Vigtigste > De Bedste Svar > Hvid kartoffel ernæring - besvare spørgsmålene

Hvid kartoffel ernæring - besvare spørgsmålene

Er en hvid kartoffel sund?

Som forhvide kartofleri virkeligheden et almindeligt mediumkartoffelkan faktisk hjælpe med vægttab / vedligeholdelse.Kartoflerer en fremragende kilde til vitamin C og B6, en god kilde til fiber (som holder din mave mere tilfreds) og mangan, OG de har mere kalium end bananer!Mens mange mennesker betragter grøntsager som sunde, har kartofler skabt en masse kontroverser. På grund af deres stivelsesindhold mener mange, at de skal begrænse deres indtag. Kartofler er også ofte forbundet med stegte og forarbejdede fødevarer. Kom til bunden af ​​det. Er kartofler gode eller dårlige for os? (Ringklokker) Der er mange typer kartofler, der har forskellige næringsværdier, men generelt har kartofler en A næringsfyldt 170 gram, inklusive kød og hud, giver 168 kalorier, intet fedt, fem gram protein, 37 gram kulhydrater, hvoraf fire er fibre, kun en lille smule natrium og en god portion RDI til vitamin C, B6, kalium og mangan.

Nu er kartofler også en god kilde til antioxidanter, der menes at reducere molekyler, der opbygges i din krop og bidrager til kronisk sygdom. Husk hvordan du forbereder dine kartofler Skrælning af kartoflen kan fjerne en betydelig mængde af fiber- og mineralindholdet i skrælen. Stegning af kartofler kan også øge deres fedt- og kalorieindhold sammenlignet med andre madlavningsmetoder såsom bagning eller madlavning.

cykeldekorationer

Modstandsdygtig stivelse. Resistent stivelse er en type stivelse, der ikke fordøjes i tyndtarmen. I stedet går det direkte til tyktarmen, hvor det kan fodre de gavnlige bakterier i dine tarme.Kartofler er en god kilde til resistent stivelse, og de kogte og derefter kølede indeholder de højeste mængder af det. Modstandsdygtig stivelse har været knyttet til en række sundhedsmæssige fordele, især dem, der er relateret til blodsukkerkontrol og insulinfølsomhed. I en undersøgelse indtog 10 deltagere 30 gram resistent stivelse om dagen i fire måneder.

De fandt ud af, at resistent stivelse øgede insulinfølsomheden med 33%. I en anden undersøgelse tog 10 deltagere 50 gram rå kartoffelstivelse i en bue. De oplevede reduceret blodsukkerniveau og øgede følelser af mæthed og mæthed.

Modstandsdygtig stivelse kan også være forbundet med flere andre sundhedsmæssige fordele, herunder øget næringsindtag, forbedret fordøjelseshygiejne og et fald Kartofler kan fylde. Kartofler er anerkendt som en af ​​de mest fyldende fødevarer. På grund af dette kan de hjælpe med at reducere dit madindtag.Forskning viser, at kogte kartofler har en ekstremt høj mæthedsvurdering, hvilket får os til at føle os mætte. De fylder mere end andre kulhydrater som ris og pasta. og syv gange mere fyldning end croissanter.

Skræl af en kartoffel indeholder også en god mængde fiber, som bevæger sig langsomt gennem fordøjelsessystemet og kan også hjælpe os med at føle os fyldigere. Kartofler, vægtforøgelse og glycoalkaloider. Nogle undersøgelser har faktisk en positiv sammenhæng mellem visse typer kartofler og kartoffelbaserede produkter og vægtøgning.

Dette er grunden til forvirringen om de sundhedsmæssige virkninger af kartofler om. Visse forarbejdede kartoffelprodukter, såsom pommes frites og kartoffelchips eller chips, indeholder flere kalorier og fedt end kogte, dampede eller ristede kartofler. Husk, uanset fødekilde, kan overskydende kalorier føre til vægtøgning.

cykelforbrændte cyklerNår det indtages i moderation og som en del af en afbalanceret diæt, er det usandsynligt, at hele uforarbejdede kartofler vil resultere i vægtøgning. Der er også bekymring over en potentielt giftig familie af forbindelser i kartofler kaldet glycoalkaloider. De producerer et molekyle kaldet klorofyl, hvilket gør dem grønne.

Eksponering for lys kan øge koncentrationen af ​​glycoalkaloider, som kan være giftige i meget store mængder. Imidlertid er det usandsynligt, at glycoalkaloider, når de indtages i normale mængder, har negative virkninger. 2005-undersøgelsen gav deltagerne kartoffelmos med en samlet glycoalkaloidkoncentration på 20 milligram pr. 100 gram kartoffel, hvilket er den accepterede øvre grænse, det er af sikkerhedsmæssige årsager, og de fandt ingen negative virkninger.

Dybest set er glycoalkaloider ikke noget at bekymre sig om. Opbevar helt sikkert dine kartofler ved en lav temperatur og et mørkt sted, godt for dig, for ikke at nævne billig og velsmagende. Bagning, kogning og dampende kartofler er absolut de bedste valg med hensyn til at minimere deres fedt- og kalorieindhold sammenlignet med stegning eller spisning af junkfood som pommes frites eller kartoffelchips.

cykling og vægtløftning

Spis ikke kartofler, når de er gamle og grønne. Tak fordi du kiggede. Giv en tommelfinger op til denne artikel, hvis du fandt det nyttigt, og glem ikke at abonnere på Authority Nutrition's YouTube-kanal ved at klikke på den røde knap under denne artikel. (opløftende musik)

Hvad er næringsværdien af ​​en hvid kartoffel?

En mellemstorhvid kartoffelhar ca. 110kalorier, 26 gram kulhydrat, 3 gram begge fibre og 3 gramproteinog er også fri for fedt og kolesterol. Med hensyn til vitaminer og mineraler,hvide kartoflerer fyldt med vitamin C, B6, niacin, folat, kalium, mangan, magnesium og fosfor.14. maj 2021

Hvorfor skal du ikke spise hvide kartofler?

Men et forsigtighedsord: ”Hudløshvide kartoflerhar et meget højt glykæmisk indeks - hvilket betyder, at de hurtigt øger dit blodsukker, ”siger Kate Patton, MEd, RD, CSSD, LD. Afhængigt af hvaddu spisermed en hudløshvid kartoffel,dukan opleve et blodsukkerkrasch og hurtigt fald i energi.9. august 2018

Er hvide kartofler dårlige kulhydrater?

Kartoflerbetragtes som en stivelsesholdig grøntsag og en sundkulhydrat. De har højt fiberindhold (når det inkluderer huden), har få kalorier og indeholder vitaminer og mineraler.
...
Hvor stivelsesholdigt er detkartofler?
TypekartoffelGlykæmisk indeks
bagtrusset kartoffel111
øjeblikkelig mosetkartofler87
kogthvid kartoffel82 (gennemsnit)
sødkartoffel70

Er kartoffel sundere end ris?

De indsamlede oplysninger fører os til en konklusion om, atris, især brun eller parboiled slags (hvid med tilsatte næringsstoffer) er et bedre valgend kartoflertakket være dets høje vitaminindhold og lave glykæmiske indeks.28. oktober 2015

Hvilken kartoffel er den sundeste?

Allekartoffeltyperne indeholder meget kulhydrater og indeholder en moderat mængde kalorier samt sunde mængder fiber, vitaminer og mineraler. Den form forkartoflerdet kan væresundesteer dem med mørkere farvet kød, såsom Purple Viking, Yukon Gold og Ruby Crescent.9. jan. 2019

Hvilken er sundere hvid kartoffel eller sød kartoffel?

Søde kartoflerofte udråbt som værendesundereendhvide kartofler, men i virkeligheden kan begge typer være meget nærende. Mens regelmæssig ogsøde kartoflerer sammenlignelige med hensyn til deres kalorieindhold, protein og kulhydratindhold,hvide kartoflergive mere kalium, menssøde kartoflerhar utrolig højt indhold af vitamin A.13. september 2019

Er hvide kartofler inflammatoriske?

Natskygge grøntsager

Auberginer, peberfrugter, tomater ogkartoflerer alle medlemmer af natskyggefamilien. Disse grøntsager indeholder den kemiske solanin, som nogle mennesker hævder forværrer gigt smerter ogbetændelse.

typer af abs

Hvad er den sundeste kartoffel?

DetSundeste kartoffeler den rødeKartoffel

Efter hensyntagen til mineraltætheden, vitamintætheden, makronæringsstofbalancen, forholdet mellem sukker og fiber, forholdet mellem natrium og kalium og den fytokemiske profil, rødkartoflerer desundeste kartoffelmed data fra USDA Food Database.
28. september 2018

Hvad er den sundeste form for kartoffel?

Detslags kartoflerdet kan væresundesteer dem med mørkere farvet kød, såsom Purple Viking, Yukon Gold og Ruby Crescent. Pigmenterne i dissekartoflergive flavonoider og carotenoider, der fremmer et godt helbred.9. jan. 2019

Er kartofler sundere end pasta?

Bagt, moset eller kogt,kartoflerfaktisk giver mere energi, der leverer komplekse kulhydraterenden koppasta. Alle sorter - russet, rød, gul, lilla og sød - indeholder imponerende mængder vitaminer og mineraler. Plus, de er lette at fordøje og forberede.2. august 2007

Hvad er de ernæringsmæssige fordele ved hvide kartofler?

1 Fakta om ernæring af hvid kartoffel. Kartofler er en god kilde til flere vitaminer og mineraler, plus giver fytokemikalier og fibre (især med huden på). 2 Kartofler og vægtkontrol. En bekymring for kartofler er deres relativt højere mængde hurtigt fordøjet kulhydrat (stivelse). 3 Forbindelser mellem kartofler og hjertesundhed.

Hvor meget natrium er der i en hvid kartoffel?

Mængden af ​​natrium i hvide kartofler: Hvor meget kalium er der i hvide kartofler? Mængden af ​​kalium i hvide kartofler: Hvor mange kulhydrater er der i hvide kartofler?

Hvor mange kulhydrater er der i en hvid kartoffel?

Hvid kartoffel ernæring: Hvor mange kalorier er der i en kartoffel? 1130 kalorier. 2 4 g protein. 3 0 g fedt i alt. 4 37 g kulhydrater. 5 4 g fiber. 6 2 g sukker. 7 2 g jern. 8 48 mg magnesium. 9 926 mg kalium. 10 121 mg fosfor.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Tredje testikel - praktisk løsning

Hvorfor føler jeg en tredje testikel? En tilstand, der kan føles som kræft i testiklerne, er en spermatocele. Dette er en sædfyldt cyste i epididymis, der føles som en mindre tredje bold. Disse er ret almindelige og er normalt ikke et problem, medmindre de bliver store.

Emanuel Buchmann - hvordan man beslutter

Hvor blev Emanuel Buchmann født? Emanuel Buchmann / fødested

Oslo forbyder biler - pragmatiske løsninger

Er biler tilladt i Oslo? Oslo, Norges hovedstad, har dramatisk transformeret byens centrum ved at fjerne parkeringspladser. Oslos centrum er næsten udelukkende bilfrit efter at have fjernet parkeringspladser og forbudt biler på visse gader. Med intet sted at parkere i byens centrum er der stort set ingen biler i Oslo centrum.

Rio OL-tid - en løsning på

Hvor blev OL afholdt i Rio? Rio de Janeiro, Brasilien

Gryf rys jones - hvordan man tackler

Er Griff Rhys Jones beslægtet med Sophie Rhys Jones? Sophie - ingen relation til komikeren Griff Rhys Jones - driver et magasin til Duke of Edinburghs Award Scheme to dage om ugen. Hun håndterer også public relations for det eksklusive cateringfirma, Searcy's og Baby Lifeline, en velgørenhedsorganisation dedikeret til at tilbyde specielle babyplejeenheder i hele Storbritannien.

Racercykel med affjedring - hvordan man opnår

Kan du sætte affjedring på en landevejscykel? Hjulophæng frakobler hjulene fra resten af ​​cyklen. Det betyder, at i stedet for at hele cyklen skal støde op og ned på uregelmæssigheder i vejen, kan hjulene bevæge sig uafhængigt. Bagstød og ophængsgafler er normen på mountainbikes, men deres design er begrænset anvendelig til landevejscykler.