Vigtigste > Cykling > Cykling og parkinsons sygdom - praktiske beslutninger

Cykling og parkinsons sygdom - praktiske beslutninger

Er cykling god for Parkinsons?

Rider på en indendørscykeltre dage om ugen ser ud til at falde markantParkinsonssymptomer, ifølge en ny undersøgelse offentliggjort i Lancet Neurology.12.09.2019Da jeg først blev diagnosticeret, sagde min læge: 'Sandsynligvis når du er 40, vil du sidde i en kørestol.' I dag er jeg 43 år gammel. Der er ingen kørestol i syne.

Jeg hedder Jimmy Choi, og jeg blev diagnosticeret med Parkinsons i en alder af 27. Jeg mødte Cheryl i gymnasiet. Så vi var kærester i gymnasiet.

Han var atleten, jeg var nørden i gymnasiet. JIMMY: Det var to bolde og en hjemkomst, og så blev vi gift næsten umiddelbart efter vi var uddannet fra college. Min far plejede at sige: 'Hvis du bliver gift og er klar til at få en familie, køber du livsforsikring, beskytter din familie.' Det gjorde jeg, og det var faktisk sygeplejersken, der kom ud og gjorde min eksamen bemærkede de ting ved mig, som jeg aldrig før havde tænkt på.Jeg ville ikke tro, det var Parkinsons. Jeg følte mig magtesløs, fordi jeg ikke vidste, hvad Parkinsons var. Jeg tog medicinen, og i de næste otte år ændrede min behandling sig ikke.

Jeg tog faktisk en hel del for ly. Jeg vejede omkring 240 til 250 pund og faldt temmelig dårligt, så jeg måtte gå med en pind. Alt blev hårdt, så frustrationen begyndte.

Min bund kom virkelig, da jeg bar min daværende 10 måneder gamle søn Mason ned ad trappen, og jeg mistede balancen, og vi faldt begge ned ad en hel trappe. CHERYL: Det var skræmmende. Var jeg det? En sikkerhedsrisiko for min familie.Godt job. Måde at skynde sig derude. Hvad? I efteråret tænkte jeg: 'Hvad kan jeg gøre for at forbedre min situation?' Der er ingen kur.

Jeg ønskede at se, hvad jeg kan gøre for at ændre det. Der var kliniske forsøg overalt, så jeg regnede med, hej, det er hvad jeg kan gøre. Meget af de undersøgelser, der er udført i løbet af de sidste par år, har været centreret omkring motion.

Jeg blev interesseret i at studere effekten af ​​motion på mennesker med Parkinsons sygdom omkring 2001, såsom at aktivere en muskel, når man laver en bevægelse. Mennesker med Parkinsons sygdom er svage. Kombinationen af ​​svaghed og unormale muskelaktiveringsmønstre fik mig til at foreslå en forskningsundersøgelse for at undersøge virkningerne af modstandsøvelse på tegn på Parkinsons sygdom.Og det viste vi. Træningsprotokollen, som Jimmy netop brugte, blev offentliggjort i New York Times sidste år. Muskelaktiveringsmønstre forbedret.

Og de var meget glade. JIMMY: Jo mere fysisk aktivitet jeg gjorde, jo bedre følte jeg mig. Jeg gør mere af det. ”Da jeg fortalte Karina, at jeg skulle blive en amerikansk Ninja Warrior for første gang, skreg hun højere end noget, jeg nogensinde har hørt.

Hun var bestemt mere begejstret end mig. For mig var der panik.

Ved du hvad jeg kom ind i? Så på en eller anden måde kom Northwestern Medicine til undsætning. Hvad betyder det for ham at acceptere denne udfordring? Og hvad betyder det for hans medicin og træning? JIMMY: I dag sammenlignet med otte år siden har jeg omkring halvdelen af ​​den medicin, jeg tog. Ikke kun stopper det progressionen, det giver mig virkelig et par år tilbage, som jeg måske har mistet.

Så hvis du har Parkinsons, går mange ting galt. Så du har brug for alle slags specialister til at hjælpe dig, og store medicinske centre har adgang til dem, har fremragende ekspertise og kan faktisk hjælpe med alle aspekter af sygdommen. JIMMY: Når jeg tænker på mit plejeteam i Northwestern, tænker jeg på mine venner, for i årenes løb er de virkelig blevet.

De accepterer min vanvid om at forsøge at komme til det næste niveau, og jeg synes, det var et godt forhold. Folk bliver ved med at spørge mig, 'Du ved, du løber et maraton på tre timer og 40 minutter' eller 'Du har været i stand til at konkurrere i American Ninja Warrior i tre år i træk. Kan du forestille dig, hvor meget stærkere du ville være, eller hvor meget hurtigere du ville være, hvis du ikke blev diagnosticeret med Parkinsons? Mit svar er meget simpelt, aldrig diagnosticeret med Parkinsons, jeg ville ikke gøre disse ting.

Hvad er den bedste øvelse for Parkinsons sygdom?

Kan træning bremse Parkinsons?

Cykling, løb, Tai chi, yoga, Pilates, dans, vægttræning, berøringsfri boksning, qi gong og mere - alt sammen har positive effekter på PD-symptomer. Der er ingen 'dyrke motionrecept ”altsåretfor hver person med PD.

Jeg spillede på mange softball-hold, og jeg jagtede og fiskede, og jeg opgav alt - han var altid en rigtig hurtig, aktiv person. OG EFTER MODTAGELSE AF PARKINSON VAR DET EN SLANGE, SOM NEDTAGES. - Sandsynligvis det største, at jeg bare var nødt til at trække mig - det er ligesom aldring inden din tid, du ved, og din mening vil gøre ting, som din krop ikke tillader. - det havde mange problemer med at fryse gang. - det ville være ligesom din , DINE FODER VIL VÆRE I BETON. OG DEN ER UDSTEDT, OG DU PRØVER DIG AT BRINGE DIT BEN, OG DU KAN IKKE GÅ DEN - HAN VAR NOGEN, DER FALDEDE HVER DAG.

DER ER TRULIG 3 MÅDER, AT ØVELSE VIRKELIG KAN HJÆLPE FOLK MED PARKINSONS SYGDOM. ÉN ER FOREBYGGELSE, ÉN ER KOMPENSATION, OG ÉN ER NEUROPLASTICITET FOR AT FÅ DIG GÅ. Jeg synes, at træning er vigtig for at forhindre ting, der sker, fordi vi er inaktive, såsom at gå. B.

HJERTSYKDOM ELLER RYGGSMEDDYKNING. NÅR vi tænker på kompensation, kan træning hjælpe dig med at kompensere PARKINSONS SYGDOM ved at finde andre måder at bevæge sig for at gøre det sikkert. OG DENNE, NÅR DET KOMMER TIL NEUROPLASTICITET, ER ØVELSE VIRKELIG VIGTIGT, FOR DEN VI TROR, AT DET ÆNDRER HJERNEN - MEDENS JEG FÅR I LÆGESKOLE, AT DIN HJERNE BLEVET, HVAD DU HAR FØDT, OG VAR DE GUIDEDE, DER LADER DIG

DET FØRSTE ER, JEG GØR DET FOR MIG KUN. MEN NU ER DET ERKENDT, AT HJERNEN KAN ÆNDRES OG ÆNDRES I LIVET, OG VI VIDER, AT HJERNEN FORANDRES MED TRÆNING TIL EKSEMPEL, SAMARBEJDE MED MUS, AT ØVELSE STILLER SPØRGSMÅL, AT VI IKKE KAN SVARE NØJTIGE NEURONS DU ÆNDRER? '- VI VIL VIDE, HVAD ER I BRAINEN, KUN DU ANTAGER DETTE KUN MED DYR. Disse mus blev behandlet med toksinet, der skaber PARKINSONS SYGDOM.

receptpligtige cykelsolbriller

HVAD VI GØR, ER AT ØVE DYRENE I EN PERIODE, OG BESTEM derefter, OM ØVELSEN ER EFFEKTIV ELLER EJ. HVAD VI HÅBER, ER, AT MED VORES MUSEMODEL, VIRKELIG VISER, AT LANG TRÆNING KAN VIRKELIG VISE FRAMGANGEN AF SYGDOMEN KLINISK OVERSÆTTELSE. - KLINISKE FORSKERE LIGE MIG KAN HAV LIGE TYPER AF TRÆNING MED MENNESKER, OG DET ER NU AT HJERNEN. - I MORGEN. - Hej. - Jeg er her for at se RON. - OK - KL. 14:00 - MR.

BOYD HAR EN DEL AF ET UDDANNELSESTUDIE, DER ER FORSKELLIGE FORMER FOR TRÆNING OG SE PÅ, HVORDAN DET PÅVERKER BEGGE DIN PARKINSONS SYGDOM, MEN OGSÅ DIN MOBILITET, OG DET ER DIN VANDRING OG DIN BALANCE POP, OG DU DON. - LAD VIL PRØVE DET - FØRSTE MANDAG, NÅR JEG STARTER, TAGTE jeg, ”DET SKAL VÆRE HÅRDT”, FOR jeg kan ikke stå på en kugle, og jeg er nødt til at sætte et ben op og det andet langsomt. MEN JEG KAN - BEHOLD DIN VÆGT PÅ DIN FORFOD, FORSIKRING OM, AT DET ER.

PÆN! - VI HAR SPECIALISEREDE SLIDESENSORER

Jeg sætter en på din venstre håndled, vi kan også se, hvilke armbevægelser du laver, mens du går. AT VI MENER Hans BEN OG ARME OG KROPP PÅ. Og vi bruger disse til at måle, hvordan kroppen bevæger sig.

FOR EKSEMPEL, HVIS HAN STÅR SOM STILLEDE, SOM MULIG, VIL VI BRUGE EN AF SENSORERNE PÅ HANS BÆLTE TIL MÅLING AF HANS STILLING. KAN DU Lukke dine øjne? Vi kan måle kroppens beløb inden træning og derefter efter træningsprogrammet. DANNår vi går, siger vi: 'Hvor store var hans skridt?' Og hvor meget svinger han med sine arme? ROTERER hans mand, mens han går? OG VI FORVENTER AT FORBEDRE DIT BALANCE, AT VI VIL SE FORBEDRINGER I DISSE FORANSTALTNINGER.

DET BLÅ OMRÅDE HER ER DIN STIG VIDERE OG BAG bagud og DIT VENSTRE OG HØJRE BANE, HVIS DU VAR ​​DIN ØJNE, OG FORDI DE VAR PÅ DEN SOLIDE OVERFLADE. EFTER DETTE PROGRAM PÅ 4 UGER MED INTENSIVT ARBEJDE MED FYSISK TERAPE, HAR HAN IKKE LIGE DET Siden, og han føler mig meget mere lys på dine fødder. Han kan dreje rundt og tilbage uden at miste sin balance.

AT HAN VIRKELIG FØLER, AT UDDANNELSESPROGRAMMET HAR HAR MEGET VEL. - I EN MÅNED VAR JEG ALT KUN STRETCHING OG TAI CHI OG BOXING OG DET ER EN FORSKEL. - JEG ELSKER JIM MED DE FYSISKE TERAPIER OG SE ALLE ØVELSER.

JEG VAR FANTASTISK, HVOR GODT HAN GØR DET. - JEG FØLER JEG ER BENDER. JEG HAR IKKE GEARET PÅ PARKINSONS TID. - ØVELSESTUDIER ER OFTE VIRKELIG EFFEKTIVE, ET HABIT OG IKKE AT UDFYLDE DET KAN SIGE Jeg bliver set til en fysisk terapeut i nogle få uger, og så er jeg færdig.

DET ER EN LIFETIME ÆNDRING, HVOR DIN TRÆNING BLEV DEL I ROUTINEO FÆRDIGHEDEN I HVERDAGSLIVET - MR. BOYD ER FORPLIGTET TIL AT TRÆNE, AT HANS PARKINSONS SYGDOM GJORDE MIDLERE EN BEGRÆNSNING I HANS LIVSSTIL, OG JEG FANTASTER HANS FÆRDIGHED TIL ØVELSE, OG jeg tror det virkelig hjælper ham. Jeg tror, ​​han er meget motiveret.

Han arbejder virkelig hårdt. Og han har en familie, der opmuntrer ham og hjælper ham og træner med ham - han har også en meget understøttende kone-partner - Jeg antager, det er op til mig at heje på ham, fordi han var min cheerleader, og han var i mig. Uden dig kunne jeg ikke gøre det.

VI HAR VÆRET SAMMEN SIDEN VI 16. Så hun ved alt om mig, og jeg ved alt om dig. - De 4 ting, der er vigtige i et træningsprogram styrker, kardiovaskulær kondition, stram manøvreringsevne. Jeg laver en tai chi, så vi enten gå eller jeg gå til gym.

MIT MÅL VAR 6 DAGE, DAN TALTE JEG TIL DR. NUTT, OG HAN SAGTE, 'DET ER GODT. Lad os gøre det 7 .'- Jeg tænder for patienter ved kun at træne, for jeg ved, hvad det gør i kontrollerede kliniske indstillinger - jeg har den grundlæggende tro på, at du vil ændre hjernen endnu mere med at træne din medicin. - DERFOR ER MÆNGDET FOR AT FORBEDRE MED ØVELSE STØRRERE END NOGEN AF DE MÆRKEDE LÆGEMIDLER - DER ER INGEN BIVIRKNING.

DER ER KUN FORDELE - SÅ HVIS JEG KAN UNDGÅ DISSE SYMPTOMER VED AT TRÆNE, HVAD EN BEDRE HANDEL. DU KAN SIDDE RUNDT OG PARKINSON'S OG ER MØDET, ELLER KAN DU GIVE DE VÆRKTØJER, DU GIVER, OG ØVER OG TRYK VÆRDT DU VID, HVAD EN AFTALE. - DET KAN HOLDE DIG SUND, STÆRKERE OG BEVÆGELIGT OG HVER MINUTE VÆRDET AT INVESTERE I DIN INVESTERING. - ØVELSE BEDRE PARKINSONS SYGDOM SMÅ.

DET reducerer antallet af tegn og symptomer på sygdommen - det gør en stor forskel. Du føler dig forynget - det er snarere som hans gamle selv. Det er let at gå tilbage i tide - MYE, DER ER FJERNET FRA MIG, ER KOMMET TILBAGE.

DET ER IKKE LET AT INDLÆGE

OG JEG ER IKKE NU.

Kan du stoppe Parkinsons fremgang?

Dyrke motioner vigtigt for mennesker medParkinsonssygdom, fordi det hjælper med at opretholde balance, mobilitet og evnen til at udføre daglige rutiner. Forskere har fundet detParkinsonspatienter, derdyrke motionmindst 2 1/2 time om ugen oplever også enlangsommerefald i deres livskvalitet.

Hvordan kan du forbedre Parkinsons sygdom?

Bortset fra medicin er der mange måder, folk lever medParkinsons sygdomkanforbedrederes helbred og velbefindende, bevare fysisk funktion, lette symptomer ogforbedrelivskvalitet. Hoved blandt disse får regelmæssig motion, spiser en sund kost, bliver hydreret og får en tilstrækkelig mængde søvn.

Kan Parkinsons styres?

Parkinsons sygdom kanikke helbredes, men medicinkanhjælpe med at kontrollere dine symptomer, ofte dramatisk. I nogle mere avancerede tilfælde kan kirurgi rådes. Din læge kan også anbefale livsstilsændringer, især løbende aerob træning.8. december 2020

Hvad forværrer Parkinsons sygdom?

Parkinsonssymptomer og stress. Selvom tremor især har tendens til atforværresnår en person er ængstelig eller under stress, kan alle symptomer på PD, herunder langsommelighed, stivhed og balanceproblemer,forværres. Symptomer, især tremor, kan blive mindre lydhøre over for medicin.17. juni. Dec 2019

Hvilket tidspunkt på dagen er Parkinsons symptomer værre?

Morgenakinesi er en af ​​de mest almindelige og tidligste motoriske komplikationer hos PD-patienter, der påvirker næsten alle faser afsygdom.15. juni. 2016 nov.

Kan Parkinsons administreres uden medicin?

Medicinderudover er der mange måder, som folk lever medParkinsonssygdomkanforbedre deres helbred og velvære, bevare den fysiske funktion, lette symptomer og forbedre livskvaliteten. Hoved blandt disse får regelmæssig motion, spiser en sund kost, bliver hydreret og får en tilstrækkelig mængde søvn.

Hvad ikke at spise, hvis du har Parkinsons?

Gør det ikkespisefor mange sukkerholdige fødevarer og drikkevarer som dissekannegativ indvirkningditimmunsystem. Vælg naturligt sødetmadog reducereditsukkerindtag at styreParkinsonssymptomer. Gør det ikkespisefor meget protein. Forbrug af masser af oksekød, fisk eller ost kan påvirke effektiviteten af ​​visseParkinsonsmedicin.23.01.2018

Kan en person med Parkinsons sygdom cykle?

'Hjælper cykling virkelig folk med Parkinsons?' Selvom vi aldrig ville sige, at det hjælper alle med Parkinsons, eller at det er en øvelse, du skal gøre, hvis du vil leve godt med Parkinsons, har undersøgelser vist, at mange mennesker har oplevet betydelige fordele ved at skubbe pedaler regelmæssigt.

Hvorfor er indendørs cykeltimer gode for Parkinsons patienter?

Deltageren er i stand til at træde i et kontrolleret miljø, mens den observeres såvel som coaches korrekt. Støtten fra gruppeklassen forbedrer oplevelsen, så træningsadfærden bliver rutinemæssig og en del af hverdagen. Der er også andre fordele ved Parkinsons cykelprogram.

Hvem er den bedste cykeltræner til Parkinsons?

Mød Master Parkinson's Cycling Coach Kathy Helmuth, og lær, hvordan du kan træne for at blive en ACE-godkendt Parkinson's Cycling Coach ved at lytte til vores meddelelsespodcast nedenfor. Brug pil op / ned for at øge eller sænke lydstyrken.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

World Cycling League - varige løsninger

Er der en pro-cykelliga? Der er en fantastisk mulighed for at udnytte det sande underholdning og økonomiske potentiale ved mænds professionelle cykling og gøre det til en moderne sportsliga i det 21. århundrede. 2015.

Cykelsaltabletter - levedygtige løsninger

Er salt godt til cykling? Tilsætning af salt til sportsdrikke kan forbedre ydeevnen, antyder forskning. Forskere i Spanien har fundet ud af, at atleter, der supplerer deres elektrolytdrikke med ekstra salt, klarer sig bedre i udholdenhedsbegivenheder end dem, der er afhængige af drikkevarer alene til rehydrering. г.

Tips til cykeltræning - den ultimative guide

Hvor mange timer om ugen skal jeg cykle til træning? Pro-cyklister kører ofte 20-30 timer om ugen. Ryttere, der træner til ultramarathonbegivenheder, kan logge endnu mere. Fritidscyklister (kategori 3, 4, 5 og mestre) lægger normalt ca. 10 ugentimer, selvom nogle klarer sig på 5 eller 7 kvalitetstimer, hvis deres begivenheder er korte.

Cykel-verdensmesterskab - enkle svar på spørgsmål

Hvem er den nuværende verdensmester i cykling? Den nuværende mandlige mester er den italienske rytter Filippo Ganna, der vandt 2020-begivenheden.

Castelli cykeltrøje - almindelige svar

Er Castelli et godt cykelmærke? Hvis der er et tøjmærke i RCUK100, der ikke behøver nogen introduktion, er det sandsynligvis Castelli. De har lavet kvalitetscykelsæt i længere tid end næsten alle i spillet, og nogle af de stykker, de har bragt ud i løbet af de sidste par år, har banet vejen for helt nye kategorier af udstyr.

Box hill cycling - omfattende reference

Hvor svært er Box Hill at cykle? Det er en god bjergbestigning 2,5 km i gennemsnit 5%. Det klatrer kun 125 meter, men efter ni opstigninger er det meget testende. Box hill er også populær blandt en bred vifte af cyklister (jeg så en fyr køre sig op på en Brompton foldup). Den konstante gradient er ikke for alvorlig, og du kan tage det i dit eget tempo.