Vigtigste > Øvelser > Øvelser, der involverer forlængelse og afkortning af en muskel, når den bevæger sig, er - hvordan man løser det

Øvelser, der involverer forlængelse og afkortning af en muskel, når den bevæger sig, er - hvordan man løser det

Under hvilken øvelse forlænges en muskel, når den trækker sig sammen?

Excentriske sammentrækningerHver gang du tager et trin, arbejder 200 muskler samtidigt for at løfte, drive og træde din fod. Dette er blot en af ​​de mange tusinder af opgaver, som muskler udfører. Dette netværk med over 650 muskler omfatter kroppen og er grunden til, at vi kan blinke, smile, løbe, springe og stå oprejst.

Det er endda ansvarlig for hjertets stadige slag. For det første, hvad er musklerne nøjagtigt? Den består af tre hovedtyper af muskler: skeletmuskler, der fører til vores knogler via sener, hjertemuskulatur, som kun findes i hjertet, og glat muskulatur, der styrer blodkar og visse organer såsom tarmene og livmoderen. Alle tre typer består af muskelceller, også kendt som fibre, tæt bundtet sammen.

Disse bundter modtager signaler fra nervesystemet, der trækker fibrene sammen, hvilket igen skaber styrke og bevægelse. Dette skaber næsten alle de bevægelser, vi udfører. Nogle af de eneste dele af kroppen, hvis bevægelser ikke styres af musklerne, er sædceller, de hårlignende cilier i vores luftveje og visse hvide blodlegemer.Muskelsammentrækning kan opdeles i tre hovedtyper. De to første, der forkorter og forlænger muskelfibre, skaber modsatrettede kræfter. Dette forkorter biceps mens du forlænger eller slapper af triceps, trækker armen op og bøjer den ved albuen.

For eksempel kan vi hente en bog, eller hvis muskelforholdet er vendt, lægge det ned. Dette supplerende partnerskab findes i hele muskelsystemet. Den tredje type sammentrækning skaber en stabiliserende kraft.

I disse tilfælde ændres muskelfibrene ikke i længden, men holder musklerne stive. Så vi kan tage en kop kaffe eller læne os mod en væg, mens vi holder os oprejst. Skeletmuskler udgør det meste af muskulaturen og udgør ca. 30-40% af kropsvægten og genererer det meste af dens bevægelse.Nogle muskler er kendt for os, hvordan pecs og biceps; andre kan være færre, som buccinatoren, en muskel, der forbinder din kind med tænderne eller kroppens mindste skeletmuskulatur, et millimeter langt stykke væv kaldet stapedius, der reder dybt i øret. Uanset hvor de forekommer, er skeletmuskler forbundet med det somatiske nervesystem, hvilket giver os næsten fuldstændig kontrol over deres bevægelser. Denne muskelgruppe indeholder også to typer muskelfibre for yderligere at forfine vores bevægelser, langsom ryk og hurtig ryk.

Hurtige trækfibre reagerer straks, når de udløses, men bruger hurtigt deres energi op, og udmattelsesfibre er derimod udholdenhedsceller. De reagerer langsomt og bruger energi, så de kan arbejde længere. En sprinter vil opbygge flere hurtige trækmuskler i benene gennem kontinuerlig træning, hvilket gør det muligt for hende at arbejde op tempoet hurtigt, hvis kun kort, mens rygmusklerne indeholder mere langsomt trækmuskler for at opretholde din kropsholdning hele dagen I modsætning til skeletmuskler, hjerte og glatte muskler i kroppen styres af det autonome nervesystem uden for vores direkte kontrol.

Dette får dit hjerte til at slå omkring 3 milliarder gange i dit liv, hvilket giver kroppen blod og ilt. Autonom kontrol trækker sig også sammen og slapper af glatte muskler i en rytmisk cyklus af blodkar, så tarmene kan indsnævres og skubbe mad gennem fordøjelsessystemet og lade livmoderen trække sig sammen under fødslen. Når musklerne arbejder, forbruger de også energi og producerer et vigtigt biprodukt, ca. 85% af din varme, som hjertet og blodkarrene derefter fordeler sig jævnt over kroppen via blodet.Uden dette ville vi ikke være i stand til at opretholde den nødvendige temperatur for vores overlevelse. Musklerne er stort set usynlige for os, men deres blade former næsten alt, hvad vi gør, det være sig et øjebliks øje eller et løb mod målstregen.

Når musklen bliver kortere Hvilken slags sammentrækning er det?

Excentriske sammentrækninger forekommer typisk, når enmuskelmodsætter sig en stærkere kraft, der forårsagermuskeltilforlænges, når den trækker sig sammen. En isometriskmuskelsammentrækning eller statiskdyrke motion, er en, hvormuskelbrande, men der er ingen bevægelse på en ledd.

Professor Dave, lad os tale om handlingspotentiale. Vi har lige lært om strukturen af ​​muskler, såsom skeletmuskler, der giver dig mulighed for at bevæge din krop. Men hvordan fungerer det nøjagtigt? Luft, hvad sker der på det molekylære niveau, der skaber denne bevægelse? Det er ikke magisk, det er bare en utrolig mængde kemi, så lad os dykke tilbage i disse muskelfibre, og lad os se nærmere på dette.

Som vi husker, består hver skeletmuskulatur af fascikler, og hver fascikel består af muskelfibre, som er de individuelle multinucleated muskelceller. Derfra kan vi zoome længere ind på en af ​​disse myofibriller, som igen består af myofilamenter arrangeret i sarkomerer, og dette er den kontraktile enhed, den der får musklerne til at gøre, hvad de gør. Lad os se nærmere på disse strukturer, for det er her, hvor al handling sker.

Hvis vi ser på en sarcomere, kan vi nævne nogle regioner. Vi ser disse mørkere A-bånd og de lysere I-bånd, der er justeret og ansvarlige for det stribede udseende af skeletmusklerne. Inde i hvert A-bånd finder vi en lysere region kaldet H-zonen, og denne H-zone er delt i midten af ​​det, der kaldes en M-linje, der består af et protein kaldet myomesin.

I-båndene er også i midten divideret med en region kaldet Z-skive. Vi kan identificere en enkelt sarkomer som en sektion fra en Z-skive til den næste, og dette er den funktionelle enhed af skeletmuskulaturen. Hvis vi zoomer endnu mere ind, kan vi se myofilamenterne se, at disse regioner består af.

Som tidligere nævnt indeholder de tykke filamenter myosin, og disse strækker sig over A-båndet, der er forbundet ved M-linjen. De tynde filamenter indeholder actin, der strækker sig over I-båndet og ind i A-båndet. Der er også elastiske filamenter lavet af titanium, der strækker sig fra Z-skiven til den tykke glødetråd og derefter fungerer som kernen i den tykke glødetråd.

Myosin er en professionel tein med to udadvendte sfæriske hoveder og en lang hale, der bidrager til strukturen af ​​filamenterne bidrager. Hovederne er stedet for al aktivitet, da der er ATP-bindingssteder såvel som actinbindingssteder, d tynde filamenter interagerer ved at danne tværbroer. Det er vigtigt at bemærke fraværet af myosinhoveder i midten af ​​sarkomeren, ligesom der heller ikke er tynde filamenter.

Når jeg taler om disse, består de som sagt overvejende af actin, og to actinfilamenter vrides sammen for at danne rygraden i det tynde filament. Hver actin-underenhed har et aktivt sted, som myosin kan binde til, og når en muskelfiber er afslappet, blokerer spiraltråde af tropomyosin dem. Der er også troponin, et globulært kompleks af tre polypeptider, hvoraf den ene binder til actin, den ene til tropomyosin og den ene til calcium.

Derudover skal vi være opmærksomme på det sarkoplasmatiske retikulum, en serie tubuli, der omgiver hver myof ibril, som regulerer niveauerne af calcium, der er nødvendige for muskelsammentrækning, ved at opbevare og frigive dem. Denne struktur inkluderer T-tubuli, der sidder ved hvert A-Band-I-Band-krydset, omgiver hver sarcomere og hjælper signaler til at nå hver region i muskelcellen. Nu hvor vi har undersøgt hver strukturel komponent, lad os beskrive, hvordan det hele fungerer ved hjælp af den glidende filamentkontraktionsmodel.

Dette siger, at når nervesystemet stimulerer muskelfibre, interagerer myosinhovederne på de tykke filamenter med bindingsstederne på actin-underenhederne. Disse vedhæng dannes og brydes flere gange, når de tykke filamenter trækker de tynde filamenter mod midten af ​​sarkomeren, hvilket skaber Z- Træk skiverne i retning af M-linjen. I-båndene afkortes, og H-zonen forsvinder.

Den samlede effekt er, at A-båndene hos tilstødende sarkomerer bevæger sig tættere på hinanden, hvilket får hele muskelcellen til at forkorte. Dette er den mekanisme, hvormed musklerne trækker sig sammen for at starte denne aktivitet? Som jeg starter, starter dette med et signal fra nervesystemet. Vi vil undersøge dette system mere detaljeret lidt senere, men indtil videre kan vi kun undersøge grænsefladen mellem nervesystemet og en skeletmuskulatur. Dette kaldes den neuromuskulære forbindelse.

Hver muskelfiber har en, og disse sektioner, kaldet axonterminaler, berører næsten muskelfibren, kun adskilt af et tyndt rum kaldet synaptisk kløft, hvor muskelforbindelsen folder i den postsynaptiske membran skaber mange synaptiske vesikler, der er som små Vesikler er og indeholder acetylcholin, som er en neurotransmitter. Når en nerveimpuls når slutningen af ​​en axon, frigiver axonenden ved en mekanisme, vi vil diskutere senere, acetylcholin i den synaptiske kløft. Rynker indeholder acetylcholinreceptorer, hvilket får dem til at binde den nærliggende acetylcholin og forårsager en ændring i konformation.

Dette protein fungerer derefter som en ionkanal, som a tillader natriumioner at trænge ind og kaliumioner at undslippe, omend ikke i det samme antal. Natrium gennemsyrer membranen i en større mængde, og dette påvirker membranpotentialet eller potentialforskellen over membranen. For mere information om elektrisk potentiale, se fra min fysikvejledning om emnet, ellers skal vi bare forstå, at den måde, hvorpå positive og negative ladninger fordeles inden for en struktur, kan være en drivkraft i en bestemt procescelle var mere negativt ladet end udenfor, men når natriumioner kommer ind, forekommer depolarisering.

Dette får andre nærliggende natriumkanaler til at åbne, og flere natriumioner kommer ind efter den elektrokemiske gradient. Når en bestemt tærskelspænding er nået, oprettes et handlingspotentiale. Natrium kan nu diffundere hvor som helst langs membranen ind i cellen.

Mens dette sker, nedbryder et enzym i det synaptiske hul kaldet Acetylcholin Terase acetylcholin, og ionkanalen lukkes og forårsager yderligere muskelsammentrækning, indtil en anden nerveimpuls ankommer. Men handlingspotentialet vil fortsætte med at udbrede sig langs sarkolemmet og i T-rørene og åbner kanaler til frigivelse af calciumioner, som vi i. Vil diskutere et øjeblik.

Til sidst, efter at depolarisationsbølgen er fuldt udbredt, begynder repolarisering på grund af ændringer i ladningstæthed. Nu åbner kaliumkanaler, og kaliumioner, som er mere koncentreret i cellen, diffunderer ud af muskelfibre, som gendanner negativ ladning indeni, og sarkolemmet vender tilbage til det normale. På dette tidspunkt kan muskelfibrene stimuleres igen, når en anden impuls ankommer.

Så vi kan se, at ladningsfordeling og elektrisk potentiale er nøglebegreber her, men hvordan har dette at gøre med muskelsammentrækning? ”Nå, det genererede handlingspotentiale vil starte en excitation-sammentrækningskobling. Som sagt forårsager spredning af handlingen potentielt calciumniveauet i cytosolen at stige, og dette får filamenterne til at glide. Husk at når en muskelcelle er afslappet, blokerer tropomyosin myosinbindingsstederne på actin-underenhederne.

Men da flere og flere calciumioner er til stede, binder de sig til troponin, og så snart to ioner binder, ændrer det form, skubber tropomyosin væk fra myosinbindingsstederne og gør det tilgængeligt til cross-bridge-cykling, den førnævnte proces. I denne proces vil myosinhovederne dreje og bøje og trække actinfilamentet sammen ved hjælp af ATP. De to mulige positioner af hovederne gør det muligt for hovederne at blive trukket, frigivet, omplaceret, bundet, trukket, frigivet osv., Indtil sammentrækningen er afsluttet, calciumniveauet falder, troponin vender tilbage til sin oprindelige form tilbage, tropomyosin blokerer igen bindingssteder for actin og muskelfibre slapper af.

Der er meget mere at tale om muskelsammentrækning. Vi kunne tale om tidsrammerne forbundet med hvert trin i muskelsammentrækning. Vi kunne tale om graduerede muskelresponser eller forskellene i sammentrækning mellem glat muskulatur og skeletmuskulatur.

Men vi bliver nødt til at gemme det til en anden dag, da det er bedst først at forstå det grundlæggende. Lad os kort gennemgå det, vi netop har diskuteret. Muskelsammentrækning i en skeletmuskel begynder, når et signal ankommer til det neuromuskulære kryds.

Acetylcholin frigives, som binder til receptorer på sarcolemmaet. Natrium- og kaliumioner bevæger sig gennem ionkanalerne og forårsager en lokal ændring i membranspænding, også kendt som depolarisering. Dette udløser et handlingspotentiale, der bevæger sig over sarkolemmet i alle retninger, til sidst langs T-rørene.

Her frigøres calciumioner, som interagerer med myofilamenterne, så myosin og actin kan binde. og sammentrækningen begynder. Nu hvor vi forstår strukturen af ​​en muskel og den mekanisme, hvormed musklerne trækker sig sammen, lad os se fremad og se på hele muskelsystemet som helhed, så vi kan få et samlet billede af, hvordan vi bevæger os.

Hvilken type muskelhandling opstår, når musklen forlænger og styrer bevægelsen med modstand og / eller tyngdekraft?

I et koncentrisksammentrækning, den kraft, der genereres afmuskeler mindre endmusklermaksimum, ogmuskelbegynder atforkorte. Denne typesammentrækninger almindeligt kendt sommuskelsammentrækning. Det kræver mere energi sammenlignet med de to andre typer, men dettesammentrækninggenererer mindst kraft.

Vores muskler er i stand til at udføre en række opgaver, fra at drive os i luften til at lande sikkert eller bare holde os op mod tyngdekraften hele dagen. Hver af disse opgaver har et andet strømbehov. Så lad os starte med en oversigt over, hvordan muskler genererer styrke, de vigtigste komponenter, der er ansvarlige for at generere kraft i muskelresponsen, når myosinin binder acnemyosinfibrene sammen, myosinhovederne bruger lagret energi til at trække actinfibrene langs cyklussen, gentages så længe som der er behov for kraft, når først kraften ikke længere er nødvendig, opstår afkoblingen, og musklen vender tilbage til sin hvilelængde. Der er tidspunkter, hvor muskelen skal forlænges, mens den trækker sig sammen eller holder en statisk position, skal for at sikre stabilitet.

Derfor trækker musklerne sig sammen på forskellige måder baseret på disse behov. Undersøg de forskellige typer muskelsammentrækninger med en isometrisk muskelsammentrækning, vi har ingen ændring i længden af ​​den faktiske muskel, da musklen ikke ændrer sig i længden, er der ingen bevægelse ved leddet, så musklen opretholder en statisk længde vi har brug for en binding mellem myosin og actinfiber, så der ikke er noget slagtilfælde, der vil føre til muskelafkortning. isometriske muskelsammentrækninger er meget nyttige for at sikre stabilitet omkring et led eller for at beskytte et led, lad os se på et par eksempler i dette eksempel hvis væggen holder skulderen i at bevæge sig gennem et bredere bevægelsesområde, men musklen trækker sig sammen, da musklens længde ikke ændres, vil dette blive betragtet som en anisometrisk sammentrækning. Her har vi en hoftabduktion, isometrisk sammentrækning, det er vigtigt at forstå, at den isometriske sammentrækning kun starter, vi nn leddet ikke er i stand til at bevæge sig, når foden er i kontakt med de Wallisotoniske sammentrækninger, den samme kraft betyder, at de tillader bevægelse i et led, de kan enten være koncentriske, hvor muskelafkortingssensoren er excentrisk, hvor musklen forlænges, når den trækker sig sammen. Start med koncentrisk koncentrisk muskelaktivitet kræver forkortelse af musklen, som du kan se, har vi vores acne myosinbinding, hvilket resulterer i en samlet forkortelse af muskellængde. Disse sammentrækninger bruges hovedsageligt til at trække en del af kroppen mod tyngdekraftsbevægelse, eller en anden form for ekstern modstand med en koncentrisk sammentrækningsbevægelse forekommer i samme retning som muskelfunktionens hovedfunktion, i dette eksempel vores vigtigste sammentrækning muskler er knæ og hofte extensor muskler.

Når muskelen forkorter, bevæger både knæ og hofte sig i forlængelse for at bremse en del af kroppen eller for at kontrollere dens bevægelse mod en ekstern kraft. I dette tilfælde muliggør vores netværk en langsom kontrolleret forlængelse af musklen. Bevægelse forekommer i den modsatte retning af hovedfunktionen for den kontraherende muskel.

bmc roadmachine anmeldelse

I dette eksempel trækker vores hofte- og knæforlængere sig sammen, men bevægelsen er modsat, så vi ser hofte- og knæbøjning under denne bevægelse, da der forekommer bøjning. Ekstensormusklerne skal forlænges i dette eksempel, tyngdekraften driver knæet og hoften ind i bøjning, excentriske sammentrækninger er nødvendige for at sikre, at vi ikke kommer ud af kontrol. Den sidste type sammentrækning, vi vil diskutere, er isokineticiso, hvilket betyder den samme kinetiske betydning hurtighed, ægte isokinetisk Bevægelse er sjælden i daglige opgaver, men isokinetisk test og træning bruges ofte i rehabilitering for skader.

Isokinetisk træning kræver brug af en maskine, der kan kontrollere bevægelseshastigheden. Med en isokinetisk maskine forbliver hastigheden konstant uanset den kraft, der anvendes under et skub eller træk. Isokinetiske maskiner er i stand til at træne næsten enhver bevægelse, som den menneskelige krop kan og kan udføre, når den bruges med både excentriske og excentriske enheder. Koncentriske muskelsammentrækninger, dynamometeret sikrer, at bevægelsen er ved den forudindstillede hastighed. En af fordelene er, at musklerne kan trænes ved højere hastigheder, hvilket simulerer den nødvendige muskelfunktion under højere aktiviteter. En anden fordel for isokinetiske maskiner er, at bevægelsesområdet kan styres til træning, dette kan beskytte et led under rehabiliteringsprocessen Lad os nu gennemgå vores typer af sammentrækning vi har isometrisk, men musklen ændrer ikke sin længde. Dette er nyttigt til stabilisering omkring isotoniske led, herunder koncentrisk, hvor musklerne forkorter og excentriske, hvor muskelen forlænges, til sammentrækninger, der opstår på én gang.

Forhåbentlig har du nu bedre forståelse for de forskellige typer muskelsammentrækninger, og hvordan de gavner os under vores daglige aktiviteter

Hvad er forskellen mellem muskeludholdenhed og muskelstyrke quizlet?

Isotonisk: excentrisk

Excentriske sammentrækninger er også enformaf isotonisk sammentrækning ogforekommenårmuskel styrer bevægelsemodmodstand(inklusivetyngdekraft) vedforlængelseeller sænkerbevægelse(Video 1.2 og 1.5).

Du har sikkert hørt før nogen kalder en virkelig vanskelig, besværlig opgave 'det tunge løft.' Eller hvis en anden fortæller dig, at du selv skal arbejde hårdt, siger de: 'Du kan ikke have nogen anden, du gør dine push-ups for dig selv.' Så ja, når vi taler om hårdt arbejde, som vi bare ikke vil gøre, bruger vi metaforer, der involverer skeletmuskler.

Og ja, det er hendes ry. Det er det, du bruger til at udføre alle de nødvendige, men undertiden ubehagelige, brutale kræfter, som livet kræver af os. Men de gør meget mere end bare tunge løft.

Dine skeletmuskler, i alt 640, kommer i alle forskellige former og størrelser, fra den længste (sartorius i låret) til den største (gluteus maximus i din røv) til den mindste (stapedius i mellemøret - hvilket jeg gør det bedste jeg har fået) for nylig, men jeg kan bare ikke finde en definition. Disse organer er i stand til en hel række styrke og varighed samt overraskende og delikat subtilitet. De samme muskler kan du bruge til at plukke et øjenbryn eller fange en ildflue eller kramme en killing, i andre tilfælde knuse dåser, slå huller i væggene eller lave et par push-ups.

Hvilket forresten ikke er noget, og hun vil bevise det. - Jeg får nogen til at lave mine pushups for mig. Når du ser på, hvordan muskelsystemet bevæger sig, skal du huske to ting: For det første behøver du aldrig at skubbe.

De trækker altid. Hvordan kan det være, da Claire tydeligvis skubber sig op her? Husk, at de fleste skeletmuskler spænder over leddene og er forbundet med mindst to forskellige knogler. Derfor er de skelet.

Når en muskel trækker sig sammen, kaldes knoglen, der bevæger sig, musklens fastgørelsespunkt. Og muskelen bringer fastgørelsen tættere på knoglen, som ikke bevæger sig - eller i det mindste bevæger sig mindre - og dette er kendt som musklens oprindelse. Og denne bevægelse er altid et træk - hvorved indsætningsbenet trækkes mod oprindelsesbenet.

Og hvis du tænker over det, skal det være. Muskler kan ikke strække sig forbi deres hviletilstand for at skubbe en knogle væk fra den. Selvom Claire løfter sig fra gulvet i en øvelse, vi kalder pushups, trækker hendes muskler faktisk deres fastgørelsespunkter tilbage til deres oprindelse. Hun skubber op, hendes pectoralis major trækker sig sammen og trækker dens fastgørelsespunkt - i dette tilfælde toppen af ​​sin humerus - mod den immobile oprindelse, brystbenet.

Hver eneste bevægelse af dit skelet er baseret på det samme princip - uanset om du banker på ambolten eller løfter din pinkfinger for at nippe til en kop te. Dette er den første. Den anden vigtige ting at huske på ved skeletmuskel er, at uanset hvad en muskel gør, kan en anden muskel fortryde.

Du kan opdele skeletmuskler i fire funktionelle grupper afhængigt af den udførte bevægelse. For eksempel kaldes de muskler, der primært er ansvarlige for at producere en bestemt bevægelse, de vigtigste bevægere for denne bevægelse eller agonistmuskler. Så når Claire springer, bruger hun disse pecs i brystet og latissimus dorsos på ryggen til at trække armene tilbage ned til siderne.

Med andre ord er disse de vigtigste muskler, der driver adduktion. På samme tid er der antagonister, der arbejder i omvendt retning til den aktuelle bevægelse ved at forblive afslappet eller strække eller trække sig sammen lige nok til at forhindre, at disse hovedflyttere overbelastes. I dette tilfælde ville antagonisterne til Jumping Jack inkludere deltoiderne på skuldrene, som blandt andet hjælper hende med at bremse armene, så hun ikke klapper for hårdt på lårene.

Men når det er tid til at bevæge armene over hovedet fra siden, bliver disse deltoider nu hovedmotorer, mens pecs og lats bliver antagonister. Den tredje funktionelle muskelgruppe er dine synergister, og de hjælper normalt de primære bevægere ved enten at give dem lidt mere momentum eller ved at stabilisere leddene mod vridning. Armbevægelser, de fleste af rotatormanchetmusklerne - som teres minor eller infraspinatus - fungerer som synergister.

Dette er, hvordan skeletmusklerne er grupperet funktionelt. Men hvad med deres faktiske funktioner? Hvordan trækker de sig sammen som individuelle organer for at producere både hurtige og vedvarende bevægelser og regulere kraft? Hvordan kan Claires hænder forsigtigt stryge denne corgi i et øjeblik og derefter knuse en dåse i et andet? Jeg har to ord til dig: motorenheder. En motorenhed er en gruppe af muskelfibre, som alle modtager deres signaler fra den samme enkeltmotoriske neuron.

Da alle disse fibre kun lytter til en neuron, fungerer de sammen som en enhed. I en stor, kraftproducerende muskel som din rectus femoris i din firkant kan hver ud af tusind motorneuroner synapsere med og innervere tusind muskelfibre. Disse tusind fibre danner sammen en stor motorenhed.

Og store enheder findes typisk i muskler, der udfører store, ikke særlig subtile bevægelser, som at gå, squats og drop-spark. Men andre muskler - som dem der styrer dine øjne og fingre, der udøver finmotoriske færdigheder - kan kun have en håndfuld muskelfibre, der er forbundet til en enkelt motorneuron. Disse forhold er små motoriske enheder.

Og når en motorenhed, uanset hvor stor eller lille, reagerer på et enkelt handlingspotentiale, trækker disse fibre sig hurtigt sammen og frigiver det, vi kalder en trækning. Og hver lille træk har tre forskellige faser. For at forstå hvad der sker når, er vi nødt til at vende tilbage til den glidende filamentmodel.

Umiddelbart efter stimuleres en muskelfiber af en nerve - når calciumioner skynder sig ind i sarkomererne for at trække disse to proteinvagter væk fra tropomyosin og troponin fra actin - kaldes dette latensperioden. Stimuleringen er ankommet, men der genereres ingen kraft. Så er handlingen lige begyndt.

Derefter er der en kort sammentrækningsfase, hvor myosinhovederne binder og trækker og frigøres igen og igen, og muskelfibrene trækker sig sammen. Men snart glider fiberen tilbage i afslapningsfasen, når calcium pumpes tilbage i det sarkoplasmatiske retikulum, og actin og myosin stopper bindingscyklussen, og muskelen slapper af. Hvert trin består af mange små trin, og mens du ikke kunne se min bror danse, er faktum, at vores muskelbevægelser er ret glatte.

Dette skyldes, at en muskel kan producere en variation i glatte kræfter kaldet graderede muskelresponser. Og de er generelt påvirket af både frekvensen og styrken, hvormed de stimuleres. For eksempel forsøger Claire at løfte noget tungt som en malingdåse på din hjerne, hvor hendes hjerne får hendes muskler til at øge deres styrke ved at øge frekvensen, hvormed hendes motorneuroner affyrer - det er som at trykke på en knap igen og igen meget hurtigt.

Løfte op! Du kan gøre det! Føl forbrændingen .. eller hvad som helst! Og jo hurtigere disse nerveimpulser skyder, jo stærkere bliver hver efterfølgende ryk, da musklen ikke har nogen chance for at slappe af imellem.

Fordi husk, en træknings afslapningsfase er, når alt calcium pumpes tilbage i det sarkoplasmatiske retikulum. Hvis et andet handlingspotentiale vandrer ned, før dette kan ske, frigøres endnu mere calcium, hvilket får myosin til at frigive mere actin til at binde, og det betyder mere kraft i den fiber, på denne måde tilføjer trækningerne i slutningen, når de nærmer sig over tid . Og det er det, vi kalder denne tidsmæssige opsummering.

På et eller andet tidspunkt vil dog næsten alle actinbindingssteder blive eksponeret, så alle myosin-hovedscanninger vil gennemgå deres cykler af ATP og ADP, og muskelstyrken kan ikke øges, selv med hurtigere handlingspotentialer og mere calcium. Når alle disse små trækninger blandes sammen, indtil de føler sig som en gigantisk sammentrækning, kaldet stivkrampesøn på planeten, når den en grænse for maksimal spænding. Denne spænding betyder, at myosin- og calciumpumper forbrænder muskelcellernes ATP, og den begrænsede tilførsel af ATP gør det umuligt at opretholde en kraftig muskelaktivitet på ubestemt tid, hvilket forårsager muskeltræthed, og når dine muskler bare ikke kan klare det mere, er al spænding vil blive bemærket nul.

Og husk, alt dette træk forekommer i separate motorenheder. Da trækninger er drevet af handlingspotentialer, og handlingspotentialer kun har en intensitet, er frekvens den eneste måde at skabe en grad af kraft på. Men hvis vi zoomer ind på hele muskelen med måske tusind motorenheder, kan vi øge stimulusens styrke ved at sende handlingspotentialer til flere motorenheder.

At trykke på en knap igen og igen og derefter øge signalstyrken er som at gøre det knuste hele tastatur med din pande.

Da flere handlingspotentialer ikke ligefrem krydser alle motorneuroner på samme tid, rykker hver motorenhed på lidt forskellige tidspunkter, hvilket hjælper med at udjævne rykene.

Så sammentrækningerne bliver mere intense, da dine motorneuroner stimulerer flere og flere muskelfibre. Dette er en proces kaldet rekruttering eller opsummering af flere motorenheder. Og det er her de mere nuancerede evner hos nogle af dine muskler kommer ind.

Så lad os sige, at Claire holder Abby. Hun vil holde hende fast, så Abby ikke falder, men ikke for stram, ikke? For at øge sammentrækningskraften og styrke hendes greb kan hun rekruttere en anden motorenhed. At rekruttere en med 20 fibre holder dem solide, men måske kalder man en med 1000 fibre ja, lad os ikke tænke for meget på det.

Heldigvis for vores Corgi-ven eskalerer denne rekruttering ikke ved et uheld - den følger et såkaldt størrelsesprincip. Det starter, når de mindste motorenheder med de mindste fibre fra dine mest spændende neuroner aktiveres. Derefter rekrutteres nogle større motorenheder med større fibre, der øger sammentrækningsstyrken.

Endelig, hvis du vil give alt hvad du har - hvilket i Abbys tilfælde ikke gør - er dine største motorenheder med dine største muskelfibre involveret. Disse store kanoner er de sidste til at binde sig sammen, dels fordi de styres af dine største og mindst spændende motorneuroner. Men når de er inde, er de alle inde - de pakker halvtreds gange styrken af ​​disse mindre fibre.

Grundreglen er: jo flere motorenheder der rekrutteres, jo større er den genererede kraft. Nu hvor vi ved, hvordan muskelsammentrækninger fungerer, lad os se på vores to hovedsmag: isotonisk og isometrisk. Lad os sige, at jeg vil hente mit Crash Course-krus.

Jeg kan selv træne denne træning. Hvis den timelige og rekrutterende summering skaber nok muskelspænding i min arm til at overvinde vægten af ​​belastningen og løfte koppen, ændre længden af ​​de involverede muskler under sammentrækningen, så er det en isotonisk bevægelse. Jeg kunne sammentrække mine muskler så meget som jeg ville og udvikle en masse spændinger uden faktisk at ændre musklens længde - i hvilket tilfælde ville jeg opleve isometriske sammentrækninger.

Og muligvis en brok. Derfor spurgte jeg Claire, der gør alt det tunge løft til denne episode. I dag lærte du, hvordan skeletmuskler arbejder sammen for at skabe og vende bevægelse.

Vi talte også om størrelsens rolle i motorenheder, trefasecyklussen for muskeltrækninger, og hvordan styrken og frekvensen af ​​en impuls påvirker styrken og varigheden af ​​en sammentrækning. Endelig diskuterede vi summeringen af ​​trækninger mod stivkrampe og isotoniske versus isometriske bevægelser. Ingen corgier blev skadet ved oprettelsen af ​​denne artikel.

Mange tak til vores rektor Thomas Frank og alle vores Patreon-gæster, der bidrager til at muliggøre crashkurset med deres månedlige bidrag. Hvis du kan lide Crash Course og vil hjælpe os med at lave artikler som denne, skal du besøge patreon.com/crashcourse.

Crash Course filmes i Crash Course Studio af Doctor Cheryl C. Kinney. Denne episode er skrevet af Kathleen Yale, redigeret af Blake de Pastino, og vores rådgiver er Dr.

Brandon Jackson. Det blev instrueret af Nicholas Jenkins, redigeret af Nicole Sweeney, vores lyddesigner er Michael Aranda, vores demonstrationer blev udført af Claire Grosvenor, og grafikholdet er Thought Café.

Hvad er de 4 typer muskelsammentrækninger?

Isometrisk: Amuskelsammentrækninghvor længden afmuskelændres ikke. isotonisk: Amuskelsammentrækninghvor længden afmuskelændringer. excentrisk: En isotonisksammentrækninghvor ermuskelforlænges. koncentrisk: En isotonisksammentrækninghvor ermuskelforkorter.13. aug 2020

Ved hvilken procentdel af din 1 rep max skal du udføre for at øge effekten?

Hvisdu erMålet er styrke ogstrøm, for eksempel,duønsker at løfte inddet2 til 6reprækkevidde, som typisk er 95 til 85procentafdin 1RM. Til hypertrofi (8 til 12repspr. sæt),ditsweet spot er 80 til 67procentafdin 1RM.24. feb 2020

Hvilke muskelceller har den største evne til at regenerere?

Glatceller har den største kapacitet til at regenerereaf alle demuskelcelletyper. Den glattemuskelcellerselv beholderevneat dele og kan stige i antal på denne måde.

Hvad sker der, når en muskel stimuleres gentagne gange ved lav frekvens?

Hvad er funktionerne imuskuløssystem?Opstårnår en hviledemuskel stimuleres gentagne gange ved lave frekvensermuliggør afslapning mellem sammentrækninger. Dette får hver sammentrækning til at være stærkere end den foregående, indtil spændingsniveauerne er lige mellem sammentrækningerne.

Hvad er to forskelle mellem muskelstyrke og muskeludholdenhed?

Muskelstyrkeerdetbeløbaf kraftdu kan lægge ud ellerdetbeløbafvægt, du kan løfte.Muskulær udholdenheder hvor mange gange du kan flytte den vægt uden at blive udmattet (meget træt).

Hvad er forskellen mellem styrke muskulær udholdenhed og magt?

muskulær udholdenheder evnen til enmuskelellermuskelgruppe til at udøve kraft for at overvinde en modstand.Styrkeer den mængde arbejde, du kan udføre med dinmusklerpå én gang.Strømer, når du bruger dinmusklerat udføre bevægelser med høj intensitet i korte bursts.1. maj 2018

Hvorfor forkorter og forlænges muskler under træning?

Muskelhandlinger og fælles bevægelse. Under træning kan muskler udvikle spændinger, mens de afkortes, forlænges eller forbliver i samme længde. Muskelafkortning, kendt som koncentrisk sammentrækning, tvinger en ledvinkel til at falde. Muskelforlængelse, kendt som excentrisk sammentrækning, får en ledvinkel til at stige.

Hvornår får koncentrisk træning en muskel til at forkorte?

Koncentrisk træning opstår, når en muskel forkorter, når den trækker sig sammen - såsom biceps-muskelafkortning under en krølle. Excentrisk træning får musklen til at forlænge sig, selvom den trækker sig sammen - såsom bicepsmuskelen, når du sænker vægten ned til krøllens startposition.

cykelgaver til far

Hvad er den bedste træning for at forlænge dine muskler?

Træning som yoga og pilates forlænger også dine muskler. Under disse træningsprogrammer bevæger du din krop gennem en række stillinger eller positioner, der forlænger dine muskler, ledbånd, bindevæv og sener. Medmindre du bevæger musklerne gennem deres fulde bevægelsesområde, kan de blive forkortet og begrænse din mobilitet.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Michael matthews tour de france - en løsning på

Hvem forårsagede Tour de France-nedbruddet? Men for at turen skal blive en succes, skal du respektere rytternes sikkerhed! Nedbruddet forårsaget af tilskuerens tegn var bare den første af åbningsdagen. Den tyske cyklist Jasha Suetterlin var den første rytter, der forlod løbet efter styrtet, og en anden ulykke bragte flere andre ned, rapporterer Reuters.29. 2021.

Tour de france 2018 går ned - hvordan løser du det?

Er der nogen ryttere, der døde i Tour de France? Tour de France. 'Fald ned en kløft nær Bourg-d'Oisans', døde, mens han kom til Col du Galibier nedstigning. Han døde to dage senere på hospitalet uden at have genvundet bevidstheden.

Adam yates tour de france - hvordan beslutter du dig?

Hvordan har Adam Yates det i Tour de France? Adam Yates sluttede niende i sidste års Tour de France og nød en periode i den ikoniske gule trøje efter en stærk start på cykelens mest berømte løb.

Tour de France styrter ned - pragmatiske løsninger

Er der nogen, der er døde i Tour de France? 1 Col de Portet-d'Aspet i etape 15 i Tour de France 1995 den 18. juli. I en af ​​de mest skurrende hændelser i Tour-historien døde italieneren af ​​en massiv hovedskade. Han var 24. Trods bestræbelser på at genoplive ham, døde Casartelli på vej til et hospital.

Tour de france gule trøjer - praktiske beslutninger

Hvad betyder den gule trøje i Tour de France? maillot jaune

Cykel i Frankrig - almindelige spørgsmål

Er cykling populær i Frankrig? Cykling i Frankrig. Smuk natur, maleriske landsbyer, grønne skove, rolige floder og respektfuld chaufførstur i Frankrig er en vidunderlig måde at se landet på. Cykling i Frankrig har været en populær sport i mere end et århundrede.