Vigtigste > Cykling > Sådan udskiftes en cykelkæde - hvordan man håndterer

Sådan udskiftes en cykelkæde - hvordan man håndterer

Er det let at skifte en cykelkæde?

Det bedstecykelmulti-værktøjer kan omfatte enkædeværktøj, som normalt er okay, men bruger et ordentligt værkstedkædeværktøj gør tingene megetlettere. Hvis du bruger et hurtigt link, er det teoretisk muligt atfjerneditkædei hånden, men et par ledtænger gør det til en hel masselettere.11. nov 2020

cykling jeans kvinderDu skal udskifte din cykels kæde regelmæssigt, enten fordi den gamle er slidt, eller fordi den er beskadiget, måske endda ødelagt. - Laver du sjov? - Heldigvis er det en simpel proces. Alt hvad du behøver er en ny kæde og derefter et kædeværktøj.

For at fjerne den gamle kæde skal du først placere kædehjulene bagpå det mindste kædehjul og foran også den mindste kædehjul. Dette giver dig så meget spillerum som muligt i kæden for at gøre det lettere at fjerne den gamle kæde. For at skabe endnu mere leg i kæden frakobler jeg faktisk altid kæden helt fra kæderingen.

Men hvis du har en cykel, og den fungerer anderledes end det, kan du lige så let tage baghjulet ud. Der kan være to måder at fjerne kæden fra din cykel, og du skal nøje undersøge, hvad du har på lige nu for at se, hvad du skal gøre med den. Nå, hvad du leder efter er et link, der ligner denne.Dette kaldes nu Quick Link, og teknisk set kan du fjerne kæden helt uden brug af værktøj. Du glider bare de to plader lidt sammen og glider dem derefter fra hinanden. I virkeligheden er de normalt ret stive, og så har du i det mindste brug for en tang, men teknisk set kan du gøre det.

Hvis der ikke er et hurtigt link, skal du bruge dit kædeværktøj til at opdele kæden, men det er en virkelig enkel proces. Så bare indsæt et led af kæden i kædeværktøjet, og vikl derefter håndtaget på værktøjet i retning af kæden, som driver kædeværktøjet ind og skubber derefter kædestiften ud. Træk nu kæden forsigtigt af cyklen.

Nå, det er endnu ikke beregnet til Binquite. Vi har brug for det til et sidste job, for at kontrollere længden af ​​den nye kæde og til at matche den med den. Nu til arbejdsbænken.Kædeleddet varierer fra cykel til cykel på grund af mange forskellige faktorer, men hovedsagelig på grund af gearstørrelsen. Så du skal altid forkorte længden af ​​en ny kæde, så den passer ordentligt til din cykel. Så tag din gamle, stræk den ud, og læg den nye ved siden af ​​den.

Nu skal jeg markere længden af ​​den nye kæde ved siden af ​​den gamle og derefter bryde den med et kædeværktøj. Inden du skubber stiften igennem, skal du dog kontrollere, at de to ender af din kæde er forskellige. Med det mener jeg, at den ene ende er en smal ende, så er den anden ende en bredere ende, så de faktisk passer sammen.

Medmindre du selvfølgelig vil forbinde din kæde igen med et hurtigt link, i hvilket tilfælde begge ender af kæden skal være smalle her. Så det lyder kompliceret, men det er det ikke. Begge ender skal være forskellige, medmindre du bruger et hurtigt link.I dette tilfælde skal de være de samme. Hvis du af en eller anden grund ikke har din gamle kæde til at måle den nye, eller hvis du ændrer størrelsen på enten din kassette her eller dine kæderinge her. Og så skal du alligevel tilpasse kædelængden til forskellige tænder, så finder du den optimale længde med denne metode.

Så tag din nye kæde, vik kæden rundt om det største kædehjul bagpå og derefter rundt om den store ring foran, men omgå begge bagskiftere. Træk det stramt, og tilføj derefter to led, og det er din optimale kædelængde. Ser du det? Jeg trækker det stramt, og så skal jeg tilføje to links, så det er et link, og det er to links.

Så linket der er min optimale kædelængde. Så nu for at deltage i din kæde. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du sørge for at skifte gear til den mindste ring, så her bagpå og derefter her foran.

Og træk derefter din kæde på cyklen. Vær særlig forsigtig, når den kommer til bagskifteren, så kæden løkker rundt om kassetten og derefter under den og derefter over den første skralde. Og vær så særlig opmærksom på denne pin.

Så kæden skal gå over det og derefter rundt om knappen jockeyhjul, sådan som det. For at forbinde kæden igen nu. Shimano-kæder kræver en særlig forbindelsesstift som denne.

cykeltræner

Så det har en guide og derefter det aktuelle kædeled der. Så du skal blot skubbe den tynde ende ind i den lukkede kæde, derefter tage dit kædeværktøj og skubbe det aktuelle led ind i kæden, som udsætter styrestiften på den anden side. Og det kan være ret stift, men det er en god ting. '' Lad os gå.

Kør det, indtil det skylles, og så forlader vi det på den måde. Det er vigtigt at bemærke, at når du først har brugt en Shimano-forbindelsesstift, skal du aldrig bryde kæden på det led der. Find et af mange andre hundrede eller flere links at vælge imellem, men bryd det ikke der.

Og så klikker du den af ​​med et kædeværktøj eller en tang. ♪ ♪ Hvis du bruger et hurtigt link, skal du blot skubbe de to sammen og derefter låse dem ved at trykke på kæden. Det er virkelig så let.

Og det sidste punkt er, at du køber den korrekte kædebredde for det antal gear, du har. Så kæder sælges baseret på antallet af tandhjul, du har på din kassette. Jo flere gear du har, jo snævrere bliver din kæde, så dette er en rigtig smal 11-trins kæde til en 11-trins kassette.

De andre ting, ja, Shimano, SRAM og Campagnolo vil alle fortælle dig, at du kun skal bruge deres kæder på deres gear, da de ikke er kompatible. Men tredjepartskædeproducenter har tendens til at fremstille kæder, der er kompatible med alle tre. Så spil det sikkert.

Så alt i alt en ret ligetil proces, du bryder den gamle kæde med enten et hurtigt link eller et kædeværktøj. Mål derefter længden af ​​det nye mod det gamle eller brug vores specielle længdekontrolmetode, og fastgør den nye kæde igen med enten et hurtigled eller den specielle forbindelsesstift, og dobbelttjek, om den er korrekt trukket gennem skifteren Andre mekaniske processer, der er skræmmende vises muligvis, men i virkeligheden er det simpelt, er det at udskifte styretape og indeksere dine gear igen for at sikre, at de fungerer korrekt. Vi har artikler, der forklarer, hvordan man gør disse to ting, og du kan få dem lige deroppe.

Før du forlader denne artikel, skal du dog sørge for at abonnere på GCN, da vi sender en mekanisk artikel hver uge, og du er sikker på at få brug for det på et eller andet tidspunkt.

Hvor meget koster det at udskifte en cykelkæde?

Hvor meget koster dettilomkostninger til cykelkæde at udskifte? Indgangsniveaukæderkan starte omkring $ 15,00 med dyrere og højere ydeevnekæderfra $ 25,00 til $ 60,00 eller mere. Dyrerekæderøger skiftkvaliteten og er generelt mere holdbare, når de bærer.

Hvordan udskifter du en cykelkæde uden et kædeværktøj?

Tag et slagværktøjog placer den over en af ​​nitterne ikæde. Brug en hammer til at skubbe nitten ud og adskille denkædefor at fjerne det. Denne metode kan også bruges til at forkorte en nykædeHvis det er nødvendigt.30. august 2019

I morgen Trainiacs. Hvis din kæde lyder sådan (cykelkæde spinder), vil vi gøre dig meget hurtigere i dag. (Upbeate music) Så, Traniacs, meget hurtig artikel i dag, for jeg er lige kommet fra den tidlige morgen tomme blodprøve otte hætteglas med blod.

Det er med rette første gang, jeg er overvældet over at donere blod. Jeg skal bare sørge for, at min statistik er genopfyldt, inden vi går ind i hardcore racersæsonen. Og så er jeg nødt til at gå om to timer.

Hent Melissa, også kendt som Mell, og vi skal skyde hele eftermiddagen. Så vi er nødt til at gøre dette virkelig hurtigt. Du kan se, at det er en grim, grim pendlekæde.

Nu er denne baby så rusten, at hvis hver af jer har en kæde, der ser sådan ud på sin eksperimentelle cykel, skal man skamme sig over sig selv. Men denne cykel er som en udendørs hund. Det kommer sjældent ind, egentlig bare for at arbejde lidt på det, ting ruster meget på det.

Du har ikke en cykelkæde, der er så dårlig på din testcykel, men hvad hvis du har en? lidt knirk, lidt tørhed, skorpe, dette tilføjer meget modstand til din pedalering. Og du vil arbejde hårdere, end du skal være for at være hurtig. Så jeg vil fortælle dig, hvordan du udskifter det, meget simpelt.

Det er grundlæggende ting, rolig, ok, så hvad man skal se efter lige i starten er, at der vil være et link, der er som slutningen af ​​kapitlet lad os gå, perfekt timing på udkig efter noget lignende.

Du kan trække det af, og hvad du gør med det er, at du tager et par nåletænger, noget lignende, og du vil slippe af med det medlem. Dybest set slukker du det bare, lad os gå, det er løsnet. Nå, hvad sker der, og så har du et par små knopper, der stikker ud, og du skal skubbe dem gennem den anden side af kæden, og det adskiller dem.

Du vil gerne presse kæden sammen for at give efter for dig selv lidt. Du vil ikke have en rigtig tæt kæde. Gør den ting.

Slå ikke på din carbon cykel, og bam, kæden løsner sig. Og hvad nu hvis der ikke er et meget klart link som dette, eller hvis det er rustet af en eller anden grund? Hvad kan du gøre i det? Sagen er, at du er nødt til at placere din cykel, så du kan bygge bro over kæden over to solide ting og derefter slå et slag, sætte det på en af ​​disse nitter her, eller hvad disse ting hedder. Prøv at hamre et af disse links ud.

Vi prøver om et øjeblik. (Hammer bankende) Så vi har to sider af kæden. Nu skal du muligvis forkorte den nye kæde, og du kan bruge den samme proces.

cykel kamera

Gamle kæder slukket, vi benytter lejligheden til at affedte. Eww, kædehjul, det er oprørende. (Pensel) På bagsiden lidt.

Så er vi klar til en ny kæde. Hvad der lige sker med os at have det lige der. Unangle, lad os gå, drapere det gennem rammen.

Over det bageste kædehjul og forreste kædehjul. Giv plads nok til at forbinde nedenunder. Og hvad? Hvis du ser her, hvor lang tid det skal være, ser vi, hvor lang tid det skal være.

Så vi har meget plads dernede, som vi skal forkorte på samme måde, som vi netop gjorde med rytmen. Hvis du er smart, i modsætning til mig, har du en kædebryder. Lille, billigt værktøj, koster et sted jeg tror $ 20 til $ 30, og det gør dette meget mere præcist.

Sætter nitten på samme måde og opretholder kædens integritet. Så vi vil sandsynligvis slå det fra hinanden. Og så er vi bare nødt til at ordne det lidt.

Sørg for, at ledet i kæden, som du stikker fra hinanden, passer sammen der, slutningen. Så du kan sætte det sammen igen. Jeg kan kun forestille mig kommentarerne fra alle motorcyklisterne og mekanikerne, der bare mister deres sind: 'Få dig en Chainbreaker Terran.' Nogle gange er vi nødt til at rette en kæde, og vi har ikke en kædebryder i nærheden. (Hammer) Og voila, godt 8 inches taget af kæden, så nu har vi længden på kæden, nøjagtigt hvor vi vil have den skal Dybest set lidt for kort.

Men herovre vil vi bevæge hjulet fremad for at udgøre dette rum. Lad os gå, det giver os en masse spillerum. Lige hvor de næsten rører dig.

Og så har du et af disse led i kædeindpakningen for at bringe det sammen. Vi tog det ud i starten. Den ene side af lemmen ser sådan ud, skub den gennem den ene side, skub den gennem den anden, lås ting, del.

Og jeg tror, ​​at dette bare skal skubbes åbent. Der, så efter at have kæmpet med det et stykke tid, fordi det ikke var let at linke det til en side, tror jeg, vi gjorde det, jeg flyttede hjulet tilbage, så det var pænt og ikke stramt, men hyggeligt. Dybest set lige her, hvor det viger lidt, men det er ikke sjusket, bare sådan, så du kan flytte det med fingeren, lad os gå, ikke knirke, og så kan du også i bare 37 nemme trin på en time Sæt en ny frisk kæde på.

Hoo hoo det er så stille og glat. Jeg kan godt lide det, åh, jeg flyver til poolen på 1 mil cykeltur. Opret en Strava-sektion, lad os blive skøre, du kan helt sikkert gøre dette alene.

Mig anbefaler dog en kædebryder. Penge, der er brugt godt, især hvis du skal gøre dette i et stykke tid, du har mange kæder at udskifte, dette er sandsynligvis en af ​​de nemmeste små stykker cykelvedligeholdelse, du kan gøre, hvilket garanteret får dig hurtigere i gang Hvis hvis du ikke har abonneret, skal du klikke på knappen 'Abonner' nedenfor for al din daglige vedligeholdelse af triathlon, træning, visninger og alle slags artikler, og hvis du kan lide interviewpodcasts, så tjek podcasts til triatlonterreng, dette er den bedst bedømte triathlonpodcast i verden. Senere Trainiacs.

Hvor ofte skal en cykelkæde udskiftes?

For at undgå dette accelererede slid på din kassette og kæderinge er en generel tommelfingerregel aterstatteditcykelkædehver 2.000 miles.6. juli 2020

Kæder er en slidende del af cykelens drivtog. Når du hoper kilometer op, slides din cykels kæde. De indre dele af kæden, ruller og nitter begynder at blive slidte og ser ud til at strække sig.

Dette slid kan medføre, at kæden ikke passer godt sammen med kædehjulene og kæderinge, hvilket resulterer i dårlig forskydning, for tidlig slid på kædehjulet og endda spring over kædehjulet. m ben med parkværktøj. Der er flere metoder til måling af kædeslitage, fra blot at løfte kæden fra de forreste kæderinge til at måle afstanden mellem to nitter på en kæde, men den nemmeste og mest nøjagtige måde at bestemme den resterende levetid på din kæde er med et værktøj som CC-3.2 slidindikator eller CC-2 kædekontrol.

Vi sætter cyklen i et reparationsstativ, men alt dette kan også gøres på jorden. Den første måde at kontrollere kædeslitage på er ved blot at prøve at trække kæden af ​​den forreste kædehjul, skifte til det mindste tandhjul bagpå og op fronter den store klinge og løft kæden op; når det løftes af kædehjulet, så du kan se masser af dagslys mellem kæden og kæderinge, har du enten brug for din kæde, eller du er temmelig tæt på. Det er ikke nær så nøjagtigt som at bruge det rigtige værktøj, men det er et godt sted at starte, hvis du ikke har udskiftet din kæde på et stykke tid. En anden måde at kontrollere kædeslitage på er at måle det med en lineal; dette er en ny kæde, og hver nitte er en halv tomme fra hinanden.

Så hvis vi stiller den første nitte op fra nul, skal vi se vores 24. nitte ved 12-tommers mærket. Vi gør det samme på cyklen, og hvis vi går glip af vores 24. pin med mere end 1/16 tomme, bør vi overveje at udskifte kæden. Men du kan se, hvor vanskelig og upræcis denne metode kan være.

Indtast CC-3.2 og CC-2. Lad os først se på CC -3.2.

Noter hvilken side af værktøjet, der har stansen 0,5. Installer krogeenden på et led med indvendige flige for at sikre, at du måler på remskiven og ikke sidetappene.

Prøv De sætter den anden ende i kæden. Hvis det ikke går ind, er din kæde ikke 0,5% slidt endnu.

Denne kæde er helt ny, så det giver mening. Denne anden kæde går ind, hvilket fortæller os, at kæden er mindst 0,5% slidt; det er med andre ord 0,5% længere end da det var nyt.

Vi skifter til den anden side af værktøjet for at se, om der er 0,75% slid. Hvis det ikke er helt indsat, ved vi, at kæden er ufuldstændig endnu 0,75% slidt, og at den ældre kæde bæres langt forbi 0,75% mærket, og det er her gearene også kan bæres Lad os tale om, hvad hver aflæsning betyder.

hvor mange kalorier skal jeg forbrænde om ugen

Alt ved eller over 0,75 skal udskiftes med det samme. Hvis du bruger en kæde med en nominel hastighed på 10 eller færre, skal du udskifte den Din kæde, når den når 0,75% slid.

Hvis du bruger en 11- eller 12-trins kæde, skal du udskifte din kæde, så snart den har nået 0,5% slid. Og for cykler med to tandhjul eller enhastighed skal du udskifte din kæde, når den når 1 procent slid.

Lad os nu kontrollere med CC-2. Placer den bageste tapp mellem to ydre plader og den forreste tapp mellem de indvendige plader. Tryk let på håndtaget for at tage af.

Lad kæden slække og føl, hvor det kommer til et bestemt stop. Skub ikke værktøjet forbi stoppunktet. Displayet i vinduet viser procentdelen af ​​slid på din kæde.

Dette er den samme kæde, der har været slidt over 0,5% -mærket, men ikke har ramt 0,75% slid endnu, så denne annonce giver mening.

Og da denne cykel har et 11-speed gear sæt, erstatter vi det, fordi det anbefales med 0,5% slid. Så du ved, hvornår det er tid til at udskifte din kæde.

hvordan man strækker knæet

Husk, at hvis du bruger en kæde, der overstiger den påtænkte slidgrænse, slides dine kædehjul og kæderinge for tidligt. Opgaver med rutinemæssig vedligeholdelse kan virkelig spare dig for en masse besvær i det lange løb. Tak fordi du så denne artikel om kædetøj.

Hvis du har flere spørgsmål om udskiftning af din kæde, skal du tjekke disse andre artikler fra Park Tool.

Hvordan ved jeg, om min cykelkæde skal udskiftes?

Alt ved eller ud over 0,75 procent læsning betyder, at du skal ændre dinkædemed det samme.Hvisdu bruger enkædedesignet til ti eller færre gear,erstatteditkædenår det nærmer sig 0,75 procent mærket.Hvisdu bruger elleve eller tolv hastighederkæde,erstatteditkædenår den har nået 0,5 procent slid.17. februar 2017

Kan du ordne en rusten cykelkæde?

Den gode nyhed er, at enrusten kædeer en relativt letrette op.Du kanenten rengørrustafkæde, eller–hvisdet er virkelig dårligt -erstattedetkædeallesammen.4. juni 2020

Hvordan fjerner du et kædeled uden værktøj?

Placer hovedet på den flade skruetrækker mellem midten afkædeog den øverste plade påkædelige neden for hvor nitterne var i trin 1. Drej håndtaget på skruetrækkeren for at springe hætten afkæde, og adskil de to sektioner afkæde.

Er WD40 dårlig for cykelkæder?

Kan jeg brugeWD-40at smøre mincykelkæde? Nej. Du skal aldrig brugeWD40somkædesmøremiddel sidenWD-40er IKKE et sandt smøremiddel, da det primært bruges som opløsningsmiddel eller rustopløsningsmiddel.24. feb 2020

Hvor ofte skal jeg smøre min cykelkæde?

CykelTutor anbefaler rengøring og smøring af dincykelkørekædemindst en gang om måneden for at opretholde optimal ydelse og beskyttelse. Detkædeog drivlinje er typisk de beskidte dele af dincykel, og dette snavs er dårligt nyt forcykellevetid og ydeevne.21. februar 2019

Fjerner eddike rust på cykelkæden?

SugCykelDele

En mere doven måde atslip af meddetruster ved at bløde al denrusten cykeldele i dineddike/ coca cola opløsning. Denne metode vil kræve meget mere produkt end bare sprøjtning og skrubning. Efter blødgøring af dine dele i 10 minutter, skylles dinecykelgrundigt af med vand.
27. april 2021

Kan jeg bruge wd40 på cykelkæden?

SpraydetWD-40 cykelAffedtningsmiddel på overfladen af ​​dincykelkædeog giv det tilstrækkelig tid til at arbejde. Oven i det, denWD-40 cykelAffedtningsmiddelkanværeBrugttil rengøring og affedtning af andre bevægelige dele.

Skal du udskifte kæden på din cykel?

Kæden på din cykel slides over tid, og til sidst bliver du nødt til at udskifte den. Heldigvis er processen ret enkel - Simon viser dig hvordan. Første ting at gøre er at finde ud af, om din kæde er forbundet sammen med en nål eller med et hurtigt link. Hvis du har et hurtigt link, kan du teknisk set fjerne kæden med bare hænder.

Hvordan fjerner du spændinger fra cykelkæden?

Begge metoder fjerner spændinger fra kæden. Hvis du har en standardkæde uden hovedled: Sæt kæden i kædeværktøjet med stiften på kædeværktøjet på linje med en stift i kæden. Drej håndtaget på kædeværktøjet, indtil du skubber stiften så langt ud, at du kan bryde kæden.

Hvad er den bedste måde at opdele en cykelkæde på?

Hvis den har et hurtigt led (et todelt link, der kan presses sammen for at løsne det), kan du komprimere dette for at opdele kæden. Vi arbejder på en Shimano-kæde - som de fleste mærker skal du bruge et kædeværktøj til at skubbe en stift ud for at opdele kæden. Slå leddene mellem værktøjets tænder og giv det et twist, indtil stiften springer ud. 2.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Cykelopvarmning - svar på problemerne

Skal du varme dig op før en cykeltur? Cykling er ligesom enhver anden sport eller træning i den forstand, at det er lige så vigtigt at varme ordentligt op, før du kører på dit #EverydayAdventure. Opvarmning før cykling kan øge din udholdenhed og udholdenhed, hvilket giver bedre resultater, når det kommer til fitnessens side af aktiviteten.16 июл. 2019 г.

Cyklist gavekurv - almindelige spørgsmål

Hvad køber du en kvindelig cyklist? 21 julegaver til landevejscykling Kvinder Stofvandflaske. Vil du ikke rod på din cykel med overskydende bagage? Castelli Viva Donna pandebånd. Cinelli Mike Giant styretape. Svelte armopvarmere. Chapeau! Podiumbukser. dhb Blok Macro Roubaix langærmet trøje til kvinder. Strava Premium-medlemskab.

Greg Lemond Cykler - omfattende håndbog

Hvad skete der med LeMond-cykler? I 2010 annoncerede Trek, at det ville ophøre med at producere LeMond-cykellinjen, og LeMonds tilstedeværelse i cykelindustrien var begrænset til en separat linje af vindtrenere. Nu har LeMond genoplivet sit eponyme brand, og den hyperkinetiske ex-racer hælder tydeligvis sin energi i den nye satsning. 20 september. 2013 г.

Cykling efter udskiftning af knæ - brugbare løsninger

Er en motionscykel god efter udskiftning af knæet? Den stationære cykel. En stationær cykel er et af de mest nyttige og praktiske værktøjer, du kan bruge, hvad enten du kommer dig efter en knæoperation eller bare forsøger at komme / forblive i form. De er så accepterede som et træningspapir, at næsten alle terapiklinikker og fitnesscentre har dem.

Cykling med hamstringskade - den ultimative guide

Kan du cykle med hamstring skade? Meget ofte forværres høje hamstringskader af et cykelsæde, selvom en liggende cykel måske fungerer. Aktiviteter, der har brug for meget knæbøjning, vil forværre problemer med nedre hamstring, mens aktiviteter, der involverer hofteforlængelse (lår bevæger sig tilbage), forværrer toppen.

Cykling og vægtløftning - hvordan man håndterer

Kan jeg cykle og løfte vægte? Begynd med meget lette vægte til alle øvelser den første session eller to. Efter et par sessioner kan du øge vægten, så øvelserne føles lette til moderat tunge. I denne fase løfter cyklister typisk vægte en til tre dage om ugen.