Vigtigste > Fødevarer > Planteprotein vs animalsk protein - brugbare løsninger

Planteprotein vs animalsk protein - brugbare løsninger

Er animalsk protein bedre end planteprotein?

Bundlinie:Dyrfødevarer er af højeste kvalitetproteinkilder.Plantekilder mangler en eller flere aminosyrer, hvilket gør det vanskeligere at få alle de aminosyrer, som din krop har brug for.24. jul Feb 2020



Hej, jeg er Dr. Jason Barker fra Natural Athlete's Clinic, og i dag vil jeg lave en artikel om forskellene mellem plante- og animalsk proteiner - så hold fast, før dine øjne ruller i dit hoved igen, 'Åh nej, her er en anden artikel nogen fortæller mig, hvordan jeg skal spise det. 'Jeg vil bare give dig nogle biokemiske oplysninger om, hvordan disse forskellige proteiner absorberes i din krop, så du kan tage en beslutning om, hvad din diæt skal være, for når alt kommer til alt kommer det ned på biokemisk individualitet - ikke rigtig uanset hvilken diæt du har følg for når alt kommer til alt er der ingen perfekt diæt, der vil aldrig være en perfekt diæt. Hvis du følger ernæringsvidenskab, ved du, at en dag kommer en undersøgelse, der siger, at dette er den diæt, der vil redde dit liv. Dette er den diæt, der er vil dræbe dig, og en måned senere er der stadig et par flere undersøgelser, der siger det modsatte for at få dit hoved til at dreje.

Jeg synes virkelig, vi burde spise små mængder af en lang række fødevarer, og vigtigere end den diæt, du følger, hvilken slags mad følger du - spiser du ikke forarbejdede fødevarer? eller spiser du ikke meget sukker? stegt mad? alt det andet skrammel, fordi disse ting dræber dig hurtigere end nogen form for diæt, du følger, så længe det er en sund kost. Så hvad er proteiner? Proteiner er et af vores vigtigste makronæringsstoffer - vi har også brug for fedt, og vi har også brug for kulhydrater for at være sunde. Nå, kulhydrater har en tendens til at komme pakket alene.

Så hvis du ser på et stykke broccoli, der er et kulhydrat, er et æble et kulhydrat, hvede er et kulhydrat, hvis vi maler den hvede til mel, og de fødevarer, vi laver af det mel, er disse kulhydrater, og hvis du er for hvis man ser på en møtrik, er der noget protein og fedt i denne møtrik. Det samme gælder for et stykke bøf, der er protein og fedt pakket i det, så i naturen er den måde, hun tilbereder mad på, at protein og fedt har en tendens til at blive pakket sammen, og kulhydrater går af sig selv. Men af ​​hvad er proteiner lavet af? De består af aminosyrer.



Den bedste analogi, jeg kan give dig, er, at aminosyrer er som bogstaver, og proteiner er som ord. Så hvis jeg giver dig en masse aminosyrer eller bogstaver, kan du lave mange ord, så folk kun har brug for 20 aminosyrer for at være sunde, okay - der er mange, der er sandsynligvis hundredvis af forskellige aminosyrer i Moder Natur, og der er sandsynligvis tusinder af proteiner, men mennesker har kun brug for de 20 aminosyrer. Nu er 11 af disse aminosyrer ikke-essentielle - det vil sige, vi kan fremstille dem selv i vores krop.

Vi kan fremstille dem af andre aminosyrer, eller vi kan fremstille dem af andre forbindelser, mens ni af disse aminosyrer er essentielle, hvilket betyder, at vi har brug for at få dem fra vores kost. Nu, hvis du ser på et par forskellige fødevarer, der indeholder protein, vil du nogle gange se, at de er mærket som helprotein eller ufuldstændigt protein. Så animalske proteiner er for det meste komplette, fordi de indeholder alle disse 20 aminosyrer, som vi har brug for, mens vegetabilske proteiner ofte er ufuldstændige, fordi de ikke indeholder alle disse essentielle aminosyrer, hvis du for eksempel ikke spiser meget og masser af plantebaserede fødevarer får nok af disse essentielle aminosyrer, du vil ikke være i stand til at syntetisere nok af det protein, du ønsker.

Så husk, hvis jeg giver dig masser af byggematerialer til at bygge et hus, og jeg giver dig nok af alt undtagen træ, så vil du ikke være i stand til at bygge hele huset, vil du? Du vil kun være i stand til at fremstille halvdelen eller så meget af denne vigtige ingrediens, som jeg gav dig. Så det er den store forskel mellem vegetabilske og animalske proteiner. Når ernæringseksperter ser på dette, ser de på, hvordan biotilgængelige forskellige proteiner er - de har en række forskellige måder at måle dette på forskellige skalaer, men generelt vil du se disse biotilgængelighedsskalaer gå fra 100 til nul, og du finder ud af, at de fleste animalske proteiner er tæt på toppen med 100.



Valleprotein er meget højt, det er et ekstrakt af en osteproduktion, der kommer fra komælk eller anden mælk, æg, bøf, oksekød, de er alle meget høje, og når du begynder at komme ned til omkring 75 eller 50 og derefter vil finde ud af, at disse vegetabilske proteiner vises på biotilgængelighedsskalaen, hvilket fortæller os, at vegetabilske proteiner er 25 til 50 procent mindre biotilgængelige. Hvad betyder det nu? Bare fordi du lægger noget i din krop, betyder det ikke, at du vil forbruge og assimilere det. Så når vi tænker på protein, og hvordan vi assimilerer det, skal du tænke på, hvor godt det er, hvis det fordøjes, hvor godt det absorberes, og hvor godt det absorberes.

Okay, der går meget ind i denne videnskab, der finder ud af, hvor biotilgængelige disse forskellige proteiner er. Problemet nu er, at som jeg fortalte dig, absorberes animalske proteiner meget let af vores kroppe og bruges til at fremstille proteiner. Forresten er vores protein vores muskler, vores hud, vores hår, vores negle, så vi har brug for en masse protein for at gøre eller lave alle disse ting.

specialafvigelse gennemgang

Vegetabilske proteiner har et par forskellige begrænsninger, der forhindrer os i at absorbere det også. Betyder det, at vegetabilsk protein ikke er så godt som animalsk protein? Nej. Absolut ikke - de består af de samme aminosyrer, bare i forskellige kombinationer og i forskellige mængder.



Men tilbage til, hvorfor vi ikke kan absorbere planteproteiner af flere grunde: En af dem er et strukturelt problem. Vegetabilske proteiner, som de foldes op i deres struktur, beskytter faktisk en del af dette proteinmolekyle fra vores fordøjelsesenzymer, så vi ikke rigtig kan komme til det, så husk da jeg sagde, når du ser på et stykke bøf? Vi ser i det væsentlige på et stort stykke muskel, der for det meste er protein, så det er let for vores fordøjelsesenzymer at komme til og nedbryde det, mens hvis du ser på broccoli, er der lidt protein og broccoli, meget lille mængde, men ønsker du kigger på denne plantebaserede mad, der ikke er alt protein - du ser på fiber og mange andre næringsstoffer og lignende. Vores sure fordøjelsessystemer skal arbejde meget hårdere for at ekstrapolere og fordøje og nedbryde og indtage protein fra denne plante.

Så du har et strukturelt problem, som jeg nævnte tidligere, at der er andre næringsstoffer i planterne, der skal skubbes forbi på en eller anden måde, så der er ting som polysaccharider, der bare er langkædede sukkerarter, og der er selvfølgelig fiber, som er dine fordøjelsesenzymer skal arbejde for at få dette protein væk, og så er der andre anti-næringsstoffer, så der er ting som fytinsyre, hæmoglobin-ess, tanniner, der er alle slags kemikalier i planter, der faktisk hindrer arbejdet i vores fordøjelsesenzymer . Så der er et par måder, du kan komme omkring dette på, og det er ved at koge dit vegetabilske protein. Soheat hjælper med at hæmme de forbindelser, du kender, som nødder og frø, og visse bønner kan du suge for at slippe af med fytinsyrerne, så du kan spire, eller du kan spire korn, som også reducerer fytinsyren.

Der er en række måder, hvorpå vi kan tilberede vegetabilske proteiner for at gøre dette protein mere biotilgængeligt, og der er mange forskellige undersøgelser af forskellige proteiner, men generelt får du omkring 18 til 20 procent stigning i den proteintilgængelighed, hvis du gør dette Forbered grøntsager proteiner. Så det er den store forskel, animalsk protein fordøjes og absorberes meget lettere af din krop, mens vegetabilsk protein er sværere for dig. Og forresten, husk, fordi disse vegetabilske proteiner ofte er ufuldstændige, skal du spise en række forskellige planter for at få nok af disse forskellige aminosyrer, så du ender med masser af disse essentielle aminosyrer til at syntetisere din egen proteinproduktion .

Disse mennesker, jeg ser på klinikken, kommer ind og er vegetarer, og de siger, åh ja, jeg har korn til morgenmad, og du ved, jeg kan godt lide mac og ost til frokost, og jeg har ostepizza til middag eller noget. De får ikke et stort udvalg af proteiner i deres kost, de får ikke en lang række aminosyrer, og de er proteinmangel, og det fungerer sandsynligvis for en stillesiddende person, der sidder på arbejde hele dagen og derefter kommer hjem og sidder rundt igen, men hvis du er en aktiv eller sporty person, flyver det ikke. Du vil helt sikkert være proteinmangel, ligesom veganere har brug for en lang række planter i deres kost.

Planterne har også brug for altædende i din kost, fordi der er andre sundhedsmæssige årsager. Okay, jeg håber dette hjælper dig med at forstå forskellen i, hvordan man assimilerer vegetabilsk protein og animalsk protein. Del selvfølgelig artiklen, glem ikke at abonnere og giv os en lignende, hvis du kunne lide det!

Hvad er forskellen mellem planteprotein og animalsk protein?

Animalske proteinerer kompletteproteiner. Det betyder, at de indeholder alle de essentielle aminosyrer, du har brug for i din kost.Planteproteinerer ofte, men ikke altid, ufuldstændige kilder tilprotein, Der er fordele og bekymringer med begge typerprotein.

Kan du opbygge muskler med planteprotein?

StartBygge muskler med plante-BaseretProteinI dag

Somdu kanse, det er bestemt muligt atopbygge muskler med plante-baseretprotein. Så længedubruger høj kvalitetplante-baseretproteinkilder og være i overensstemmelse med din træning, er der ingen grund til detdu kangør ikke fremskridt og hold dig til din diæt.
22. dec 2020

Uanset om du er en fyr eller en pige, har du sandsynligvis fået at vide at du har brug for protein for at få mest muligt ud af en træning. Og du er bestemt ikke den eneste i gymnastiksalen, der bruger et proteintilskud. I 2017 blev der 9,4 milliarder dollars brugt på valleprotein over hele verden.

Så hjælper proteinpulver faktisk med at opbygge muskler eller vende dine penge til støv? Lad os tale om, hvordan din krop bruger protein til at opbygge muskler, og hvis proteinrystninger hjælper dig med at få mest muligt ud af vægttræning. Velkommen til DocUnlock, hvor vi kan hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger om dit helbred. Hvordan præcist bygger din krop muskler Når det kommer til at forstørre ethvert organ, har kroppen kun to muligheder: Du kan enten øge antallet af celler, kaldet hyperplasi.

Eller du kan gøre hver celle større, kaldet hypertrofi. Når det kommer til at opbygge nye muskler, kan din krop ikke opbygge nye muskelceller, så din krop er afhængig af muskelhypertrofi. Hvordan fungerer muskelhypertrofi? på en muskelcelle og under mikroskopet kan du se lange rør af fibre løber langs cellerne.

overkommelige mountainbikes

Disse kaldes myofibriller og er fulde af proteinfibre. Da en muskelcelle bygger mere af disse proteinfibre, bliver den større og stærkere. For at opnå muskelhypertrofi er der en simpel regel: muskelproteinsyntese (MPS) skal opveje nedbrydning af muskelprotein (MPB).

Og for at udløse muskelproteinsyntese har du brug for to ingredienser: Modstandstræning og protein fra din kost Hvis din krop ikke får nok protein fra din kost, kan den ikke effektivt stimulere muskelproteinsyntese. Og derfor rådet til at inkludere protein i din kost, især hvis du træner meget med vægttræning. De fleste mennesker, der bor i højindkomstlande, får nok protein fra deres kost til normal kropsfunktion.

Men vi ved, at proteinbehov er højere hos mennesker, der forsætligt forsøger at opnå muskelhypertrofi. Men hjælper det med at tilføje proteinpulver til din diæt? få bedre resultater fra modstandstræning? Nå, så mange undersøgelser er blevet udført om emnet! Hvis der kun var en metaanalyse, der opsummerer alle resultaterne, så vi kan få det bedst mulige svar. Ah HAH! Fundet! Udgivet i British Journal of 2017 i Sports Medicine, er dette den største undersøgelse endnu, om proteintilskud fører til gevinster i muskelmasse og styrke.

Den kombinerer resultaterne af 49 randomiserede kontrollerede forsøg. I disse undersøgelser blev næsten 2.000 mennesker udsat for styrketræning. Hos disse mennesker var det gennemsnitlige proteinindtag før tilskud omkring 1,4 gram protein pr. Kg pr. Dag, hvilket allerede er over den anbefalede daglige dosis på 0,8 gram pr. Kg pr. Dag.

Forsøgsgruppen modtog et ekstra proteintilskud i gennemsnit 36 ​​gram pr. Dag, hvor næsten halvdelen af ​​forsøgene anvendte valleprotein. Kontrolgruppen modtog oftest et kulhydrattilskud for at sikre, at de samlede kalorier var de samme som i den eksperimentelle gruppe. Det gennemsnitlige modstandsprogram var 13 uger med 3 træningsprogrammer om ugen.

rygsæk eller messenger taske

I gennemsnit bestod hver træningssession af 7 øvelser, 4 sæt pr. Øvelse og 9 gentagelser pr. Sæt. Og resultaterne? Proteintilskud forbedrer styrke, muskelstørrelse og magert kropsmasse. Så du spilder ikke dine penge, proteintilskud vil resultere i en vis fordel.

MEN VENT - der er en fangst. For det første er der et punkt, hvor tilsætning af mere protein ikke resulterer i flere fordele. Forskerne fandt ud af, at fordelene ved proteintilskud blev platineret efter et samlet dagligt indtag på 1,6 gram protein pr. Kg pr. Dag.

For en person, der vejer 70 kg, ville det give et samlet proteinindtag på 112 gram om dagen. Og det andet, mens proteintilskuddet havde en fordel, er det ikke så imponerende som du måske tror. Når det kom til forbedring af styrke, skal du tage deltagere, der ikke brugte proteintilskud, opnået i gennemsnit 30 pund på 1 rep maksimum gennem styrketræning alene.

De, der modtog et proteintilskud, havde en ekstra fordel på 2,49 kilo. Med andre ord bidrog proteintilskuddet kun med en yderligere fordel på 9%.

Hvad betyder det? ”Nå, forskerne fortæller historien bedst:“ Modstandstræning er en meget mere kraftfuld stimulus til at øge muskelstyrken end at tilføje diætprotein. ”Hvis du er en professionel atlet, hvor hver eneste sidste styrke tæller, så ja, optimer dit proteinindtag absolut. For seriøse atleter anbefaler denne undersøgelse at øge proteinindtag til en øvre grænse på 2,2 gram per pund pr. Dag for at få den maksimale fordel ved proteintilskud.

Men hvis du er en gennemsnitlig person som mig, så prøv bare at holde dig i form, så hjælper protein shakes dig lidt, men ikke så meget, som at gå i gymnastiksalen og faktisk få arbejdet gjort. Så næste gang du ser nogen i gymnastiksalen, drikker noget protein, er det virkelige spørgsmål, hej bror, træner du endda? I denne artikel kiggede jeg bare på virkningen af ​​et proteintilskud på styrketræning. Der er andre grunde til, at folk bruger protein shakes: at øge proteinindtaget uden at indtage meget flere kalorier, at undertrykke appetitten eller at hjælpe post-cardio opsving.

Hvis du er interesseret i et af disse emner, kan du sende os en linje nedenfor, og hvis du ønsker specifik rådgivning om din særlige situation og proteinindtagelse, vil jeg foreslå at konsultere en sportsnæringsekspert. En almindelig bekymring for at spise en diæt med et højt proteinindhold er, om det vil medføre bivirkninger. Kan f.eks. En diæt med højt proteinindhold føre til værre acne, hårtab eller endda nyreskade? I den næste episode vil jeg se på videnskaben bag disse spørgsmål, så sørg for at abonnere på dette og få artiklen deroppe lige når den bliver offentliggjort. Tak for at se og se dig næste gang.

Er plantebaseret protein godt?

Ud over at levere byggestenene til sunde muskler og væv,planteproteinkan også være gavnligt for vægttab.Plante-baserede proteinerhar en tendens til at være lavere i kalorier og fedt end dyrproteinermen højere i fiber og essentielle næringsstoffer.7. juni. 2018 nov.

'Plantebaseret protein: Er erte- og sojaproteinisolater skadelige?' Så er disse plantebaserede burgere sunde eller ej? Og svaret er versus hvad? Spise er lidt af et nulsumsspil; Hver mad har en mulighedsomkostning.

Jeg mener, hver gang vi lægger noget i munden, er det en forpasset mulighed for at sætte noget endnu sundere i munden. Så hvis du vil vide, om noget er sundt, skal du sammenligne det med, hvad du spiser i stedet. Så er for eksempel æg sunde? Sammenlignet med en morgenpølse? Ja! Men sammenlignet med havregryn? Ikke engang tæt på.

Men ser du, pølse er klassificeret som kræftfremkaldende i gruppe 1. Med andre ord ved vi, at indtagelse af forarbejdet kød forårsager kræft. Hver 50 gram servering om dagen, det vil sige et enkelt morgenmadslink, var forbundet med en 18% højere risiko for at udvikle tyktarmskræft.

Så risikoen for at udvikle tyktarmskræft er omtrent den samme som den øgede risiko for lungekræft, du vil inhalere brugt røg hele dagen, hvis du boede hos en rygende ægtefælle. Så sammenlignet med pølse er æg sunde, men sammenlignet med havregryn er æg ikke. Så når det kommer til Beyond Meat og Impossible Burgers, er de måske bedre, da de har mindre mættet fedt, men hej, vil du have mindre mættet fedt? Plantebaserede kødalternativer er ikke gode til uforarbejdede plantebaserede fødevarer som bønner eller linser.

Og en bønnerburrito eller linsesuppe kunne helt sikkert fylde den samme kulinariske niche som en frokostburger. Plantebaserede versioner er sundere. Der er et natriumproblem, og det er ikke så meget, hvis nogen, mindre mættet fedt, fordi det bruger kokosolie, som dybest set er så slemt som animalsk fedt.

mountainbike styrstyper

Der er ikke meget af en fordel på denne front. Mens det samlede protein er ens over hele linjen, betyder det noget? Eller har forbruget af vegetabilsk protein en fordel i forhold til animalsk protein? Lad os se på sammenhængen mellem animalsk og vegetabilsk proteinindtagelse og dødelighed. I Harvard-tvillingerne, der forfulgte mere end 100.000 mænd og kvinder i årtier, '... hvorimod et højere indtag af vegetabilsk protein var forbundet med en lavere årsagsdødelighed', hvilket betyder en lavere risiko for at dø af alle årsager.

Så 'at erstatte animalsk protein af forskellig oprindelse med vegetabilsk protein var forbundet med lavere dødelighed', især hvis du erstatter forarbejdet kød og ægprotein, som var det værste. Men når det kommer til at leve længere, slår vegetabilske proteinkilder alle animalske proteinkilder. Ikke bare bedre end bacon og æg, men bedre end burgere, kylling, kalkun, fisk og mælkeprotein.

Sammen med andre undersøgelser understøtter disse 'resultater vigtigheden af ​​proteinkilder i langvarig sundhed og antyder, at planter er en foretrukken proteinkilde frem for fødevarer af animalsk oprindelse.' Hvorfor? I modsætning til animalsk protein har vegetabilsk protein f.eks. Ikke været forbundet med øgede niveauer af det kræftfremmende væksthormon IGF-1. Men den eneste grund til, at vi bryr os om IGF-1, er på grund af kræftrisiko, og hvis noget, er højere sojaindtag forbundet med nedsat kræftrisiko.

For eksempel viste en nylig systematisk gennemgang og metaanalyse, at indtagelse af sojaprotein var forbundet med en reduceret risiko for brystkræftdødelighed; vi taler om 'en reduktion på 12 procent i brystkræftdødsfald for hver 5 gram dagligt stigning i indtagelse af sojaprotein.' Men de høje sojagrupper i disse undersøgelser var i størrelsesordenen mere end 16 gram pr. Dag kombineret med en kæmpe 62% lavere risiko for at dø af brystkræft. Mere end 10 gram sojaprotein om dagen kan være godt kombineret med næsten halveret dødelighed for brystkræft, og mere end 16 gram om dagen kan være bedre, hvilket er som en umulig burger om dagen, men vi ved bare ikke, hvad der sker ved forbrugsniveauer langt over det.

Vegetabilsk protein har også været forbundet med lavere blodtryk, reduceret LDL-kolesterol og forbedret insulinfølsomhed. Lavere forekomst af hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes. ”Faktisk 21 forskellige undersøgelser, der involverede næsten en halv million mennesker og“ høje med en reduceret risiko for ”OK”, men disse var kun observationsstudier.

De har alle forsøgt at kontrollere andre diæt- og livsstilsfaktorer, men du kan ikke bevise årsag og virkning, før du forstår det. 'Effekten af ​​at erstatte animalsk protein med vegetabilsk proteinkontrol i diabetes: En systematisk gennemgang og metaanalyse af randomiserede kontrollerede forsøg.' ”Selv at skifte omkring en tredjedel af dit protein fra animalske kilder til plantekilder resulterede i betydelige forbedringer i langvarig blodsukkerkontrol og fastende blodsukker og insulin.

Du kan gøre det samme, hvis du ser på kolesterolet. Her er en systematisk gennemgang og metaanalyse af randomiserede kontrollerede forsøg med virkningen af ​​vegetabilsk protein på blodlipider. Faktisk sænker LDL-kolesterol at bytte vegetabilsk protein med animalsk protein, og denne fordel kommer uanset om du starter med højt eller lavt kolesteroltal, bytter mejeri eller kød og æg, og om du bruger soja eller andre vegetabilske proteiner.

Vi har kendt de gavnlige virkninger af soja på kolesterol i næsten 40 år, men andre plantebaserede proteinkilder kan gøre det samme. Ja, men vi handler ikke bønner til oksekød. Disse produkter er for det meste bare isolerede vegetabilske proteiner, for det meste ærteproteinisolat i tilfælde af Beyond og koncentreret sojaprotein i tilfælde af umuligt.

Hvis du bare isolerer de vegetabilske proteiner, får du stadig fordele? Ja overraskende. Prøv det. Interessant nok konkluderede forskerne, at de ikke fandt nogen signifikant forskel mellem proteinisolatprodukter og hele fødevarekilder, 'hvilket antyder, at de kolesterolsænkende virkninger i det mindste delvis skyldes det vegetabilske protein, ikke kun de næringsstoffer, der er forbundet med det. ”Så det er ikke kun fordi vegetabilsk protein bevæger sig med fiber eller mindre mættet fedt.

Vegetabilske proteiner nedbrydes i en anden fordeling af aminosyrer; og så er det som at give folk arginin, en aminosyre, der findes mere i plantefødevarer, der alene kan sænke folks kolesterol, antioxidanter, der også kan have gavnlige virkninger.

Hvorfor er animalsk protein dårligt for dig?

Dyrprodukter leverer den højeste kvalitetproteinkilder. På bagsiden har flere undersøgelser knyttet rødt kødforbrug til en øget risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde og tidlig død. Yderligere undersøgelser har vist, at spise mere forarbejdet rødt kød faktisk kan øge risikoen for at dø af hjertesygdomme.16. jan Dec 2019

Er plante- eller animalsk protein lettere at fordøje?

Imidlertid,plante-baseretproteinerhar mindre anabolsk virkning endanimalske proteinerpå grund af deres lavere fordøjelighed, lavere essentielle aminosyreindhold (især leucin) og mangel på andre essentielle aminosyrer, såsom svovlaminosyrer eller lysin.7. aug 2019

Er planteprotein bedre end mælkeprotein?

Hvis din mave kan håndtere mejeriprodukter, valleproteinpulver betyder hurtig muskelgendannelse. Hvis du leder efter noget let at fordøje,plante-baseretproteinpulver kan være svaret. Ikke kun er detplante-baseret pulver uden allergener, men det er også glutenfrit og absorberes hurtigt af kroppen.1. maj 2019

Hvilken plante har det højeste protein?

Quinoaersandsynligvismestbemærkelsesværdigprotein-rigkorn (somerironisk, da det faktisk er et frø), men andre fuldkorn levererproteinsåvel. Du finder omkring 6 gramproteini en kop kogt hirse eller bulgur og ca. 7 gram i samme mængde vild ris; til reference, quinoahar8 gram pr. Kop.15. mar 2019

mountainbike mexico

Er plantebaseret protein sundere end valle?

Planteproteinkilder bygger muskler og hjælper også med at komme sig ellerbedre end valle, men de kan også forbedre vores helbred, levere en bredere vifte af gavnlige næringsstoffer og er megetbedrefor miljøet.

Er animalsk protein dårligt for nyrerne?

Litteraturen viser, at i kortvarige kliniske forsøganimalsk proteinforårsager dynamiske virkninger på nyrefunktionen, mens æggehvide, mejeriprodukter og soja ikke gør det. Disse forskelle ses både i diæter med konventionelle mængderproteinog dem med store mængderprotein.

Hvad er forskellen mellem plante- og animalske proteiner?

Imidlertid kan forskellige proteiner variere meget i de typer aminosyrer, de indeholder. Mens animalske proteiner har en tendens til at indeholde en god balance mellem alle de aminosyrer, vi har brug for, har nogle planteproteiner lavt indhold af visse aminosyrer. For eksempel er nogle vigtige planteproteiner ofte lave i methionin,

Hvilket er det mest proteinrige dyr eller plante?

Animalske produkter betragtes generelt som de mest proteinrige, selvom planteprotein giver mindst 60% af det samlede forbrug af mennesker over hele verden. Hvad er forskellen mellem animalsk og planteprotein? Den største forskel mellem animalsk og planteprotein er niveauet af essentielle aminosyrer (EAA), de indeholder.

Kan en plante være en kilde til protein?

Proteiner kan også udnyttes fra mange plantekilder. Selvom du er vegetar, kan du have alternative proteinkilder fra planteprodukter. Tricket er, at planteproteiner siges at indeholde næsten den samme proteinværdi som dem, der kommer fra dyr.

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Low carb diæt og afib - svar på problemerne

Kan en diæt med lavt kulhydratindhold forårsage AFib? Diæter med lavt kulhydratindhold er forbundet med øget risiko for atrieflimren, hvilket indikerer, at denne populære vægtkontrolmetode, ved at begrænse indtagelsen af ​​kulhydrater, bør anbefales med forsigtighed, og der bør udføres flere undersøgelser for at evaluere effekten.25.04.2019

Let mad til mavebesvær - hvordan man beslutter

Hvilke fødevarer er lette på maven? 11 fødevarer, der er lette at fordøje Toast. Del på Pinterest Ristning af brød nedbryder nogle af dets kulhydrater. Hvide ris. Ris er en god kilde til energi og protein, men ikke alle korn er lette at fordøje. Bananer. Æblesau. Æg. Søde kartofler. Kylling. laks.

Atkins diæt vs keto - hvordan man retter det

Hvad er bedre Atkins eller keto? Atkins og keto er begge diæter med lavt kulhydratindhold, der kan være til gavn for vægttab, diabetesstyring og hjertesundhed. Deres største forskel er, at du gradvist øger dit kulhydratindtag på Atkins, mens det fortsat er meget lavt på keto-dietten, så din krop kan forblive i ketose og forbrænde ketoner til energi. 13. juni 2019

Protein shake til muskelgendannelse - holdbare løsninger

Hvilket protein er godt for muskelgendannelse? En undersøgelse viste et positivt anabolsk respons, efter at deltagerne indtog 20 gram valleprotein inden træning (9). Andre fordele ved at spise protein inden træning inkluderer: En bedre anabolsk respons eller muskelvækst (11, 12) Forbedret muskelgendannelse (12)

Termisk mad diæt - innovative løsninger

Hvilke fødevarer har den bedste termiske effekt? Kulinarisk ernæringsekspert Trudy Stone er enig: ”Æg er en af ​​de bedste kilder til fedtforbrændende proteiner, der får dit stofskifte fyret. Diæt med højt proteinindhold har vist sig at øge dit stofskifte på grund af den termiske effekt af mad - mængden af ​​kalorier, som din krop forbrænder for at metabolisere fødevarer. ”27 februar. 2019 г.

Sunde probiotika - typiske svar og spørgsmål

Hvad er det sundeste probiotiske at tage? En generel anbefaling er at vælge probiotiske produkter med mindst 1 milliard kolonidannende enheder og indeholdende slægten Lactobacillus, Bifidobacterium eller Saccharomyces boulardii, nogle af de mest efterforskede probiotika.9 нояб. 2018 г.