Vigtigste > De Bedste Svar > Hvorfor er jeg stadig op - brugbare løsninger

Hvorfor er jeg stadig op - brugbare løsninger

Hvordan kan jeg tvinge mig selv til at holde mig vågen?

HvordanHold dig vågenNaturligt
  1. Stå op og bevæg dig rundt for at føleVågen.
  2. Tag en lur for at fjerne kanten af ​​søvnighed.
  3. Giv dine øjne en pause for at undgå træthed.
  4. Spis en sund snack for at øge energi.
  5. Start en samtale for at vække dit sind.
  6. Skru lyset op for at lette træthed.
  7. Tag en pause for at føle dig opmærksom.Denne episode er bragt til dig af Dashlane. Prøv Dashlane Premium gratis i 30 dage på www.dashlane.com/infographics og glem aldrig en adgangskode og beskyt alle dine online-konti! Er du den slags person, der vågner op og altid synes at være træt? Nogle gange har du sovet otte timer, nogle gange tolv timer, nogle gange fem timer, men uanset hvor godt du tror, ​​du har sovet, vågner du altid op og føler dig let lyshåret.

Bare rolig, du er ikke alene, der gør tingene rigtigt for dig. Mens der ikke er noget specielt at vågne op for dig, sker der mange ting med din krop, når du vågner om morgenen. For eksempel bliver dit hjerteslag hurtigere, og din vejrtrækning bliver hurtigere.

Din blodgennemstrømning øges, og din hjerne begynder at producere forskellige typer hjernebølger. Din lever og nyrer var i dvaletilstand om natten, men når du vågner, vender de tilbage til vågentilstand. Du dukker dybest set op for dagen, og når du åbner dine øjne, vil de mange eksterne stimuli oversvømme dit blod.Om natten, da du var i dvaletilstand, oplevede du noget kaldet REM eller hurtig øjenbevægelse. De fleste mennesker har omkring fem af disse perioder under søvn med ikke-REM-søvn imellem. Hvis du vil vide, hvordan REM ser ud, skal du bare se din hunds øjne flimre, da han nyder et par ZZZ'er.

Det er under disse hurtige øjenbevægelser, når du drømmer, og du er i det, vi kalder dyb søvn. Hvis du nogensinde har vågnet midt i en drøm, vågnede du under REM. Dette er vigtigt for dagens show, da eksperterne siger, at vi har brug for den dybe søvn.

Nogle gange kan du tage en pille i søvn, og selvom du tror, ​​du har sovet godt, kan medicinen have en indvirkning på, hvordan du fik en masse rigtig dyb søvn. Lad os sige, at du ikke fik nok REM. Du vil sandsynligvis vide dette, fordi du vågner op træt og føler dig mægtig irritabel hele dagen.Hvis dette fortsætter, vil du blive mere irritabel, og hvis du ikke får nok søvn i lang tid, kan det påvirke dit helbred, for når vi sover, går vores krop i reparationstilstand. Når vi sover, oplader vi os selv op, og hvis du vil vågne op og være superopladet, skal du få nok søvn. At drømme er også vigtigt, det er som at lade dine tanker strømme ud.

Det er en slags psykologisk udrensning. Så vi får at vide, at den gennemsnitlige voksne skal sove godt syv til ni timer om natten. Mange af jer vil nu tænke, hmm, det er ikke mig.

Nogle af jer får så meget søvn, men vågner træt alligevel. Nu skal vi fortælle dig, hvordan du får dig til at føle dig bedre. Først skal du være opmærksom på, hvad du spiser.Du bør ikke spise meget, før du sover, og når du er nøgen Hvis du spiser meget forarbejdede kulhydrater inden sengetid, vil dit blodsukker være højt, og dette kan forhindre dig i at få en god søvn. Du skal dog have rigeligt med vand, og vi anbefaler at holde vand i nærheden af ​​din seng. Hvis du er dehydreret, betyder det ikke noget, hvor mange timer du har, og du kan stadig føle dig træg.

Dehydrering kan bremse dig. En anden ting er at dyrke sport. Vi beder dig ikke om at løbe 5 miles hver nat, bare træne lidt i løbet af dagen.

Motion kan iltede dit blod, og dette tilfører igen næringsstoffer til din hjerne og dit hjerte. Hvis du er en person, der er meget doven, skal du ikke tro at du vil sove bedre, fordi du er så god til ikke at bevæge dig. Det er slet ikke tilfældet.

hybridcykel

Vi skulle ikke være nødt til at fortælle dig dette, men om natten skal du slukke for alarmerne på din telefon. Du tror måske, du ikke hører disse bip, men hvert bip kan forstyrre de dybe søvncyklusser, som din krop nyder så meget. Det er virkelig ikke svært at slå disse advarsler fra, så start nu.

En anden ting, du måske ikke har hørt om, er ikke at trykke på slumre-knappen. Lidt søvn får dig ikke nogen steder. Du vil sove så godt Hvis du går ind i en ny søvncyklus og slumrer efter en periode på 10 minutter, ødelægger du dybest set den cyklus.

Din krop kan ikke lide dette. Eksperten fortæller os, at der er noget, der kaldes en 90 minutters teknik, hvilket betyder, at du indstiller dit vækkeur 90 minutter, før du virkelig vil rejse dig. Det er som en lang lur.

I løbet af disse 90 minutter går du ind i en REM-fase, og det er godt for dig. Du er muligvis slet ikke i stand til at trykke på slumringsknappen, men nogle mennesker synes, at det er godt at have det tidlige vågneopkald. Den første ting, du vil gøre, når du vågner, er at strække armene i luften.

Nogle mennesker laver et par enkle yogabevægelser. Hvorfor skulle du gøre det, spørger du måske? Svaret er, at når du sover, er du i en tilstand af ekstrem afslapning, ikke langt fra lammelse. Ordet for stat er atoni.

Du er nødt til at komme ud af denne situation for at føle dig frisk, men de fleste mennesker bare spadserer rundt om morgenen. Det er bevist, at et par enkle øvelser om morgenen vil stimulere din hjerne, og endorfiner begynder at komme ind. Dette får dig til at føle dig lykkeligere og give dig energi.

Oven i det skal du ramme det kolde vand så snart du kan. I varme lande kan et koldt brusebad om morgenen være den rigtige ting at gøre, men du kan muligvis ikke gøre det, hvis det er koldt udenfor. Ikke desto mindre, uanset hvor du er, skal du først skylle koldt vand på dit ansigt, ikke varmt vand; nogle eksperter siger, at du skal opbevare en sprayflaske nær din seng og sprøjte dig selv lige efter du er vågnet op.

Det er et kort, skarpt chok og får dig i gang. Det lyder måske fjollet, men prøv det og fortæl os derefter dine tanker om, hvad vi skal spise om morgenen, ja, mange mennesker springer i disse dage hurtigt og nemt over morgenmaden, men der er forskning, der fortæller os, at morgenmaden er din i morgen giver energi og holder dig energi igennem dagen Mange mennesker ser ud til at komme igennem dagen bedre end at have morgenmad, mens andre har brug for deres morgenmad. Vi synes, du skal prøve begge og se, hvad der fungerer for dig.

Men når du spiser noget, skal du ikke spise noget sukkerholdigt; Når du gør det, vil dit blodsukkerniveau skyde i luften, og så vil du blive syg. Du har ikke brug for den slags hit, da comedown vil bremse dig. Hvad koffein angår, har nogle undersøgelser vist, at meget koffein kan trætte en person senere på dagen.

Vi siger ikke, at du ikke skal drikke kaffe, men eksperimentere med, hvordan du har det efter at have drukket visse mængder af det. Kaffe før sengetid er et nej. De fleste mennesker tror måske, at en kaffe et par timer før sengetid er fin, men tingene har en halveringstid på 5 til 8 timer, hvilket sikrer, at din sidste kaffe er længe før sengetid.

Tro det eller ej, nogle undersøgelser har vist, at når solen skinner, skal du stikke hovedet ud af vinduet og tage en drink. Vi fandt en undersøgelse med titlen 'Vitaliserende effekter af udendørs aktiviteter' og i naturen. 'Det sagde, at deltagerne følte sig opdaterede bare ved at se på naturen, så åbn gardinerne så hurtigt som muligt om morgenen.

Hvis du har lidt sol på dit ansigt, er det fint, da sollys kan øge serotoninniveauet. Første ting, det er simpelt, fortæl dig selv, hvad der kan være svært for dig om dagen, og hvordan du skal håndtere dem. Det er en bogstavelig byrde for dig.

Nu kommer den gode del, for så skal du tænke på mindst én ting at se frem til den dag. Folk gør det generelt ikke, men du skal diktere dagen. Vær ren.

Med dette mener vi, at du ikke går i seng svedig eller beskidt, det kan påvirke din søvn. Mange asiatiske lande tager altid et brusebad før sengetid, men det er ikke det samme i andre lande, sørg for at du sover i en ren og behagelig seng, og når du vågner op, skal du sørge for at få den seng At lave seng er som at forberede sig på den kommende dag. Det viser, at du er klar til at møde dagen.

Prøv også at vågne op på samme tid hver dag, så du opretholder din døgnrytme. Hvis du aldrig har hørt om det, er det din søvn-vågne cyklus. National Sleep Foundation fortæller os, ”Jo mere du? Pas på din krop og læg mærke til opmærksomhed og døsighed, og jo mere tid du bruger på at udvikle god søvnhygiejne, jo bedre bliver din søvn og jo bedre vil du føle. ”Din krop elsker bare vedholdenhed, og den vil betale dig tilbage.

Før du går i seng, er det bedst ikke at spille spil eller gøre noget, der kan være stressende for dig. Prøv at gøre noget meget afslappende i timen før sengetid, såsom at læse en bog eller bare slappe af i sofaen. Du bør ikke se på skærme lige før sengetid, da lysene kan forstyrre produktionen af ​​melatonin i hjernen, og dette kemikalie hjælper dig med at sove.

Vi skulle ikke være nødt til at fortælle dig dette, men gå på toilettet, før du sover. Din blære kan fyldes op om natten, og følelsen kan vække dig, selvom du ikke går på toilettet. Du har ikke lyst til at du skal tisse, men du vil blive overrasket over, hvor ofte du kan udtrykke noget.

Vi anbefaler altid at ramme skålen inden du går i seng. Hæng ikke ud i soveværelset så ofte som muligt inden sengetid. Vi ved, at du måske vil gøre dette, men din hjerne skal forbinde dette sted med en ting, og det er at sove.

Hvis dit soveværelse er din lås, vil du ubevidst have mere energi det sted, og det vil være sværere at sove der. Med hensyn til at drikke alkohol, vil mange af jer vide, at det kan hjælpe dig med at falde i søvn, sagde alkohol kan afbryde REM-søvn og forårsage andre dårlige ting såsom mareridt. Da alkoholen kan slappe af musklerne i halsen, kan den også udløse snorken, hvilket ikke er godt for søvn.

Vi er sikre på, at nogle af jer kan vidne om nervøsiteten ved at sove ved siden af ​​en beruset person. Alkohol i systemet fylder næsten altid også blæren, så det kan være nødvendigt med en tur til badeværelset under en beruset søvn. Rygning er heller ikke god til søvn, da nikotin øger hjertefrekvensen og opmærksomheden. Hvis du ikke vil give op, råder vi dig til ikke at ryge i mindst en time før sengetid.

Farver kan også være vigtige i det mindste for en undersøgelse, vi fandt udført af Travel Lodge. Det viste sig, at visse farver forårsagede bedre søvn. Af denne grund kan hotelværelser ofte males eller dekoreres i de samme farver.

Undersøgelsen viste, at blå, gul og grøn var de bedste farver til søvn, mens de værste farver var lilla og brune. Hvorfor? Som en ekspert sagde, ”Den blå farve er blevet forbundet med en følelse af ro, som når den samles op af dine ganglionceller og videresendes til din hjerne, hjælper med at sænke blodtrykket og hjerterytmen, hvilket hjælper dig med at blive sammen Så fortsæt, mal soveværelse blå, drik ikke alkohol, røg, overspis ikke, og når du vågner op, skal du gøre det med vilje og gøre masser af motion, vaske dit ansigt og åbne disse vinduer. Og vores sidste, sandsynligvis bedste tip til en god nats søvn? Så du ikke behøver at ligge vågen om natten og bekymre dig om, at dine online-konti er sårbare, fordi du tåbeligt brugte dit første kæledyrs navn som en adgangskode! Og du narre ikke nogen ved at sætte et og et udråbstegn efter det.

mangel på grøntsager

Derfor elsker vi Dashlane, det eneste værktøj, du har brug for til at beskytte dine digitale oplysninger og logins fra hackere og malware. Funktionen med adgangskodebesparelse giver dig mulighed for hurtigt at logge ind og logge ud af en hvilken som helst konto, enhver enhed, advarsler om sikkerhedsbrud for at fortælle dig, hvornår dine konti er kompromitteret, og en brugervenlig VPN holder dig sikker, mens du surfer. Hvorfor tilbringe endnu en søvnløs nat med at miste din notesbog fuld af håndskrevne adgangskoder? Besøg www.dashlane. com / infographics til en gratis 30-dages prøveperiode, og brug kuponkoden 'infographics' og få 10% rabat på et premiumabonnement i dag! Er du en af ​​de mennesker, der kunne vågne udhvilet? disse teknikker eller har du din egen? Fortæl os i kommentarerne.

Tjek også vores anden artikel, jeg sov 3 timer om dagen i en uge, og det skete. Tak for at se, og som altid, glem ikke at kunne lide, dele og abonnere. Indtil næste gang.

Kan du sove, men stadig være vågen?

Denne underlige bevidsthedstilstand er karakteriseret ved korte udbrud afsøvndet skermensen person ervågen- titmensderes øjne er åbne, og de sidder enten lodret eller udfører endda en opgave. Under mikrosove går dele af hjernen offline i et par sekundermensresten af ​​hjernen forblivervågen.18. juni. Dec 2019

Mange dyr har brug for søvn. Selv tankeløse vandmænd kommer ind i søvnlignende tilstande, hvor de pulserer mindre og reagerer langsommere på mad og bevægelse. Men alle de trusler og krav, som dyr står over for, forsvinder ikke bare, når det er tid til at døs.

Fugle og pattedyr oplever et vist niveau af asymmetrisk søvn, hvor dele af deres hjerner sover og andre områder er mere aktive. Dette gælder endda mennesker. Hvordan virker det? Alle hvirveldyrs hjerner består af to halvkugler: højre og venstre.

Hjerneaktivitet er normalt ens i begge under søvn. Men under asymmetrisk søvn kan den ene side af hjernen være i dyb søvn, mens den anden sover lettere. Tag flaskehalse delfiner.

Deres vejrtrækning er bevidst kontrolleret, og de er nødt til at komme op for ånde hvert par minutter, ellers drukner de. Faktisk, når de har en nyfødt kalv, er de nødt til at svømme non-stop p i ugevis for at holde det sikkert, hvorfor delfiner sover ensidig med kun en halvkugle ad gangen. Så de kan svømme og trække vejret, mens de er ude.

Andre havpattedyr har også brug for asymmetrisk søvn - de glider ind i en-halvkugle, mens de flyder vandret, holder deres næsebor over overfladen, lukker deres opadvendte øje og holder deres nedadvendte øje åbent. Dette kan hjælpe dem med at være opmærksomme på dybtliggende trusler, der delvis er vågen. Gråænder sover i grupper, men nogle skal uundgåeligt være i periferien.

Disse ænder tilbringer mere tid i en-halvkugle-søvn med åbne øjne og deres respektive halvkugler mere aktiv Migration i luften. I non-stop transoceanflyvninger på op til 10 dage sover fregattfugle med enten den ene eller begge halvkugler på samme tid. Du gør dette på få sekunder, normalt mens du kører på luftstrømme.

Men fregatfuglene sover stadig mindre end 8% af, hvad de ville på land, hvilket tyder på en stor tolerance for søvnmangel. Det er i øjeblikket uklart, om asymmetriske sovepakker i begge halvkugler har de samme fordele som søvn, og hvordan dette varierer mellem halvkugler. I et eksperiment var pelsæler afhængige af asymmetrisk søvn, mens de konstant blev stimuleret.

Men under opsving viste de en stærk præference for søvn i begge halvkugler, hvilket tyder på, at det var mere afslappende for dem at opretholde høje niveauer af årvågenhed i mindst fem dage. Ved at ændre, hvilken halvkugle der er vågen, får du flere timers dyb søvn på hver halvkugle over en periode på 24 timer. Dette kan være grunden til, at enhøjkuglesøvn alene opfylder deres behov.

Så hvad med mand? 'Har du nogensinde vågnet oversvømmet et nyt sted efter din første nat? En del af din hjerne har måske kun sovet lidt den aften. I årtier har forskere erkendt, at deltagerne havde dårlig søvn den første nat i laboratoriet. ' Det er faktisk almindelig praksis at smide natens data væk.

I 2016 opdagede forskere, at denne 'første nat-effekt' er en meget subtil version af asymmetrisk søvn hos mennesker. Den første nat oplever deltagerne dybere søvn i deres højre halvkugle og lettere søvn i deres venstre. Når den blev udsat for sjældne lyde, viste denne lettere sovende venstre halvkugle større dysfunktion.

Deltagerne vågnede også og reagerede hurtigere på sjældne lyde den første nat, end de gjorde den første nat, der oplevede dyb søvn i begge halvkugler de følgende nætter. Dette antyder, at mennesker, som andre dyr, bruger asymmetrisk søvn for årvågenhed, især i ukendte omgivelser. Mens dit hotelværelse naturligvis ikke prøver at spise dig op, hvis du holder op med at bevæge dig, vil du ikke dø, din hjerne holder dig stadig opmærksom.

I tilfælde af.

Hvorfor betyder du stadig vågen?

Hvornårduervågen,duer bevidst og opmærksom på dine omgivelser. Hvornårduer det ikkevågen,dueri søvn. Hvisdulæser dette,duer faktiskvågen. De fleste mennesker er detvågeni løbet af dagen ogi søvnom natten, men hvisduarbejde natskift eller lide af søvnløshed,dumåske også værevågenom natten.

Tak til CuriosityStream for at støtte denne episode! Gå til CuriosityStream.com/Psych for at finde ud af mere. Når du drømmer, føles tingene normalt ikke så håndgribelige.

For eksempel kan du sætte din telefon, et trofæ eller en hvalp i Tag din håndelefantstørrelse, og det føles ikke så solidt som disse ting gør i den virkelige verden. Men når du derefter vågner op og griber din telefon for at slukke for alarmen, går alt tilbage til det normale. Der er intet, der tyder på, at din telefon ikke er ægte, eller at de hænder, du bruger til at røre ved den, ikke er dine.

Det er normalt.

Nogle gange, selv når vi er vågen, beslutter vores hjerne, at det er i vores bedste interesse for vores miljø eller endda vores kroppe for ikke at føle sig reel i et stykke tid. Og det er heller ikke ualmindeligt. Det er faktisk en meget almindelig oplevelse.

hvordan man fortæller om en cykel passer

Men hvis det forbliver længere, end det burde, fortjener det måske sin egen diagnose. Denne tilstand er kendt som depersonalisering derealization disorder og undertiden forkortes som DDD. Ifølge DSM-5, som psykologer bruger til at diagnosticere lidelser, er navnet på denne tilstand ret beskrivende.

DDD defineres ved vedvarende eller hyppige episoder af depersonalisering og / eller derealisering. Depersonalisering er følelsen af, at din krop, tanker, fornemmelser eller handlinger er eller ikke er din egen. Ikke engang reel - selvom du logisk nok ved, at de er.

Derealisering er en lignende følelse, men det handler om dine omgivelser og tingene i dem. Nogle mennesker siger, at det at opleve disse ting er som en glasvæg mellem dem og verden. For andre kan alt føles langt væk og drømmende, eller det kan føles som om deres hoved er fyldt med bomuldsuld.

Uanset hvordan du har det, er disse symptomer dog ikke ualmindelige. Erfaringer med depersonalisering eller derealisering betragtes som det tredje mest almindelige psykologiske symptom efter angst og dårligt humør, og de forekommer ligeligt hos mænd og kvinder. Men hvis disse oplevelser ikke forsvinder, kommer DDD i spil.

Og det er meget sjældnere: Det er: Det anslås, at det kun forekommer hos ca. 1-2% af mennesker. Desværre er de faktorer, der fører til dens udvikling og udløser symptomerne, stadig ret ukendte. Det er ofte forbundet med cannabisbrug, men der er også mange rent psykologiske årsager. Nogle undersøgelser har for eksempel antydet, at barndomstraumer kunne spille en rolle i udviklingen af ​​DDD senere i livet, især hvis dette traume involverer følelsesmæssigt misbrug.

Anekdotisk har mange mennesker også rapporteret, at deres symptomer er forbundet med perioder med ekstrem stress eller angst, idet de mener, at depersonalisering og derealisering er mekanismer, som hjernen bruger til at beskytte sindet mod potentielle trusler. Men selvom du ikke kan fortælle, hvad der præcist udløser disse episoder, kan du se nogle generelle mønstre. Forskning fra 2018 i tidsskriftet Consciousness and Cognition fandt, at dette var sikkert.

Triggertyper var mere tilbøjelige til at føre til depersonalisering eller derealisering. I undersøgelsen testede de 73 deltagere, der var modtagelige for nogen af ​​disse ting, og forsøgte at se, om deres symptomer ville vises som reaktion på forskellige typer trusler. For at gøre dette udførte de en 'underforstået kropstrussel-illusion'-opgave, som var en simuleret blodprøve, hvor forskerne ikke trak blod, men de brugte falske nåle og blod med specialeffekter for at få det til at ligne det, som de gjorde .

Det hele var ret realistisk, fordi det handlede om at se, hvordan deltagerne reagerede fysiologisk på trusler. Først overlod deltagerne denne procedure til dem alene. Så var de vidne til, at det blev gjort på en person ved siden af ​​dem.

Forskerne målte hendes temperatur hele tiden, og hvordan hendes hud ledte elektricitet, også kendt som hudledningsevne. Dette lyder måske underligt at teste noget, men det er dels fordi vi sveder, når vi er truet, og vand er en god leder. Da forskerne undersøgte dataene, fandt de, at de, der var tilbøjelige til depersonalisering, havde normal hudledningsevne, når en anden havde en blodprøve, men nedsat ledningsevne, når nogen ønskede at tage en test.

Det betyder sandsynligvis, at deres hjerner fik alt til at virke længere væk og mindre reelt - og deres dæmpede fysiologiske respons viste det på den anden side med dem, der er tilbøjelige til derealisering, deres trusselsrespons blev kun dæmpet, da de så en anden gøre det Udført blodprøve. Selvom truslen ikke var rettet mod hende, eksisterede den stadig, så den kunne få psykologiske følger. For at beskytte hende mod dette nedfald valgte hendes hjerne at få hendes omgivelser til at virke mindre reelle.

Disse resultater understøtter den såkaldte tærskelmodel for disse oplevelser. Det antyder, at når vi opdager en trussel, kan de regioner i vores hjerne, der er ansvarlige for følelsesmæssig behandling - kaldet de frontolimbiske regioner - muligvis undertrykke vores stressrespons på det. Som et resultat er stresset mere kedeligt og lettere at håndtere.

Sonalisering og derealisering, tærsklen for denne reaktion menes at være meget lavere. Så din hjerne tror måske, at ting som at tale med en kasserer er nok af en trussel til at forårsage disse følelsesløse og uvirkelige fornemmelser. Nogle gange kan disse symptomer behandles med psykoterapi.

I mange tilfælde er de sædvanlige behandlinger ikke rigtig effektive, så forskere har undersøgt andre teknikker. En lovende metode kaldes gentagen transkraniel magnetisk stimulering eller rTMS, og den bruger stærke magneter til at forstyrre elektrisk aktivitet i små områder af hjernen. RTMS i et område af hjernen kaldet det højre temporoparietale kryds ser ud til at lindre symptomer - i det mindste i en lille undersøgelse af 12 DDD- patienter.

Men forfatterne af undersøgelserne indrømmer, at undersøgelsen er ret svag, og at de stadig ikke kan udelukke placeboeffekter. Andre forfattere bruger rTMS til at målrette mod forskellige områder af hjernen. En anden lovende kandidat er et område involveret i hjernens udøvende kontrolsystem - al den rigtige ventrolaterale præfrontale cortex.

En 2016-undersøgelse viste, at brug af rTMS i dette område forbedrede symptomerne hos seks ud af syv patienter efter 20 sessioner, med få rapporterede bivirkninger. Forskere mener, at dæmpning af dets aktivitet hæver det tidligere nævnte trusselniveau og stopper, at symptomer så let udløses. Men igen, vi har ingen større undersøgelser til at bakke dette op, så psykologer skal fortsætte med at arbejde.

Nogle gange kan det være frustrerende, når forskere ikke fuldt ud forstår et fænomen, eller hvordan man behandler det - især med noget som DDD. Men sandheden er, at hvert lille eksperiment bringer os tættere på at forstå, hvad der foregår. Måske en dag vil vi forstå alle hjernens hemmeligheder.

Og hvis vi gør det, er det baseret på forskning som denne. Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvordan forskere tackler nogle af psykologiens største udfordringer, kan du måske lide CuriosityStream. Det er en abonnementstreamingtjeneste, der tilbyder over 2000 dokumentarfilm og non-fiction bøger, herunder meget om psykologi.

Der er en hel del kaldet Curious Minds: Brain Health, der taler om hjernens sundhed. Der er episoder om Alzheimers, depression og en håndfuld andre sygdomme, som psykologer og læger kæmper for at forstå - episoderne er også temmelig korte, hvilket betyder, at de er et godt overblik, hvis du bare vil få kernen i et emne, du får Ubegrænset adgang til CuriosityStream fra USD 2,99 pr. Måned.

Og som en tak til vores SciShow-seere, hvis du tilmelder dig på curiositystream.com/Psychand og bruger promokoden 'psych' under registreringsprocessen, det vil sige PSYCH, vil du modtage gratis i de første 30 dage. Hvis du lærer noget særligt sejt, så lad os det vide!

Hvorfor er min krop træt, men mit sind er vågen?

Hvis du ertræt menikke kan sove, det kan være et tegn på, at din døgnrytme er slået fra. Imidlertid væretræthele dagen ogvågenom natten kan også være forårsaget af dårlige lurevaner, angst, depression, koffeinforbrug, blåt lys fra enheder, søvnforstyrrelser og endda diæt.26. okt 2020

Hej alle sammen og velkommen til at reflektere, i dag skal vi lære at stoppe med at føle os trætte hver morgen. Lad os nu starte det kolde stænk. Dette enkle trick kan vaske din morgentræthed væk på få sekunder, du har bare brug for et stænk koldt vand, det tager normalt 20 eller 30 minutter at virkelig vågne op om morgenen, din krop og sind løber langsomt over og lader dig gå fortumlet og sløv tilbage, men dette trick fremskynder processen, så i stedet for at vente i 30 minutter får et stænk koldt vand dit system i gang med fuld hastighed. Som en elektrisk bølge signalerer det kolde vand i ansigtet en skarp ændring i temperatur, og denne temperaturændring signalerer din krop, at det er tid til at vågne op, efter et stænk koldt vand vil du opdage ny energi om morgenen, du vil føle dig mere aktiv og bevidst i løbet af din morgenrutine, og du kan opleve en produktivitetsforøgelse.

Dette kommer fra en 2016-undersøgelse i tidsskriftet koldt vand om produktivitet og livskvalitet om morgenen, hvor deltagerne sprøjtede koldt vand på deres ansigter eller tog kolde brusere, i begge tilfælde forbedrede koldt vand deres produktivitet, de var mindre syge eller forsinkede arbejde mindre. De rapporterede også øget bevidsthed og erkendelse under arbejdet. Så hvis du ikke længere vil blive træt, skal du tage et iskoldt brusebad hver morgen, sprøjte noget iskoldt vand på dit ansigt, fordi temperaturændringen kan gøre din morgen til et øjeblik med selektiv lur nr. 2, der tager en lur i løbet af dagen som mange mennesker siger, at lur reducerer mental udmattelse, og der er en række videnskabelige studier til fordel, men ikke hver lur fungerer lige så godt, en lur kan redde din dag og give dig den energi, du har brug for, for at gøre dit bedste for at give, hvad en lur kan gør forkert, du føler dig endnu mere træt, så hvordan ser den ideelle lur ud? Lur har forskellige virkninger afhængigt af hvor længe du sover, lur af forskellige længder kan vare rgize, revitalisere og regenerere på en unik måde.

Okay, lad os sige, at du føler dig døsig om eftermiddagen, du havde hele otte timer i går aftes, men en lang stressende dag har udtømt dig nu i denne situation, en 30 minutters lur giver dig det. Boost of energy, du leder efter en hurtig lur, genopliver din hjerne uden at forstyrre din søvnrytme, men hvad hvis du ikke sov meget i går aftes, du var sent på et projekt, du arbejdede, du sov i alt tre timer og selvfølgelig selv i løbet af dagen Føl dig udmattet Denne situation kræver en udvidet lur for at give din hjerne den hvile, den har brug for. Du skal lur i 90 minutter i løbet af disse 90 minutter, din hjerne gennemgår en fuld Rem-cyklus.

Kantcyklussen er afgørende for din hjerne til at gemme minder og slippe af med giftige kemikalier. Lur som dette kan være livreddende, men mange mennesker sover for længe om eftermiddagen, de er trætte dag efter dag, fordi deres lurvaner ødelægger deres søvn - for eksempel, hvis du planlægger to timers lur, bliver det sværere at falde i søvn om natten, og det fører til, at du føler dig træt om morgenen. Så hvis du tager en lur, skal du holde den kort, fordi jo længere du sover om dagen, jo mere sandsynligt er du at være træt i morgen. Nummer tre tæller antallet ned, du kan ikke vågne op om morgenen, du vil gå tilbage at sove inden for få minutter, når du bruger dette nyttige trick til at vågne til tiden hver morgen, er en af ​​de sværeste ting, du skal gøre, du er behagelig, du er varm din krop føles for træt til at stå, men når du går i seng igen, du bliver mere træt hele dagen lang.

Så når du tæller ned fra 10 haster og beslutsomhed, trækker det din opmærksomhed på opgaven foran dig i løbet af de 10 sekunder, du finder motivationen til at vågne op og starte din dag. I slutningen af ​​din nedtælling føler du dig klar til morgen nummer fire. Hydrering af søvn er ikke den eneste årsag til morgen Træthed Dehydrering er et andet almindeligt problem, der stjæler dig energi om morgenen, selvom din krop ikke bevæger sig om natten. du bruger stadig energi, dine kropssystemer er stadig vågen og aktive, det er derfor, du har brug for mad om morgenen, ikke kun for at give energi dagen frem, men for at genopfylde din krop fra natten før.

Vand fungerer på samme måde som de fleste mennesker vågner op dehydreret ved, at dehydrering får dig til at føle dig overskyet og træt, men et glas vand kan hurtigt fugte din krop og få dig til at føle dig mere opmærksom, opmærksom og på dine fødder hurtigere, så start din dag med et stort glas vand nummer 5 Livsstilsaktivering om morgenen Træthed kan være et produkt af din livsstil I dag lever flere mennesker end nogensinde et stillesiddende liv timer og timer ved computeren, du sidder meget mere, end du står, og denne mangel på motion lægger en belastning på din krop som en stillesiddende livsstil højt flere studier, dette fører til en generel mangel på energi, og din mangel på energi forværrer dine stillesiddende vaner på den anden side Små aktive vaner kan give dig et energiboost en 2014-undersøgelse i tidsskriftet 'Medical and Science og sport og motion 'fandt, hvor nyttige små aktiviteter Du behøver ikke løbe 10 miles på løbebåndet. Du behøver ikke løfte vægten i en time. Bare stå, stræk eller gå rundt. Disse små aktive vaner kan holde din krop energisk.

Reducer din hjerne og livsstil nummer seks. Reducer koffein Drik kaffe Morgenkaffe er den mest almindelige kur mod træthed i verden, men nogle gange virker en kop kaffe imod dig. Avid kaffedrikkere kan føle sig mere trætte om morgenen, hvorfor koffein påvirker deres søvnkvalitet, ifølge en undersøgelse fra 2012 fra Journal Innovations in Clinical Neuroscience Koffein er et tveægget sværd på den ene side, energidrikke stiger på kort sigt energi, men forbrugerne har haft lavere E-niveauer - Energiniveauer generelt over tid, hvilket har ført til betydelig søvnighed i dagtimerne, men rolig, du behøver ikke skære kaffe ud af dit liv helt.

Du kan stadig nyde din morgenkop joe, men for at lindre morgenens træthed skal du vælge en mindre kop ved at reducere den størrelsen på dine koffeinholdige drikkevarer kan neutralisere søvnighed i dag. Det sker muligvis ikke med det samme, men din krop vil takke dig for det i det lange løb.

Nummer 7 Rytmisk søvn Hvornår skal du sove hver nat, har du en ensartet tidsplan, når du vil føle? Hold en jævn søvnplan fuld af energi om morgenen. Din krop er programmeret til at sove og vågne op på samme tid hver dag. Det følger et søvnmønster kaldet den døgnrytme, der fortæller din krop og hjerne, hvornår du skal sove, og hvornår du skal vågne op. Hvis du ændrer din tidsplan, ødelægger du din krop, du blander denne døgnrytme og gør din træthed om morgenen værre, du føler dig mere udhvilet Nummer otte lodret gående en ændring af position er ofte alt hvad du behøver om morgenen jo længere du ligger i sengen, jo mere sandsynligt er du at blive træt, din krop forbinder den behagelige vandrette stilling med at sove, når du er i sengen 'igen At fortælle din hjerne At holde en ændring i sovende stilling sender en ny besked ved at stå din krop i en lodret position, du placerer og fortæller din hjerne, at det er tid til at stoppe med at sove og starte dagen, en simpel ændring i kropsholdning kan gøre hele forskellen, hvis du er stadig en Vil du gå et skridt videre, lave lidt aktivitet i gang, børste tænder, brusebad eller bare gå i køkkenet for at få et glas vand, selv den mindste aktivitet vil gøre dig mere opmærksom og bevidst ous.

Stress kan også føre til træthed om morgenen, hvis du er under høj stress hver dag. Din livsstil kan trætte dig. Din tidsplan kan være meget produktiv, men det påvirker din hjernes ydeevne.

Heldigvis er der flere måder at slappe af og slappe af for at reducere stress og øge dine daglige energiaktiviteter. Aktiviteter som meditation og journaling er sunde medier for negative tanker og stressende forventninger. Du kan også bruge mantraer og inspirerende medier til at holde styr på dine bekymringer og frygt, hvilken metode du vælger, øve dig på at håndtere dit stress, fordi høje niveauer af stress kan få dig til at føle dig træt hver morgen.

soulcykel vs peloton

Nummer 10 udendørs stimulering om morgenen et sted er mere anstrengende end noget andet dette sted er dit soveværelse, jo tættere du er på din seng, jo mere sandsynligt er det, at du vil føle dig søvnig og umotiveret, alt hvad du vil gøre er at lægge dig ned krop kræver flere minutters søvn, og disse trang gør det sværere for dig at begynde din daglige rutine, så kom dig ud af dit soveværelse og oplev en fuldstændig ændring af landskabet ved at forlade dit hjem eller din lejlighed. Dette er fra en undersøgelse fra år 2010 i magasin for miljøpsykologi rs udsætter din hjerne for nye stimuli Det stærke sollys Kvitrende fugle og træer Et par minutter i omverdenen får dig til at føle dig glad, energisk og klar i dit hoved Denne positive holdning baner vejen for en produktiv og givende dag . Hvis du føler dig træt om morgenen, kan du styre din dag i den rigtige retning at bruge lidt tid udendørs, selv et par minutter udenfor. Hej, tak for at tjekke Top Thinking og sørg for at abonnere, fordi mere utroligt indhold er på vej

At tvinge dig selv til at holde dig dårligt?

Kort sagt, ja.Tvinger dig selv til at holde dig vågenog afholde sig fra søvn vil i sidste ende dræbe dig.7. okt 2019

Er en alt bedre OK?

Det er aldrig en god idé at gøreen alt-nightermens du får lav søvn. Undgå koffein, hvis du kan. Mens koffein kan give dig midlertidig opmærksomhed, mens du studerer, kan det resultere i et dårligt nedbrud senere på dagen.27. nov. Okt 2018

Hvad er Sexomnia?

Sexomniaer en meget sjælden parasomnia (en søvnforstyrrelse relateret til unormale bevægelser), der overvejende rammer mænd. Sexsomniacs deltager i følgende seksuelle aktiviteter, mens de sover1: seksuel vokalisering.

Hvad hedder den dæmon, der sidder på dit bryst?

Night hag eller gamle hag er dennavngivet til en overnaturlig væsen, der ofte er forbundet med fænomenet søvnlammelse. Det er et fænomen, hvor en person føler en tilstedeværelse af et overnaturligt ondskabsfuldt væsen, der immobiliserer personen som omsidderpå deresbrysteller foden af ​​deres seng.

Sover du eller sover du?

3 svar.I søvner et adjektiv iSover du? menssovendeer et verbum iSover du? Brugi søvnhvisduønsker at understrege staten ogsovendehvisduønsker at understrege handlingen.

Betyder U stadig op?

Hvad gører du stadig opbetyde? Detmidler''er du vågen? '27. nov. 2016 nov.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Tredje testikel - praktisk løsning

Hvorfor føler jeg en tredje testikel? En tilstand, der kan føles som kræft i testiklerne, er en spermatocele. Dette er en sædfyldt cyste i epididymis, der føles som en mindre tredje bold. Disse er ret almindelige og er normalt ikke et problem, medmindre de bliver store.

Emanuel Buchmann - hvordan man beslutter

Hvor blev Emanuel Buchmann født? Emanuel Buchmann / fødested

Oslo forbyder biler - pragmatiske løsninger

Er biler tilladt i Oslo? Oslo, Norges hovedstad, har dramatisk transformeret byens centrum ved at fjerne parkeringspladser. Oslos centrum er næsten udelukkende bilfrit efter at have fjernet parkeringspladser og forbudt biler på visse gader. Med intet sted at parkere i byens centrum er der stort set ingen biler i Oslo centrum.

Rio OL-tid - en løsning på

Hvor blev OL afholdt i Rio? Rio de Janeiro, Brasilien

Gryf rys jones - hvordan man tackler

Er Griff Rhys Jones beslægtet med Sophie Rhys Jones? Sophie - ingen relation til komikeren Griff Rhys Jones - driver et magasin til Duke of Edinburghs Award Scheme to dage om ugen. Hun håndterer også public relations for det eksklusive cateringfirma, Searcy's og Baby Lifeline, en velgørenhedsorganisation dedikeret til at tilbyde specielle babyplejeenheder i hele Storbritannien.

Racercykel med affjedring - hvordan man opnår

Kan du sætte affjedring på en landevejscykel? Hjulophæng frakobler hjulene fra resten af ​​cyklen. Det betyder, at i stedet for at hele cyklen skal støde op og ned på uregelmæssigheder i vejen, kan hjulene bevæge sig uafhængigt. Bagstød og ophængsgafler er normen på mountainbikes, men deres design er begrænset anvendelig til landevejscykler.