Vigtigste > Vægt > Sulten smerter ghrelin vægttab og vedligeholdelse - hvordan man adresserer

Sulten smerter ghrelin vægttab og vedligeholdelse - hvordan man adresserer

Gørelin dig sulten eller efterlader du dig tilfreds?

Ghrelin eret hormon dererproduceret og udgivet hovedsageligt afdetmave med små mængder frigivet også afdettyndtarm, bugspytkirtel og hjerne.Ghrelinhar mange funktioner. Deterbetegnetdet''sulthormon 'fordi det stimulerer appetitten, øger madindtagelsen og fremmer fedtopbevaring.





Sult klæber sig til din knurrende mave. Det trækker i din tarm, som begynder at vride sig og længes efter at være fuld. At være sulten skaber en stærk, ofte ubehagelig fysisk følelse, som er svær at ignorere.

Efter at have reageret ved at spise dine morgenpandekager begynder du at opleve en modsat kraft, oppustethed, men hvordan ved din krop faktisk, når du er mæt? Følelsen af ​​fylde udløses, når maden strømmer fra munden til spiserøret. Når den når din mave, fyldes den gradvist op, hvilket får den omgivende muskelvæg til at strække sig og langsomt udvides som en ballon. Et væld af nerver, der er indviklet rundt om mavevæggene, fornemmer strækningen.

De kommunikerer med vagusnerven op til hjernestammen og hypothalamus, de vigtigste dele af hjernen, der styrer madindtagelsen. Men det er bare et input, som din hjerne bruger til at føle fylde. Når alt kommer til alt, hvis du fylder din mave med vand, vil du ikke føle dig mæt længe.



Alle messenger stoffer i form af hormoner produceret af endokrine celler i hele fordøjelsessystemet. Disse reagerer på tilstedeværelsen af ​​visse næringsstoffer i tarmene og blodbanen, som gradvist øges, når du fordøjer din mad. Når hormonerne siver ud, tages de fra blodet og når til sidst hypothalamus i hjernen.

Over 20 gastrointestinale hormoner er involveret i at moderere vores appetit. Et eksempel er cholecystokinin, som produceres af celler i den øvre tyndtarm som reaktion på mad. Når det når hypothalamus, forårsager det et fald i følelsen af ​​belønning, du får ved at indtage mad.

Når det sker, begynder din mæthedsfølelse at falde, og du holder op med at spise. Cholecystokinin nedsætter også bevægelsen af ​​mad fra maven til tarmene i en periode, hvor din krop registrerer, at du føler dig mæt. Dette synes at være grunden til, at du faktisk føler dig mæt, når du spiser langsomt, end når du spiser vores mad lynrigt.



Når du spiser hurtigt, har din krop ikke tid til at indse den tilstand, den er i. Når næringsstoffer og gastrointestinale hormoner er i blodet, udløser de bugspytkirtlen til at frigive insulin. Insulin stimulerer kroppens fedtceller til at fremstille et andet hormon kaldet leptin.

Leptin reagerer med receptorer på neuronpopulationer i hypothalamus. Hypothalamus har to sæt neuroner, der er vigtige for at få os til at føle os sultne. En sætning skaber sultfølelsen ved at producere visse proteiner og frigive sult gennem sine egne forbindelser.

Leptin hæmmer de hypotalamiske neuroner, der driver madindtagelse og stimulerer de neuroner, der undertrykker det. På dette tidspunkt er din krop på sit maksimale overflod opnået. Gennem den konstante udveksling af information mellem hormoner, vagusnerven, hjernestammen og de forskellige dele af hypothalamus får din hjerne signalet om, at du har spist nok.

specialafvigelse gennemgang



Forskere har fundet ud af, at nogle fødevarer producerer mere langvarig mæthed end andre. For eksempel er kogte kartofler klassificeret som nogle af de mest sultne fødevarer, mens croissanter er særligt utilfredsstillende. Generelt holder fødevarer med mere protein, fiber og vand sulten i skak længere.

Følelsen af ​​mæthed varer ikke for evigt. Efter et par timer begynder din tarm og hjerne at tale med hinanden igen. Din tomme mave producerer andre hormoner, såsom ghrelin, der øger aktiviteten af ​​de sultfremkaldende nerveceller i hypothalamus.

Den sultne knurring er oprejst. Heldigvis er der en pålidelig modgift mod dette.

Hvordan stopper du frigivelse af ghrelin?

Forbrug af sunde fedtstoffer kan faldeghrelinniveauer. Mad med højt fiberindhold strækker din mave og afbalancerer dine sulthormoner. Tilføjelse af protein til dine måltider hjælper med mæthed ved at forbedre leptins følsomhed. Tilføj også sunde fedtstoffer til dine måltider.

Det er svært at tabe sig, men det kan være endnu sværere at holde det væk. Jeg har hørt igen og igen fra kvinder, der har mistet de samme 20 eller 30 pund flere gange i deres liv. Hvorfor er det så svært at holde vægten nede? Hvorfor synes det at tage evigt at tabe sig, men så kan det komme tilbage så hurtigt? Der er flere grunde til, at du måske går op i vægt, og i dag fokuserer jeg på en større spiller et lille hormon kaldet ghrelin, sulthormon.

Har du nogensinde tabt dig og kæmpet med din appetit? Som om du konstant var sulten, eller efter at du havde tabt dig, blev din sult øget, så du har lyst til at svømme mod strømmen for at holde fast i din plan? Har du prøvet intermitterende faste, men har følt, at du var ukontrollabelt sulten og ikke kunne faste, så længe du ville have ønsket det? At vide, hvordan ghrelin fungerer og bruge de 3 tip, jeg vil dele med dig i dag, vil hjælpe dig i dine faste bestræbelser og bevæbne dig med vigtige oplysninger for at holde vægten væk. Ghrel in er dit hovedopgave Stimuler appetitten, sænk dit stofskifte og øg din fedtopbevaring. Ikke overraskende stiger ghrelin-niveauer efter slankekure, især dem med kronisk kaloriebegrænsning.

Med andre ord stiger dit sulthormon, når du taber dig for at stimulere din appetit og forsøge at gå op i vægt igen. Det er ikke retfærdigt, er det? Ghrelin er blot en af ​​de mange grunde til, at man spiser mindre og træner mere, ikke virker for permanent vægttab. I denne episode lærer du tre tip til vægttab for at reducere vægten på måder, der hjælper med at sænke ghrelin-niveauet, så du er mindre sulten, mindre tilbøjelig til at genvinde den vægt, du arbejdede så hårdt for at tabe, og at udvide dit faste vindue kan være information, der ikke er at gå glip af.

Jeg er dr Morgan Nolte, grundlægger af online-kurset, community og coaching-programmet Weight Loss for Health. Jeg hjælper perimenopausale og postmenopausale kvinder med at vende insulinresistens for at tabe sig og forhindre sygdommen. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du tage et øjeblik og abonnere på min kanal, ligesom denne artikel og efterlade en kommentar, jeg ville virkelig sætte pris på det, fordi dette engagement hjælper Sørg for, at denne artikel ses af flere mennesker, så tak på forhånd for at hjælpe mig med at få ordet ud. Ghrelin er et hormon, der produceres i din mave.

Ghrelin fungerer i hypothalamus, et område af hjernen, der styrer appetitten, og hjernens behandlingscentre. Når dine ghrelin-niveauer stiger, vil du føle dig mere sulten og vil spise mere. Ghrelin nedsætter også dit stofskifte og får mere af den mad, du spiser, til at blive opbevaret som fedt.

Mere end bare dit 'sulthormon' påvirker ghrelin muskler, knogler, hjertet og endda kræft. Men for denne episode beskriver jeg kun dens rolle i vægtstyring. Selvom der er mindst 14 hormoner, der regulerer appetit og mæthed, er ghrelin en vigtig spiller og værd at forstå på et dybere niveau.

cykelhjelme

Ghrelin frigives i et pulserende mønster, hvilket betyder at det går op og derefter går ned igen. Nogle litteratur siger, at ghrelin øges før et måltid og falder efter et måltid. Ny forskning udfordrer imidlertid denne antagelse og antyder, at ghrelin, ligesom mange andre hormoner, har sin egen døgnrytme, som ofte svarer til en persons normale måltider.

Kroniske diæter med begrænsning af kalorier og søvnløshed fører også til øget ghrelin og øget appetit. Du tror måske, at ikke at spise i et stykke tid - som intermitterende faste - også ville stimulere din appetit, men forskning viser ellers. Mit første tip til dig om at reducere dit ghrelin-niveau er intermitterende faste, også kendt som en tidsbegrænset diæt.

Tjek denne graf fra en undersøgelse, der målte alle ghrelin-niveauer i 20 minutter i 24 timer. Her er et par vigtige ting at huske på. For det første er ghrelin-niveauer normalt lavest omkring kl.

Husk, at det også er almindeligt kendt, at dette er den længste tid på dagen, som du ikke har spist. Dette fremhæver det faktum, at sult ikke er direkte relateret til, hvor længe du kan gå uden mad. Klokken 9 har du ikke spist i cirka 14 timer, men du er mindst sulten.

Spise gør dig ikke nødvendigvis mindre sulten. Hvis jeg faste med mellemrum, føler jeg meget lidt sult i 16-18 timers faste, men så snart jeg begynder, spiser jeg for dagen, gør mig mere sulten resten af ​​dagen. Jeg vil bede kvinder om at springe morgenmaden over for at udvide deres faste, og de vil sige: 'Vent et øjeblik, jeg troede, at morgenmaden var dagens vigtigste måltid for at få mit stofskifte i gang!? ”Jeg vil ikke gå ind på detaljerne her, men jeg vil sige, det er bare god madfirma marketing.

Meget ofte er de lettet og fortæller mig, at de aldrig var sultne på morgenmad overhovedet, men følte at de skulle spise det, for det er det, alle andre laver, og det er det, andre vægttabsprogrammer har lært dem at gøre Nu ser du fra forskning , sult er faktisk lavest om morgenen M efter den indledende højdepunkt før vores normale morgenmadstid, hvorfor morgenmaden muligvis er det letteste måltid på dagen at springe over, hvis du bruger den intermitterende. Vil du begynde at faste. Hvis du bare kan ignorere sult om morgenen, vil du sandsynligvis nemt gøre det tættere på frokosten, før du mærker sult igen. Bemærk derefter, hvordan der er tre forskellige toppe, der svarer til vores normale måltider.

Dette indikerer, at ghrelinfrigørelse er et lært mønster; hvis du er vant til det, kl. 8. for at spise: 00:00, 12:00 og 06:00 bliver du sulten på disse tidspunkter.

Dette kan hjælpe dig mentalt med at forberede dig på sult, mens du faste i dine normale måltider og forvente, at sulten forsvinder relativt hurtigt. En anden undersøgelse viste, at ghrelin gradvist faldt over 3 dages faste. Det betyder, at patienterne var meget mindre sultne, selvom de ikke havde spist de sidste tre dage.

Denne undersøgelse viste også en klar døgnrytme for ghrelin, hvilket understreger det faktum, at sult 'kommer i bølger'. I dette diagram er mænd den hvide bjælke, og kvinder er den sorte bjælke. Forskning har vist, at kvinder har højere niveauer af ghrelin, hvilket kan være grunden til, at vi har mere trang end mænd

Jeg hører sjældent min mand sige: 'Jeg har bare brug for lidt chokolade. ”Både mænd og kvinder havde signifikante fald i ghrelin-niveauerne, men kvinderne viste et større samlet fald end mænd efter denne tre-dages faste. Jeg hører ofte fra kvinder, at de syntes, at hurtigt var så svært, men faktum er, at det er lettere end de forventede, især hvis de følger mine anbefalinger om at starte med protein dagen før de hurtigt bliver og bliver godt hydreret.

Jeg har fastet 24 timer en gang om ugen i de sidste par måneder, og jeg håber at gøre dette til en fast del af min livsstil. Jeg var mest overrasket over, at min sult ikke steg. Jeg troede, at hver sultbølge ville blive større og større, indtil jeg ikke længere kunne tage det og bare bukkede under for den mad, jeg følte, og som mange af mine klienter følte, ghrelin og sult faldt gradvist, efterhånden som dagen gik.

Nogle andre bemærkninger om de hormonelle ændringer i faste. Bemærk, at kortisol øges under faste. Det er fordi faste er en hormonel stressor for din krop.

Jeg gør aldrig min døgn hurtigt, medmindre jeg er godt udhvilet. Det bliver sværere på grund af de øgede niveauer af ghrelin og cortisol. Hvis du ikke sover godt, skal du ikke gøre dig klar, hvis du synes, det er svært at faste.

cykelsmerter

Der er mange strategier, du kan lave for at gøre det lettere, men primært fokusere på at forbedre din søvn. Insulin falder også, hvilket er fantastisk, fordi det giver din krop mulighed for at bruge lagret energi til brændstof og reducere insulinresistens. En undersøgelse viste, at folk, der faste i 24 timer en gang om måneden, er omkring halvdelen så tilbøjelige til at være insulinresistente og udvikle diabetes som dem, der ikke gør det.

Væksthormon øges under faste for at bevare dine muskler, når du er ædru. Derfor er intermitterende faste en af ​​de bedste vægttabsstrategier, og hvis du går med den rigtige diæt, er du godt på vej til at tabe sig, reducere mavefedt og reducere inflammation. Mit andet tip til dig for at holde ghrelin lav er at holde øje med dine makroer.

Forskellige typer makronæringsstoffer påvirker ghrelin forskelligt - at lægge det i munden påvirker din sult og følelse af mæthed efter det måltid. Der er tre typer makronæringsstoffer - kulhydrater, der består af fiber, stivelse og sukker, proteiner og fedt. Hvis du vil have en liste over specifikke fødevarer, som jeg anbefaler, skal du gå til www .weightlossforhealth.com / ultimatefoodguide og downloade den gratis.

Denne undersøgelse viste, at glukose (en type kulhydrat) konsekvent forårsagede fald i ghrelin-niveauet. Protein påvirkede ikke ghrelin, og fedt forårsagede et markant fald i ghrelin-niveauer, men kun hos kvinder. Vent bare et øjeblik, fordi dette ikke er et grønt lys for at spise en masse kulhydrater og forvente mindre sult.

Cholecystokinin (CCK) og peptid YY er to hormoner, der er involveret i den kortsigtede regulering af fødeindtagelse og spiller også en vigtig rolle afhængigt af den type mad, du spiser. CCK og peptid YY udløses af protein og fedt i kosten, men ikke af stivelse og sukker. Jeg kan godt lide at sige, at vi altid har plads til dessert, selv efter et stort måltid - fordi disse enkle kulhydrater ikke bruges til at udløse vores mæthedshormoner.

At spise på en måde, der reducerer ghrelin (eller sult) betydeligt og øger din følelse af mæthed (eller mæthed), er det vigtigt at medtage protein og sundt fedt i dit måltid. Hvis du kun har et måltid eller en snack, der for det meste er kulhydrater, som korn, havregryn, en granola bar eller endda bare frugt, vil du ikke udløse dine mæthedshormoner, og du vil også få blodsukkeret til at stige, hvilket uundgåeligt fører til et fald, og dette fald i blodsukkeret får dig til at begynde at spise igen. Normalt går ghrelin-niveauet ned efter et måltid, så vi er ikke længere sultne.

Men forskning har vist, at mennesker, der er overvægtige og har insulinresistens, ikke taber deres ghrelindos så meget som en person med et sundt BMI og bedre insulinfølsomhed. Bestemt, ikke alle mennesker med fedme overspiser, dette er ikke den eneste årsag til vægtøgning, men mange af dem rapporterer, at de har kæmpet med appetitkontrol, og denne undertrykkede reduktion i ghrelin efter måltidet kan være en af ​​grundene Interessant nok fandt undersøgelsen, at denne undertrykkede reduktion i ghrelin-fænomen fandt kun sted efter en glukosebelastning. I modsætning hertil ændrede tilstedeværelsen af ​​fedme ikke ghrelinresponset på lipid- eller proteineksponering.

Husk, at ghrelin (eller sult) blev reduceret markant efter at have spist fedt og var upåvirket efter at have spist protein. Jeg kan ikke understrege nok det faktum, at ikke alle kalorier produceres ens. I tidligere episoder har jeg talt om, hvordan forskellige typer kalorier påvirker insulin forskelligt, og denne episode beviser, at de også påvirker din sult og mæthed forskelligt.

Og det er virkelig sund fornuft. Tænk på, hvor fuld du vil føle efter at have spist 500 kalorier kylling versus 500 kalorie kager, der spiser ægte hele fødevarer og skære ned på forarbejdet sukker og stivelse for at reducere din insulinresistens er vigtig. Mit tredje tip til reduktion af ghrelin er at få lidt søvn! Søvnløshed fører til højere Ghrelin-niveauer I denne undersøgelse fører korte perioder med søvn ikke kun til øgede ghrelin- eller sulthormoner, men bidrog også til at reducere leptin eller mæthedshormonet.

Når det kommer til vægtøgning, er søvnmangel mindst et tredobbelt slag. Søvn genoplader dit batteri af viljestyrke. Ikke kun har du højere ghrelin-niveauer, som gør dig sultnere, og nedsatte leptinniveauer, som får dig til at føle dig mindre mæt, du har også nedsat selvkontrol og viljestyrke, hvilket øger sandsynligheden for, at du vil overspise.

Husk hvordan jeg sagde, at hvis du hang rundt i slutningen, ville jeg dele nogle bonusoplysninger med dig? Nå, vi lavede bonusrunden! Hvis du kender mig, ved du, at jeg ved med at spørge: 'Hvorfor? Job. og hvor?' Jeg vil gerne vide fysiologien bag det, jeg underviser, så jeg vil kort forklare, hvordan ghrelin forårsager stigning i opbevaring af blodsukker og fedt og i sidste ende bidrager til insulinresistens. Der er tre typer fedtvæv: hvid, beige og brun.

Brunt fedtvæv er brunt, fordi det har mere mitokondrier i cellerne. Mitokondrier er de energiproducerende dele af cellen. Brunt fedtvæv forbrænder faktisk energi.

Sammenlignet med voksne har babyer en større mængde brunt fedtvæv en af ​​grundene til at min lille Leah, der er 9 måneder gammel, altid er så hyggelig og varm.

Hvidt fedtvæv er lagringstypen af ​​fedt. Beige fedt falder i midten og fungerer mere som brunt fedt for at forbrænde energi. Ghrelin reducerer den metaboliske aktivitet af brunt fedt, hvilket i det væsentlige bremser dit stofskifte.

Ghrelin har en todelt effekt på hvidt fedt. Ghrelin får din krop til at fremstille mere hvidt fedt, en proces kendt som adipogenese og reducere dets nedbrydning eller lipolyse. Mere fedt end dig Kroppens behov fører til betændelse og insulinresistens.

Virkningen af ​​ghrelin på bugspytkirtlen er at øge blodsukkeret. Derudover reducerer ghrelin insulinsekretion. Jeg ved, at dette lyder kontraproduktivt, da øget insulin fører til vægtøgning, men tænk på dette kortsigtede fald i blodsukkeret.

Insulin tillader blodsukker at stige. Insulins opgave er at flytte blodsukkeret fra blodbanen ind i cellen, men ghrelin ønsker at øge blodsukkeret i det mindste i kort tid, så det hæmmer insulin. Samtidig forårsager ghrelin en stigning i glukagon fra bugspytkirtlen.

Glucagon er det modsatte af insulin. Mens insulin forsøger at sænke blodsukkeret, vil glucagon øge det. Glucagon signalerer leveren om at producere mere glukose.

Hvad der sker er, at dit blodsukker stiger, og derefter frigives dit insulin for at bringe det ned igen. Alt, der stimulerer en stigning i blodsukkeret, vil i sidste ende øge blodinsulinniveauerne, hvilket fører til en øget risiko for insulinresistens og øget kropsvægt. Jeg dækkede meget i denne episode og ville sikre mig, at du var fortrolig med take-up-retterne.

Sådan opsummerer vi de vigtigste punkter. For det første er ghrelin også kendt som dit sulthormon. Det går op i vægt efter en typisk kronisk diæt med lavt kalorieindhold eller søvnmangel, og du vil tage på i vægt igen.

Ghrelin er naturligt pulserende og ser ud til at frigives i forbindelse med dine normale måltider. Intermitterende faste hjælper med at sænke ghrelin niveauer kan være proaktiv og sikre, at du er tilstrækkeligt hydreret og distraheret i disse tider for at køre sultbølgen, indtil den passerer. Husk, intermitterende faste handler ikke om at spise mindre, det handler om at spise mindre fedt, hvilket i væsentlig grad hjælper med at sænke ghrelin.

kvinde cykler

Når du får meget protein i din kost, kan du også indstille andre mæthedshormoner som CCK og peptid YY. For overvægtige personer med insulinresistens vil din ghrelinundertrykkelse blive svækket efter indtagelse af raffineret stivelse og sukker, hvilket betyder, at du hurtigt kan forvente sult efter indtagelse af disse typer fødevarer. Forbered dig på succes ved at undgå eller reducere disse forarbejdede kulhydrater.

Søvn er kritisk for vægttab og vedligeholdelse At få nok søvn kan hjælpe med at sænke dit ghrelin-niveau og gøre intermitterende faste meget lettere. Du kan reducere de negative hormonelle virkninger af kronisk stress eller søvnmangel. Spring ikke over diæt og motion, håber du nød dagens episode ghrelin, skriv det i kommentarerne nedenfor. Tak for at se, og vi ses snart i næste artikel!

Hvordan kan jeg sænke min Ghrelin naturligt?

Her er et par tip til at forbedre funktionen afghrelin:
  1. Sukker: Undgå majssirup med høj fructose og sukkersødede drikkevarer, som kan skadeghrelinrespons efter måltider (53, 54).
  2. Protein: At spise protein ved hvert måltid, især morgenmad, kanreducere ghrelin niveauerog fremme mæthed (55, 56, 57, 58).

Hvad udløser frigivelse af ghrelin?

Fastende og fodring

Madindtag er den vigtigste faktor, der påvirkerghrelinniveau. Cirkulererghrelinkoncentration stiger før måltid og falder efter måltid. Totalghrelinniveauet stiger om natten og falder efter morgenmaden hos mennesker.
01.03.2009

Madindtag og energiforbrug skal afbalanceres for at opretholde en sund kropsvægt. Denne balance opretholdes af centralnervesystemet, som styrer madadfærd og energimetabolisme. Flere hjernesystemer er involveret, herunder hjernestammen, som modtager neurale input fra fordøjelseskanalen, og hypothalamus, som modtager hormonelle og ernæringsmæssige signaler fra kredsløbssystemet.

Disse to systemer indsamler oplysninger om kroppens ernæringsstatus og reagerer i overensstemmelse hermed. De interagerer også med de belønnings- og motiveringsveje, der driver foraging adfærd. Den buede kerne, ARC, af hypothalamus, som det vigtigste kontrolcenter.

Der er to grupper af neuroner med modsatte funktioner i ARC: de appetitstimulerende neuroner, som udtrykker NPY- og AGRP-peptider, og de appetitundertrykkende neuroner, der producerer POMC-peptidet. Appetitstimulerende neuroner aktiveres af sult, mens appetitundertrykkende neuroner aktiveres ved mætning eller oppustethed stimuleres af ARC-projektet på andre kerner i hypothalamus, hvoraf den paraventrikulære kerne, PVN, er den vigtigste. PVN-neuroner behandler yderligere informationen og projicerer den på andre kredsløb uden for hypothalamus og koordinerer et svar, der styrer energiindtag og -udgang.

Kortvarig regulering Ernæring afhænger af, hvor tom eller fuld maven er, og om der er næringsstoffer i tarmene. Når den er tom, sender en tom mave strækoplysninger til hjernestammen, der signalerer sult. Det producerer også et peptid kaldet ghrelin, der virker på B. den buede kerne for at stimulere madindtag.

Ghrelin handler også direkte på PVN for at reducere energiforbruget. Når man spiser, opfattes en udspilet mave af hjernestammen som mæthed. Ghrelin produceres ikke længere.

I stedet frigøres flere andre tarmpeptider fra tarmen og virker på hypothalamus og andre hjerneområder for at undertrykke appetitten og øge energiforbruget, mens en høj procentdel af kropsfedt undertrykker appetitten og fremmer energiforbruget. To hormoner er involveret: leptin og insulin. Insulin er et hormon fremstillet af bugspytkirtlen, der udskilles, når du spiser og kommer ind i blodbanen, når blodsukkeret begynder at stige.

Leptin er et hormon, der udskilles af fedtvæv i en insulinafhængig proces. Mængden af ​​leptin, der cirkulerer i kroppen Plasma er direkte proportional med kropsfedtindholdet. Øgede niveauer af leptin i blodet signalerer til hjernen, at kroppen har nok energilagre, og at den skal stoppe med at spise og forbrænde mere energi.

Leptin og insulin ser ud til at arbejde sammen på hypothalamus kerner såvel som andre områder af hjernen for at hæmme madindtag og øge energiforbruget. Fedme skyldes dysregulering af ernæringsadfærd og energimetabolisme. Fedme er oftest forbundet med kronisk lave niveauer af leptinaktivitet, som nar hjernen til at tro, at kroppen altid sulter.

Dette fører til overspisning og overdreven lagring af energi som fedt. Både genetiske faktorer og livsstilsfaktorer bidrager til lav leptinsignalering, men bidraget fra hver faktor varierer meget fra person til person. Den vigtigste livsstilsfaktor er en diæt med højt fedtindhold og høj energi.

I de tidlige stadier af fedme med højt fedtindhold induceret fedme krydser øgede mængder mættede fedtsyrer blod-hjernebarrieren og udløser et inflammatorisk respons i hypothalamusneuroner. Inflammation inducerer stress i disse neuroner og svækker deres respons på leptin. Dette er kendt som leptinresistens.

Leptinniveauerne er høje, men da cellerne ikke kan reagere på leptin, fortolker hjernen dem som lave og udløser sultrespons. Genetiske faktorer inkluderer mutationer i selve leptingenet eller i en af ​​de mange downstream-gener, der kræves for at leptin kan virke på forskellige måder. Leptinmangel på grund af genmutationer er meget sjælden.

Mutationer i downstream-generne, der gør en bestemt metabolisk vej, der ikke reagerer på leptin, er mere almindelige. En vigtig risikofaktor for fedme hos børn er moderens fedme og moderens fedtfattige diæt under graviditet og amning. En moderlig kost, der indeholder et højt indhold af mættede fedtstoffer, kan forårsage betændelse i spædbarnets hypothalamus, og forberede også spædbarnets belønningsveje og påvirke deres valg af mad i retning af fødevarer med høj energi.

Får ghrelin dig til at tage på i vægt?

Disse dage, hvisduunder-spise eller kæmpe fortage på, højereghrelinniveauer kanhjælpe digforbruge mere mad og kalorier om dagen. Bundlinie:Ghrelin eret hormon, der sender et signal til din hjerne om at føle sig sulten.Detspiller en nøglerolle i reguleringen af ​​kalorieindtag og kropfedniveauer.

Hvordan narre man ghrelin?

'Aerob træning sænkesghrelinniveauer og øger mængden af ​​et appetitundertrykkende hormon i din krop, 'siger studieforfatter David Stensel, Ph. D. For at maksimere den sultedæmpende effekt skal du gøre din konditionstræning mere intens ved at tilføje intervaller (korte hastighedsudbrud med perioder hvile imellem).03.22.2011

Hvilke fødevarer undertrykker ghrelin?

Undgå sukker og majssirup med høj fructose, som kan forringeghrelin'sfald efterspise.Spisemasser af sunde kulhydrater såsom fuldkorn samt magre proteiner som kylling, fisk og tofu. Dissefødevarerkanmindske ghrelinniveauer og holder dig mere fyldig længere. Endnu en gang får nok søvn!

Kan du fjerne ghrelin?

Ghrelinproduceres hovedsageligt af cellerne i gastrisk fundus, hvilket erfjernetved ærmet gastrektomi.

hørfrø fordele

Er der et supplement til leptin?

Fordileptiner et fordøjeligt protein, der ikke kommer ind i blodbanen, det kan ikke tages indsupplementform, siger Atkinson. Hvis du skulle tage det som en pille, er det ligesom at spise kylling eller oksekød. Det er et protein, og din krop vil bare bryde det op, så du ikke absorberer det fra en pille.11.03.2010

Hvad er det kvindelige fedtforbrændingshormon?

Mød Leptin A.HormonDet regulerer kropsvægt

Leptin skal fortælle din hjerne, at når du har nokfedopbevaret behøver du ikke spise og kanbrændekalorier med en normal hastighed (4). Det har også mange andre funktioner relateret til fertilitet, immunitet og hjernefunktion (5).
04.12.2018

Andre Spørgsmål I Denne Kategori

Strava løb og cykel GPS - praktiske løsninger

Sporer Strava Cykling? Strava GPS Cykling og Løb App Strava giver dig mulighed for at spore din løb og ridning med GPS, deltage i udfordringer, dele fotos fra dine aktiviteter og følge venner. 'Jeg elsker, at når som helst jeg vil, kan jeg brænde konkurrencebranden.' '... Stravas app giver dig mulighed for at blive konkurrencedygtig, når som helst du vil.'

Joseph Gordon Levitt cykelfilm - pragmatiske løsninger

Kører Joseph Gordon-Levitt på en cykel? ”Lad os være klare: Jeg gjorde ikke mine egne stunts i denne film. Jeg kan ikke lide det, når skuespillere siger, at de gjorde deres egne stunts. Jeg cyklede hele dagen, hver dag, men der er mig og fire andre fyre, som alle havde forskellige specialiteter på cyklen, ”sagde han. 23 авг. 2012 г.

Quick release-cykel - almindelige spørgsmål

Hvad er en hurtig frigivelse på en cykel? Hurtig frigivelse eller gennem aksel? En hurtigudløsningsaksel har en 5 mm stang med en kamstang på den ene side og en møtrik på den anden, og dens funktion er at lade dig fjerne hjulet på din cykel uden brug af værktøj. En hurtigudløsningsaksel giver dig også mulighed for at fjerne hjulet uden at fjerne akslen.

Sådan sandt et cykelhjul - holdbare løsninger

Er det svært at sande et cykelhjul? At trimme et hjul indebærer at stramme og løsne egerniplerne for at justere skæve dele af fælgen, og det er noget, du kan gøre derhjemme. ”Det er omhyggeligt og tidskrævende, men det egentlige princip i det er ret simpelt,” siger Justin McCloud, professionel cykelmekaniker og ejer af Blackbird Bike Co. г.

Cykelsko - hvordan man løser det

Gør cykelsko en forskel? At klippe ind i pedalerne med cykelsko giver dig en mere effektiv, mere kraftfuld og mere sikker samlet tur, når du er på cyklen. Selvom det kan være skræmmende at klemme ind i dine pedaler, er belønningen fænomenal. 18. apr. 2018

Marginal gevinst cykling - typiske svar og spørgsmål

Hvad er teorien om marginale gevinster? Definition af marginale gevinster: Teorien om, at små, men betydningsfulde forbedringer kan føre til monumentale resultater.