hvis du har en inkubator, kan du sætte dem der natten over eller lade dem være i ovnen med kun lysene tændt. Husk bare ikke ved et uheld at tænde for ovnen og fjerne den derfra eller fra inkubatoren efter 12 timer. Om vinteren, når du har varmen på, kan du blot placere dem i nærheden og placere bønnerne i et glas eller en keramisk skål.

Anbring derefter skålen åben i en lukket stor kasse. Jeg har en af ​​de lågkagede æsker, der synes at fungere godt til dette formål. Ellers kan du bare bruge enhver stor kasse med låg.

Bare hold kassen et varmt sted rundt om i huset. Tempeh skal være klar efter 36 til 48 timer. Formen skal dyrkes fuldt ud omkring bønnerne, der holder dem sammen.

På det indpakkede ark skal du kunne se nogle sporer gennem revnerne i arket, så du ved, at formen er vokset, og tempehis er færdig. Med den ene i skallen kan sporerne let komme ud af kontrol ved hjælp af denne metode. Den resulterende tempeh er også lidt mindre kompakt og tørre end at bruge en pose eller et indpakket ark.

Men tempeh-kagen holder stadig godt sammen. Sørg for at vaske kassen grundigt bagefter for at rense den for resterende sporer. Tempeh kan opbevares i køleskab i op til en uge eller nedfryses i flere måneder.

Jeg laver normalt tempeh to gange om året og fryser batchen over 6 måneder. Bortset fra sojabønner kan tempeh fremstilles med andre bønner, bælgfrugter, korn eller en blanding deraf sammen med nogle frø for tilsat næringsstoffer, smag og struktur. For eksempel kan du lave tempeh med kikærter eller linser til en sojafri mulighed.

Hvis du fremstiller sojamælk eller tofu derhjemme, kan du gøre god brug af okara, som er den resterende sojamasse, ved at lave tempeh ud af den. Det fungerer meget økonomisk. Faktisk blev tempeh opdaget på denne måde i Java, Indonesien, under fremstilling af tofu, da den kasserede sojabønnsmasse fangede sporerne og voksede omkring papirmassen.

Det blev fundet spiseligt og tempeh blev født. Hvis du bruger okara, skal du blot tilføje en fjerdedel af mængden af ​​eddike til den varme papirmasse. Bland derefter formen og fortsæt som med resten af ​​opskriften.

Tempeh er en meget mere nærende og fordøjelig måde at spise soja på, hvis du ikke er oral intolerant. Fermenteringsprocessen reducerer fytinsyren i soja, hvilket gør det muligt for kroppen at absorbere mineraler bedre. De gasdannende stoffer reduceres også signifikant af Rhizopus-formen.

Tempeh skal koges ordentligt inden forbrug. Det kan dampes eller koges, marineres og steges eller bruges i henhold til dine yndlingsopskrifter. Håber du nød denne artikel.

Glem ikke at give tommelfingrene op. Og hvis du prøver din egen tempeh, så del et billede med os og tag os på sociale medier @veganlovlie. Hav det sjovt, vi ses.

Er tempeh godt eller dårligt for dig?

Tempehhar intet kolesterol, og det er engodtmåde at få B-vitaminer, fibre, jern, calcium og andre mineraler på. En 3-ounce servering aftempehhar: 140 kalorier. 16 gram protein.10. jul. Dec 2019

Hej fyre dr Ax her, ernæringsekspert og ph.d. i funktionel medicin. Et almindeligt spørgsmål, jeg får, er: 'Er soja dårligt for dig eller er soja godt for dig?' Og svaret er, soja er for det meste dårligt for, men nogle gange kan det være godt for dig. Det afhænger af, i hvilken form du køber det.

Og i denne artikel vil jeg lægge mig ned og vise dig nøjagtigt, om soja er god eller er og virkelig er dårlig. Gennemgå fordelene og bivirkningerne ved at indtage den rigtige og forkerte sort soja. Så mit første svar her er 'Er soja god for dig eller er soja dårlig for dig?' Og svaret er ja, 95% af sojaen, som folk spiser udendørs i dag, er dårlig for dig. Nu blev soja populær, fordi vi fandt i Okinawa, Japan, at de spiser meget soja.

Problemet er, det var en anden type soja end det, vi spiser i dag. Mest soja i dag indeholder noget, der kaldes fytoøstrogener. Og disse fytoøstrogener er østrogen-efterlignere i kroppen.

Så hvis du er en mand, der bruger ekstra østrogen, er det det, der giver dig mere feminine kvaliteter. Hvis du er en kvinde, der spiser mad, der øger østrogen, øger det din risiko for brystkræft, livmoderhalskræft og andre lidelser relateret til hormonelle ubalancer. Og det er det største problem med de fleste sojaprodukter i dag, når du bruger en generel proces soja, der er et stort problem.

Og lad mig sige noget andet. Det er en big deal, 90% af soja i dag er også genetisk modificerede, og genetisk modificerede fødevarer dræber gode bakterier i din tarm kendt som probiotika, der også beskadiger dit fordøjelsessystem. De fleste sojabønner i dag er forfærdelige for dit helbred på grund af de fytoøstrogener, de er genetisk modificerede.

Og det inkluderer sojaprotein. Sojamælk inkluderer alle typer soja, der er tilgængelige i dag, undtagen noget som sojalecithin. Men igen, mest soja i dag er et problem på grund af fytoøstrogener og GMO-fødevarer. Det øger risikoen for andre hormonrelaterede lidelser, livmoderhalskræft, brystkræft.

Kvinder, du vil undgå enhver form for konventionelt sojaprodukt, der er genetisk modificeret til at have mere feminine træk. På den anden side kan soja være godt for dig, hvis det er en organisk, gæret soja. Og organisk betyder, at det ikke er GMO.

Der er ingen kemikalier eller gødning eller pesticider mælk til yoghurt eller kål til surkål. Gennem gæring er probiotika faktisk øget base. Og så er det fyldt med probiotika.

Det er ikke-GMO, og det er også meget rig på et vitamin kaldet vitamin K2. Og vitamin K2 har endnu flere terapeutiske fordele end vitamin K1, som findes i ting som spinat og grønkål. Men vitamin K2 har vist sig at hjælpe med at opbygge stærke knogler.

Det understøtter hjernens sundhed. Det understøtter den naturlige helbredelse af din krop. Så hvis det er et organisk gæret sojaprodukt, er det faktisk godt for dit helbred.

Jeg sagde 95% tidligere, det typiske tilfælde er, at sandsynligvis 99% af de sojaprodukter, vi spiser i dag, er konventionelle. De er GMO'er. De er giftige for dit system.

mountainbike styrstyper

På grund af dette er soja dårligt for dig. Men hvis du vil forbedre dit hjerte og knoglesundhed og forlænge din levetid, kan det være godt for dit helbred at tage regelmæssig natto, også kendt som vitamin K2 eller tage disse næringsstoffer fra natto. kig efter et fermenteret sojaprodukt som natto eller se efter et supplement, hvor vitamin K2, også kendt som MK7, kan være meget, meget gavnligt for dit helbred mange gode produkter Jeg anbefaler chiafrø er høje planter b bruger som en kilde til protein god omega -3 fedtsyrer.

For mange år siden blev soja stadig kaldt en superfood. Ægte superfoods er ting som chia og hørfrø. De har den samme mængde protein, men også højt i omega-3 fedtstoffer.

Så igen ville jeg gøre dette i stedet for en meget, meget bedre mulighed. Hej, jeg håber, du har haft denne artikel, hvor jeg besvarer spørgsmålet 'Er soja god for dig?' Jeg dr. Økse.

Forresten, hvis du vil se flere sådanne artikler, skal du abonnere på YouTube-siden her. Vores YouTube-artikler bragte en masse godt indhold ud, og du kan finde mere om soja her på draxe.com, draxe.com.

khs mountainbikes anmeldelse

Jeg har faktisk mange flere artikler om soja og besvarer spørgsmålet 'er det godt eller dårligt for dig?' Hej gutter, tak for at se.

Hvordan er tempeh smag?

Hvad gørTempeh smag som?Tempehhar en stærk, nøddeagtig smag. Det har også en tendens til at absorbere smagen af ​​enhver mad eller sauce, som den er tilsat, hvilket gør det til et alsidigt valg til mange slags retter, fra chili og gryderetter til sandwich og tacos.

Hvordan spiser man tempeh?

Hvordan spiser du tempeh?Tempehkan skæres i ark, strimler eller terninger og endda males til en tekstur svarende til hakket oksekød. Gå på old school og prøv det i terninger og steg, og doused med indonesiske sambals eller kecap manis (sød sojasovs.)17. jan Feb 2020

Er tempeh god til vægttab?

Tempehindeholder højt sojaprotein, som kan fremme mæthed, reducere sult og øgesvægttab.11. maj 2017

Er tempeh dårligt for hormoner?

Tempeher ikke kun en fremragende kilde til protein, præbiotika, vitaminer og mineraler, men også en rig kilde til phytoøstrogener, især isoflavoner (33).23. aug 2019

Gør tempeh dig fed?

Resumé:Tempeh erhøjt indhold af sojaprotein, som kan fremme mæthed, reducere sult og øge vægttab.Tempeh ertraditioneltlavetfra sojabønner, som indeholder naturlige planteforbindelser kaldet isoflavoner.22. maj 2017

Kan jeg spise tempeh hver dag?

Tempehsammen med andre gærede sojaprodukter anses generelt for at være sikkert for de fleste mennesker. Dog kan nogle individer overveje at begrænse deres indtag aftempeh. Dem med sojaallergiskulle gerneundgåtempehhelt.11. maj 2017

Gør tempeh dig gasagtig?

Fermenteringsprocessen iTempehgør sukkerarterne og proteinerne tilgængelige for kroppen til at blive brugt som brændstof, hvorved det overskydende metan i de nedre tarme elimineres og reduceresflatulens.3. december 2013

Er tempeh god til hormoner?

Tempeher ikke kun en fremragende kilde til protein, præbiotika, vitaminer og mineraler, men også en rig kilde til phytoøstrogener, især isoflavoner (33).Tempeher en almindelig vegetarisk erstatning lavet af gærede sojabønner. Ligesom andre sojaprodukter,tempeher rig på isoflavoner.23. aug 2019

Er det sikkert at spise tempeh hver dag?

Tempehsammen med andre gærede sojaprodukter anses generelt for at væresikkerfor de fleste mennesker. Dog kan nogle individer overveje at begrænse deres indtag aftempeh. Dem med sojaallergi bør undgåtempehhelt.11. maj 2017

Hvilken slags mad er tempeh lavet af?

Ligesom tofu er tempeh et sojabaseret produkt. Den er lavet ved at fermentere kogte sojabønner og derefter danne blandingen til en fast, tæt kage. De fleste versioner indeholder også bønner, korn og aromaer.

Hvorfor er tempeh god for fordøjelsessystemet?

Gennem gæring nedbrydes den fytinsyre, der findes i sojabønner, og hjælper med at forbedre fordøjelsen og absorptionen (6). Upasteuriseret, gæret mad kan indeholde probiotika, som er gavnlige bakterier, der kan give sundhedsmæssige fordele, når de spises. Imidlertid er tempeh gæret ved hjælp af en svamp og koges normalt før de spiser.

Hvor kommer ordet tempeh fra i Indonesien?

Historikeren Denys Lombard foreslår dog, at det er knyttet til det lokale udtryk tape eller tapai, hvilket betyder 'gæring'. Tempeh stammer fra Indonesien, næsten helt sikkert i Java, mere præcist centralt eller østligt Java, med en anslået opdagelse for et par århundreder siden til tusind år eller mere.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Bmc cykel anmeldelser - en løsning på

Er BMC-cykler gode? At være et præstationsorienteret brand, er BMC stolt af sin tekniske og ramme teknologi. Disse cykler er et godt valg, hvis du er mere interesseret i at hente en topramme og opgradere komponenter, mens du går, eller dybest set hvis du er mere generet af rammen end logoet på skifterne og bremserne.

Islabike anmeldelser - pragmatiske løsninger

Hvilken er bedre frø eller Islabike? Islabikes Cnoc 16 syntes lidt mere manøvredygtig end Frog 48; den har mindre spor og dermed lidt lettere styring. Cnocs mere oprejste kørestilling på grund af det højere styr kan have været en faktor for, at Martha så ud til at se fremad mere end på jorden.

Hjelm anmeldelser - praktisk løsning

Hvad er det bedste mærke hjelme? Hvis du er på udkig efter en ny hjelm og ikke har tid til at læse vores anmeldelser, kan du overveje at overveje et af disse mærker. 1 AGV. Den italienske hjelmproducent AGV stiger til toppen i 2021 fra nummer 2. Nr. 2 Shoei. nr. 3 haj. Nr. 4 HJC. Nr. 5 Arai. Nr. 6 Caberg. Nej. 7 Nolan. Nr. 8 X-Lite.

Rudy-projektets solbrilleanmeldelse - hvordan man beslutter

Er Rudy solbriller gode? Rudy Project Defender-solbrillerne giver dig det store objektiv på udkig efter et fremragende synsfelt med en rigtig god fotokrom linse. De er modstandsdygtige over for misting, hvilket rydder hurtigt, hvis det sker. Men al den ydeevne gør dem dyre.

Hybridcykelanmeldelser - varige løsninger

Hvad er den bedste hybridcykel for pengene? Bedste hybridcyklerCannondale Quick 4. Giant ToughRoad SLR 2. Cannondale Bad Boy Alfine 8. Cannondale Treadwell. Specialiseret Sirrus 2.0. Octane Kode Pendler. Bombtrack Arise gearet. BMC Alpenchallenge 01 One. Rider som en landevejscykel, ligner en hybrid fra fremtiden.