Vigtigste > De Bedste Svar > Hvad organisk virkelig betyder - levedygtige løsninger

Hvad organisk virkelig betyder - levedygtige løsninger

Hvad betyder organisk nøjagtigt?

Begrebetøkologiskhenviser til den måde, hvorpå landbrugsprodukter dyrkes og forarbejdes. Mens reglerne varierer fra land til land, i USA,økologiskafgrøder skal dyrkes skal dyrkes uden brug af syntetiske herbicider, pesticider og gødning eller bioteknologiske gener (GMO'er).



Du er i supermarkedet og har brug for at få nogle ingredienser til din yndlingsgryderet. Køber du de økologiske gulerødder, kartofler og oksekød? Eller springer du over den ekstra afgift og holder fast ved de konventionelle ting? om hvad organisk betyder, og om det giver mening at købe mad med denne etiket. I henhold til loven skal økologisk mad opfylde en række produktionsrelaterede regler, herunder ingen syntetisk gødning, ingen antibiotika eller hormoner, ingen madbestråling eller genteknologi og det mest appetitvækkende, ingen spildevandsslam.

Hvilket måske lyder godt. Mindre spildevandsslam er altid bedre. Men det er ikke altid klart, om disse regler rent faktisk giver mening.

Indtil videre er der ingen beviser for, at økologiske fødevarer er sundere, som mange hævder. Og mens de giver nogle miljømæssige fordele, medfører de også nogle omkostninger. Derfor dykker vi i dag ned i den komplicerede verden af ​​økologisk landbrug for at hjælpe dig med at forstå etiketterne og finde ud af, hvad der er i din indkøbskurv.



For kemikere betyder selvfølgelig ”bio” et molekyle eller en forbindelse, der indeholder kulstof. Men når det kommer til dagligvarer fra supermarkedet, er 'økologisk' et lovligt udtryk til markedsføringsformål. Uden et standardprogram kunne nogen bruge dette ord, og det ville være meningsløst.

I USA kræver økologisk certificering, at landmændene dyrker afgrøder uden kemisk gødning og bruger et begrænset antal pesticider. De skal også skifte planter, som dybest set dyrker forskellige planter på den samme ejendom hele året rundt. Og de kan ikke dyrke GMO'er eller genetisk modificerede organismer.

Dette betyder generelt, at deres DNA er blevet modificeret i et laboratorium, ofte ved at tilføje et nyt gen fra en anden organisme. For at kød og mejeriprodukter kan betragtes som økologiske, skal dyrene have økologisk foder Køer og andre drøvtyggere, der naturligt spiser græs, skal være i stand til at græsse i mindst en tredjedel af året, og dyr som svin og kyllinger skal kunne at gå udenfor. Ligesom mig, har jeg muligheden, tager jeg den? Dyrlæger kan heller ikke give disse dyr antibiotika eller væksthormoner.



Og der er et par andre quirky bestemmelser, såsom: B. Ikke at bruge visse fødevarersteriliseringsteknikker og specifik terminologi, hvis du kun bruger nogle organiske ingredienser i dit produkt. Men det er det væsentlige punkt.

I andre lande er reglerne ens, så mange lande har såkaldte ækvivalensaftaler, der tillader økologisk mad i et land at blive betragtet som økologisk i et andet, selvom der er undtagelser. For eksempel har USA ækvivalensaftaler med Canada, EU og Japan. Hele ideen med økologisk mad er at redde planeten.

Og på mange måder gør økologisk mad det. Ingen kemisk gødning betyder, at organiske landmænd typisk får gødning til nitrogen, fosfor og kalium. Planter har brug for disse næringsstoffer for at vokse, for eksempel for at fremstille aminosyrer, DNA og cellemembraner.



Og normal jord har ikke nok til at understøtte vækst på planterniveau. Derfor er gødning det. Gødning er mindre skadelig for miljøet, fordi kemisk gødning, især kvælstofrig gødning, kræver meget energi at fremstille.

De er en af ​​de største kilder til kulstofemissioner i hele landbrugsprocessen. Og fordi gødning nedbrydes langsommere end kemisk gødning i landbrugsprocessen Jord, frigøres næringsstoffene langsommere. Så med gødning er der færre kvælstofrige afløb, der forurener nærliggende vandløb og floder, der får alger til at vokse, og fisk og andre skabninger dræber organiske landbrugspunkter.

cykeldæk tpi

Crop rotation reducerer jorderosion og hjælper også jordens kvalitet. Dette skyldes, at dyrkning af den samme plante igen og igen fratager jorden visse næringsstoffer. Men når du roterer planter med lidt forskellige kemiske behov, vil ikke et enkelt næringsstof løbe særlig lavt.

Rotationen reducerer også behovet for pesticider, da intet skadedyr kan være særlig behageligt. Nogle undersøgelser antyder også, at økologisk landbrug kan understøtte mere biodiversitet, fordi færre pesticider betyder, at en mere forskelligartet blanding af planter og dyr kan hænge rundt. Men resultaterne vil variere afhængigt af afgrøderne og forholdene, så dette resultat er ikke sikkert.

Alle disse fordele er store, og selvfølgelig kan ikke-certificerede virksomheder øve og øve sådanne ting også. Men der er også reelle ulemper ved økologisk landbrug. Den største af disse har at gøre med udbytte.

Brugen af ​​forskellige gødninger og den øgede modtagelighed for skadedyr betyder, at økologiske gårde ikke er så produktive som konventionelle, og det reducerer deres miljøvenlighed. Eksperter estimerer, at der på grund af de lavere udbytter kræves omkring 25% mere agerjord for at dyrke økologisk mad end at dyrke den samme mængde normal mad. Og dette sted kunne teoretisk betragtes som en naturlig skov eller et andet økosystem.

Selvom ikke brug af kemisk gødning hjælper med drivhusgasemissioner, betyder disse reducerede udbytter, at økologiske bedrifter ikke sparer så meget på det samlede CO2-fodaftryk, som du tror. Selv når forskere stadig ser på det, er det svært at sige nøjagtigt, hvor meget. Selv hvis vi ville, kunne vi ikke bare skifte hele vores landbrug til økologisk, fordi vi ikke ville være i stand til at fodre hele planeten, fordi vi ikke kunne fremstille nok gødning eller anden organisk gødning.

For eksempel tager det meget landbrugsjord at opdrætte dyr, der producerer klumper af nærende afføring. Nogle af de standarder, der definerer økologisk mad i USA, hjælper heller ikke nødvendigvis med bæredygtighed. Tag forbuddet mod GMO'er.

GMO'er har en dårlig rap, men som vi nævnte her på SciShow, er de ikke i sig selv dårlige. Og de har meget potentiale til at reducere mængden af ​​kemikalier, der bruges til at dyrke mad eller spildevandsslam. Det synes åbenlyst, at spildevand og mad ikke blandes.

Men det viser sig, at brug af omhyggeligt behandlet spildevand kendt som bioopløsninger faktisk kunne være godt for landbruget og miljøet. Planter er særligt gode til at absorbere kvælstof og fosfor i bioopløsninger - der er mindre afstrømning end med konventionel gødning. Og da folk alligevel kæber, behøver vi ikke øge CO2-udledningen ved at fremstille gødning eller bruge mere jord til at opdrætte dyr til en bunke af gødning.

I dette tilfælde forhindrer den økologiske mærkning bæredygtig landbrugspraksis, som er en slags affald. Bortset fra at bekymre sig om miljøet, som vi alle skulle gøre, køber folk nogle gange økologisk mad, fordi det lyder sundere. Men der er ingen beviser for, at økologiske fødevarer har flere næringsstoffer eller er bedre for dig.

Forskere har kontrolleret dette igen og igen, da det giver perfekt mening, at du måske med lidt bedre jord måske får et bedre æble eller peber. Men når du tænker over det, er det meget at bede om en pårørende, en meget lille ændring. Nogle undersøgelser har fundet lidt højere niveauer af visse næringsstoffer, såsom antioxidanter, i produkter, men det er ikke klart, om det er nok til at producere nogen sundhedsmæssig fordel.

Og for at være helt gennemsigtig er disse resultater normalt taget fra. finansierer bioindustrien. For eksempel fandt en systematisk gennemgang af 240 undersøgelser fra 2012 ingen signifikante forskelle i vitaminer eller mineraler i fødevarer dyrket ved hjælp af organiske og traditionelle metoder undtagen en.

Fosfor var højere i økologiske fødevarer, men det er usandsynligt, at forskellen alligevel betyder noget for os. Fosfor findes i mange fødevarer, og mangler er virkelig sjældne. Så der er ingen overbevisende beviser for, at økologiske fødevarer er bedre for dig.

jeg træner sang

Så nar ikke dig selv. At spise en hel økologisk kage er lige så dårlig for dig som at spise en hel kage, og du får ikke noget ekstra boost ved at sluge en organisk banan. Det eneste område, hvor økologisk overgår konventionelle fødevarer i sundhedsmæssig henseende, er pesticider - forskellen er muligvis ikke så signifikant.

Når økologiske fødevarer testes for pesticidrester, kommer færre normalt tilbage end konventionelle afgrøder, hvilket giver mening. Hele ideen er at bruge færre input, inklusive pesticider, til dyrkning af mad. Men det er ikke nul.

Undersøgelsen viste, at omkring 7% af de økologiske fødevarer, de testede, indeholdt påviselige pesticider sammenlignet med 38% af traditionelle fødevarer. Måske betyder disse små forskelle noget, men ud fra det, vi i øjeblikket ved, er det usandsynligt. Næsten al mad er stadig inden for EPA's sikkerhedsgrænser for pesticider, uanset hvordan de er lavet, hvilket vi talte om i en anden artikel, og du bør stadig vaske alle dine frugter og grøntsager for at minimere eksponeringen.

Økologiske fødevarer synes også at gå godt med konventionelle fødevarer. Faktisk viser det sig, at organiske regler forbyder en perfekt god teknik, der kan beskytte os mod fødevarebårne sygdomme kaldet madbestråling. Det bruges heller ikke meget i konventionelle fødevarer, men nogle fødevareforskere mener, at det bør bruges meget oftere.

Bestråling lyder måske skræmmende. Bliver min drue en radioaktiv drue, og så spiser jeg den og bliver en drue person? Men det er ikke som om maden bliver radioaktiv og farlig. CDC, WHO og USDA er alle enige om, at bestrålede fødevarer er sikre. Dybest set anvendes ioniserende stråling til at bryde kemiske bindinger og dræbe forurenende stoffer såsom bakterier.

Bestråling løser ikke alle problemer, f.eks. For eksempel kan toksiner opbygges i mad, før et patogen får øksen.

Derudover kan det reducere nogle næringsstoffer, og nogle siger, at det kan ændre madens smag meget let. Det er muligt, at bestrålet mad kan være ældre end ikke-bestrålet mad, når det købes. Kritikere siger også, at bestråling kan skjule dårlig landbrugspraksis. Faktum er imidlertid, at stråling er meget effektiv til fødevaresikkerhed.

kalorier i bourbon

Hvis du vil undgå sygdom fra noget, du spiser, kan det være din bedste mulighed. Beviset er i budding; Hospital budding, altså. Hospitaler bestråler regelmæssigt mad for at sikre, at patienter i immunsystemet ikke svækkes af lidt staph.

NASA bestråler også det kød, det sender ud i rummet for at fodre astronauter. Du ved, for ingen ønsker diarréplads. Det lyder forfærdeligt.

Bestråling er især nyttig til fødevarer, der er vanskelige at rengøre ordentligt, før de indtages, såsom spirer, skaldyr og ting som krydderier. Faktisk har organiske krydderier eksisteret i de sidste par år på grund af forurening fra mikrober som salmonella. Så på trods af hvad du måske har hørt, betyder økologisk ikke altid mere sikkert, og hvorvidt du skal købe økologisk mad eller ej, er ikke et spørgsmål, som videnskaben helt sikkert kan besvare, fordi det er sundere eller smagere, så meget er klart.

Men sandheden er, at mens økologiske fødevarer inkluderer nogle store bæredygtige landbrugsmetoder, udelukker de andre. Dette er uheldigt, for hvis jeg skal betale ekstra for et økologisk æble, vil jeg virkelig gerne vide, at det er miljøvenligt. Og i øjeblikket kan du ikke nødvendigvis fortælle fra etiketten.

Tak for at se denne episode af SciShow og især tak til vores kunder på patreon, der sender artikler i 7 dage efter ugen. Folk spørger du nogensinde, om en dollar eller to på Patreon virkelig er nyttigt? Ja! Ja det er det. Over 2.000 mennesker støtter SciShow med en dollar om måneden, og det er en meget vigtig del af vores driftsbudget.

Vi kunne ikke gøre denne kanal uden vores kunder, så mange tak.

Er organisk virkelig bedre?

Økologiskkostvaner, vi kender, fører til mindre eksponering for pesticider og antibiotika, men ernæringsmæssigt er de omtrent de samme. Derudover er der ingen beviser for klinisk relevante forskelle mellemøkologiskog konventionel mælk. Der er ikke en konkret undersøgelse, der beviserøkologiskfødevarer fører til sundere børn.

Hvad betyder det at være 100% organisk?

Certificeret100ProcentOrganiske midlerat alle ingredienserne i et produkt er dyrket eller opdrættet i henhold til USDAøkologiskstandarder, som er reglerne for produktion af mærkede fødevarerøkologisk. CertificeretØkologiskkræver, at 95 til 99 procent af ingredienserne følger reglerne.2. 3. 2009.

Gør organisk virkelig en forskel?

Sammenlignet med konventionelt dyrkede produkter har organisk dyrkede produkter lavere påviselige niveauer af pesticidrester. Detforskeli sundhedsresultater er uklart på grund af sikkerhedsbestemmelser for maksimale restkoncentrationer, der er tilladt på konventionelle produkter.

Er organisk en løgn?

Ifølge et årligt resumé af pesticiddata afslørede US Department of Agriculture (USDA), at hele 21 procent aføkologisktestede prøver indeholdt pesticidrester.

højt fedtindhold vs højt kulhydrat

Hvorfor skal du ikke spise økologisk mad?

HvorforØkologiske fødevarerKanIkkeVær sundere forDu: Saltet: NPR. HvorforØkologiske fødevarerKanIkkeVær sundere forDu: Salt Selvomøkologiske fødevarerhar mindre pesticidrester, en ny gennemgang af flere nylige undersøgelser finder ringe bevis for, at den har flere næringsstoffer eller færre risikable bakterier end konventionelt dyrketmad.

Hvorfor er organisk dårlig?

Ulempen vedØkologisk

Økologiskfødevarer koster typisk mere end deres ikke-økologiskmodparter. USDA fandt detøkologiskfrugt og grøntsager kan koste mere end 20 procent højere end konventionelle produkter. En anden bekymring er detøkologiskplanter kan producere mere naturlige toksiner, hvilket kan væreskadeligtil mennesker.

Hvordan ved du, om økologisk mad virkelig er økologisk?

Se efter ordet 'økologiskpå grøntsager eller stykker frugt eller på skiltet overøkologiske produkterSkærm. Ordet 'økologisk'kan også forekomme på pakker med kød, kartoner med mælk eller æg, ost og anden enkeltingrediensfødevarer.Fødevarermærket '100 procentøkologisk'må kun indeholdeøkologiskingredienser.

Hvad er forskellen mellem 100% naturlig og organisk?

Økologiskfødevarer dyrkes uden kunstige pesticider, gødning eller herbicider.Økologiskkød, æg og mejeriprodukter opnås fra dyr, der fodresnaturligfoder og ikke givet hormoner eller antibiotika.naturligfødevarer er fri for syntetiske eller kunstige ingredienser eller tilsætningsstoffer.

Hvad er forskellen mellem organisk og 100% organisk?

BegrebetØkologiskangiver, at produktet kommer fra mindst 95%økologiskingredienser. 100%økologiskbetyder, at alle ingredienserne erøkologisk. USDA regulerer brugen af ​​vilkåreneøkologiskog 100%økologiskgennem tredjeparts certificeringsorganisationer.

Hvilken er den bedste definition af økologisk mad?

Organisk - en definition. Departementet for landbrug og landdistrikter (DEFRA) siger, at: ”Økologiske fødevarer er et produkt fra et landbrugssystem, der undgår brug af menneskeskabte gødninger, pesticider; vækstregulatorer og fodertilsætningsstoffer til husdyr.

Hvad er forskellen mellem økologisk og certificeret økologisk?

De resterende 5 procent kan kun være fødevarer eller forarbejdes med tilsætningsstoffer på en godkendt liste. Men 'Certificeret organisk' er ikke den eneste etiket, du ser. Du kan også se '100% organisk', hvilket betyder det produkt, der indeholder 100 procent organiske ingredienser (eksklusive salt og vand, der betragtes som naturlige).

Hvad har du brug for at vide om økologisk kød?

* Føderale regler forbyder brugen af ​​hormoner til opdræt af svinekød og fjerkræ. Dyrenes organiske foder kan ikke indeholde animalske biprodukter, antibiotika eller genetisk manipulerede korn og kan ikke dyrkes med vedvarende pesticider eller kemisk gødning.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Kortlæg min brug af dataforbrug - levedygtige løsninger

Hvor meget data bruger Map My Run pr. Time? omkring 2,19 MB

Grusveje over Amerika - svar på problemerne

Kan du køre over USA på grusveje? Ja, der er en grusvejsrute fra øst til vest over USA, og den er næsten dobbelt så lang som Great Divide Mountain Bike Route. Vær ikke overrasket, hvis du ikke har hørt om det.

Indgroet hår i muldvarp - en løsning på

Kan der dannes en bums under en muldvarp? Bumser kan dannes på enhver overflade af huden, der har hårsækkene, inklusive muldvarpe. Disse bumser kan vokse dybt inde i muldvarpen som en knude eller tættere på overfladen som hudorme, whiteheads, pustler eller papules. Hvis en bums er inde i en muldvarp, kan du føle, at den er hævet og øm at røre ved. 14 сент. 2020 г.

Stigning i træning - hvordan man tackler

Er det godt at løbe op ad en bakke? Bortset fra muskelopbygning, styrke og hastighed hjælper løb op ad bakke også med at regulere det kardiovaskulære system, arbejder muskler, der er vanskelige at træne, forlænger kalve, fremmer løbestilling - dybest set alle de vigtige ting, løbere har brug for at komme videre, hvorfor vi besluttede at dybt ned i det hele og give dig en

Token hjul - finde løsninger

Er symbolhjul noget godt? Token har produceret nogle fremragende sæt i årenes løb, og Prime Ventous Carbon Disc Road hjulsættet er ingen undtagelse. Bygningskvalitet er fremragende, de ser godt ud, fungerer rigtig godt og er også ret gode.