Vigtigste > Øvelser > Hvor længe efter galdeblæreoperation kan jeg udøve - almindelige spørgsmål

Hvor længe efter galdeblæreoperation kan jeg udøve - almindelige spørgsmål

Hvor længe efter galdeblæreoperation kan jeg løfte vægte?

Patienter har lyst til at udføre aktiviteter inden for få dage efter at have fået operationen. Duskulle gerneikkeløfte opnoget tungere end 8 til 10 pund (en liter mælk) i 2 uger.Efterdenne periode digkanbegyndeat løftetungere genstande er opmærksomme på, at hvis din mave gør ondtskulle gerneikke væreat løfte.

Jeg er Amanda Olson og jeg er fysioterapeut og certificeret bækkenbundsspecialist, og vi skal tale om nogle øvelser, du skal gøre efter at have fået laparoskopisk kirurgi på din mave eller bækken. Konsulter altid din læge om din postoperative plan, og husk at ingen to laparoskopiske operationer er de samme. Så afhængigt af hvor operationen blev udført, og hvor mange nedskæringer der blev foretaget, kan din restitutionstid være lidt anderledes.

Kontakt derfor din læge og kirurg, inden du starter et træningsprogram. Generelt er det sikkert at begynde med en meget blid aktivering af bækkenbunden og mavemusklerne, og hvordan det ser ud inden for de første par dage efter operationen. Du vil kun parre din vejrtrækning med meget, meget blide aktiveringer af bækkenbunden og underlivet.

Ledetråden om aktivering af bækkenbunden er at forestille sig, at du trækker bækkenbunden sammen, som om din urinrør, hvorfra urinen kommer ud, er et teleskop, og du trækker den op og ind i din krop. Jeg skal gøre dette liggende på ryggen, for dette er den position, de fleste af os er i efter operationen, og du kan gøre dette i din seng ved at ligge fladt. Hvis det ikke er behageligt at være helt flad, kan du altid lægge en sovepose eller noget under dine knæ og ikke kun fokusere på aktiveringen, som vil være meget, meget blid, men også på afslapningsdelen.Så efter at musklerne er trukket sammen, vil du slappe af dem så meget som muligt. Plus, vi kommer med nogle sjove lyde, så sørg for at du har et dejligt roligt sted, så ingen tror, ​​at du er derinde og taler til dig selv. Okay, så læg dig på ryggen.

Jeg vil have mine knæ bøjet her bare for at beskytte min ryg, men du kan også lade disse være helt flade. Så du vil trække vejret ind, og så vil du trække vejret ud og lave en lyd som et fladt dæk - det vil være en 'Shh' lyd. Så når du inhalerer, går det gennem næsen og derefter ånder ud - 'Shhhhhhhh'.

Denne 'Shhhhhh' lyd får musklerne til at trække sig blidt sammen, og du vil ikke foretage yderligere aktivering, så 'Shh' lyden bringer kun mavemusklerne forsigtigt ned. Indånd derefter og gentag, og du kan gøre dette ti gange i træk. Så 'Shhhhhhh' i den rækkefølge.Efter 10 af disse vil den næste lyd være en 'hytte', og når du siger ordet 'hytte', vil den sidste 'T' -lyd tvinge en lidt skarpere udånding i din mave, så du trækker vejret ind gennem næsen og derefter 'hatten' 'Træk vejret i' hatten '. Så føl en følelse af at sige den hårde 'T' lyd. Du kan også sige det blidt, jeg siger det højt her, så du kan høre mig.

Den sidste øvelse, der skal udføres i disse meget tidlige stadier efter operationen, er kun en grundlæggende kegeløvelse. Så du trækker vejret ind, og når du trækker vejret ud, trækker vi bækkenbunden op og ind som et teleskop og holder det i cirka et til tre sekunder. Så vi trækker vejret ind trækker vejret.. og trækker os sammen.

Afhængigt af hvor operationen var, kan du have instrumenter i din mave og i vaginal eller rektal kanal muskler og i området. Hvis du kan gøre dem to gange om dagen, er det godt. De indser også vigtigheden af ​​at drikke rigeligt med vand og få masser af hvile, især i disse tidlige dage.For mere information, besøg IntimateRose.com og fortsæt med at kigge efter flere artikler efter laparoskopisk kirurgi til mobilisering af arvæv og mere progressive øvelser.

Hvor lang tid tager det at helbrede helt efter galdeblæreoperation?

Det vil normalttageomkring 2 uger for at vende tilbage til dine normale aktiviteter. Efter åbenkirurgi, bliver du normalt nødt til at blive på hospitalet i 3 til 5 dage, og din restitutionstid vil være længere. Det kantageomkring 6 til 8 uger for at vende tilbage til dine normale aktiviteter.

Lad os tale om sex baby, jeg har galdesten. Åh nej. Er det sandt? Det er sandt.

Galdesten er et konglomerat af enten kolesterol eller noget andet, der flyder rundt i galden i din galdeblære, og hvis du spiser noget, som din krop vil give galde til, kan stenen tilstoppe kanalen og kun forårsage smerte og i i værste fald kan det forårsage infektion, eller i værste fald kan det sprænge og dræbe dig, og du kan dø.

Da jeg ringede til min GI, sagde han 'SURGERY'. Jeg vil se ham i dag til denne endoskopi, hvor de slår mig ud med propofol og stikker et kamera op i halsen for at undersøge min mave og nogle andre indre organer, kun for at træffe en beslutning om et sår eller noget andet og sørge for. .. og så er det næste trin sandsynligvis kniven.

Det er mig under kniven.

Har du nogensinde haft en endoskopi? Jeg havde det en gang, jeg havde faktisk endoskopi og en koloskopi på samme tid. De går fra bund til top og top til bund og mødes i midten. Du vil ikke føle noget, men du vil vågne op og blive lidt fortvivlet, det er derfor, jeg kører dig, fordi du ikke har lov til at køre selv.

Stor. Præcis, okay. Det er det.

Farvel. Farvel! 1:35. Klokken er 1:35, og jeg har ikke spist hele dagen og kigger på disse to foran

Dufter så godt. Vi giver dig nogle på vej hjem. Se på det.

Jeg er lidt bange mine hænder ryster.

Skal du sætte propofol her? Jeg vil ikke falde i søvn som Michael Jackson og aldrig vågne op igen! HOLD OP! Jeg sidder her med mit dryp og er ved at gå ind i 10 minutter. Men jeg bliver Dr. Wall go! Fran Mauer er ankommet, og hun bragte mig en lille gave.

AHH, det er en pizzapose! Okay, jeg holder op med det. Farvel! Lad os tale om sex baby. Hvad?! Jeg drømte.

søvn cykling

Jeg havde en stor drøm. Aha. Jeg kan ikke huske, hvad det handlede om, men det var en drøm. 'Virkelig?' Jeg har ikke sår, jeg har ingen andre problemer end en galdesten.

Og nu har jeg det rigtig godt. Godt. Jeg har det godt, men jeg kan ikke løfte hovedet.

Okay, hold bare hovedet nede, det er derfor, du er i bedring. Stop nu med at tale, bare slappe af. Havde du en god drøm? Var det godt? Ja, det var fantastisk.

Jeg sætter dig helt op. OKAY. Ønsker du noget vand eller tranebærsaft eller ingefærøl? Jeg ville elske tranebærsaft.

Dette er livet, siger jeg dig. Lucie havde en helt normal mave og er den perfekte patient. Var jeg fantastisk? Hvad lignede skør? Så sød som du altid ser ud.

Tak! Jeg forlod lige den anden gastrointestinale, vi ønskede at få en anden mening. Og hans mening er tag den ud.

Jeg hader operationer. Og hvis jeg ikke finder ud af det nu, kunne jeg være i Rusland om to år og gennemgå en akut operation i et fremmed land. Hvad betyder det? Hej farvel.

Hvis du skal gøre det, skal du gøre, hvad du skal gøre. Det er tid til at planlægge en aftale med en kirurg.

Vi er her. Sidder på bordet. Venter på, at kirurgen rådgiver! Højre mor Skal du sige noget andet? Det er koldt herinde.

Hvorfor går du op og ned? Freaking du ud? Ikke endnu. Skal du freak out? Eventuelt. Jeg hader sur, jeg hader sur! Hvorfor hader du Surge? Det er godt.

Fordi jeg kan lide det, når alt er perfekt. Det er operation dag - er du okay, Al? Er du spændt? Er du? SLAG AF. Jeg er lidt ophidset, fordi jeg er lidt begejstret for, at det er gjort.

Lad os gå, vi kører ud af indkørslen. Hvordan føles det? GOD VIBES TANK. Okay, vi skal på hospitalet.

Her er vi. Hospitalet er lige nu. Hvordan ser jeg ud? Komfortabel.

Jeg besluttede at bære en flammende skjorte og Sweatpants fra University of Pennsylvania. Ingen billeder, tak. Én ting ved hospitaler masser af grønt.

Det er okay. Græder du? INGEN! Han græder! Ikke mig. Ja du er! Du får mig til at græde.

Hun forbereder sig på anæstesien. Jeg har et skud. Det gør ondt.

Dit hårnet er tændt, dråben kommer. Elsker dig! Farvel! Farvel dr. Stiv! Farvel, vi passer godt på hende! Okay.

Nu sker det! Hun gik lige ind. Hun gik ind. Vi får en snack.

Dørene lukkede. Bør gøres om cirka en time. Bliv afstemt, hej lille Lu Bug! Hej fyre! Jeg er så stor.

Ja. Jeg har det rigtig godt, fordi de giver mig medicin. Hej, gør ikke dette, gør ikke dette, ikke fordi du har ilt der.

Nu stikker den ud. Sæt det tilbage i højre side. Jeg ville ønske, jeg kunne sove på propofol hele dagen.

Hvor lang tid tager det at helbrede internt efter galdeblæreoperation?

De fleste mennesker kan vende tilbage til deres normale aktiviteter om 7 til 10 dage. Mennesker, der har laparoskopiskgaldeblæreoperationer ømme i cirka en uge. Men i løbet af 2 til 3 uger har de meget mindre ubehag end mennesker, der har åbentkirurgi. Ingen specielle diæter eller andre forholdsregler er nødvendigeefter operationen.

Hvor lang tid efter laparoskopisk galdeblæreoperation kan jeg træne?

Jeg anbefaler generelt ikke at løfte mere end 15 kg. i ca. 6 uger. Dukanøg din aktivitet til moderattræning efterde første to uger. Jeg råder ofte til at ladesmertevære din guide i dingenopretning.

Er det sværere at tabe sig efter fjernelse af galdeblæren?

Traditionelkirurgihar en tendens til at komme med en sværere og smertefuld bedring. For de fleste menneskervægttab efter galdeblæreoperationer et midlertidigt problem. Når kroppen har justeret sig normalt inden for få ugervægttabvil typisk sænke eller stoppe.

Hvorfor kan jeg ikke løfte mere end 10 kg efter operationen?

Det betyder selvfølgelig nejtunge løft. En måde læger hjælper dem medkirurgisksår heler hurtigt og undgår tilsat fysisk stress, der kan hæve blodtrykket og igen forårsage, at et snit bryder op og bløder, er at anbefale at styre fri for at samle noget, der vejermere end 10pund.

Er det normalt at sove meget efter galdeblæreoperation?

Du har brug for masser af hvileefter galdeblæreoperation. Du skal dog også begynde at træne forsigtigt, så snart din læge fortæller dig, at det er sikkert. En af grundene til, at det kan være svært atsøvn efteren sygdom såvel somkirurgier, at du er mest stillesiddende i sådanne tider.

Hvordan ved du, om du har en galdelækage efter galdeblæreoperation?

Galde lækage

Menogså selvomvæskekanlejlighedsvislækkeud i maven (maven)efterdetgaldeblærefjernes. Symptomer på engaldelækageinkluderer mavesmerter, kvalme, feber og hævet mave. Nogle gange denne væskekandrænes.

Kan jeg lægge på min side efter laparoskopi?

Lægerne anbefaler ikke at sove på mavenefteroperationen. Denne holdningkanondt i rygsøjlen ogkantryk også under hofteområdet. Prøv at kontrollere din sovende vane, hvis du er en mavesove. Det er bedst atsøvnpå dinsideeller tilbage.

Hvor længe forbliver din mave hævet efter laparoskopisk operation?

Dette skyldes den lille mængdeafgas, der pumpes ind imavefor at gøre det lettere at se. Disse bivirkninger afregner sig generelt indenitilfå dage, men oppustethed kan tage flere uger at løse hos nogle mennesker. Som med enhverkirurgi, der er normalt noglesmerter efter laparoskopisk kirurgi.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

2020 uci verdensmesterskaber på vej - praktisk løsning

Hvem vandt UCI Men's Road Race 2020? Franskmanden Julian Alaphilippe

Cyclocross verdensmester - hvordan løser vi det?

Hvem vandt cyclocross mesterskabet? Mathieu van der Poel kom sig efter et andet omgangsnedbrud, inden han satte en masterklasse på cykelridning for at opnå en fjerde elite mænds cyclo-cross verdensmestertitel. Den 26-årige afsluttede en ren fejring af verdens titler til Holland fra UCI Cyclo-cross verdensmesterskabet i den belgiske kystby Oostende.

Runner's verdens digitale abonnement - hvordan man løser det

Hvor meget koster et Runner's World-abonnement? Et år siden lanceringen har Runner's World + -medlemskab haft 18.000 tilmeldinger med 13.500 nuværende aktive medlemmer, hvoraf 60% har tilmeldt sig det årlige abonnement, der koster $ 50 eller $ 30 for eksisterende trykte abonnenter. 10.03.2020

Uci verdensmesterskabsvej - mulige løsninger

Hvor kan jeg se UCI Road World Championships? USA Cycling annoncerede den 4. september 2020 de atleter, der vil repræsentere USA i Elite mænds og kvinders tidsforsøg og landevejsløb ved UCI Road World Championships 2020, der finder sted i Imola, Italien den 24. - 27. september 2020. Du kan se alle væddeløb live på den olympiske kanal.

Verdens hurtigste kvinde 2016 - almindelige svar

Hvem er den hurtigste kvinde i verden 2020? Shelly-Ann Fraser-Pryce bliver den hurtigste kvindelige sprinter i live, løber bedste 100 m siden Florence Griffith Joyner. Kun en kvinde i historien har kørt en hurtigere kvindes 100 meter end Shelly-Ann Fraser-Pryce gjorde lørdag: Florence Griffith Joyner. 2021.

Runner's verdenshalvmaratonplan - varige løsninger

Er 2 timer og 30 minutter en god halvmaraton-tid? Sæt dine mål At afslutte et halvmaraton på mindre end to timer er et fælles mål for erfarne halvmaratonløbere. Højst konkurrencedygtige løbere sigter mod hårdere mål, som en halvmaraton på 1 time og 30 minutter (6:51 minutter pr. Kilometer tempo eller hurtigere).